Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz öhhöm #90348 üzenetére

    Ott kezdődik a dolog, hogy amit a fórumokon olvasol, nem kell feltétlenül pontos, és vitathatatlan tényként kezelni. Fapaci sincs tisztában egészen pontosan, a hozzászólása alapján, a terhelhetőségértékek jelölésére használt fogalmakkal, azok hátterével. Impedanciaügyekkel. Nyilván a lényeg nem is ez. Csak azt jelzi, hogy senki sem tévedhetetlen. A fórumhozzászólások véleményeket közölnek. :)

    Ahogy az említett audiofilség is, többnyire egy szubjektív értékelés eredménye. :)

    Ami biztos. A lengőcséve méretei alapján, a hangsugárzód zenei terhelhetősége ~50-55W. A névleges érték kb. 35W. Szinuszos jellel már csak 15 és 20W közötti, RMS értékben pedig 8-10. :)
    És ezek mind csak elektromos terhelhetőségeket jelölnek (és mind folyamatos üzemben), vagyis semmi közük a lehetséges zörgésekhez. :)

    A menetzárlatot, önmagában, hallani nem lehet, ha teljesen véletlenül, mindkét hangszórónál ugyanannyi menet záródott össze. :)))

    A fázisjavító kúpnak, a tiédhez hasonló megvalósítása, nagyrészt pont abból indult ki, hogy ne zörögjön a hangszóró mélytartományban. Ha mégis ez történik, az nyugodj meg, bármit jelenthet. :)

    Anélkül, hogy valaki megnézné-meghallgatná közelebbről, csak tippelgetni lehet. Pár alapmérés, és jelgenerátoros meghallgatás után, kb. tíz perc alatt megtalálható a nem odavaló hang forrása. :)

    [ Szerkesztve ]

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák