Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    nagyúr

    válasz Dorian #80099 üzenetére

    Az, hogy alapvetően nem csak zenére lett kitalálva. Általános keretrendszer a kütyük összekötésére, aminek az az eredménye, hogy ahány gyártó, annyi féle implementáció létezik. Így lehet, hogy van egy jó hardverű hálózati lejátszója egy márkának, de csapnivalóan van megírva hozzá a szoftver, akkor csinálhatsz akármit, a hangja is csapnivaló lesz.

    Persze vannak kivételek, amiknél jól írták meg a kódot és DLNA kompatibilis is lett a rendszer. Ezek a gyártók pl. kifejezetten ajánlanak is az ő megoldásukhoz megfelelő DLNA szerver oldali programot (pl. Minimserver, Asset UPnP, JRiver, stb.)

    Amit a kocka rendszere (Voyage MuBox) használ (MPD), az egy másik útvonal a hálózatos zenelejátszásban, amit csak nagyon kevés gyári kütyünél láttam (~ pl. Sonore). Én jelenleg ezt a megoldást tartom a legjobb hangúnak.

    (Az MPD az egy szerver oldali alkalmazás, zenelejátszó, ami képes streamelni a dekódolt adatfolyamot máshová is. Azaz már a lejátszás szerver oldalon is történhet. Persze az MPD-t fel lehet rakni egy kliensre is, amivel maga a kliens lesz a szerver, de az adattároló egységnek nem kell kliens oldalon lennie. Ezt oldjuk meg NFS, vagy SMB kapcsolattal hálózaton keresztül egy másik gépről, szerverről, NAS-ról. Így az adatátvitel TCP protokollon megy és a kliens eszköz játszik le. A kliens így lehet egy alacsony fogyasztású miniPC, amit könnyű lineáris, vagy bármilyen más alacsony zajú, alacsony tápfesz ingadozású táppal etetni.

    A gyári miniPC-k egyedüli hátránya, hogy a rajtuk található USB szintén nem audio célra lett kitalálva, hanem hagyományos perifériákhoz, adathordozókhoz. Erre a problémára fejlesztettek olyan gyári kütyüket, ahol van audio célra dedikált USB csatlakozó. Pl. Sonore, de mostanában felszállt az Allo is erre a vonatra az USB Brdige-el. De említhetném itt az összes audio PC-t az órajel tuningos USB kárytáikkal...)

    Eladó: TP-Link 24-es switch, Xbox 360, Daewoo Matiz

Új hozzászólás Aktív témák