- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Samsung LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz dgyuri0123 #66253 üzenetére
Elfelejtettem mondani, hogy a kisebb doboz torzitasa a sokszorosára fog nőni, ha tulhajtod -10%-on. Az viszont nem tesz jót a hangnak.
"csak a zene van"
-
-
Dákesz
tag
Sziasztok
Sztereo erosito szeretnek venni
Az alabbiak kozul melyik lenne a legjobb?
Harman Kardon HK620
Onkyo A8820
Onkyo A9210
Onkyo A9211
Marantz PM57
Sony Ta V 702
Denon Pma 860
Teac A x 1000Egy par zart Magnat hangfal hoz lenne , lefokep rock zenere.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz blattida #66256 üzenetére
Persze, csak a túlvezérlés egy kisebb doboznál nem feltétlen -10 %-nál jön elő, hanem akár -25-30-nál is belerondít a hangba.
Azt elég nehéz megítélni, hogy hol kezdődik az abnormális torzítás, de elég korán előbukkan, ha túl nagy a teljesítménybeli különbség. De nem is csak teljesítmény függő, hanem pl, a jó mély / magas átvitel is kikészíthet egy kisebb dobozt, mert képtelen le / felmenni és csak szenved és torzít.
Mindegy, ez a saját véleményem. Suba subához...."csak a zene van"
-
blattida
nagyúr
válasz dgyuri0123 #66258 üzenetére
Nem a százalék vagy a potméter állás a lényeg, mivel úgyis a konkrét forrásanyag-erősítő-hangsugárzó trió dönti el ennek a hallható torzításnak a megjelenési "pontját". Ezért írtam az ésszel történő hozzáállást, tehát nem maxra tekerem a potmétert és onnan kezdem el visszavenni...
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
urbi107
tag
Végül philips cd750 cd lejátszót vettem 6500-ért.
Eredeti CD-ket honnan szoktatok venni? -
krichd1
addikt
Akkor kezdjük a végéről. Ha hosszabb távon is hallgatható, normális hangdobozokat szeretnél, akkor minimum ilyesmiket kellene meghallgatnod például:
Jpw ML 1010
Heco Mythos 500
Royd Minstrel
Zsolt Audio StandArt ProErősítőnek:
Rega Brio
Musical Fidelity A1ati888: Mondjuk neked nem biztos, hogy az ML410 lenne a jó. Amúgy meg az egyszerűség Cantonból választasz egy pár Karatot, erősítőnek egy Grundig Finearts City-t vagy Denon Pma-735-öt, ennél sokkal többet nem nagyon lehet kihozni.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
zozo9999
csendes tag
Sziasztok.
Érdeklődnék, hogy van 2 Alesis Active 620-as hangszorom (studio monitor), és rá van kötve PC-re, így jön zaj a hangszórókból alaphelyzetben alig terhelés alatt viszont eléggé (PC terhelése alatt). Kábelek rendben vannak. Érdekelne, hogy egy ilyen USB-s külső hangkártya meg tudná-e oldani a problémát? https://ipon.hu/webshop/product/asus_xonar_u5/782643
A jelenlegi hangkártyám alaplapi integrált. (Asrock 970 Extreme 3, AM3+ )Üdv.: Zozo
A számítógépem megver sakkban... de kick-boxban én vagyok a jobb!!!
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz dgyuri0123 #66253 üzenetére
Ááá én közelébe se vagyok ennek. Ki akarná torzítva hallgatni, szó sincs ilyesmiről.
-
Szabikaa20
őstag
válasz dgyuri0123 #66208 üzenetére
Szóval akkor HTPC+DAC kombó elég minőségi lenne? Gombokért lehet venni HTPC-t és TV-re is köthető HDMI-n a DAC-hoz pedig USB-n keresztül! Van is otthon egy 500gb HDD-m 2,5" tiszta új azt bele raknám... Csak feldobok valami oprendszert és csókolom?Lehetne a TV alatt van hely bőven...Sőt olyan mini PC-ket is találtam amihez távirányító is van!De egy drót nélküli egér/billentyűzet se gond...
Pl..[link]Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
nagyúr
válasz Szabikaa20 #66270 üzenetére
"Szóval akkor HTPC+DAC kombó elég minőségi lenne?"
Attól függ milyen HTPC, attól függ, milyen DAC.
-
nagyúr
válasz Mezga Aladár #66272 üzenetére
Így van, de a "milyen HTPC" kérdésében automatikusan benne van a szoftver kérdése is.
-
Szabikaa20
őstag
válasz liszi70 #66271 üzenetére
Hát DAC-nak vagy Denon DA300-at vagy CA dacmagic-et szeretnék!HTPC-t még nem tudom csak ma jött az ötlet.Miben különböznek?Mármint úgy értem hogy miért írtátok,hogy attól függ milyen HTPC...mitől konkrétan?Mire kell figyelni?
Az oprendszer Win 7 HP lenne...hogy milyen software nem tudom,gondolom sokféle van.[ Szerkesztve ]
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
python1
veterán
válasz Szabikaa20 #66276 üzenetére
HTPC-esetében befolyásoló tényező a tápellátás + az usb kimenet + annak a tápellátása.
Ha csak zene,akkor inkább valami dedikált hálózati zenelejátszó jobb megoldás lehet.Nekem csak háttér zenélni,Apple tv-spotify prémium-emotiva xda1 kombináció,elég hallgatható minőséget ad.
-
Szabikaa20
őstag
válasz python1 #66277 üzenetére
De mondjuk egy asztali PC vagy notebook joo lenne,de HTPC már nem?Tegnap meg pont azt mondták,hogy az inkább filnézésre van.
Mostmár magam sem tudom mi lenne jobb választás... Nemtudom ti mirol hallgatjatok otthon,de gondolom nem mindenki CD-t meg bakelitot hallgat.Annyira rossz az a HTPC?Tegnap próbáltam olyat,hogy PC-men megosztottam egyik partíciót hálózaton és iPadról hálózaton lejátszottam a FLAC zenéket nPlayerrel,az iPad pedig a fulhallgató kimenetén volt rákotve az erosítore.Nekem úgy is tetszett pedig a fules kimenet elég kaki!
bocs az írásért,nem otthon vagyok...Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
python1
veterán
válasz Szabikaa20 #66278 üzenetére
Én is hallgattam jobb hiján Ipad fülhallgató kimenetén,de az elég kényelmetlen volt számomra.
Nem rossz a HTPC elgondolásod kis modifikációval,de ahhoz kicsit mélyebben kell belenyúlni a zsebbe,hogy minőségibb hangot kapj.
Ha csak háttér zenélni a cél,megfelelő lehet olcsóbb médialejátszó is,akár használtan olcsón lehet hozzájutni. -
S. Szabi
őstag
Létezik olyan hangdoboz, ami méretben kb. akkora, mint a Q Acoustics 3020, de sokkal jobb/több a mélye, dinamikusabb, erőteljesebben szól közelről hallgatva? És párban megáll max 250 00 Ft környékén?
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz zozo9999 #66275 üzenetére
Legolcsóbban ilyen például a Focusrite Scarlett 2i2, Steinberg UR22, Presonus iOne...
(#66281) S. Szabi: Most akkor több, vagy jobb mélye legyen? Egyébként ilyen méretű dobozoktól nem szabad csodát várni, amelyeknek többnek érződik a mély tartománya, inkább a közép- és felsőmély kiemeléssel kompenzálnak. Például Dynaudionál a Contour széria állványos tagjának van minőségi és nem kiemelt mély tartománya, a kisebbek mind csalnak. Ott van például a Kef LS50 méretéhez képest elég jó mély tartománya van, de jó rendszer kell elé, hogy tisztán szóljon. Szerintem próbálj ki ezen kívül valami kis Tannoyt, mint például a D100, vagy Precision 6.1.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
python1
veterán
-
nagyúr
válasz johnywalker #66280 üzenetére
Bocsánat, ezt nem értem. Emlékszem a képre, amit valaki linkelt poénból, de hogy jön ez most ide?
-
S. Szabi
őstag
válasz krichd1 #66284 üzenetére
Igazából lehet az a baj, hogy nem megy elég mélyre (gyárilag is 64 Hz van írva), lehet nem volt a legjobb választás, és ezért úgy érződik, hogy az egész egy magasabb tartományban szól, vagy nem tudom hogyan lehetne ezt jobban megfogalmazni. Viszont szépen és tisztán szól, csak olyan mély hiányosnak érződik az egész. Nem érzem, hogy rossz vétel lett volna, csak keresnék valami jobbat.
Az viszont tetszik, hogy nincs az a bebúgása, mint a legtöbb olcsó doboznak, ami főleg aktív monitoroknál is tapasztalható.
Vagy lehet, hogy mégiscsak jobb lenne nekem valami aktív monitor pár egy hozzá való DAC-kal, amivel lehet szabályozni a hangerejüket?
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz S. Szabi #66287 üzenetére
Állvány van alatta? Mert ha nincs ne is számíts jó mélyekre. Ha "normális" állványon áll és még sincs mélye, az lehet más okból is, annak ellenére mondom, hogy nem bulidoboz a 3020.
A rendszer többi eleme miből áll, ha szabad kérdezni? Elhelyezés rendben?
De természetesen egy 70e Ft-os doboztól nem várható el, hogy földbe döngöljön a mélyeivel, viszont árához képest nem egy vékony hangú doboz, így gyanús, hogy valami nincs rendben. Szerintem.
(#66287) S. Szabi: Miért gondolod, hogy egy átlagos aktív doboz jobb lenne?
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
S. Szabi
őstag
válasz dgyuri0123 #66288 üzenetére
Állványon van, kissé felém fordítva, ahogy kell, faltól 10-15 cm.re, oldal irányban is mögöttem kb másfél méterre ágy, gipszkarton fal. Rendszer a cuccoknál leírva.
Lehet, hogy csak annál a hangerőnél nem jön ki belőle mit tud, ahogy hallgatom, lévén, hogy kb 80 cm-ről szól.
Azért gondolom, hogy aktív lehet mégiscsak jobb lenne, mert azok valók közel téri zenehallgatásra inkább, nem?
Valamint az is lehet, hogy én érzem kevésnek a mélyet, másnak pont meg pont tetszene.
Pl. a Metallica Trought the never film igen jól szól rajta, ez előtti cuccnál annál pl. jól bebúgott az egész, ennél semmi ilyesmi nem tapasztalható, szépen, tisztán adja elő a dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Szabikaa20 #66282 üzenetére
Én pl. most egy ilyen full passzív kis gépet építenék (zenelejátszás + film).
ASROCK N3150-ITX (TDP 6W) ~27e
HyperX 4GB Impact Notebook DDR3 1600MHz ~7e
HyperX 120GB FURY SATA3 SSD ~15e
ANTEC ISK110 ház+paneltáp ~ 27eHa meg csak zenelejátszás, akkor tökéletes egy CuBox-i.
Lehet plusz százezreket költeni tápra, usb kártyára stb... "fingreszelésre", de egyelőre meggyőződésem, hogy a többségnek semmi szüksége erre.
[ Szerkesztve ]
-
S. Szabi
őstag
válasz Nemir Ombe #66290 üzenetére
Jó, akkor ugorjunk vissza a mai eredeti felvetésemre: http://prohardver.hu/tema/hi-fi-rol_altalanossagban/hsz_66281-66281.html
Van olyan hangsugárzó, ami leginkább megfelel a feltételeknek, és metál jól szól rajta (az ár újra vonatkozik)?
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz S. Szabi #66289 üzenetére
Én 3m-ről hallgatom a Triangle-t, igaz elég nagytestű doboz, de közelről hallgatva annak is jóval szerényebb a dinamikája, mint "normál" hallgatói pozícióból. Próbáltál kicsivel távolabbról hallgatózni?
Ha azt mondanám, hogy az erősítő sem a legvadabb, és legkifinomultabb fajta, megharagudnál?
Tudom, nem rossz, de csak a maga osztályában, úgy mint a hangfalad. Amúgy ha nem hallom, nem tudom azt mondani, hogy ez ennyit tud és kész. Csak találgatok. Lehet, hogy többet vársz tőle, mint amire képes az erősítő-hangfal duo?
DA300-at kizárnám, mert nekem is az van és nem tapasztalok nála e-téren semmilyen gyengeséget. Sőt.A 3020 szerintem inkább való kevés hangszeres, akusztikus zenékhez. ( Jazz, Blues, stb.)
"Nehéz", "bonyolult" zenékhez kellene egy jóval "vaskosabb" és "teherbíróbb" doboz.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
S. Szabi
őstag
válasz dgyuri0123 #66293 üzenetére
Nem haragszok meg semmilyen véleményért
Azért lett ez az erősítő, mert mindenképp kis méretű cucc kellett a jó elhelyezés miatt, ez fér el normálisan. Nem tudok nagyobbat normálisan elhelyezni. Erről meg csak csupa pozitívat olvastam, itt Németországban könnyű volt beszerezni, ára sem volt rossz, ez lett.
Nem mondom, hogy mennyit, mit tud a rendszer, de ha a hangfal ennyit tud, azon viszonylag könnyebb segíteni, ezért is érdeklődtem valami komolyabb után.
Ha ágyról nézek filmet, hallgatok zenét, akkor valamivel mélyebb. Ezért is kérdeztem konkrétan közel térre valót.
Eddig úgy vettem észre, hogy elég mély túlsúlyos zenének kell lennie, hogy legyen rendes mély. Pl, Youtubon hallgattam ilyen "nagyonmélyfelturbózott" "zenéket", azoknál van rendesen, Remélem így érthető.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz S. Szabi #66294 üzenetére
Az biztos, hogy pl. egy Dali Ikon2 sokkal terhelhetőbb és sokkal dinamikusabb doboz, csakhogy 270e/pár.
Azzal szerintem nem lennének ilyen gondjaid.
Egy másik erőlködőt csak kipróbálnék még hozzá...vagy vidd el valakihez egy meghallgatásra. Akár boltba.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
S. Szabi
őstag
válasz dgyuri0123 #66295 üzenetére
Ilyen közelre az nagyon nagy. Az a bajom, hogy valami viszonylag kisebb kell, ami közelről is tudja azt, amit nagyjából szeretnék, de nem tudom létezik e egyáltalán ilyen, számomra megfizethető árban.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz S. Szabi #66296 üzenetére
Minél kisebb a doboz, annál kevesebb a mélye is. ( jellemzően ) Ráadásul az a kevés is nagyobb hangerőn bukkan fel, így a közel téri zenehallgatáshoz nem igen jön össze ez a felállás, szerintem.
Neked inkább egy 2.1-es rendszer kellene, ahol a sub hangerejét külön szabályozhatod. Akár aktív hangfalakkal. Csak azt ne kérd hogy mondjak egyet, mert az nem az én világom.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs