Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Slownz

    senior tag

    válasz DDL #34015 üzenetére

    Egyébként szólok, hogy ez tipikus pszichológiai teszt, sok köze nincs a vitához. Itt csak annyit mérnek, hogy az adott csoportba tartozók (jelen esetben hifisták kontra "átlagember") hall-e különbséget két médium között. Ez a teszt egyébként akkor lenne számomra érdekes, ha pont az lenne, hogy mondjuk két megegyező fájt játszanak le és az egyik csoport mégis vél hallani különbséget, akkor jönne ki gyönyörűen a placebo hatás (ötletet is adták, pont egy ilyet kéne megvalósítani).
    De még ha eltérő médiumok voltak (ami valószínűsíthető), akkor se bizonyít semmit, csupán azt, hogy vannak a "hifista" attitűddel rendelkezők, akik ennek az attitűdnek megfelelően ikszelgetnek.

    Egyébként pont ennek az eljárásnak a korrektebb módja az ABX teszt, hiszen ott van kontroll, ami kizárja a placebo hatást. (legalább is minimalizálja a véletlenszerűséget)
    Ha már ideálig eljutottunk, már csak egy lépcsőfok az ABX teszt ;]

    Amúgy nekem sokkal izgalmasabb egy topic, ha vélemény eltérések, viták, eszmecserék vannak, mintha mindenki egyetértenek. Szívesebben olvasok ilyesmit, sokkal többet tanul belőle az ember, mintha homokba dugná a fejét. Viszont az tény, hogy fontos a hangnem, én speciel nem személyeskednék senkivel, eddig se tettem.

Új hozzászólás Aktív témák