-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
-
Cyrin
addikt
nekem volt két ugyanolyan ezüst összekötő kábelem anno, és csak csatlakozóban különböztek, és egyértelmű különbség volt a hangjuk között, nem olyan szintű, hogy figyeljünk csak mintha lenne valami, hanem markáns különbség. Persze ehhez olyan szintű rendszer is kell, ami átereszti ezt a változást.
-
törölt tag
Akkor én is megerősítem. Volt négy pár azonos Alisca Orange IC-m, sajnos most már csak három pár van, de a negyedik párnak másfajta (jobb minőségű) csatlakozója volt, mint a másik háromnak, és annyira másképp szólt a többihez képest, mint ide Lacháza. Miközben más kábelekhez képest mindegyik elsősorban Alisca volt. Azaz, egy csatlakozó nem tudja másik kategóriába helyezni az adott minőségű/hangtónusú kábelt, de az adott kategórián belül nagyon nagy lehet a változás. Két pillanat alatt meg lehetett hallani, hogy "melyik csatlakozó szól".
-
ozzy711
őstag
válasz bajnokpityu #27852 üzenetére
Igen, az egyértelmű, hogy a csatlakozók esetleg lehetnek auditív különbségek, bár ott is inkább az időtállóság ( oxidációs hajlam ) miatt, valamint a csatlakozás "erőssége" között.
Volt olyan Monster ic csatlakozóm, amit ha néhányszor le-fel csatlakoztattam és bizony megbontotta az aranyozást az rca-n!
Volt egy humánusabb stabil megoldás is a Siltech ic-hez az pedig "rácsavarós" volt. Ha rögzítettem, simán fel lehetett vele emelni az erősítőt!
Itt nyilvánvalóan lehetnek kisebb-nagyobb különbségek. Gondolom a banán dugó vs. WBT csatlakozóval ugyanez az helyzet, de ezt nem próbáltam, ilyen csatis készülékem nem volt.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ozzy711 #27855 üzenetére
Nekem is a fentebb említett legjobb minőségű RCA csatlakozóm egy rácsavarós-szorítós típus volt, ami egyúttal valóban sokkal kímélőbb megoldás is. Ha rajtam múlna (én lennék a diktátor), csak rácsavarósat engednék gyártani, mert hangilag is előnyös, hogy az nagyobb felületen szokott érintkezni.
(#27851) KMT: Hol terjeng ez a hír?
[ Szerkesztve ]
-
gothic20
aktív tag
válasz ozzy711 #27795 üzenetére
Leszedtem a csatlakozó részt nem láttam szemmel látható szakadást esetleg érdemes lenne újraforrasztani a hangváltóból kijövő kábeleket?
Amúgy picit meglepődtem nem gondoltam, hogy ilyen vékonyka kábelek vannak benne.
Nietzsche: "Az ellentmondás elviselésének képessége nagyfokú kultúrára vall."
-
ozzy711
őstag
válasz gothic20 #27858 üzenetére
És ráadásul ha megfigyeled nem gyári kábelek, hanem Van Den Hul CS16-osok, tehát valaki már átkábelezte. Egyébként ezek 1,5-ös kábelek, tehát egyáltalán nem vékonyak a szállított áramokhoz képest!
Érdemes lenne egy multiméterrel szakadás vizsgálatot végezned, hátha a szaki nem végzett tökéletes munkát!
Egyébként a mélyhez a nagy tekercs megy, a többi alktrész a magashoz ( 4,7 mf - 10mf, közötte a kis tekercs "vágja" a mélyeket, majd egy 0,56 ohm-os ellenállás sorosan.
Ha itt minden klappol, akkor nézd meg a hangszórók forrasztásait is. A magasat kissé trükkösen tudod kivenni, mivel kicsit el kell forgatni, csavarral nincs rögzítve.
Ha itt is minden stimmel, akkor kezdhetsz aggódni a hangszórók miatt.... -
-
ozzy711
őstag
válasz gothic20 #27860 üzenetére
A kábelek tökéletesen kiszolgálják a hangszórókat.
A hangszórók hibája az elöregedésen túl ( ne feledjük ez a széria 96 körüli, de ez önmagában nem jelent semmit ) a túlterhelésből adódhat. A lengőcséve tekercsei túl hevülhetnek, majd ebből adódóan lehetnek mikro nagyságú töredezettségek, ami kontakt hibára hasonlító tüneteket mutathatnak ( magyarul: egyszer szól egyszer nem ). -
bendeguz76
aktív tag
melyiket válasszam egyiket sincs modom megfülelni:harman/kardon PM635,vagy Rotel RA-940BX.JBL LX33-hoz venném valamelyiket.egy másik forumon a harmant ajánlották hozzá.
bendeguz_HUN
-
ozzy711
őstag
válasz bendeguz76 #27862 üzenetére
Gondolom azért mert egy családba tartoznak, de én elvből nem ajánlok egy "csíptetős" csatlakozóval ellátott erősítőt, az már egy szintet ( alacsony ) jelent.
A Rotel viszont a "BX" jelölés miatt az audiofil kategória az "AX"-el ellentétben, ami inkább csak Hi-Fi, így nálam ez a nyerő! -
törölt tag
válasz bendeguz76 #27862 üzenetére
Számomra egyértelműen a Rotel lenne a választás, jobb is, és normális hagszórócsatlakozói vannak.
De ha szereted a JBL hangját, akkor számodra akár jobb lehet a Harman is, mert az közelebb áll a JBL tónusához, főleg amióta egy cégben vannak, valamelyest össze is tervezik a JBL hangdobozokat és a Harman elektronikákat. Mindazonáltal "eleve nem vennék" olyan erősítőt, amelyiknek gagyi szorítós hangszórócsatlakozói vannak. Ettől még egyébként jó a Harman is, de a Rotel jobb. (Nem kicsit, nagyon!)
Szerk.: A csiptetős a megfelelő név azokra a hangszórócsatlakozókra, nem a szorítós.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ozzy711 #27865 üzenetére
Na ja, mert a szorítós azt mást jelent.
De én előbb hívtam csíptetősnek mint te, stipi-stopi-egy-kettő-három-ipi-apacs, csak most véletlenül hívtam szorítósnak.
No meg legalább látja a kérdező, hogy egy véleményen vagyunk az erősítőket illetően, márpedig kettőnket összeadva, az már bő ötven év hifi tapasztalat, úgyhogy el kell hinnie a tanácsot, mert biztosan igazunk van.[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
Lőttem pár képet, hátha tudtok mondani valami okosságot.
Muse m20... két táp szállt már el. Erősítő nem ment tönkre, kikapcsolt állapotban történt a dolog (táp hálózatra volt dugva), egyszercsak lakásban lenyomta az automatát.
Én nemigazán értek hozzá, ezért is kérdezősködök... Az látszik, hogy a tápban elpukkantak dolgok...
Még annyi, hogy itt van a táp bemenete... Az nem gáz, hogy ha be van dugva a csatlakozó hozzáér a hátlapi "lemezhez"... Ez nem okozhat valamiféle rövidzárlatot?
Szóval meghalt két ilyen táp is és félek az erősítő miatt lehetett (viszont az továbbra is működik. Egy gyengébb táppal csak próba szintjén mertem megnézni).... Szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Speeedfire #27868 üzenetére
Igen, normális táp kell ez már világos, de engem a miért érdekel... hogy miért szállt el kettő is...? Egy drágábbal nem szeretnék ugyanígy járni. (lehet hogy Neked könnyen megy összerakni egyet, nekem sajnos nem )
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
Ha itt lennél a bakonyban, akkor segítenék neked megcsinálni.
Nem tudom, de én még mindig azt mondom hogy szerintem a táp a kevés/gagyi. Ha az erősítőben lenne a hiba, akkor az is elszállt volna.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
kjani18
őstag
Akaszd rá egy jobb PC táp molex csati 12V fekete (-) sárga(+) -ra. Ha zárlatos az erőlködő a táp lekapcsol, de 5A-nél többet tud. TA 20** sorozat valamelyik tagja van benne, lehet, hogy a tápod 5A-es kimenetét túlterheli.
Üdv
Jani
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
blattida
nagyúr
Mivel tilos a d osztályú erősítőket közösíteni, földelni a kimeneti oldalon, ezért az, hogy a tápcsatlakozó hozzáér a házhoz, nem okozhat ilyen problémát.
Ha mindig kikapcsolt állapotban szállt el a táp, az jelentheti azt, hogy az erősítő hálózati kapcsolója nem működik megfelelően, esetleg kikapcsolt állásban csinál zárlatot!
Mérve lett valamivel?Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
kjani18
őstag
válasz Speeedfire #27874 üzenetére
Egyik nem zárja ki a másikat...
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
Speeedfire
félisten
válasz kjani18 #27875 üzenetére
Kikapcsolt állapotban, hogy tudja túlterhelni?
Esetleg még arra tudnék gondolni, hogy stand-by-ben van az erősítő és a kapcsolóüzemű táp nem igazán kedveli ezt.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
bkercso
nagyúr
Így elpárologtatni egy ellenálláslábat csak egy nagy áramlökés tud. Azt tudom elképzelni, hogy a kimneti pufferkondi sült ki az erősítő házán keresztül a védőföld felé. Van földelt eszköz az erősítőhöz csatlakoztatva? Asztali gépről hajtod? Az le van földelve (gyakran kiül a 120V asztali gépek házára, az is okozhat gondot). Mindenesetre a táp és a ház érintkezését, amiről írtál is ki kellene mérni vagy ki kellene küszöbölni. Pl. fúrd fel a lyukat nagyobbra.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz blattida #27873 üzenetére
Nem lett mérve semmi... sajnos én nem értek hozzá.
pontosítok:
Az első táp először elkezdett ki-bekapcsolni, aztán amikor lekapcsoltam, hogy kikötöm.. szét akartam húzni a cuccot, akkor szállt el. Villant is egy szépet a kábel vége amikor húztam ki és büdös is volt (10-20percet ha ment előtte kb. összesen) A kép erről készült, ezt szedtem szét.
A második jó pár órát volt használva, nem volt gond, aztán csak másnap egyszer spontán kikapcsolt állapotban durrant el.(#27877) bkercso: Első esetben asztali gépről ment, dac-ra volt kötve (lupus c), viszont én hülye az erősítőt ráraktam egy másik tetejére ami szintén hálózatra volt kötve (persze nem volt bekapcsolva), ide ért el a kábel és csak próbálgatni akartam. Második esetben nem voltam ott, elméletileg egy discmenre volt kötve ideiglenesen. földeléssel nem vagyok képben.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
-
bkercso
nagyúr
A felsőnél a kondi sült meg, az alsónál a trafó és a nagy ellenállás. A trafó nem olvad meg pillanatszerűen, szerintem a kis muse túlhajthatta a tápokat... Vegyél egy rendes tápot, látatlanba nehéz mást mondani. Ne kapcsolóüzemút, hanem >=100VA trafósat.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
blattida
nagyúr
A 2024-es tripath-ra nem raknak, ahhoz túl kicsi a teljesítménye.
Nem gyári állapot, lehet, hogy cserét kellene kérned...
bkercso
A kétszer max 10 wattjával? Ha ez történt, akkor a liteon feliratos táp messze nem bírja a saját specifikációját.
Nekem is volt ilyen muse-om, annak a "gyári" tápja kisebb teljesítményű volt (12V/2,5A) de röhögve bírta a terhelést.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
-
Lompos48
nagyúr
válasz bkercso #27893 üzenetére
Az egy multistrat (többrétegű) kerámiakondenzátor, mellette pedig a kimeneti visszajelzést szolgáló optocsatoló van. Írja is mellette, hogy IC2
(A tantálkondik soha nem laposak, hanem valamennyire kör alakú a keresztmetszetük, márcsak a konstrukció miatt is.)
Meg aztán a lábai között mérhető 0.1" távolság sem "illik" egy 300V-os feszültséghez.
[ Szerkesztve ]
-
Lompos48
nagyúr
válasz kjani18 #27897 üzenetére
Akkor illene a diódát a bemenet és szűrőkondenzátor közé helyezni és nem mászkálni ide-oda a többszáz volttal. A Q1 mellett/alatt látható dióda inkább a tranzisztort védi az induktív terhelés miatt.
Azért erőltetem hátha a legérdekeltebb tag megfordítva is lefotózza azt a modult, ha ugyan van mit fotózni. Bár lehet ott is elszállt fólia.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest