Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tibi126

    csendes tag

    Sziasztok! Még nagyon új vagyok, remélem jó helyre írom.

    Nekem egy elég összetett problémám lenne:

    Haverom gépén elszállt az XP, és mivel bootcd-kre se reagált sokat, hazahoztam a hdd-t. Az elképzelés az volt, hogy bedugom a gépembe, és a saját oprendszerem alól kicserélem a sérült rendszerfájlt.
    Nekem egy 250GB Seagate (C, D, E partíció, C: windows 7) és egy 1TB WD Caviar Green (H, I, J partíció) merevlemezem van.
    Mivel a haverom winyója IDE csatlakozós, ezért kihúztam a DVD íróból az IDE-t és beledugtam a HDDbe. Bootoltam a sajátomról, és nagyon király volt minden, láttam a saját dolgaim, mint eddig, és az ő lemezén is mindent.
    Úgy gondoltam hogy egy Windows újratelepítés nem ártana, úgyhogy kerestem egy XP bootlemezt. A DVD olvasó az IDE-ről megy, tehát visszadugtam abba, és mivel a szalagkábelen volt még egy csatlakozó, abba dugtam az idegen hdd-t. (gondolom így párhuzamosan lettek bekötve)
    Szépen bootoltam cd-ről, és amikor kiválasztottam hogy hova tegye a windowst, kiírta hogy formázni kell. A haveromnak kellenek a cuccai, tehát leállítottam a telepítést, újraindítottam a gépet, hogy lementsem az én 1 terrásomra a cuccokat. Az 1TB winchesterem viszont eltűnt, a helyére egy G:/ meghajtó került, ami "ismeretlen fájlrendszer" és teljesen használhatatlan.
    Ezután mindent visszaállítottam a gépem eredeti állapotába, de a H, I, J drive továbbra is eltűnt, ugyanúgy.

    A file recovery se lát semmit rajta.

    Fontos dolgaim vannak rajta, remélem tudtok segíteni.
    (a kábel átdugdosásokat természetesen áramtalanítva csináltam)

Új hozzászólás Aktív témák