Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • niof

    addikt

    válasz warezxts #33303 üzenetére

    "Filmeknél meg miért hagynátok ki ezt a "mozi feeling"-et ha már van egy jó házimozi rendszeretek? Nem az a lényeg hogy azt nyújtsa ahogy megálmodták?"
    - Tapasztalataim szerint a jobb házimozi rendszerek hangzása sincs köszönőviszonyban sem, még a legszutykabb Cinema City hangzásával sem. Milliókat beleölni szerintem meg totál felesleges. De nyilván ha más másképp gondolja, szíve joga. Meg mindenki arra költi a pénzét, amire akarja.

    "Nekem egy jó film 3 részből tevődik össze. 1 kép 2 hang 3 film sztorija. Ezért sem értem mikor valaki kamerás filmet néz, 2 ebből kapásból elveszik és nem azt az élményt adja vissza."
    - Látod, mennyire nem vagyunk egyformák?! Mikor valaki ilyet mond, csak azt szoktam válaszolni, ha egy film jó, akkor az a film egy 37cm-es fekete-fehér TV-n is jó. Az élvezeti értéket legfőképp a történet és a rendezés stílusa adja, na meg persze a színészek játéka. Szerintem. A színek, a méret és a hang maximum segít, de magához a filmhez nem igazán tesz hozzá. De engem pl. nem igazán hatott meg sosem, hogy körbe, meg mögöttem is jönnek a hangok. Számomra kicsit disszonáns volt mindig is, hogy a látvány előttem van, a hangoknak semmi keresnivalójuk körülöttem. És ne hasonlítsuk a valósághoz, mert az más. Itt a látnivaló 2 dimenzióban, relatíve szűk keretek közt, előtted jelenik meg, mert ez egy film, nem a valóság.

    Amúgy én 2.1 rendszert használok. Van egy saját tervezésű/építésű 1000W-os szubom, 22-23Hz-ig lemegy, érezhetően, be is volt mérve. A sztereó erősítőm pre-out kimenetéről van hajtva, tehát nem LFE csatorna, hanem teljes sávszél, majd a szub erősítője levágja, ami nem kell. Zenéhez sosincs bekapcsolva, fimhez meg kedvtől és filmtől függ. Mondjuk egy Mother!-hez tök felesleges bekapcsolni, abszolút nem a hang a lényeg, viszont a Pulse szerverszobás jelenete e-nélkül semmit nem ér. De egyébként, ha a lejjebb említett Árok ez a film, akkor ehhez is csak egy fasza mélyláda kell, semmi más. A történet sem indokolja a komolyabb rendszert.

    Ja, még valami eszembe jutott, úgy en bloc a filmekről. Ha egy filmet a képpel, pláne a hanggal kell eladni a történet helyett, akkor ott már rég gond van. Persze a divatos, felkapott b@szós-kardozós filmeket valahogy el kell adni a nagyérdeműnek, ez is igaz. Csak ezekre a filmekre mondjuk 5-10 év múlva a kóbor kutya kölyke sem lesz kíváncsi...

    Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

Új hozzászólás Aktív témák