Hirdetés

Aktív témák

  • Vidala

    senior tag

    válasz dabadab #9114 üzenetére

    Jók ezek a tesztek, csak valahogy mégsem hiszek nekik. Akkor 20kHz felett sincs értelme semminek (se hangfalnak, se erősítőnek, se semminek), mert már azt is kimutatták, hogy azt nem is halljuk. Lehet menni lefele is, aztán bálnák leszünk. :D
    A HD hang dolgot sem kell túlmisztifikálni, de azért nem kell mindjárt milliós hangfalakról sem beszélni. Ma már az újabb kiadású erősítők között lassan keresni kell, ami nem tudja.
    Azt én is osztom, hogy a leggyengébb láncszem a hangfal, elég csak a füleseket megnézni. Egy 20-30K-s fülessel milyen hangfal veszi fel a versenyt? 10-szer annyiba kerülő? Talán.
    Igaz, hogy mondjuk néhány éve még híre-hamva sem volt a HD-nek, és az akkori (meg még korábbi 10 meg én ahhoz nem vagyok elég öreg, hogy megmondjam hány éve megálmodott) rendszerek is olyan hangzást tudtak produkálni, ami üti a mai cuccok javát. De azért már akkor is ott volt az SACD. Talán nem véletlen. Mondjuk az sem, hogy nem terjedt el olyan nagyon.
    Azért én nem mondanám, hogy parasztvakítás, persze ennél bonyolultabb a helyzet. Egy jó minőségű MP3 jobban tud szólni, mint egy gyengébb minőségű CD (tapasztalat)!?! Szóval nem baj ha tudja. A jobb hangforrás minőség sosem árt. Megint csak azt tudom mondani, hogy rendszerszemléletben kell gondolkozni, és kiegyensúlyozni azt, ahol azért az első legyen a hangfal, de azt mégsem köthetjük egy kenyérpirítóra.

    Még egy (kicsi besörözve vicces fórumozni :U ): Milliós nagyságrendnél már a szoba akusztikája legalább olyan fontos, így még több millióról és összetevőről is lehetne/kéne beszélni.

    CoVboy Forever!

Aktív témák