- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Aktív témák
-
BBéci
legenda
[link]
Ezt meghallgatnám!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Thuglife #8802 üzenetére
Még nem olvastam azt a tesztet.
Úgy értettem, hogy az Ő helyében hallgatnám meg. Legutóbb Revel Ultima2 rendszert, előtte Meridiant teszteltem, arról írtam, tudom, nagyképűen hangzik, de maradok a csúcskategóriánál.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
Azt lehet tudni, hogy az AVR360 jobban szól-e a 260-nál? Erősebbnek erősebb kicsit, több szolgáltatást is nyújt, de egyre inkább gondolom úgy, hogy ezekre nem lesz szükségem.
Más:
A napokban vettem egy Dali Concept Subot. Bár nem sokszáz wattos, brutális erő és hang tör fel belőle, nekem nagyon tetszik. (Viszont az LFE bemenettel elmókuskodtam vagy két napot, mire rájöttem, hogy az semmit sem ér, dupla RCA-val kell bekötni és jó lesz.)
Annyi sirámom viszont van, hogy amikor bedugom, akkor konnektortól, hangerőtől, csatlakoztatott kábelektől függetlenül elkezd zúgni. A jó öreg csehszlovák elektromos autópályám trafójának van ilyen hangja. Eléggé zavar, mert este két méterről is meghallom. Kérdésem, hogy ennek ugye nem kellene ilyet produkálni, s javíttathatom garanciában?Az erősítővel is megszívtam, talán valaki emlékszik. A kábelcsere után éppúgy sisteregnek a hangfalak. Elég kiábrándítóan indul ez a házimozi projekt. A kompakt cuccokkal nem volt ilyen gondom. De majd úrrá leszek a kezdeti nehézségeken.
-
törölt tag
válasz Diplomata #8807 üzenetére
A Logitech Z-5500 és a Genius SW 3600 nem zúgott, s az erősítő sem zúg. Igaz, a hangszórók sisteregnek, de ez más hiba lehet.
Olyan tippet már olvastam, hogy érdemes lehet nem földelt konnektorba dugni - de itt külsőre mindegyik konnektor földelt. Nomeg ha a többi szerkezettel nem volt ilyen gond, akkor nem tűnik logikusnak, hogy az elektromos hálózatban keressem a hibát.
-
BBéci
legenda
Nocsak, erre a képre emlékszem, jó néhány héttel ezelőtt már kérdezősködtél.
Kérlek, ne sértődj meg az alábbiak miatt!
Akkor is azt mondtuk, hogy ekkora, csupasz, kopár falak által körülvett térben, egyszerűen képtelenség igazán jó hangzást létrehozni. Berámolhatsz oda tízmillióért cuccot, kis túlzással úgy fog szólni, mint egy ötvenezres bögreszett, megfelelően csillapított, pici szobában. Hihetsz nekem, tapasztalatból beszélek. A hideg kiráz a gondolattól, hogy ott kellene moziznom.
A függőleges falakra készíttess könyvespolcot, vagy akusztikai elemeket! Ez utóbbiakat a ferde felületekre is fel kell szerelni! Ha sokallod ennek költségét, drapéria, falikárpit, vagy valami efféle mindenképpen szükséges. Mint az igazi mozikban.
A fényképen látható hangdoboz-elrendezés két okból tragikus. Egyrészt, sarokba legfeljebb rossz gyereket állítunk, büntetés céljából. Az ott elhelyezett hangdobozokat hallgatni valóságos büntetés. Másrészt a bázistávolság így 6 méternél is több, ami agyonvágja, kivégzi a sztereó hatást. Filmnézésnél a center valamelyest segít, de nem igazi megoldás.
A kép sem elhanyagolható egy házimoziban. Az 50-52 colos full HD tévék ideális nézési távolsága 3 méter körüli. A Te szobádba legalább 65-ös való, ami viszont irreálisan drága, a megoldás egy vetítő lenne, 2,5 méter széles vászonnal.
Folytassam???[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz #72042496 #8805 üzenetére
Halvány fogalmam sincs, csak a két erősítőt egymás mellett tesztelve lehetne biztonsággal megállapítani, melyik szól jobban. Viszont a gyártók, különösen a Harmanék nem hülyék, patikamérleggel adagolják a jó és még jobb hangzást, hogy a vásárlók elégedettek legyenek, érezzék, nem hiába adtak ki több pénzt a drágább készülékért.
A zúgás valami nagy gebaszra, rendellenességre enged következtetni. Totál zajtalannak kellene lennie!
[ Szerkesztve ]
-
Thuglife
senior tag
-
tkazmer
addikt
válasz Diplomata #8783 üzenetére
na az előbb megint elkezdett recsegni, és a másik hangfal, tehát a hifi központi egységével lesz a gond
a sony hifik javítása nagyon sokba szokott kerülni?úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
Diplomata
aktív tag
válasz tkazmer #8815 üzenetére
Nem lehet tudni hogy mennyi lesz a javítás,és nem kerül többe a sony sem mint a többi hasonló márka szervizelése.Mondanék egy helyet,ahol meg tudnák elvileg csinálni,de nem mondom inkább mert az onkyo erősítőm már ottvan több mint 1.5 hónapja és egy mukk sincs az ember felől még.Én ennél a tipusnál maximum 7-8e Ft-ot szánnék javításra.
-
tkazmer
addikt
most, hogy kiderült, hogy a hangfalak jók és a hifi maga a halódó, elgondolkodtam azon, hogy mi van akkor, ha a hangfalakat megtartom, és 50e körül egy erősítőt veszek csak.
kérdés, hogy erre rá lehet-e kötni a meglévő hangfalakat? ha rákötöm az nem "gányolás", ami után kérdés, hogy másodszorra is be tudom-e majd kapcsolni?ja, és egy ilyen erősítő mennyire használható cucc?[link]
illetve létezik olyan erősítő, amiben rögtön van egy cd lejátszó is? keresek, de egyelőre nem nagyon sikerült találnom#8818) Diplomata
oh, még annyit ér? nem gondoltam volna, ezek szerint más elektromos cuccoknál jóval jobban tartja az árát...[ Szerkesztve ]
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
-
tkazmer
addikt
az árukeresőn találtam a termékre, és náluk (a pixmanian) volt a legrészletesebb a technikai leírás. amúgy én sem tervezek rendelni tőlük, másfél hónapja vettem egy fotómasinát, már akkor lebeszéltek róla
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
Diplomata
aktív tag
válasz tkazmer #8819 üzenetére
Végülis kezdetnek elképzelhető a dolog,késöbb beszerzel egy normális hangfalszettet hozzá.Engedd meg hogy ajánljam a saját cuccomat,bár nem tud mostani hiper szuper formátumokat,viszont ennyi pénzért jobbat nem nagyon kapsz a neten,ezt garantálom.[link] Elnézést mindenkitől az önreklámért. Én a helyedben néznék erősítőt használtan,mivel azokat csak úgy nem lehet tönkre tenni,az én yamaha erősítőm is 8 éves,de makulátlan még mindig.25-30e Ft-ért kapsz alapszintű márkás modelleket is,így viszonylag kis befektetéssel juthatsz házimozi rendszerhez,és csak azért merem ezeket ajánlani neked,mert úgyérzem hogy neked még nem volt egyáltalán házimozid.Még annyit,hogy bár szolgáltatásban hozza a jelen követelményeit,szerintem hangban messze nincs olyan mint akár egy régebbi magasabb kategóriás.
[ Szerkesztve ]
-
tkazmer
addikt
válasz Diplomata #8822 üzenetére
valóban, tényleg sosem volt házimozim, csak ha ez a mostani hifi kimúlik vagy nem találok hozzá szakembert (van itt a környéken egy mindenes szaki, de arra egy tavaly év végi eset óta nem nagyon bíznél semmit), akkor gondoltam, váltok, nem gond az ha jobban szól
egy ilyesmi cucc [link] teszem azt a te lejátszóddal összekombinálva, esetleg még hozzágányolva a meglévő hangfalakat milyen lehet?úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
Diplomata
aktív tag
válasz tkazmer #8823 üzenetére
Az erősítő még elmenne,de ez a conan hangfal szerintem egy f.s ha érted. Viszont van az avx-en fent 20-ért egy komplett magnat motion 990-es szett,nem nagy szám az sem,de hidd el annyi pénzért ajándék!30-ért meg kapsz erősítöt olyat mint a pio.60 körül lenne egy alap házimozid,ami ha nem is ultramodern,de 60e Ft-ért csinálja utánad ez más A mostani sony mini hifi-hez képest hatalmas lesz a változás.
[ Szerkesztve ]
-
nebulo5
senior tag
válasz Diplomata #8828 üzenetére
Még nem egyértelmű a dolog. Ugyanis, amíg nem látta szakember a tőle vásárolt tunert, addig meghagyom számára az "ártatlanság véleményezése" státuszt. De ha kiderül, hogy mégsem szállítás közben sérülhetett, akkor vissza származtatom neki, és vissza fogom kapni az árát is. Ezt azért merem ilyen biztosra mondani, mert megvan rá a hátterem, és ha nem sikerülne diplomatikus úton rendezni a dolgokat, akkor: nem irigylem a manust....
Nem az átverés anyagi értéke a mérvadó, hanem a princip. Én mindig korrekt vagyok, ezt elvárom az "üzletfeleimtől" is!Üdv: nebulo
-
Vidala
senior tag
-
arpibacsi
csendes tag
Helló!
Tudom hogy már tárgyaltátok itt fórumon, de visszaolvasgatva se lett teljesen világos, szóval valaki hozzáértő világosítson már fel: 8 ohmos hangfalakhoz használható 6 ohmos erősítő? Van ennek valamilyen mellékhatása? Vagy csak fordítva probléma, 6-8 ohmos erősítőre nem szabad kisebb, mondjuk 4 ohmos erősítőt kötni?
Köszi a segítséget!
-
törölt tag
válasz arpibacsi #8833 üzenetére
Ne vedd készpénznek, de én eddig ezeket szűrtem le:
6-8 ohmos erősítőre is szabad 4 ohmos hangfalat kötni, csak nő a torzítás és jobban fog melegedni az erősítő. Érdemes nyitott helyre tenni, ahol szellőzhet. Ha normálisan használja az ember, akkor nem lesz gond.
Persze ha valaki ész nélkül küldi neki, akkor megeshet, hogy túlterheli az erősítőt és tönkremegy a végfok.Fordított esetben nincs gond, bár én még nem láttam olyan AVR-t, amelyik ne tudna direkt 8 ohmos hangfalakat fogadni, csak kisebb impedanciájút.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
-
Fellow
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudtam hova írjak, ezért ide írom:
Van egy Sony STR-V535 5.1-es erősítőm és az a problémám, hogy a mélyláda kimenetet "folyamatosan" ( változó időnként és van, hogy 4xer egymás után ) ki-be kapcsolgatja és ennek következtében a mélyláda, ahogy megkapja a jelet rögtön nyom egy "kövéret", persze jóval hangosabban, mint kéne.
1éve megvan az erősítő, 1hónapja kezdte ezt el. Az erősítő be és kimenő jele a mélyláda felé nem lehet alacsony, mert akkor is csinálja, mikor filmnézés közben szól a mélyláda, illetve, ha nem megy semmi, de be van kapcsolva az erősítő.
Tudom most jön az, hogy vigyem szervízbe, de azért egy próbát megér, hátha tud valaki segíteni.Thx előre is az értelmes hozzászólásokat.
Írj e-mailt (fellow.fellow@gmail.com), vagy hívj: +36-70/249-1844 Mindig mondd, hogy mivel kapcsolatban keresel.
-
Thuglife
senior tag
Nem rossz sub akció aki olcsót keres:
-
BBéci
legenda
válasz Thuglife #8837 üzenetére
Olcsót és picit, mert csak 20 centis a hangszórója.
Annyiért valóban jó vétel.
A 12-es 80-ért még jobb buli!!![ Szerkesztve ]
-
-
gu007
aktív tag
nekem a kef c4 helyett ajánlották a Infinity Classia PSW8 mélynyomót. érdemes beruházni rá? melyik lehet a jobb? 16nm-re kellene
-
BBéci
legenda
Elolvastam az areadvd tesztjét az Infinityről, általában hihető amit írnak. Annak alapján azt mondom, szedd a lábad, futás megvenni, amíg még van belőle!!!
Hajrá!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gu007
aktív tag
sajnos nagy a távolság a lakóhelyem és a netdepo között. megrendelem, ha szerencsém lesz akkor az enyém. köszönöm az infót!
így most már teljes lesz a rendszer. csak össze kell pakolni. 4db kef c3, egy kef c6lcr, infinity classia psw8 mélynyomó (ha az enyém lesz) és egy onkyo 507es erölködő. még a hangfalállványok hiányoznak. de az is folyamatban...[ Szerkesztve ]
-
Tommyboy200
csendes tag
Szia!
Írtad hogy neked van egy Vardus 400-as hangfalad.
És az lenne a kérdésem hogy mi a véleményed róla?
Én is gondolkozom egy 5.0-ás szettben és a vardus-400-ra esett a választásom. Próbáltam volna utánna olvasni véleményeket keresni róla de nem találtam.
Írtad azt is hogy a Vardus-400-ról mondtak neked valami véleményt.
Pontosabban úgy fogalmaztál hogy bogarat ültettek a füledbe. Erre is kivi lennék.
Válaszodat előre is köszönöm.Üdv.: Tommyboy200
-
Gombinyó
őstag
Helló!
Wharfedale Vardus VR-SUB8
Wharfedale WH-208
Wharfedale Power Cube 8+
közül melyiket ajánlanátok inkább? Egy 1,5 szobás lakás fél szobájába lenne, kb 12nm.
Vagy inkább gyűjtsek még pénzt a 60-70ezres kategóriára?
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest