Hirdetés

Aktív témák

  • dhcodoki

    senior tag

    válasz Clemi #8124 üzenetére

    Nagyon nehéz olyan rendszert találni/építeni, mely tökéletesen megfelel mind mozi, mind zenei használatra. Mivel két célirányos rendszer kiépítése iszonyat költséges, ezért a piacon sok öszvér megoldást találni. Ez olyan mind autóiparban a 4 évszakos gumi (bár az annyira nem elterjedt..szerencsére). Igazából egyikre sem felel meg igazán. Te ott követted el az első hibát, hogy ekkora szobába Valdus 400 dobozt terveztél. Legyen az sztereó vagy házimozi rendszer része, egyikre sem jó igazán. Nem a minőségi szempontokról beszélek, elvégre kevesen vannak akik, több százezret tudnak áldozni csak a dobozokra, hanem simán a mérettel van gond. Egyszerűen túl nagy. Házimozihoz nem kell "cinema city-s" hangerő, főleg egy társasházban. A falrengető házibulik megint csak lehúzva a listáról. Akkor meg minek ekkora?? Sokan azt mondják, hogy "csak mert jól mutat, oszt legfeljebb majd nem tekerem fel a hangerőt." Naja.. gokartpályára forma-1, oszt majd nem nyomom neki annyira. :P
    Másik nagy probléma, ehhez a fronthoz nincs megfelelő center. Elég ha csak a hangszórók méreteit vesszük. Tehát már elöl szétesett a hangkép, és akkor még nem beszéltünk a surroundról. Ami ránézésre nem passzol a frontokhoz. Persze itt a MM-os eladó jön, hogy hát azok surround hangfalak, s az effekt hangokat hivatottak leadni. Igen??? Valóban érdekes??? Mi van az effektekkel, mely úsztatva vagy ismételve van a többi dobozon???
    Hátra pl szappantartót, előre 1,5 méteres tornyokat rakok. Jön mondjuk egy autó hátulról.. még mögöttem van 1,2-es Corsa, mire elém kerül V8-as Chevy. S a nagy filmeknél, még a szinkronos hangkeverés is van annyira fejlett, hogy pár másodperc alatt porba tiporja álmaink rendszerét. Az ilyenfajta hibából adódó hangkép torzulást nem fogod tudni szubbal kiegyenlíteni, esetleg csak elnyomni, de akkor már az egész nem ér egy rakás......
    Szóval az én javaslatom az, hogy cseréld le a komplett rendszert... tudom költséges, s ezért időigényes, de ha mozit akarsz akkor nincs más megoldás. Ha nincs rá keret, vegyél sima sztereó rendszert, amit nyugodt szívvel hívhatsz igazi minőségi rendszernek.
    Ezzel a hozzászólásommal nem megsérteni, vagy leírni akarlak téged, vagy rendszered, csak segíteni, mert én is voltam ilyen helyzetben, s tudom mi különbség van rendszer és rendszer között..

Aktív témák