- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
Aktív témák
-
djapor96
senior tag
Nem a hittel volt a baj, hanem az értelemmel. Miután elmagyaráztátok már értem....
Csakhogy én a set top boxot kapcsolgatok, a TV folyamatosan HDMI-n van nekem nem ír ki semmit...
[ Szerkesztve ]
Qtek S100, Mio A701, HTC Kaiser, Samsung Omnia i900, Xperia X10i, Samsung S2, Huawei U8500, Samsung Note , HTC One, Samsung Ace 3, Lenovo Vibe X2, S850, Huawei P8 lite, P9 lite, Mi Mix 2, Mi9 Lite, Mi11 Lite, Samsung Galaxy Z Fold 3
-
BBéci
legenda
válasz djapor96 #7851 üzenetére
Nem fontos mindent azonnal megérteni. Kipróbálod, ha működik, örülsz, ha nem elküldhetsz melegebb éghajlatra.
Az előbb is magyaráztam, hiába írja ki a tévé, hogy sztereó, az csak magára a csatornára (RTL, HBO) vonatkozik, ha az éppen futó filmet, műsort monóban forgatták.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Diplomata
aktív tag
Onkyo TX-DS575-ről tapasztalattal rendelkezik valaki?Lehet hogy most be tudok eggyet szerezni.
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Lehet nem a legjobb helyre írom a problémámat, de sajnos nem találtam megfelelőbb fórumtémát.
Szóval, egy olyan problémám lenne, hogy a számítógépet szeretném összekötni a TV-vel. Ezzel alapból nem is lenne gond, de jelenleg úgy néz ki a két eszköz, hogy a számítógépnek csak digitális videó kimenete van (HDMI, DVI), a TV viszont régi CRT TV, ami csak az analóg jelet tudja feldolgozni (Scart, composit). Így mindenképpen szükséges lenne egy D/A videó átalakítóra.
Ezek mellett van egy Cambridge Audio 640R házimozi erősítőm, amit eddig csak a hangtovábbításban használtam. Sajnos elég gynge az angolom és azt szeretném kérdezni, hogy ennek a típusnak nincs-e ilyen videó DAC-ja, vagy egyáltalán van-e ilyen erősítő, vagy nagyon vakon vagyok a témában?
Amúgy az erősítő angol leírása az alábbi helyen megtalálható: http://www.cambridgeaudio.com/assets/documents/AP200603AAzur640RUsersManualENG.pdfVélemény, ötlet?
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
burcz.techno
tag
Üdv!
Tudnátok nekem ajánlani erősítőt az alábbi hangfalszetthez?!
Magnat Supreme 800 + Sub301
http://www.edigital.hu/Hangfal/Magnat_Supreme_800_audio_hangfalszett_SUB301_melynyomoval_cseresznye-p44099.htmlMagára az erősítőre 90-100k-t szánnék.
Rá lenne kötve gépre, filmezésre és zenélésre használnám. most a 2 nagy állót egy hifiről hajtom így is szépen szól. gondolom egy erősítővel jobb hangzást érnék el.
Ötleteket várok. Még valami! az erősítő 7.1 legyen. hátha később bővíteni kívánom a hangfalak számátElőre is köszöntem
Asus M2N-E | A64 x2 5200+ 2,6Ghz | SAPPHIRE HD4670 512MB | Kingmax 2x512/800 + 2x1024/800 | SG 250GB + WD250GB + WD500GB + WD1000GB | GIGABYTE SUPERB 460 | AudiGY SE | BenQ 2200 HD 1920x1080 | Samsung 40LB530 1920x1080
-
nebulo5
senior tag
válasz burcz.techno #7855 üzenetére
[Ezt] nézd meg! Szerintem, minden igényedet bőségesen kielégítené, sőt a hangfal set-hez túl jó!
Üdv: nebulo
-
zsoltee10
addikt
Denon 1610. Nekem is az van, zenéhez jobb, mint az onkyo, azt mondják. meg úgy általánosságban jobb minőségű a denon. nekem is hozzáértők mondták.
-
Diplomata
aktív tag
Mivel 7.1-et szeretnél,én a Denon 1708-at.vagy az onkyo tx-sr607-et ajánlom,ami már 115k lenne,de egy aprón láttam 105-ért újonnan.
-
burcz.techno
tag
ahogy elnézem azért a Denon AVR-1708 árban jóval karcsúbb mint az Onkyo TX-SR607. ez a különbözet minőségben is megmutatkozik ?! Valamint az Onkyo 7.2 es?! ez nekem kicsit új nagy zene őrült vagyok, szóval nekem ez a 2 csatornás mély még lehet játszana is a vásárláskor tehát annyi lenne a kérdésem lényegében, h. érdemes e azt a plusz 20-25k-t rászánni arra az erősítőre?! vagy felesleges ?
Eddigieket köszönöm, van legalább honnan kiindulnom. : )
Asus M2N-E | A64 x2 5200+ 2,6Ghz | SAPPHIRE HD4670 512MB | Kingmax 2x512/800 + 2x1024/800 | SG 250GB + WD250GB + WD500GB + WD1000GB | GIGABYTE SUPERB 460 | AudiGY SE | BenQ 2200 HD 1920x1080 | Samsung 40LB530 1920x1080
-
Diplomata
aktív tag
válasz burcz.techno #7859 üzenetére
Végülis,simán lehet hogy a denon megfelel neked,sőt,lehet hogy zenén még jobb is mint az az onkyo,a nevedből kiindulva,ha sok elektronikus zenét hallgatsz akkor meg szinte biztos hogy megfelel.A két mélynyomót elvileg meg tudod oldani sima 7.1-es rendszerrel is,ha van kimenet a sub-on,vagy egy Y rca elosztóval,bár így valószínű hogy csökkeni fog a jel erőssége.A maradék pénzből meg vehetsz jó minőségű összekötő kábelt pl.,hangfaltüskét ilyesmit.
-
dhcodoki
senior tag
Ha már a .1 mellett döntesz, akkor inkább egy jobb mélynyomó, mint kettő silányabb.. (persze tértől s elhelyezhetőségtől függ)
Egyébként nekem 607-esem van, s maximálisan meg vagyok vele elégedve.. igaz leginkább filmekre használom..MOD: mondjuk az a magnat messziről nem tudja megmutatni mire képes az erősítő.. (nem hangerőre gondolok)
[ Szerkesztve ]
-
Thuglife
senior tag
Azt azért tegyük hozzá, hogy a Denon akusztikus zenénél jobb az Onkyo-nál, de mivel techno a stílusod,én jobban ajánlanám az Onkyot... én is azt használok hiphop, rnb zenére és nagyon üt
-
Diplomata
aktív tag
Van még egy lehetőség hirtelen,ha a denon veszed mondjuk,ami 25-35-el olcsóbb,akkor megveheted mellé a kef c7-es szettet,ami bár mélynyomó nélkül van, 210 helyett 150 most bevezető áron,de szerintem sokkal jobban jársz vele hangimőségben mint a magnat szettel.Késöbb meg vehetsz hozzá egy sub-ot,olyat ami a legjobban passzol.Így elég ütős rendszered lehet,ami már összeillik jobban,és persze a mostani kereted is elég rá.Cáfoljatok meg ha nem így van,hallani még nem hallottam egyiket sem. És talán lassan kinősz majd úgyis ebből a zenei stílusból,lehet hogy ez a rendszer felgyorsítja a folyamatot.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Diplomata #7863 üzenetére
Zenéhez nem igazán fontos a mélynyomó, én sosem használom.
Bár Denon párti vagyok, azt nem állítanám, hogy azonos árkategóriájú erősítők között, átlagos felhasználó meghallana egy 130000 forintos hangdobozszetten, bármi különbséget.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
burcz.techno
tag
jönnek az érvek, ellenérvek tömkelege mind2 erőlködőhöz :| az az igazság, egyelőre csak próbálom felmérni a terepet h. mi is az ami nekem itthonra kellene. múlt nyáron már majdnem vettem egy erősítőt csak aztán a 'hosszú' nyár felemésztette a félretett összeget. Ajánlottak nekem hangfalvásárláskor egy Onkyo erősítőt, akkor épp nem volt rá keret... úgyhogy most hangfalszett egy része csak porosodik. valójában így nem tudom még mire is képes ez a szett úgy összességében. Szóval szerintetek nemvolt olyan túl jó vétel ez a magnat szett ? Őszintén! Lecserélni szerintem nem fogom, inkább választok hozzá egy megfelelő erősítőt.
Zene: igen, többnyire elektronikus zenét hallgatok, de nem mondom h. nem férnek meg mellette a rádió slágerek. kezdek majdnem 'mindenevő' lenni Egyébként egy 21-22 m2 es szobába kell valami hallgatható rendszert összehozni. úgyhogy lehet h. felesleges lenne nekem még 1 láda. így is mióta leesett h. h. hoppá. a láda aktív. miért ne köthetném rá a gépre?! azóta néha csúnyán néznek rám mikor kicsit megmozgatom a 2 frontot és a ládikót
Sajnos van egy olyan érzésem h. ezek szerint elkapkodtam a hangfalvásárlást... erősítőnél nem szeretnék ilyen amatőr hibába belefutni. Lényeg a lényeg, amint lesz egy kis pénzem ilyenre feltétlen írni fogok még, addig meg figyelemmel kísérem az itt zajló dolgokat : Dupsz.. picit hosszú lett :/
-
Diplomata
aktív tag
válasz burcz.techno #7866 üzenetére
Azért annyira nem rossz az a hangfalszett.De tény hogy elég lenne hozzá egy 70-80e Ft-os erősítő is.
-
burcz.techno
tag
válasz Diplomata #7867 üzenetére
akkor nem kell túlzásba esni azt hiszem. 70-80 körül mit ajánlanátok?! ha lehet 7.1 legyen
-
Thuglife
senior tag
válasz burcz.techno #7868 üzenetére
70-80k környékén abszolút nincs 7.1... legalábbis jelenleg! Én tavaly tavasszal 70k-ért vettem az Onkyo Tx-sr506-ost, az 7.1-es de jelenleg már csak használtan lehet kapni... Nézz körül hátha van, én ajánlom ezt az erősítőt, nekem nagyon bejött
-
Thom!
veterán
HDMIről hangot levevő olcsó erősítő kerestetik, de DTS-HD, Dolby True-HD nem kell tudnia!
-
Diplomata
aktív tag
válasz burcz.techno #7868 üzenetére
Első körben: Marantz SR3001=68.000Ft,van Sony STR-DH700=79.000Ft,Onkyo TX-SR506=80000Ft,és hát ugye ott van a Denon AVR-1708-as=85.000Ft,amit ajánlottam.Ezek közül az onkyo és a denon jó alternatíva lehet szerintem ha hdmi is szükséges,viszont a marantz hangjára nagyon kíváncsi lennék,mert nagyon jó erősítőket készít,és jó az ára nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
burcz.techno
tag
HDMI sztem annyira most nem fontos erőlködőre. egyedül a gépen van hdmi csatim, de az is egy az egybe a tv be megy. bár.. aztán később ki tudja még mit találok ki, szóval az se hátrány ha van rajta. egyébként hangot ti hogy viszitek át pc ről erölködőre?! digitális vagy analóg megoldással? gondolom digitális átvitelt érdemesebb használni. nem hiányzik még egy adag kanóc a gépből Egyébként szett vásárlásakor a TX-SR506-t ajánlották hozzá.
-
zsoltee10
addikt
válasz burcz.techno #7873 üzenetére
a hdmi azért fontos, mert erősítőt nem vesz az ember minden évben. Én azért vettem a Denon 1610-et, mert időtálló. Van HDMI, DTSHD és TrueHD dekóderek, és van plusz kétcsatornás kimenet, ha valaki később 5.1-ről 7.1-re akar bővíteni. Szerintem annak van kevesebb értelme, de az erősítő alkalmas rá, ha mindenképpen szükségem lesz rá, akkor veszek egy egyszerű sztereo erősítőt, meg két plusz hangfalat.
-
BBéci
legenda
válasz burcz.techno #7873 üzenetére
Mekkora helyiségben mozizol, milyen messze van a hátsó fal a hallgatói pozíciód (kanapéd) mögött?
Szerintem cskis HDMI-s A/V erősítőt szabad venni!
[ Szerkesztve ]
-
burcz.techno
tag
nagyon úgy néz ki h. közvetlenül mögöttem lesz , van a fal szóval nagyjából fülemmel egy vonalban lesz a 2 hátsó.
-
zsoltee10
addikt
válasz burcz.techno #7876 üzenetére
ami ki is zárja a 7.1-et....
-
BBéci
legenda
válasz Diplomata #7878 üzenetére
Később előbbre húzza az ülőalkalmatossaágot, vagy másik lakásba költözik, ki tudja?
Az viszont tény, hogy nem volt túj jó választás a Magnat szett, mert nem dipol a háttérsugárzója, tehát neki sem fog hátulról érkezni a helikopter.[ Szerkesztve ]
-
Thuglife
senior tag
Valaki hallotta már a CAV W300-as subot? Jelenleg nagyon jó árban van (29900)! Szerintetek mostani árában lévő kategóriatársakhoz (Wharfedale Vardus 8, Powercube 8 , WH208) képest jobb minőségű?
-
Móci
addikt
Ha már szóba került a Denon 1610...
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha majd lecserélem idővel a Yamaha-t, bátran választhatom e a szintén hasonló márkájú V465 típusú erölködőt, vagy a Denon jobb?
Egyelőre optikai csatlakozón keresztül fog menni a hang, bár mintha valahol olvastam volna, hogy a dts-t nem viszi át. Ebben van valóságtartalom?
Mindegy, utánanézek én is, hátha találok valami okosságot."...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
Móci
addikt
válasz Thuglife #7882 üzenetére
Úgy van, én tévedtem kicsit! Viszont: "Extended to support all modern formats, except Dolby Digital Plus, TrueHD, and DTS HD audio streams." Magyarul ezeket nem tudja, de egyik sem érint egyelőre.
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
Vidala
senior tag
válasz Pityke78 #7854 üzenetére
Elvben működhet a dolog, egy kísérletet megérhet. Az erősítőbe bekötöd a digitális jelet, aztán az erősítő valamelyik analóg kimenetén továbbítod a TV-re.
Viszont túl sokat ne várj tőle. Régebben próbálkoztam számítógép régebbi CRT TV-re kötésével (egy az egyben analóg jelet továbbítottam), de csapnivaló képminőség volt az eredmény. A filmek még csak-csak közelítettek az átlagos TV adások szintjéhez, de a windows asztal az már fájt.
Ráadásul a dolog érzésem szerint túlmutatott azon az egyszerű tényen, hogy a CRT TV-k felbontása meglehetősen alacsony, mert a kontraszt, meg egyéb hasonló nyalánkságok valahogy még sokkal rosszabbat adtak ki, beállítani meg hiába is próbáltam.
Szóval nekem nem tűnt igazán használható megoldásnak.CoVboy Forever!
-
-
BBéci
legenda
Azonos árkategóriába tatozó A/V rádióerősítők hangminősége között olyan minimális a különbség, hogy hozzájuk passzoló (nem analitikus hangú, milliókba kerülő) hangdobozokon szinte észre sem vehető.
-
Vidala
senior tag
Alapvetően egyetértek, nálam is ez volt a kiindulási pont, mert eddig csak arról hallottam, hogy a HDMI-vel működik a dolog.
Elméletben azért fejtettünk picit, mert adott volt egy HD4850-es vidikari esete, 2db DVI kimenettel. Tehát felmerült a kérdés, hogy egy átalakítóval lesz-e belőle HDMI, mert amúgy a kártya önmagában 7.1-es hang előállítására (is) képes.
A HDMI pedig alapvetően kompatibilis a DVI-vel, illetőleg típusától függően részlegesen, vagy teljesen. (A DVI-t szabványosították, és fejlesztették picit tovább HDMI-vé a házimozihoz nagyon örvendetes módon )
Bővebben: [link]Sajnos nem jött feedback, hogy a usernek a gyakorlatban is sikerült-e (az elméletileg a kértyához adott átalakítóval) megvalósítania a dolgot.
Ettől még marad a jó tanács: új eszközt már csak HDMI-vel (1.3) felvértezve szabad beszerezni. Rémségesen leegyszerűsíti a csatlakoztatási problémákat, és kisebb lesz a kábeldzsungel is.
CoVboy Forever!
-
BBéci
legenda
El tudom képzelni, hogy megy DVI-n is, azért írtam, hogy jó lenne kipróbálni és akkor sokkal okosabbak lennénk.
Az is igaz, hogy ma már minden komolyabb lejátszón, jelforráson ott a HDMI kimenet. Amelyiken nincs, azzal én nem foglalkozom.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
-
herrká
senior tag
Sziasztok!
Ismét segítséget kérnék szub ügyben:
Kef C4
Magnat Betasub 20A
Magnat Monitor Supreme Sub 201A
Mission MS8
Pioneer S-W160
Polkaudio PSW110
Sony SA-W2500
Yamaha YST-SW216
Ha valakinek van valamelyik és meri ajánlani, az ne habozzon!
"Tacskó gazdaságos" 40-60eFt-os cuccok! Továbbra is a cél, Onkyo 307-hez, 30nm-re, nem falat bontani.
Köszönöm! -
Zsozsoo20
csendes tag
Sziasztik Kedves Fórum tagok
Feltenném én is a Nagy kérdéstMilyen erősiítőt +hangfalat vegyek?
A lényeg , h 5.1es legyen és főleg Hd filmekhez használnám. (Legalább 2HDMI kell)
(ja és kijöjjön kb 150000ből )
kinéztem már 1 összeállitást:
- Pioneer VSX-819H [link]
- JBL SCS178 [link]
Mi a vélemény róla? Esetleg valami jobb?
Köszönöm elöre is a véleményeket[ Szerkesztve ]
-
joccadoki
senior tag
válasz Zsozsoo20 #7897 üzenetére
pioneer egyértelmü jó vétel lesz
a hangfal nem
1front 2 3utas álló
2center 2utas álló
3rear ide egy jó hangminőségű!!! 3utas vagy 2 utas szkrény vagy felszerelhető legyen"A világ nincs tele seggfejekkel! Csak pontos stratégiát követve vannak elhelyezve, hogy legalább egy biztosan keresztezze az utad minden nap."
-
joccadoki
senior tag
háááát a magnat már nem sőt én a helyedben lnnék és lenne pénzem is ami nincs 70ezerért egy visaton tiw250 xs-t vennék és csinálnék egy nagyon jó mélyet
tudni kell róla high end hangszóró"A világ nincs tele seggfejekkel! Csak pontos stratégiát követve vannak elhelyezve, hogy legalább egy biztosan keresztezze az utad minden nap."
-
Aktív témák
Hirdetés
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest