Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • opr

    veterán

    Udv!
    Hazimozi kabelezes/beallitassal kapcsolatos (nagyon kezdo) kerdesem lenne.
    Szoval az van, hogy csereltem TV-t, es az uj ilyen nagyon okos, ugyhogy termeszetesen kifogott rajtam.
    A setup:
    Van egy PC meg egy PS5, radugva egy SONY STR-DN1080 erositore, amibol megy ki a tyukbel a TV-be (Philips 58PUS-8555, android TV).
    A problema:
    A TV nagyon okosan fel is ismert mindent, KIVEVE a PC-t, ugyhogy harom modon tud mukodni a dolog:
    1) Ahogy most van: Kikapcsoltam az okossagokat a picsaba, TV-n annyi van beallitva, hogy hdmi1, bemenetet/hangerot az erositon allitok/valtok. Ez tok jo, csak az a gond, hogy a PC-hez a kepbeallitasok teljesen masok, mint a PS5-hoz, ugyhogy gyakorlatilag minden valtasnal allitgatni kell. Rohadt idegesito.
    2) Minden okossag (cec) bekapcsolva. A TV source valtasnal feldobja az erosito menujet, hogy ott valtsal bemenetet. Nem mukodik tul jol, lassu, idegesito, hol felfogja, mit akarok, hol nem. Plusz mindegy mire valtok, a PS-t bekapcsolja.
    3) Vegyes beallitas, hogy ne kapcsolgassa a PS-t. Na ettol neha teljesen megorul.

    A kerdesem: Letezik-e olyan beallitas, ahol marad a kabelezes igy ahogy van, siman a TV tarviranyitoval iranyitok mindent, es megjegyzi a TV a beallitasokat is a bemenetekhez. Ez lenne a letezo legjobb megoldas.

    Ha nem letezik, letezik-e olyan kabelezes/megoldas, hogy a TV-be dugom direktbe a bemeneteket, de valahogy a hangot visszakuldom az erositore HDMI-n.

    Jah, a dolgot bonyolitja, hogy a PS-t ketszer ismeri fel, mert PSVR is van, ez meg aztan meg jobban osszekavar mindent. :(

    "Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

Új hozzászólás Aktív témák