Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #48613632

    törölt tag

    válasz #98221312 #43541 üzenetére

    "Ne ragozd túl a dolgokat, mert akaratlanul is az jön le, hogy kötekedni akarsz Bécivel..."

    Marhaság. Ő szólított meg engem, nem én őt, innen furcsa, hogy Neked ez jött le ebből. A válaszára reagálva elmondtam az érveimet, ami így kezdődött:

    "Ha ki tudod cserélni magadnak, mert értesz hozzá, és megvannak a kapcsolataid, hogy eredeti gyári alkatrészt szerezz bele, akkor ok."

    Én viszont nem értek hozzá, így nekem a laikus döntések maradnak, amiket kirészleteztem. Az erősítő ennyiért (mások szerint is) drága.

    Elég régóta használt eszközökből építgetem a birodalmamat, s bár ez nem kizárólagos, tehát veszek új termékeket is, de azért sikerült az elmúlt években gyakorlati tapasztalatokat szereznem, amik néhány dologban ellentmondanak Bbéci állításainak.
    Ezeket tettem közzé, de ez nem kötözködés, és főleg nem részemről az! Ezt szeretném kihangsúlyozni!
    Én ugyan nem vettem kötözködésnek, de ha nagyon mélyen bele akarnánk most ebbe menni, akkor már inkább Bbéci kötött belém, nem?
    Mivel 1. Ő, szólított meg, és
    2. egy kvázi drága használt cikkről állította az ellenkezőjét, nevezetesen, hogy nem drága.

    Az persze meglehetősen szubjektív, hogy mi a drága, vagy mi nem, de a piacon fellehető 3802-esek között, a drágábbak közé tartozik.
    A 90-ezrest most ne vegyük ide, az irreális. Kitehetem 1 millióért is, és akkor az 55 ezres kifejezetten olcsónak tűnik majd ;)

    BBéci

    "Miért kellene eredeti, gyári kondenzátort tenni az elromlott helyére? Simán lehet kedvező áron még jobb minőségűt találni. A ki- és beforrasztás nem igényel szakszervizt."

    Nem tudom, nem értek hozzá, de én biztosan ezen a vonalon indulnék el. Ugyanakkor, laikusként azt gondolom, hogy egy felső kategóriás erősítőben, nem véletlenül vannak azok az alkatrészek, és nem másikak.
    De ebbe nem megyek bele. Én az autóimban sem szeretem a nem gyári alkatrészeket, pár kivételtől eltekintve, ahol tényleg nem számít, pl ablakmosó szivattyú, de ez szubjektív megint.
    Más a javításokkor is az olcsóságra törekszik. Én azokkal mindig szívtam.
    Hozzátenném még, erősítőt nem szoktam javíttatni. Használt belépő erősítőim vannak/voltak, ha meghal, veszek másikat.

    "Ha egy AVR szolgáltatásai között ott az Audyssey, vagy bármilyen más automatikus EQ, akkor botorság annak mikrofonjáról lemondani. A doboz valóban nem létszükséglet, de a távirányító igen, ahogy az itteni bejegyzések bizonyítják"

    Nagyon régóta Pioneert veszek, és mindig megtartom a mikrofonját. De, ezen felül vannak Audyssey mikrofonjaim is, amit azt hiszem az Onkyokkal kaptam, de jelenleg kölcsön vannak adva.
    Összesen kb 3-4 mikrofonom van, Piohoz 2 is, de a másik is kölcsön van adva. A márkahűség néha ilyen szempontok alapján dől el.
    Távval is ez a helyzet. Az eredeti mellett van egy utángyárott is, de szinte sosem használom, mert a hangerő kézre esik, ki meg nem kapcsolom, mert az erősítőm egyben a macska kedvenc helye is ;)
    Nálunk ez ilyen. Esztétika kevésbé számít, a lényeg, hogy mindenki jól érezze magát. A macska is :DDD
    (Mindez nem volt kötözködés, pusztán ugyanaz a probléma, az én szemüvegemen keresztül )

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák