Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szab.tam

    nagyúr

    válasz TESCO-Zsömle #18141 üzenetére

    nagyon bölcs dolgot pendítettél meg.
    a gépzajoknál nagyon fontos a környezeti tényező. ez eléggé behatárolja, hogy mi tud lenni zavaró, mit vesz észre az ember egyáltalán, és minek van értelme.

    nyáron, nyitott ablaknál, vagy zörgő légkondi melett a passzív, hangtalan gépnek pont semmi értelme az arcoskodáson kívül. (én már csak tudom... :DDD )
    viszont egy téli, csukott ablakos, síri csendes éjszakában van. én megőrültem, amikor a htpc + 24/7 gépemben volt 3 zaj.
    1 tányéros segate, himuroban. ez monoton volt, elviseltem.
    első seasonic tápom. nagyon halk venti. direkt silent-re kihegyezve. de adott egy idióta, ritmikus, suhogó hangot, amitől nem bírtam megszabadulni. légterelő, hangtörő csatornát építettem elé, az valamit kiszűrt. (itt még látható a gép mellett balra egy fekete, álló doboz. abban sok szivacsban volt a himuro, benne egy winyó.)
    [link]

    de a 800-as s-felx szintén az őrületbe kergetett. teljes fordulaton hallottam az ágyból. leszabályozva meg időnként adot valami idióta sípoló, fütyülő hangot. valami szélzajból adódott. pedig minden rácsot kivágtam az útjából...
    a fanmate2-re kötött 1200-as sflex is képes rá bizonyos fordulaton, (kb 5-600 körül?), de azt lejjebb lehet vezérelni, mint a 800-ast.

    mondani nagyokat könnyű, hogy egy gép néma, sőt egyenesen elnyeli még a környezeti zajokat is, de nehéz kérdés ez....
    annak jó, akinek olyan gépe van, aminek monoton az alapzaja, pont akkora, hogy a winyó seek-et is elnyomja. és nincs más, aki oválna mellette, hogy kapcsold le. az boldog ember, és olcsón megússza a hangmizériát. :K

    (#18142) Sandrew
    csak abból a q** hallókészülékből ne fogyna ki állandóan az elem... :DDD

    [ Szerkesztve ]

    fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

Új hozzászólás Aktív témák