Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szerintem jó helyen járok. Egy notitval kapcsolatban lenne pár barkácskérdésem.

    Elkezdtem egy Dell D500-as teljes átalakítását, elsősorban fogyasztási érték csökkentés a cél. 2003-as Retró noti, nem ér sokat de szeretem, gyakorlatilag megölhetetlen 8év alatt napi 8 órában használva azaz ez már egy hónapja már 24/7. Szegénykét be akarták zúzni pár kis hiba miatt, én meg megcsináltam és feltámadt halottaiból, hamvaiból izé darabjaiból. :DD Ezen kívül SG Atlanis-ba is hasonlót használtak. :DDD

    A gyári 1,3-as proci helyet kapott egy Pentium M 745-t (20wTDP) egyénileg belőtt fesz/szorzó állításal (crystalcpu) de még csak a gyári fesz értékekkel. (600@~0.9v/1800ˇ@~1,3v) Eleve nagyon takarékos proci, úgyhogy pár w-ot jelent 0,7v-ra levinni amit még nem teszteltem stabilan. ULV-es (5w TDP) proci kizárva ugyanis nagyon ritka meg nem ér annyit az egész, lehet kevéske is lenne. Ez a proci ami benne van bőven elég mindenre, lásd fele ilyen erős kicsi atomal is lehet boldogulni, ez meg ég és föld! Videókari 855GM fosadék de legalább nem eszik sokat.
    Procicserével az idle (XP asztalon) fogyasztás lement 15w-ról 9w-ra, az átlag meg 25w-ról 15w-ra, DE! ebben nincs benne a kijelző ami sajnos a legnagyobb probléma (+5-7w fényerőtől/képtől függően)

    Tehát a kijelzőt szeretném valahogy gazdaságosabbá tenni, úgy tudom hogy a hátérvilágítás eszik ilyen baromi sokat tehát azzal kéne valamit kezdeni. Ötletek? Led-et valahogy? Vágjam ki átlátszóra világítás nélkül :DDD ?

    Egyéb:
    Jelenleg várom e-bayről az Ide44pin-SD átalakítót, azzal nyerhetek 1-2w-ot (win2000 lesz ami megfér bőven 8gb-s kártyán hangtalanul és sebességre sem lesz lassú a gyári hangos daráló után)
    A procihűtő nem nagy fogyasztó és eleve halk, leginkább nem is megy, hagyom a végére. (vagy nagyobb borda passzívan, de hosszabb hőcsővel?)

    Van még tartalék kijelző ehhez komplett inverterrel úgyhogy egyet feláldozok kísérletre. (azaz sokféle kinyírt megölt noti van még)

    A noti jeleleg minecraft+web szerverként üzemel 3 emberrel 10-15w fogyasztásal kikapcsolt kijelzővel max órajelen 24/7. Előző downlockolt asztali P3 (600@1v) szét lett kapva, totális kudarc 25-30w körül lófasz teljesítménnyel, így döntöttem a noti mellett. Alternatívaként lett volna atom lap de szintén gyenge teljesítmény és az egész projektre 20eFtnál többet nem költök (aztán mégis jelenleg 22enél tartok, azaz proci 5e, ram 2x3e, SD+adapter 6e, új aksi 5e ami szerverként nincs benne) Másik noti egy Compaq 620c ami kijelzőben jobb talán 14"1400x1050 de többet eszik a chipsetje és több dologban is beteg, így az is elvetve.

    Vintage Story PH szervere újra fut!

Új hozzászólás Aktív témák