Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tanisz

    senior tag

    válasz anorche1 #4898 üzenetére

    Nálatok nem érvényes az a "szabály" gyakorlásnál, hogy akkorát üss, amekkorát Te is kibírnál?

    Ha az edző sem tesz semmit, valamint a partner sem veszi a lapot, hiába szólsz, lehet érdemes lenne egy kicsit "megkenni", érezze a törődést.
    Persze mivel nagyon kezdő vagy, ezért ez nehéz lesz, de mivel Ő sem csinálja régóta esélyes, hogy be tudsz vinni 1-2 olyan ütést, aminek Ő sem örül.

    Ezért szerencsés viszonylag a helyzet karatén, ott pusztakéz van és testre is lehet olyan ütést mérni (igaz boxban is, csak nem biztos, hogy kezdőként sikerül), ami nagyon nem kellemes a másiknak ilyen esetben, miután szólt az ember 2x-3x, hogy nyugi és nem értett a szóba.

    http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "

  • rwin5

    őstag

    válasz Tanisz #4901 üzenetére

    Elég hülyén hangzik amit leírtál már ne haragudj. Az ilyen üssél minél nagyobbat, abból maximum csak fokozódás lesz amíg össze nem verekszik szó szerint a 2 egyén. Ha nem fogja fel világosan elmondva akkor ott az edző még 1x, ha az edzőnél sem jár sikerrel (akkor valószínűleg nincs kompetenciája az egészhez) akkor váltani kell termet, van azért elég sok hely már.

    Karateban meg ugyanúgy hatalmas az eszközigény nem értem mi ez a puszta kezű dolog amit írtál? Én 6-7 évig Taekwondoztam de sosem ütöttük egymást puszta ököllel.

    Jó hogy nem azt tanácsolod neki, hogy hívja el a haverjait a klubhoz és verjék szarrá mert nem értett a szép szóból :DDD najó ez már morbid, bocs. :P

    [ Szerkesztve ]

  • Tanisz

    senior tag

    válasz rwin5 #4902 üzenetére

    Látom megértetted a mondandóm lényegét,gratulálok :)

    Viszont akkor Nálatok sem volt ilyen szabály, hát van ilyen amikor csak semi contact van, más esetben tudnod kellene, hogy milyen az amikor megütik úgy az embert, hogy elmegy a kedve agresszív viselkedéstől vagy kontroll nélkül bunyózástól :)

    Kontrollt tanulni kell, akinek nem megy rá kell vezetni, nincs tisztában a saját erejével azért üt ( vagy rúg) akkorát (jobb esetben, rosszabb esetben egy büdös barom és szándékosan csinálja) .

    Anorche1 esetében pedig elképzelhető,hogy hiába szól a másiknak hogy ésszel, mégsem figyel oda. Ok szólhat az edzőnek, de csak a bunyó után, és ha nem éli túl a bunyót, mert ez a barom úgy megüti (olyan részen szándékosan, vagy szándéktalanul/lecsúszik egy parasztlengője, pl halánték, torkon ..stb.), hogy ottmarad a küzdőtéren?
    Akkor mi van? :) Akkor már hiába szól bárkinek, ha nem tud.

    Kezdőként még megteheti hogy elmegy máshová, ha az edző nem tesz semmit.

    Pl jársz egy klubba már 5-10 éve, jön egy új tag, aki mondjuk nem kezdő, összekerülsz vele, elkezd kontrol nélkül bunyózni, szólsz neki, hogy nyugodtság van/kontrollal, csak nem érti meg, aztán megint szólsz, megint csak nem érti meg. Hát ne haragudj, de én reprezentálnám neki, hogy milyen az amikor megütik a másikat.

    Nem kakaskodni kell, higgadt fejjel küzdeni, akinek fejébe száll a vér/elvakul a gőztől az veszített.

    A pusztakezű dolog az úgy jön, hogy ha nem versenykaretézol, akkor pusztakézzel tanulod meg a technikákat :) A seiken védő amúgy is csak a seikened védi csak, a másikat nem.
    Amúgy én Wado-Ryu-zom. Nem tudom hogy a stílust mennyire ismered.
    Ha nem tanulod meg a kontrollt, akkor nagyon csúnya vége lehet egy-egy kumite-nek.

    http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "

  • rwin5

    őstag

    válasz Tanisz #4903 üzenetére

    anorche1 elvileg még "kezdő" úgyhogy az ő esetében nem hiszem, hogy amit tanácsolsz jó. Nem megyek bele mélyebben mivel az Ő esetéről volt szó nem pedig máséról, majd eldönti hogy mit szeretne.

  • Tanisz

    senior tag

    válasz rwin5 #4904 üzenetére

    Annyira nem kezdő, mivel 3 évet taekwondo -zot.

    Nem box, de küzdöttek gondolom ott is, annyira nem nem elvetendő az ő esetében sem ez.

    http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "

  • anorche1

    őstag

    válasz Tanisz #4901 üzenetére

    Erre már gondoltam én is, főleg, hogy sérve van, és nem nagyon szereti a testre mért ütéseket. De elvetettem az ötlet, ez mégiscsak "genyóság".

    Egy fejvédőt biztosan beszerzek.

    Köszönöm a válaszokat! :R

    "It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond

  • Tanisz

    senior tag

    válasz anorche1 #4906 üzenetére

    Akkor még "hülye" is az illető :)
    Jobb is, hogy nem adsz neki nagyobbat, a sérve miatt. Komolyabb baja is lehetne belőle akkor.

    Akkor valószínűleg nincs tisztában az erejével, nem? Lehet azt hiszi "kicsit" üt.

    Jó lenne ha értene a szép szóból, beszélj az edzővel, hogy ezt tapsztaltad, de nem akartad érzékeltetni felé, hogy mekkorát üt a sérve miatt.

    Kár hogy boxban nincs combos :D

    [ Szerkesztve ]

    http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "

  • vaksi8

    senior tag

    válasz anorche1 #4895 üzenetére

    Nem az lehet, hogy ő mondjuk jóval nehezebb testfelépítésű mint te és ebből adódóan nem tudja annyira kontollálni az ütéseit ergo Te érzed nagy/obbnak őket? Ez a helyzet nálam is. 185 cm vagyok és 105 kg. Ha egy nálam jóval könnyebb edzőpartnerrel sparringolunk akaratlanul is be-be csúszik nagyobb ütés. Ha meg nagyon odafigyelek, hogy ne üssek erőset akkor meg olyan lassú lesz a mozgásom, hogy akkor meg már szinte csak én kapok :DDD
    Ha meg kb. egyforma súlyuak vagytok, akkor meg csak simán kihasználja a helzetet, hogy téged üthet és rajtad éli ki magát, ami nem túl szép mondjuk. Ez inkább azokra igaz, akik nemolyan régen kezdtek valamilyen kűzdősportot és nincs még nagyon siker élménye. Na az ilyeneknek jó letőrni a szarvát :DD Csak hajrá!!

  • RexMaximus

    aktív tag

    Reg nem jartam itt en sem :) Kotegelve irok az olvasotakra.

    Muhamad Ali - parkinson - okolvivas osszefugessel nem nagyon lehet mit kezdeni.

    Michael J. Fox buksija ki volt teve hasonlo terhelesnek? Vagy a parkinson korosok kozt szignifikansan kimutathato, hogy inkabb okolvivokra jellemzobb? Nem ismerek ilyet.

    Muhammad Alinak voltak kemeny osszecsapasai de egyben figyelve a palyafutasat nem eppen azok koze az okolvivok koze tartozott akik kb fejjel vedtek az uteseket. Nezzuk Gerogre Foremant, aki kb 38 evesen tert vissza es tiz evig meg ott volt a ringben. Alihoz kepest stilusabol adodoan is sok mas boxoloval osszevetve azert boven szedett be utest a fejere. Nem is akarkiktol. Megsem lett salata. Ne feledjuk azt se, hogy a ’77-es visszavonulasa elott nem vetette meg az italt sem.

    De elovehetnem Roberto Durant, Rocky Marcianot (igaz o kb 15 evvel elte tul palyafutasa befejezeset) vagy Marvin Haglert.

    (#4898) anorche1

    Ettol fuggetlenul viszont teny, karos ha megutik a buksidat. Ez a kockazat ezzel a sporttal jar. Sot mar a focistaknal is tudjuk, akik szerettek fejelgetni, aranyaiban naluk is gyakrabban jelentkeztek problemak. De nezhetjuk az amerikai focit is. Az utkozesekkel jaro megterheles miatt bizony szinten gondok vannak, nem is keves embernel.

    De ezek profi sportolok. Csucsatletak akik tizeneves koruktol kb 20 even keresztul gyakoroljak az adott tevekenyseget. Hobby sportolok azert kisebb tehernek vannak kiteve.

    Nem tudom milyen meretekrol beszelunk, de 100 kilo kornyeki embereknel inkabb 16 uncias kesztyut kene hasznalni es igen, a fejvedo se ordogtol valo.

    Viszont az a velemenyem olyan helyre ne jarjon senki ahol az edzo teret enged ilyen suttyoknak. Egy jo edzo az ilyen embereket is kezeli vagy “elengedi”. Ha meg nem tunt fel ez eddig az edzonek akkor megkerdojelezem a titulusat.

    Benne van a szoban, hogy tars. Egymast segitve fejlodunk, aki ezt nem tudja ertelmezne menjen kocsmaba. Lehet kemenyebben is kesztyuzni de az kozos megallapodas utan legyen. Ha a masik fel szol akkor figyelsz ra es nem felremagyarazol.

    Ha viszont szereted a kihivasokat akkor pl keres ra Jack Slack anyagaira, videoira. Sokat segithetnek a dolgok megerteseben. Bal kezes ellenfel meg kulon kihivas. De jok lettek volna ezek az en “koromban” :). De igazabol a haladashoz a gyakorlas a legjobb eszkoz, csak jobb tarsakkal es megfelelo instrukciok mellett (edzo).

    Vedekezes - mi anno kazettan lattuk, egy Tyson dokumentum filmben, hogy Cus D'Amato azt csinalta Tysonnal, hogy kis sulyu boxolok ellen csak a vedekezhetet. Na egybol adaptaltuk is ezt, de onszorgalombol. Lementunk es edzes utan par menetet igy nyomtunk le persze a sebbeseget az adott fel tudasszintjehez igazitottuk. Nekunk mukodott.

    (#4900) MichaelSD

    Szerintem a szandekkal van a baj az “apuka” reszerol. Ketlem, hogy csak full time heavy baget csapkod es mindig mindeki ellen kemenyen ut.

    (Igen, Integra volt a motorja a topicnak. Azota en is ritkabban nezek fel ide…)

    (#4908) vaksi8

    190cm-el, 82-9x kg kozott mozogtam. Mindefele felepitesu ellenfellel kesztyuztunk. Ha magasabb vagy, igyekszel tavol tartani masikat (jab) ez nekem tobbnyire sikerult. Kezdokre vigyaztam, de edzonk is mindig szolt ilyen szituban, ha nagy tudaskulonbseg volt, hogy vigyazz a masikra. Menet kozben is ha szukseg volt ra akkor ismet szolt. Ebben szocializalodtunk igy ezzel nalunk nem volt gond.

    Ha valaki megszedul azt bizony “szajbavertek”. A leirtak szerint tobbszor egymas utan. Te is azonnal latod ha picit erosebb utes csuszott be a masikon, hogy annak hatasa volt, ami utan elvileg visszafogod magad.

    Ugyanezt teszed ha latod, hogy a masik (kezdo) kettosfedezekbe menekul es le-le blokkol. Nem kezded el “verni” akkor. Visszalepkedsz/sasszezol, hogy egy picit kibontakozhasson, elvezze a dolgot. Ramutathatsz a hibaira is kozben stb.

    Ezert irtam, hogy ott bizony a szandekkal van a baj.

    Persze olyan is volt amikor gyakorlatilag kozel full kontaktba harcolt egy egy par de ebben mind a ket fel benne volt. Ha kozben egyik megfota a masikat akkor veget is ert emig nem szedte ossze magat. Pl testutes, erosebb fejre stb.

    (#4907) Tanisz

    “Kár hogy boxban nincs combos :D

    Hat, lehet nem is baj, azert h valaki 1 eve gyakorolja es a masik par honapja akkor vlsz a par honapos fel fog hazafele santikalni hurkakkal a combjain :)

    No, ezzel ki is irtam magambol az eves adagom :D

  • MichaelSD

    őstag

    válasz RexMaximus #4909 üzenetére

    A fejsérülések és az altzheimer összefüggése bizonyított orvosi tény, mint a boxolóknál, és igen a focistáknál is. Az amerikai foci meg úgy ahogy van ledarálja az emberi szervezetet, mint minden élsport.

    Persze adottság és szerencse is és de sok vita nincs ez ügyben az orvosok között.

    Igen, amatőr szinten nincs gond, minden harcművészetben becsúszik egy nem kívánt ütést.

    XMPP: sdmichael@kdetalk.net

  • RexMaximus

    aktív tag

    válasz MichaelSD #4910 üzenetére

    na... toroltem veletlenul gepelhetem elorol...

    [ Szerkesztve ]

  • RexMaximus

    aktív tag

    válasz MichaelSD #4910 üzenetére

    Amerikai focit agyserulessekkel kapcsolatban hoztam fel. Mert ott az egy hasonlo terhelesnek van kiteve. Meglepoen sok van naluk es ezeket az adatokat evtiezdekig kozmetikaztak.

    Amator szinten is lehet problema, csak joval kisebb a kockazata. Igazabol a kivalto oka az ismetlodo utesek (vagy utkozessel jaro hasonlo terheles) ami a fejet erik. Ki hogy van osszerakva, ezert emlitettem peldanak Big George-ot.

    Bizonyított orvosi tény - en ilyenrol nem tudok. Az a szitu, hogy a betegek jelentos reszenek nem volt ilyen esete es nem is boxolt vagy csinált hasonlot. Okok kozt soroljak, hogy novelheti kb ennyi.

    Arrol sem tudok, hogy szignifikansan tobb ilyen beteg lenne a bunyosok kozt. Pedig akkor ennek kene lennie.

    Ettol fuggetlenul vannak a sportagbol fakado agyserulesek amik demenciakhoz vezetnek. Ezt nem tagadom. De ezeknek nem egyenlőek az alzheimerrel.

    Osszegezve - nem jo ha az ember buksijat utik, ezt nem allitom :)

  • Na ez a marha McGregor csak összehozta! Mayweather le fogja iskolázni box szabályrendszerben! Fel nem fogom, hogy nincs ember körülötte aki meg merné mondani, hogy ökörséget csinál és porrá rombolja a nimbuszát!

    Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

  • PazsitZ

    addikt

    válasz mefistofeles #4913 üzenetére

    Bar ilyen szinten egyetertek veled,de szerintem maskepp all a dologhoz.
    Ha veletlenul nyerne, amire box szabalyrendszerben kicsi az esely, (de nem mondanam lehetetlennek sem) akkor unnepeltetheti magat.
    Ha veszit, de legalabb jo par menetet tulvisz, meg mindig mondhatja,h helytallt, ez nem az a szabalyrendszer es ennyi. (Nem igazan preztizs veszteseg)
    Mindenemllett viszont gobdolom nem keves penzt es akar tovabbi hirnevet is szerezhet (meg a meccs elvesztese eseten is) szvsz.

    - http://pazsitz.hu -

  • válasz PazsitZ #4914 üzenetére

    Hááát....
    Egyrészt ha arra hivatkozik vereség esetén, hogy ez nem az ő szabályrendszere az a világ marhasága és full égő szerintem, ugyanis ő talalta ki a meccset és ő forszírozta. Innetől kezdve erre hivatkozni......
    A lóvé az rendben van (mindenki ezzel érvel) de utána? A "népe" szemében ő egy verhetetlen hős és alaposan meg fogja tépázni a nimbuszát és hírnevét ha lenyomják. Szerintem ha itt kikap akkor a következő MMA meccse negyed gázsi lesz.
    Szakmai szempontból miben reménykedhet?
    Oké MMA-ban nagyon jó a kézmunkája, gyors pontos de profi boxban szerintem legalább is nem kiemelkedő az tuti. Mayweather aki a védekezés mestere lazán leszereli szerintem. Lucky punch? Nála nagyobb ütők sem tudták ezt bevinni eddig....... Ja és még valami, többször látszott de főleg a Diaz elleni két meccsen, hogy másél, két menet iskolázás után elfogyott a szufla és komoly gondjai voltak mindkét meccsen. mit fog csinálni Mayweatherrel mondjuk a 9.-10. menetben?...........
    Nem vagyok ellendrukker és egy jó meccsben reménykedek de szerintem McGregor szempontjából a legjobb forgatókönyv, ha rúgásért, fojtásért stb. leléptetik.....

    Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

  • rwin5

    őstag

    válasz mefistofeles #4913 üzenetére

    Szerintem már előre le van beszélve az egész.. Fogalmam sincs kimenetelről, de a mai világban már nagyon sok meccs egy színjáték, és nem csak a boxra vonatkoztatom le.

    A meccsnek amúgy örülök, ki nem állhatom Mayweather-t, de jó volna látni egy rendes igazi! meccsen ahol jól elpicsázzák. Már a Pacquiao elleni meccse is számomra egy vicc volt.

    Ja meg aki ellen még megnézném az Buakaw fénykorában, na bazz, asszem Ő adna neki. :P

  • PazsitZ

    addikt

    válasz mefistofeles #4915 üzenetére

    Ebben biztos vagy, h annyira o forszirozta? Nem vagyok kepben, leeht igy van.
    Amiket irtal azt en is megjegyeztem nyilvan Connor nem egy boxolo.
    Egyebkent mar kapott ki, megjegyzem szerintem eleg jol viaelte es en ugy ereztem nem rontott a presztizsen. De nem neztem hivatalos statisztikakat errol.
    Minden esetre en nem latom egonek a dolgot, de meglehet en a kisebbseghez tartozok ezzel a velemennyel.

    - http://pazsitz.hu -

  • válasz rwin5 #4916 üzenetére

    A Pac elleni meccs nem miatta hanem Pacquiao miatt volt vicc. Bírtam azt a sároc de azzal a meccsel leszerepelt. utána sérülésre hivatkozott, na az volt mindennek a legalja.......
    Mayweather egyetlen ellenfele fénykorában lett volna Pac, kb a Hatton, Margarito, Cotto meccsek idején. Mikor összejött a meccs már csak árnyéka volt önmagának.

    Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

  • RexMaximus

    aktív tag

    válasz mefistofeles #4915 üzenetére

    Ha veszit nem kell arra hivatkoznia, hogy a szabalyrendszer miatt tortent. Ha ugyes akkor elismeri a masik teljesitmenyet es ker visszavagot MMA szabalyrendszerben - ami persze nem fog megtortenni :)

    Conor mar veszitett nem is olyan reg. Meghozza egy verheto ellenfeltol. Visszavagot pontozassal es amikor fogyott a kondi, szaladgalassal hozta ki. Ettol fuggetlenul az Írek ugyanugy szeretik, ahogy sokan masok.

    Viszont ugy tunik szeretik ott fent az istenek :). Gyakorlatilag minden optimalisan alakult eddig a szamara. Meg a veresegbol is jol jott ki. Azota bar sokszor nem lathattuk de az Ido Portalos csodamozdulatok eltuntek :).

    Pac vs Mayweather - ketsegtelen, hogy nem azt kaptuk amit sokan szerettunk volna. De ahogy szoktak mondani, ilyen a popszakma. A latotak alapjan ha korabban csapnak ossze se let volna sokkal jobb. Mindenkinek megvan a mumusa, vagy stilusanak ellenszere. Aki ellen nem megye a bunyo.

    Lasd pl. Mosley vs Forrest. Ki volt a kiraly akkor? Hiaba, a mumus szamara Vernon volt. Amatorben is megverte es amikor sulycsoportoktol fuggetlen top bunyos volt ismet megverte, ahogy a visszavagon is.

    Negyed gazsi ha vereseg utan visszater MMA-ba? A gazsi nem ettol fugg. A piac erdeklodese adja az alapot a targyalasokhoz. Ha sokan kivancsiak, varhatoan nagy lesz a bevetel akkor nem tudjak leszoritani a bunyos tiszteleddijat. Conor meg baromira jo abban amit csinal, nem a bunyora gondolok most hanem abban ahogy menedzseli a "márkáját". Mintha valami pr-os lenne :)

    Igazabol hogy mi fog tortenni gyakorlatilag boritekolhato. Lucky punchot leszamitva. Mas nem segithet rajta. Etol fuggetlenul erdekel e? Siman, ahogy sokan masokat. A vicc az, hogy ugy tunik egy Conor elleni mecs nagyobb bevetellel kecsegtet Meathwaer szamara mint barki mas ellen. Ez meg Conornak koszonheto.

  • Gyerekek!
    Azért a Diaz elleni vereség és az esetleges Mayweather elleni fiasko két külön kávéház, nehogy már összevessük őket.......
    Diaz ellen semmi különös nem történt. összecsapott két MMA-s srác MMA szabályrendszerben és McGregor kikapott. de nem szégyenteljes, megalázó vereség volt, hisz míg tartott a szufla addig boxzsáknak használta Nate fejét és oktatott......

    Mayweather ellen baromi kevés esélye van/lesz és -hacsak nem hazudik minden hírforrás- ő erőltette a meccset. Floyd először ki is röhögte és lerázta többször is, de gondolom látta mekkora a hájp a bunyó körül, kiszagolta a nagy zsét és így már belement. Minden emberi számítás szerint komoly ruhát fog kapni, így majd a meccs után elmondhatjuk, hogy kikunyerált magának egy alapos verést egy olyan meccsen ahol eleve nem volt sansza!

    Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

  • PazsitZ

    addikt

    válasz mefistofeles #4920 üzenetére

    Hat,tenyleg kezdesz elbizonytalanitani vajon, hogy fog lecsapodni az egesz. Minden esetre en meg kicsit mindig ugy latom,h nincs annyira sok vesztenivaloja.
    Bar twitteren mar a visszavonulasat josolgattak,de Dana azt mondta iden osszehoznak meg neki egy kovetkezo MMA meccset.

    Meglatjuk. Azt viszont elegge biztosra veszem,h az erdeklodes meglesz, aztan remeljuk legalabb nem kapunk rossz meccset.

    Egyebkent sokaig bizonytalan voltam hova is tegyem Connort, de latva, h normalisan/alazatosan kezelte a vereseget en elismerem a produkciojat.
    Mert bar sokszor mar-mar ellenszenves, szamomra ugy tunik ez teljesen tudatos strategia es azert viszonylag a helyen kezeli magat.
    Itt sem hiszem, h azt kepzelne, h majd o nyerni fog.
    De feltetelezem bizik magaban annyira,h valamelyest helyt tud allni es az elonyere fodithatja meg a vereseget is.

    [ Szerkesztve ]

    - http://pazsitz.hu -

  • válasz PazsitZ #4921 üzenetére

    Remélem nincs igazad de kimondtad a lényeget
    "Itt sem hiszem, h azt kepzelne, h majd o nyerni fog."
    Ha ez tényleg így lenne azzal a szemembe egy kuka féreggé süllyedne.... ha képes arra, hogy szarrá vereti magát egy kazal lóvéért amikor nincs rászorulva akkor egy ócska zsidó kufár. Ennyi erővel ingatlanokkal is foglalkozhatna, abban is nagy lóvé van......

    Remélem nem így van és egy jó bunyót látunk de egyenlőre nem látom azt amivel megszoríthatná Floydot!

    Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

  • PazsitZ

    addikt

    válasz mefistofeles #4922 üzenetére

    [link]
    Ez a cikk egesz sok minent lefed amirol beszeltunk. Nagyjabol egyet tudok erteni a leirtakkal.
    Connor igazan nem veszithet.
    Ha tenyleg inkabb vedekezo bunyot folytat Mayweather, akkor pedig Connornak talan lesz lehetosege legalabb tamadni, meg ha nem is feltetlenul talal majd be es nme utik ki hamar.
    Llehet nem vagyok elegge szakmai es megvesznek a showval,de en kivancsi vagyok ra.
    Persze remenykedek, h nem lesz csufos vagy nevetsegesen egyoldalu a dolog meg ha a cikkbeli megfogalmazas igaz is, "egy profi egy osember" ellen fog kuzdeni.

    [ Szerkesztve ]

    - http://pazsitz.hu -

  • RexMaximus

    aktív tag

    válasz PazsitZ #4923 üzenetére

    Cikktol fuggetlnul amugy erdekes, hogy sokan dobaloznak a penzzel, vagy eppen mint valami negativ dolgot emlitik. Mikozben mindenki penzbol el meg. Mindenki hasonload cselekszik penzert. Persze akkor mar nem verik az asztalt :)

  • PazsitZ

    addikt

    válasz RexMaximus #4924 üzenetére

    Nem feltetlenul csak a penzrol szol gondolom. Dee gyebkent nyilvan azzal sok jovobeli tervez megalapozhatja felepitheti.
    Amugy o reszben egy showman is, szerintem legalabb is nagyon sok dolgot tudatosan tesz. Persze mindehhez kell egy habitus termeazet ia, ami ezt megtamogatja, de ezt szerintem vehezjuk tenynek. Ebbol a adzempontbol viszont talan erthetoen egy show-t akar hozni.

    Tovabba bar ez is csak talalgatas: kivancsi mit milyen szinten tud hozni egy box meccsen. Viszont nem akar mar egy uj karriert kezdeni.
    Valahol en is kivancsi lennek mit tudnek prezentalni egy mma meccsen, de sajnos nincs idom es energiam eveket beletolni es felkuzdeno magam egy minosegi meccsig. Igy en sosem fogom megtapasztalni. Neki megvan a hirneve, h ezt osszehozza.

    - http://pazsitz.hu -

  • rwin5

    őstag

    válasz PazsitZ #4925 üzenetére

    Szerintem Amerikában ahol a pankráció olyan szinten fut, mint más országokban nagyobb sportok, nagyon nagy hangsúly lesz a show-n ezért is gondolom úgy hogy már le van beszélve az egész. Nem tom vágjátok e Bob Sapp-et annak is youtuben röhögtem csomó meccsén, nyilvánvalóan ilyen végletekig nem lesz show a meccs, de hogy lesz bele rakva valami kakaskodás, májerkodás 100%. Én még azt is simán el tudom képzelni, hogy Conor majd megszédíti majd 1x jól láthatóan ellenfelét, és akkor majd a közönség rághatja a körmét. De ne legyen igazam, én várom amúgy a meccset, kíváncsi vagyok rá. :K

  • válasz rwin5 #4926 üzenetére

    ...igazából nem csak neked hanem mindenkinek szántam.....

    Nagyon kezd tele lenni a tököm azzal amit a média sugall a bunyóval kapcsolatban!

    Nagy a lóvé? Persze! Amerikában a komolyabb bajnokok nem szoktak babszemekért boxolni itt pedig két sportág ikonikus alakja csap össze. Nagy a show? Hát hogy a pikulába ne lenne az! Ez amerika a show hazája, biztos vagyok benne, hogy óriási hepaj lesz
    ..... de reményeim szerint csak a meccs előtt és után....

    Az amit az általam olvasott cikkek sugallnak, hogy ez egy pantomim lesz, kitalált koreográfiával stb. az egy nagy szarkavarás nem más!
    Hogy McGregornak nincs vesztenivalója csak Mayweathernek? BAROMSÁG!
    McGregor nem csecsemő és nem gyogyós. Pontosan tudja mit vállalt, pontosan tudja mi a különbség a ring és a nyolcszögű aréna között stb.a renoméja múlik rajta, szerintem sokkal jobban mint egy MMA-meccsen. Ez egy egyszeri és sporttörténeti bunyó lesz a két szakág, legnagyobb nevei között, ha kikap, örökre beleég az almanachokba a dolog. Érzem és remélem, hogy halálosan komolyan veszi és harcolni fog mint egy állat!
    Mayweather? Ő is mondhatná, hogy mit veszíthetek? egy nyugdíjas nagypapa vagyok, nekem minden menet dicsőség lesz. De nyugodjatok meg, sosem fog ilyent mondani. meg akarja szerezni az 50. győzelmét és le akar nézni a jelenlegi király Rocky Marcianora!

    Mindkét alak rajongói BUNYÓT akarnak! Sem a box, sem az MMA rajongói nem a társastáncot szeretik, hanem az izzadságot, nagy pofonokat, vért és KO-t. Nekik nem lehet egy ledumált meccset eladni, ők nem a pankrációra nyomulnak!

    Mindenképp megnézem a meccset -noha nálam nagyon elbillenn a mérleg nyelve egy irányba- remélem egy kemény harcot fogok látni amit senki nem vesz félválról.

    ja és ne azt dumálja mindenki, hogy mit veszíthet/nem veszíthet valamelyikük hanem azt kéne kihangsúlyozni, hogy aki itt NYER az sportörténelmet ír és legenda lesz!

    [ Szerkesztve ]

    Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

  • AMD Power

    titán

    Sziasztok!

    Ősztől el szeretnék menni egy kicsit boxolni. Full kezdő vagyok! Heti 1 max 2 edzés lenne. Főleg inkább a délelőtt lenne jó nekem. (Budapest III. kerület) Tud ajánlani nekem valaki egy jó helyet?

    A testépítést már unom. Ez mellé szeretnék egy kicsit más mozgást bevinni.

    [ Szerkesztve ]

    Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

  • Valaki le tudná írni sportszakmai szemmel, hogy miért tartják Mayweathert az esélyesebbnek a McGregor elleni meccsen?

    Nem az ilyen alap tényezőkre gondoltam, hogy ez a saját sportága, hanem jobban belelátva a részletekbe.

    Én pl azt gondolom, hogy McGregor fiatalabb, legjobb életkorban van, jobb kondiban van, a boksz technikákat van elég ideje elsajátítani, és egy jóval intenzívebb, agresszívebb sportágot képviselt eddig. Az MMA küzdősportban több az állóképessége az embereknek, jobban kell bírniuk állni az ütéseket és rúgásokat, eleve nem is viszik túlzásba a védekezést, lényegesen véresebb sportág, aki ott bírja körökig, azoknak kis túlzással a védekezős-ütögetős boksz csak simogatásnak számít. Ezért szerintem lesz benne annyi erő, hogy kiüsse a negyedik menetre Mayweathert, akinek ugyan hazai pálya a boksz, de már évek óta visszavonult és már akkor sem volt a csúcson, azóta lejjebb eresztett erőnlétben és ebben a korban már nehéz visszanyernie úgy igazán az erejét, viszont ami tény, hogy a kar izomzata neki minden bizonnyal fejlettebb, hiszen ő mindig is azt használta...
    Szerintem McGregor fog nyerni. DE ez egy olyan ember véleménye, aki nem néz rendszeresen küzdősportot, csak nagyon ritkán. Nem ismerem annyira egyiküket sem, nem tudom részletekbe menően a stílusukat, eddigi meccseiket, stb.

    [ Szerkesztve ]

  • válasz Citroware #4929 üzenetére

    Pedig ez az alapja az egésznek....

    Hiába mondjuk, hogy "mindkét sportban ütnek" nagyon komoly különbségek vannak. Mayweather 20 éve profi boxoló, McGregor talán fél éve készül speciálisan erre és egyetlen éles meccs nélkül lép ringbe. Alap helyzetben egy profi bunyós sokkal jobban belövi az ütőtávot, nincsenek csapkodó beugrások és a védekezés is sokkal komolyabb, zártabb. Nehezebbek a kesztyűk ez több szempontból sem jó McGregornak. Jóval súlyosabbak így az ütések és erőnlétileg is számít ez hosszútávon.
    Ja erőnlét.... itt látom a legnagyobb gondokat. Ha visszaemlékszel a Diaz elleni két meccsére akkor láthattad, hogy két meneten keresztül oktatott, de utána egyszerűen elfogyott a szufla. Mit fog csinálni Mayweather ellen pl. a 7. menetben (kis túlzással az öreg addigra melegedik be)? Nyilván javítanak amennyit tudnak de csodák nincsenek.......
    Mayweather a valaha élt egyik legjobb védekező bunyós, szerintem nem fog kapkodni. Gyors és borzasztó nagy ütőkkel játszott már, (pl. Maidana) nehéz elképzelnem, hogy McGregor elkapja. Ha nem tudja Conor lezárni az első három menetben akkor utána nálam rohamosan fogynak az esélyei.

    Erről nincsenek infóim de Conornak még probléma lesz (és megosztja a figyelmét is valamennyire, hogy évtizedes beidegződéseket kell elfojtania, könyök, rúgás pl.) ha ezekből egyet bevisz már le is van léptetve.....

    Két dolog van, mennyit tudnak javítani Conor állóképességén illetve mennyit kopott Floyd. Nálam alapból legalább 70-30 az esély az amerikaira ha McGregor legyőzi akkor a század legnagyobb harcosa!

    [ Szerkesztve ]

    Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

  • válasz mefistofeles #4930 üzenetére

    Igen, én is ezt gondoltam, hogy vagy kiüti McGregor a negyedik menetig, vagy ha nem, akkor Mayweather fog nyerni. McGregor fog támadni, Mayweather meg védekezik, és kifárasztja McGregort.

  • PazsitZ

    addikt

    válasz Citroware #4929 üzenetére

    Nem az ilyen alap tényezőkre gondoltam, hogy ez a saját sportága

    Nyilván ez így önmagában semmit nem mond, de erre vezethető vissza.
    Az állóképességhez: relatív, de pl. McGregornál is azért az utolsó menetekre leeresztett a kondi (jó, nyílván volt is hajtás és munka a menetekben). Egy MMA címmeccs 5x5 perc. A box 12X3 perc lesz. Szóval igazából a box meccsek összesen hosszabbak, bár a felosztás ás szünetek miatt nehéz összehasonlítani.
    Szerintem nem lesz akkora gondja Mayweathernek sem, 2 éve még küzdött, de ennek ellenére nem hagyta abba a sportot.
    Állóképesség szempontból a boxolók sem hiszem, h gyengék lennének box szabályrendszerben (nyilván láb-egyéb rugássokkal jelentősen hamarabb lemennének). De mindemellett Mayweather pont a védekezőképességéról híres, azaz pont, h nagyon tehetségesen tudja tartani a távolságot és elkerülni az ütéseket.

    Pontosan az ütés elkerülés vetithet előre egy előnyt. A távolság teljesen más boxban. Ezt érezni-megtanulni nem fog menni csak úgy. Legalább is nem olyan szinten.
    Bármilyen készülést is nézünk, azért egy 1 éves készüléssel nem lehet ~25 év tapasztalatát behozni. Persze nyílván Connor sem nulláról indul, de pont a finom dolgokat nem oylan egyszerű megtanulni. El lehet szóban mondani sok mindent, de az attól nem fog belédivódni.

    Pont a 2 sport különségéből fakad a védekező és támadás közbeni felvett poziciók is, amelyek szintén okozhatnak meglepetéseket. Itt szerintem May-nek lehet előnye.
    Páran viszont épp a klincs poziciót emlegetik, ahol Connor esetleg okozhat meglepetést, szabályos, vagy kevésbé szabályos technikákkal. (bár ezeket feltehetőleg a bíró úgyis rövdre zárja és leállítja)

    Én azért jóval nagyobb esélyt látok Mayweathernél, kétlem, h ne bírná mind kondiban, mind erőben-technikában a küzdelmet. Bár jelentős esélyt látok arra is, h szépen végig megy a bunyó és fölényes pontozással nyer csak.
    Ennek ellenére sokan emlegetik McGregort, h nagy ütőereje van és potenciálisan benne lehet egy "luckyshot", ami kifekteteti az ellenfelet.
    De összességében nem látom előre azt, h annyira dominálna, h azt győzelemre vigye.

    Utóiratként leszögezném nem vagyok nagy szakértő. :N

    - http://pazsitz.hu -

  • kelna91

    senior tag

    Sziasztok!

    Vannak itt systemások? Esetleg budapestiek? Tudnátok klubot ajánlani?

  • Gaboman

    nagyúr

    Sziasztok!

    Szeretnék tanulni kevert harcművészetet, van itt valaki aki haladó szinten van belőle és Bakonycsernye közelében lakik.
    Szeretném alapoktól kezdve elsajátítani ezt a küldősportot.

    Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)

  • rwin5

    őstag

    Szerintem megérte "felkelni" mivel össze vissza voltak az időpontok én 3x keltem fel a meccs miatt, ami nem is okozott volna nyűgöt, ha ma nem este 10 ig dolgoznék ma és így nem aludtam rendesen meló előtt :D Pedig kis vodkázást terveztem a meccsre de aztán láttam, hogy nem fog összejönni.

    Madár a degradáló dumáit szerintem mellőzhette volna, nyilvánvalóan az ő szemével más, de én is láttam baromi unalmas meccset már róla (sőt nem egyet)

    Am Floyd szerintem okosan végigvitte a meccset, végére durva volt nekem, hogy mennyire talpon volt még Conorhoz képest, de nyilvánvalóan 2 sportág.

    A végén azért jót kacagtam, hogy már fölös volt a hype és nem ment az oltogatás, de nem is lett volna méltó zárása, csak ahogy fel volt vezetve (valósan?) akkor szerintem így folytatódott volna.

    Katinka meg a férje amúgy a végén nem tudom minek lettek meghívva a stúdióba :DDD

    [ Szerkesztve ]

  • RoyBatty

    aktív tag

    válasz rwin5 #4935 üzenetére

    Madárnak abban igaza volt, hogy bokszolói szemmel ez egy gyenge edzőmeccs volt, Floyd meg sem izzadt rendesen. Ettől függetlenül tisztelet McGregornak, hogy egy számára idegen sportágban kiállt és ennyit bírt egy világklasszis ellen, de egy "véletlen" kiütésen kívül itt más esélye nem volt.

  • válasz RoyBatty #4936 üzenetére

    Szeretem McGregort mint MMA harcost de ezért a meccsért tisztelet nem jár neki (mit tiszteljek benne?, hogy 10 évi meccspénzéért megverette magát? klassz!). Beigazolódott amit mindenki tudott aki már látott pár bunyót, hogy ez csak egy bohóckodás, az írnek sansza nem volt semmire. A pénzért csinálta és a pénzért bevállalt egy verést. Ez szomorú ha sportról és sportemberekről beszélünk. Aki lelkendeznek, hogy milyen jó volt az elején azoknak üzenem, hogy Mayweather pontosan azt csinálta amit kell és amit szokott. Feltérképezte McGregor gyorsaságát és ütőerejét (az ütőerő vicc volt ökölvíváshoz mérten) aztán szép komótosan kicsinálta. Meg sem izzadt és tök frissen markolta fel a kazal lóvét. Ha egy igazi ütőgép bunyóssal találkozott volna akkor az első menetben törött álkapoccsal végezte volna a földön!

    [ Szerkesztve ]

    Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

  • RoyBatty

    aktív tag

    válasz mefistofeles #4937 üzenetére

    A profi box a pénzről szól elsősorban, nagyon messze van a "tiszta" sporteszménytől. Mayweather pályafutása semmi másról nem szólt, mint hogy hogyan lehet a legkisebb kockázattal a legnagyobb lóvét felmarkolni.
    McGregor a tiszteletet azért érdemli meg, mert egy számára idegen pályán kiállt egy világklasszis ellen, bőven benne volt egy megalázó vereség/verés lehetősége.Hogy ez azért nem következett be, mert előre megbeszélték vagy mert Floyd a kelleténél óvatosabb volt valószínűleg soha nem fog kiderülni.

  • válasz RoyBatty #4938 üzenetére

    Vagy nagyon tudsz valamit vagy fogalmad sincs az egészről.
    A teljesség igénye nélkül írjak pár nevet akik ellen Mayweather a "legkissebb kockázattal" győzött?
    Pacquiao, Maidana, Cotto, Ortiz, Hatton csak a vége felé. Ezek mind kockázatmentesen verhető töltelék fickók igaz? Azért mert kiállt egy tuti verésért azért tisztelet jár McGregornak? Akkor nekem is járna mert ennyi lóvéért én is odaálltam volna........
    10 menet meg azért lett mert ennyit adott neki Mayweather. Istenem az a beállás, az a védekezés. Maidana kb 1 perc alatt kivégezte volna!
    .....ja és mindehhez tegyük hozzá, Floyd nagyon, nagyon messze volt a régi önmagától......

    [ Szerkesztve ]

    Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

  • attiati

    veterán

    válasz rwin5 #4935 üzenetére

    pár meglátás:

    a) 7 kg különbség volt a két versenyző között.
    b) 3. menet végén a kamerába vigyorgott May, és látszott rajta, hogy kínjában teszi. Bajban volt azokban a menetekben.
    c) Mcgregor sportjában soha nincsenek ilyen hosszú meccsek. Teljesen másfajta állóképességet igényel. Szerintem itt hibázta el Mcgregor, hogy az elején nem rohanta le jobban. Pontozással esélye sem volt. De May-t kiütni elég nehéz :)
    d) MW-en alkatra is látszik, hogy már nincs csúcsformában. Persze szeretnék így kinézni 40 évesen :D

    Az egészben a legfájóbb, hogy nem a sport, nem a kihívás, hanem a PÉNZ volt a legfontosabb. Ezt két dologból gondolom.
    1. May a meccs után azonnal rávágta, hogy ez volt az utolsó meccse. Persze mondta már ezt, de érezte ő is, hogy ez már nem neki való.
    2. Conor meg nem zárkózott el további boxmeccsek elől annak ellenére, hogy kikapott. Egy veretlen ember !
    Nem neki való ez a sportág. Mintha Shaquille O'neal elfogadná a büntetődobó verseny kihívást :)
    Mi a fenének kellene neki még több vereség? Csak a pénz.

    Ebből nem néznék meg egy visszavágót. Ellenben a Klitschko Joshua visszavágó jó lett volna.

    [ Szerkesztve ]

  • válasz attiati #4940 üzenetére

    A b. pontal nem értek egyet, nem volt semmi baja Floydnak (szerintem) Mitől is lett volna? Tényleg eltalálta párszor tisztán McGregor de azok lepkefing pofonok voltak, nem tudom melyik bunyóst tudná kikészíteni velük.....

    1. Persze, hogy befejezte Floyd. Ezt a meccs előtt is tudni lehetett. Több mint két éve nem bunyózott, 40 éves és minden rekordott megdöntött. mi a fenéért boxolna még? Nincs mit bizonyítania.

    Ha McGregor bevállal még egy boxmeccset akkor tényleg a világ hülyéje. Ha valami névtelen senkivel bunyózik akkor nevetségessé teszi magát és a lóvé is kevés, komoly harcos ellen meg...... sokkal csúnyább vége lenne mint hajnalban........

    [ Szerkesztve ]

    Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

  • attiati

    veterán

    válasz mefistofeles #4941 üzenetére

    Igaza van, visszanéztem (2. menet utáni szünet) és lehet, hogy csak az zavarta, hogy az arcába tolták a kamerát. De visszanézve az első két menetet, lehetett volna bajban Floyd. Ott még robbanékony volt Conor és nem is igazán tudott mit kezdeni May azzal, hoyg Conor váltogatta az alapállást, meg szinte terpeszben állt előtte, amiből még gyorsabban tud váltogatni. Érdekes volt látni egymás ellen a két alapállást, hogy egy boxoló deréktól felfelé készül ütésre és ütés fogadásra. Conor meg beleáll és máshol van a súlypontja még az ütés indításának is.

    Conor nem zárkózott el több meccs elől, úgyhogy ha nem is most, de boxolna ő még simán, ha jön a pénz.
    Floyd már nem. Szerintem ő már nem akarja lerombolni pénzért a felépített imidzsét. És egy következő meccsel már erősen kockáztatná azt. Ezt ő is érezte.

    [ Szerkesztve ]

  • válasz attiati #4942 üzenetére

    Egy Mayweather rekord, giga meccs után csak VB címmecs, jöhetne szóba Conornál, már ha elfogadnák komoly ellenfélnek. Mondj egy regnáló bajnokot akit megverne!....... Egy kemény címvédőtöl aki szarik a sowra sokkal nagyobb verést kapna...... szerintem.......

    Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

  • Gaboman

    nagyúr

    válasz mefistofeles #4939 üzenetére

    Pacmant csak akkor vállalta be amikor közel nem volt már a csúcson, sajnálom hogy azt a találkozót nem 2008-2009-2010ben rendezték meg köztük, akkor söpört végig mindenkin.
    Ott nem sok esélyt adtam volna Mayweathernek, viszont 2015-ben Many már nem ugyan az volt, ezt tudták Mayék is, egy macska/egér harc volt ahol nem volt kérdés ki volt a jobb.

    Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)

  • válasz Gaboman #4945 üzenetére

    Egyet értek! :K

    Mikor összecsaptak, Pac már árnyéka volt önmagának. Olyan is lett a bunyó.... szar.
    A filippínó fénykorában lett volna nagy meccs, valamikor 2009-2010 környékén, mikor Margaritot, Cottot aprította.

    [ Szerkesztve ]

    Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

  • Woodslave

    nagyúr

    válasz mefistofeles #4937 üzenetére

    én csak a 6. menettől láttam és utóbbi időben nem is nézek boxot, megmondom őszintén Mayweather munkásságával abszolút nem voltam tisztában, de teljes mértékben ez volt az én meglátásom is. Connornak egyetlen olyan ütése nem volt ami akár csak minimálisan is esélyes lett volna egy kiütésre és még finom voltam, látszott hogy fizikálisan se bírta.

    Szerintem a promoterek megmondták Mayweathernek, hogy legyen mit nézni a népnek ha már 300 milliót kiosztanak köztük. Mint átlagember azt mondom, hogy a box már érdektelen, az UFC meg szintén távoli, pedig én olyan férfi vagyok akit nagyjából érdekelt régebben és érdekel is a küzdősport, el tudom képzelni egy még ennyire se érdeklődő átlagnak mennyire érdekes a két sportág, talán ezen segített a meccs kicsit.

    "akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

  • dangerzone

    addikt

    Sziasztok!

    Szerintetek önvédelemre melyik küzdősport a legjobb? Illetve van-e olyan és hol Budapesten?

Új hozzászólás Aktív témák