Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PazsitZ

    addikt

    válasz Citroware #4929 üzenetére

    Nem az ilyen alap tényezőkre gondoltam, hogy ez a saját sportága

    Nyilván ez így önmagában semmit nem mond, de erre vezethető vissza.
    Az állóképességhez: relatív, de pl. McGregornál is azért az utolsó menetekre leeresztett a kondi (jó, nyílván volt is hajtás és munka a menetekben). Egy MMA címmeccs 5x5 perc. A box 12X3 perc lesz. Szóval igazából a box meccsek összesen hosszabbak, bár a felosztás ás szünetek miatt nehéz összehasonlítani.
    Szerintem nem lesz akkora gondja Mayweathernek sem, 2 éve még küzdött, de ennek ellenére nem hagyta abba a sportot.
    Állóképesség szempontból a boxolók sem hiszem, h gyengék lennének box szabályrendszerben (nyilván láb-egyéb rugássokkal jelentősen hamarabb lemennének). De mindemellett Mayweather pont a védekezőképességéról híres, azaz pont, h nagyon tehetségesen tudja tartani a távolságot és elkerülni az ütéseket.

    Pontosan az ütés elkerülés vetithet előre egy előnyt. A távolság teljesen más boxban. Ezt érezni-megtanulni nem fog menni csak úgy. Legalább is nem olyan szinten.
    Bármilyen készülést is nézünk, azért egy 1 éves készüléssel nem lehet ~25 év tapasztalatát behozni. Persze nyílván Connor sem nulláról indul, de pont a finom dolgokat nem oylan egyszerű megtanulni. El lehet szóban mondani sok mindent, de az attól nem fog belédivódni.

    Pont a 2 sport különségéből fakad a védekező és támadás közbeni felvett poziciók is, amelyek szintén okozhatnak meglepetéseket. Itt szerintem May-nek lehet előnye.
    Páran viszont épp a klincs poziciót emlegetik, ahol Connor esetleg okozhat meglepetést, szabályos, vagy kevésbé szabályos technikákkal. (bár ezeket feltehetőleg a bíró úgyis rövdre zárja és leállítja)

    Én azért jóval nagyobb esélyt látok Mayweathernél, kétlem, h ne bírná mind kondiban, mind erőben-technikában a küzdelmet. Bár jelentős esélyt látok arra is, h szépen végig megy a bunyó és fölényes pontozással nyer csak.
    Ennek ellenére sokan emlegetik McGregort, h nagy ütőereje van és potenciálisan benne lehet egy "luckyshot", ami kifekteteti az ellenfelet.
    De összességében nem látom előre azt, h annyira dominálna, h azt győzelemre vigye.

    Utóiratként leszögezném nem vagyok nagy szakértő. :N

    - http://pazsitz.hu -

Új hozzászólás Aktív témák