Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • aleister

    veterán

    válasz kolosanyi #95619 üzenetére

    Szerintem ez így ebben a formában nem igaz.

    Tegyük fel, hogy felkelsz szerdán. 100 gr zabpehellyel kezdesz. Elmész dolgozni. Valamikor tolsz még kb 100 gr CH-t nap közben. A végigmelózott nap után még bevásárolsz, végül edzel. Ezt követően lefekvés előtt betolsz 200 gr CH-t. A többi makrót most ne nézzük!
    Az elméleted szerint meglesz a kalóriamérleg, de szerintem az esti főétkezésként bevitt 200 gr CH kihasználatlan lesz. Nagy része a napod inaktív (alvással töltött) időszakára esik. Ez egyenes út a zsírosodáshoz.
    Ezzel szemben a napod nagyobb és aktív részére (16 óra a 24-ből) jut a bevitt CH-nak csak a fele. Érezhető, hogy nem egységes a bevitt CH eloszlása, és ebből adódóan a szervezet energia ellátása sem. Az energiadeficitet más forrásból (mondjuk az izmok lebontásából) fogja a szervezet fedezni.

    Szvsz a CH bevitelt az azt követő 2-3 óra energiaigényének a szükségletéhez kell igazítani. Tehát reggel valamint edzés előtt kell a javát elfogyasztani. Alvás közben minimális szüksége van a szervezetnek energiára. Nem látok rá okot, hogy valaki "töltsön" lefekvés előtt nagyobb mennyiséget.
    Egyedül az esti edzés utáni glikogén visszatöltésnek látom értelmét, hogy alvás közben kisebb legyen a katabolikus folyamatok hatása.

    Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

Új hozzászólás Aktív témák