- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Aktív témák
-
bandus
veterán
válasz jercsi #39942 üzenetére
ezzel egyetértek, mi kb havonta, kéthavonta ha elmegyünk valami étterembe , de itt bp-n egy jobb olasz vendéglőben simán elmegy ennyi. előétel, főétel, desszert. mellé 1-2 pohár bor, és máris megvan az említett tartomány. szerintem ez is lehet élmény, jó kaják, szép helyen, beszélgetés, stb. persze van ami nem éri meg az árát, amikor itt [link] voltunk, az hatalmas pénzkidobás volt, egyáltalán nem jött be, hiába emlegetik a város legjobb olasz éttermei között. legközelebb meg ezt fogjuk kipróbálni [link], itt nem nehéz ennyi pénzt elkajálni.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Ijk
nagyúr
válasz BÁ Nutrition #39950 üzenetére
Ha most lenne nő, akkor lábazni vinném. Ki tudja, még az is lehet hogy felváltva guggolnánk a 80 kilóval, és feldobna néhány tárcsát.
Tudom hogy vidék más, de errefelé még a tehetősebbek sem járnak sűrűn drágább éttermekbe. Egyébként ha már étterembe megyek évi 1-2 alkalommal, akkor az tényleg legyen jó.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
MPowerPH
félisten
Nem, hazafelé beugrottunk a Kígyósi Csárdába. Azt hiszem adventezni voltunk Szegeden... És a hely sem ócska, mert kandallóban ott lobog melletted a tűz, szól az élő zene, és igazi csárdahangulatot kapsz.
BÁ Nutrition: Nyilván. De csak azért ,hogy elmondhassam, "itt ettünk", nem fogok kiadni dupla annyi pénzt semmi esetre sem. Ha lenne rá pénzem, akkor sem tenném, mert nem látok benne fantáziát. Semmivel nem kapsz többet, mint egy ilyen helyen, maximum éhes maradsz. Eliteb helyeken ugye nem lehet jóllakni, maximum ha előétel+főétel+desszertet kérsz. Az meg már mindjárt 20k...
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Ijk
nagyúr
válasz MPowerPH #39955 üzenetére
Jó, de nem mindenkinek az a célja hogy a csárádban úgy betápoljon disznótoros tálból meg rántotthúsból, hogy utána úgy kússzon ki az ajtón.
#39959: Az attól függ melyik csárda. Egy jó csárdában sem úszod meg 6-7k alatt fejenként. Azért a Kígyós csárda nem egy nagy szám.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
MPowerPH
félisten
Tévhit, hogy csárdában disznótoros tálat kapsz... Megkapod ugyan azt a bélszínt vagy libamájat amit az elitebnek mondott helyeken dupla annyiért.
Én meg szeretek jóllakni, finom ételből. Ami nem ízlik, azt nem eszem meg, és többet nem is megyek oda.Kígyósi nem egy nagy szám? Indokot. Voltál már?
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
macikos
addikt
Erről van szó. Mi magyarok ugye úgy állunk hozzá, hogy ha étterem, akkor betápolunk mint a kurvaélet... ugye milyen a magyar a svédasztalnál: 3-szor annyit szed, amennyit megbír enni + még utána ugyanennyit elvisz haza. Az én családom is ilyen. Próbálom őket leszoktatni, hogy mondjuk a múltkor is ballagáson voltunk, erre a maradékot lapátolták be nagymuterék a szatyorba, hogy elviszik a kutyának LOL
Vannak ugye az éttermek, ahova bemegy az ember enni, ezek az ún. abroszos éttermek, ami tulajdonképpen egy kifőzde pincérrel. Meg vannak a komoly, elegáns éttermek, ahol amikor a pincér kiviszi az ételt, akkor nem azt jelenti neki a "jó parasztosan kérem", hogy: nesze bazdmeg.
Természetesen ilyen helyekre évente 1-2 alkalommal megy az ember. De akkor legalább adjuk meg a módját és ne a sarki késdobáló menjünk.
Vicces hogy itt a fórumon is emberek röhögve kidobálnak több százezer forintokat szaros számítógépekre, amik fél év múlva fele annyit se érnek, de mondjuk étterembe sajnálnak elmenni. Vagy amikor fiataloknál mindegyiknél 200ezres telefon van, de pár száz forint nincs nála, ezért kölcsön kell kérnie havertól, ha a városban úgy döntenek, hogy akarnak enni egy hamburgert...
A másik amikor emberek elutaznak külföldre. Egyiptom, Görögország, kisfaszom, aztán felvágotton meg májkrémes kenyéren vannak. Na az aztán nyaralás.
-
MPowerPH
félisten
Ugye... de azt fenntartom, hogy azért nem ennék eliteb étterembe, hogy elmondhassam ott ettem. Mert kipróbáltam, más előnyét nem látom. A pincérek itt is-ott is kinyalják a hátsódat, ha arra vágysz. Egy üzleti ebéden az az első, hogy 10k előre odaadsz a pincérnek, hogy ugráljon, mint egy pincsikutya, és a kajád is időben kész legyen, ne kelljen várnod semmire. Persze ilyenkor 100k fölötti számláról beszélünk 6 fő esetében... Ez meg minden átlagon felüli helyen működik.
macikos: A PC az egy hobbi. Drága hobbi, de melyik nem számít annak? Azt hogy bukni fogsz vele már az elején belekalkulálod.
Külföldre utazás megint más tészta. Lehet örül az emberünk, hogy kitudta fizetni a Görög utat, de étteremre már nem jutna minden nap. Ebben én nem látok semmi rosszat.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Jojo5
őstag
Boka\honalj oké, comb még csak csak na de a fazonon gyantázni ?!!?!?!
megvagy te huzatva b@z'megDani82: háhá megérdemled, legközelebb nem kísérletezel... én régebben a hónaljamat gyantáztattam, de mostmár csak borotva, viszont a hátam tetején a tarkóm és alatta lévő szőrt mai napig gyantáztatom, mert az a bekecs nem valami szép ha megnő...
BTW@étterem: kajálni jó, nagyon jó, sajnos én nem jutok el éttermekbe mert nem bírom magam rávenni max ha van ilyen kupon és ki akarok valamit nagyon próbálni, inkább cukrászda, de azt is évi 1-2x társasággal, trófeába viszont idén megyünk me' szülinapom lesz és most már illene másodjára is meglátogatnom azt a helyet...
[ Szerkesztve ]
http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs
-
Ijk
nagyúr
válasz Kassadin #39966 üzenetére
Szerintem arra gondolt, hogy rongyrázásra, fényűzésre sokaknak akad pénze, drága telefon, hitelre tv, all-inclusive tunéziai nyaralás. De arra meg sajnálják a pénzt hogy minőségi kaját egyenek, illetve hogy elmenjenek 1-2 alkalommal egy jó étterembe.
Nincs közünk ahhoz ki mire költ, ebben igazad van./人◕ ‿‿ ◕人\
-
nepszter1
addikt
Készülök nagyba a koleszos gyúrós életre vettem profgymről ilyen dobozos tejberizst + 1-2 vitamin meg ami elfogyott . Lidlbe most vettem 4ezer forintért rizsfőzőt meg majd tescoba akarom ilyen kontakt grillt. Nem tudom hogy fognak fogadni hatalmas cuccal megyek ugye sok tápkiegek miatt. Esetleg valakinek nincs ötlete véleménye a koleszos gyúrással kapcsolatban ?
Oda oda , Ortutay Gyula Kollégium Szeged ide vettek fel.
ijk: Igen attól félek én is . De kb megölöm a gyereket amelyik megeszi a kajámat : DMeg ez gimis kolesz is meg általános iskolából is járnak ide szerintem .
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz God Vazzeg #39965 üzenetére
Ismerem, voltam bent, ettem is, és nagyon tetszett, finom, szintén bőséges.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
deniro2
senior tag
Na, sznobok ide! Az igényes éttermi kajákról tudnék mesélni, mert egy haverom végiggyakorlatozta a pesti elit helyeket (Mátyás pince, Gundel, etc...) és közelről figyelhette, hogy ott is a hulladékot szolgálják fel, csak jobban tálalják...
Én havi millás fizetéssel sem adnék 15-20k-t egy étkezésért, hiába jobb az étkészlet vagy a terítő (esetleg pincércsaj), mint itthon, ez elvi kérdés... Mondjuk, én már 15 éve kénytelen voltam megtanulni főzni, amúgy meg nem hobbim az evés, örülök, ha letudtam...
Ja és pc-re utoljára 4 éve költöttem 17k-t... -
Jojo5
őstag
válasz bandus #39976 üzenetére
én a margit körútnál lévőben voltam, de a nővérem a visegrádit imádja...
utoljára 2 éve voltam ilyen helyen, szóval idén decemberben már ideje lenne...aszondod' újbudai a legjobb ?
míg margit krt-it\visegrádit ugyanazon személy csinálja az újbudai az megint más emberhez tartozik...God Vazzeg: nyáron amikor a család megy Hévízre, én meg leugrom hozzájuk 2-4 napra, akkor mindig Alsó Páhokra megyünk kajálni.
Nagyon jó kaják, mind minőségben\mennyiségben és mivel régóta járunk oda, egyedi bánásmódban részesülünk az amúgy is szuper kiszolgálásból...[ Szerkesztve ]
http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs
-
God Vazzeg
veterán
válasz deniro2 #39980 üzenetére
Én sem járok ilyen helyekre, de ha megyek, akkor megnézem hogy hova! Nemrég voltunk hévízen, ami nem olcsó hely, 2 személyre fizettünk 5-6k körüli árat! Desszerttel, innivalóval együtt. Balcsin olyan helyen voltunk, hogy menüt ettünk (többféléből lehetett választani, 3 fogás, leves-főétel-desszert) ez volt 900Ft asszem. Ittunk is mellé, 2 személyre 3k volt Meg lehet oldani mindent, a 15k-t sokallom, nem kicsit
Dzsodzso: mi többet oda nem megyünk, nem tetszett nekünk
[ Szerkesztve ]
-
jercsi
tag
válasz Zomb€€ #39981 üzenetére
Na igen a Magyar szokás jól együk teli magunkat ... ezzel nincs is baj ezért is vagyunk a legerősebbek ...
Árilag is ha magyar ételeket eszünk és nem az olasz meg tudom is én milyen kultúrából ideszokott galamb méretű étkeket , sokkal jobban járunk fogyasszunk magyarosan ...
meg kell keresni az igazi jó kis csárdás vendéglőket , városban városon kívül megtalálhatók és ott bármit megcsinálnak ami az egészséges embert normálisan táplálja is ...
És az meg nagyon korrekt dolog hogy a maradékot csomagoljam ?
hmmm nem sok étterem van ahol ezt meg lehet oldani , mert ugye nincs mit csomagolni ...
Na meg ott vannak a díszítések , az eszem megáll tőlük ... meg is enné az ember ha nem tudná hogy még az előző tányérról pakolták oda ... -
God Vazzeg
veterán
válasz jercsi #39984 üzenetére
A csárda főnökével (tulajával) beszélgettem, és dícsértem neki az adagok nagyságát, hogy nem lehet elfogyasztani, el kell dobozoltatni, amit ők készséggel meg is tesznek. Tudod mi volt a válasza?
- Nagyon helyes, csomagoltasd el nyugodtan, és másnap amikor előveszed a dobozt, meglátod rajta a cégért, jusson eszedbe hogy milyen jót kajáltál itt!
Érted? Mekkora jó reklám fogás ez nekik, nem beszélve róla hogy sokan ki se dobják rögtön a dobozt, hanem hányódik a konyhában, és minden nap látod a logót!
-
jercsi
tag
válasz God Vazzeg #39985 üzenetére
De ha tényleg van mit elcsomagolni akkor , csak oda fog járni az ember ... ahol meg nincs mit ..érted ...
-
Möhe
addikt
Nézzétek majd meg Balatonszentgyörgyön a Csillagvár éttermet is.Nincs messze Páhoktól,meg szerintem a pályáról jövet úgy is útba esik.Nem az a kifejezett étterem jelleg,de a menüjük király,az egy személyes adagokat sem tudtam megenni.Bagóért mérik,és nagyon finom.
-
BÁ Nutrition
addikt
igen, csak ezek más közösségnek készülnek mint akik menő olasz éttermekbe járnak.
ez olyan mint a suzukival is eljutsz abólbébe, meg ferrarival is, bár a ferrarival magyar utakon nem biztos mégis az a drágayoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
God Vazzeg
veterán
válasz BÁ Nutrition #39988 üzenetére
Ez a csárda az én szemembe ferrari
-
jercsi
tag
válasz BÁ Nutrition #39988 üzenetére
Na egy ide illő vicc...
Discoban :
Aztaaaaaa mekkora bicepsz ....Mit szedsz ?
Belépőt... köcsög !
-
spammer
veterán
Ja ja.
Egyébként sem értem, miért lenne gáz elcsomagoltatni, vagy "hazavinni a kutyáknak"? Fizettél érte, nem tudtad megenni, majd megeszed később A maradékot a dolgozók is hazaviszik a kutyának, macskának, disznónak (egyéb állatoknak), vagy rosszabb esetben más maradéka a te tányérodon fog landolni Nehogy azt higgye akárki is, hogy nem csinálják meg, mert megcsinálják simán, még a "luxuséttermekben" is Egy drága étterem csak a szép bútorokban, étkészletekben és magas árakban különbözik a többitől, nem igazán a kaja minőségében. Ilyenért mondjuk nem fizetnék tízezreket. Az első kajás kép (az a deszkás) még viccnek is rossz
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz God Vazzeg #39989 üzenetére
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
Kassadin
addikt
válasz BÁ Nutrition #39993 üzenetére
Inkább le se írom a véleményem. Csodálatos.
-
execute93
őstag
Hellotok,
Most ezt szedem. Írtátok, hogy kb semmit sem ér. Helyette mit lenne érdemes venni? Olyan 10-12eFT közt gondolkodom. Ugye vennék újat, még1x elkezdhetek tölteni? Vagy hagyjam magam pihenni pár napot vagy 1 hetet?MAGYAR VAGYOK! SZABAD VAGYOK! MAGYAR FÖLDÖN ITTHON VAGYOK
Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Microsoft Excel topic