- Objektívek topikja
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen notebookot vegyek?
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Milyen monitort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Diego2002
tag
válasz gyugyo79 #1752 üzenetére
Köszönöm szépen, a wifi ki/be kapcsolását nem láttam, hogy ajánlottátok! De a jó hír, hogy, működött a tableten, amit próbáltam. Ez megerősített abban, hogy a jelenlegi router-em is jó erre.
Mondjuk ha ezt állandó jelleggel meg kell csinálni, akkor kicsit durci leszek
Továbbá PC-n böngésző esetén létezik hasonló megoldás, mert ott továbbra sem látja a chromecast-ot?
UPDATE:
Újrapróbáltam a böngészőből is, és miután elindítottam a filmet, elérhetővé vált a chromecast is, szóval működik onnan is
[ Szerkesztve ]
..::Diego::..
-
snooze
veterán
Sziasztok!
Egy gyors kérdés..A cc2 nem müködik hdmi hosszabbítórol mint a cc1?[ Szerkesztve ]
GO Gunners!!!
-
szpali
addikt
válasz MaCS_70 #1756 üzenetére
Például ha nem kap elég áramot a HDMI felől.
Nekem a Denon házimozi erősítő csak 150mA áramot tud adni a HDMI portra, a CC2 pedig a topik összefoglaló alapján legkevesebb 210mA-t kajál.
Nem tudom a HDMI hosszabbítók mennyire tudják befolyásolni az áthaladó áramotiPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
tomp
félisten
Azért több oldal felől sem értem a Chromecastot. Hiába van áram a hdmi ágról de kell neki az usb is. 5V/0,0A-el lóg az usb-n. Minek neki az usb? Tudtommal hdmi-n is 5V van. Több meg szerintem nem kell neki. Vagy mégis? Azaz több mint 5V-on üzemel? Ha nem képes a hdmi a kellő áramerősségre akkor miért nem veszi fel usb-ről? Ááá nem értem én.
-
szpali
addikt
Én sem tudom/értem, de mind1 is.
A TV automatikusan CC-re kapcsol, ha elkezdek castolni valamit, az erősítő meg úgyis TV Audion van alap esetben, szóval jó ez így.iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
*Ropi*
félisten
A sima HDMI a 18-as (5V DC) lábán csak 50 mA-t ad (ez csak logikai szintek előállítására van, nem pedig komolyabb teljesítményleadásra). A Chromecast 18-as lába ugyan be van kötve a tápvonalra, viszont mivel >50 mA-t eszik, ezért kell neki a rendes USB-s táplálás (az USB2.0 szabvány 500 mA-t ad portonként). Az MHL-képes v1 verzió tud 500 mA-t, a v2 meg már 900-at is.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
tomp
félisten
-
*Ropi*
félisten
Ezt most csak tippelem, mert ahány TV, annyiféle megoldás: gondolom itt azért van így, mert ha már az MHL-es portnak kialakították a nagyobb áramot biztosító tápvonalat, akkor azt vitték a sima HDMI porthoz is.
A TV készenléti tápköre mindenképpen előállítja az 5V-ot a logikai áramkörök működéséhez, így az rendelkezésre áll akkor is, ha a TV éppen nincs bekapcsolva csak készenlétben van: ez szükséges ahhoz, hogy be tudd kapcsolni a TV-t.
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
-
*Ropi*
félisten
Az, hogy felvételhez kizárólag a HDD feliratoson lévőt használja, az eszközcímzés miatt lehet, hogy ne kelljen végigscannelnie minden csatlakoztatott eszözt és ezzel felébreszteni azokat. Így csak a dedikált porton lévőt ébreszti, amivel nagyságrendekkel gyorsul a folyamat (Pl. mi lenne akkor, ha valamelyik eszköz kiakadna és emiatt a watchdog lejártáig ott megakadna a boot folyamat? Ezt ugorják át vele.).
-
erendesign
újonc
Nálam már egy éve jól működik a CC, de:
- most egy újonnan vásárolt ASUS Zenpadról próbálom használni
- ez megy is, de a kiküldött kép "pixeles", olyan mintha nem küldené ki nagy (a tablet képernyőjének) felbontásban
- egy másik azonos típusú Zenpaddal kipróbáltam = TÖKÉLETES
- a mobilommmal kipróbáltam = TÖKÉLETESVan valakinek ötlete, hogy ez beállítási probléma, vagy a tablet hibás?
Köszönöm a segítséget!
-
tomp
félisten
válasz janika1988 #1768 üzenetére
Üdv a klubban!
Kérlek töröld az 1500Ft-os dolgot mert így már eléggé hirtedés. Ha annyi marad, hogy tudsz hozni és minden mást privátban elmondasz akkor úgy oké. -
janika1988
tag
válasz janika1988 #1768 üzenetére
Holnap is nyitva, most nézem (betegek ezek a hollandok )
-
tomp
félisten
válasz janika1988 #1771 üzenetére
Oké!
A tv is azt mutatja, hogy nincs hang?
Chromecaston fel van tekerve a hangerő?
Próbálj ki esetleg egy filmet. Ott hátha lesz a Dolbynál hang. -
janika1988
tag
Sziasztok!
Új vagyok cc ügyileg, de kijöttem ma Hollandiába, és vettem egy CC2-t, összebarátkoztattam egy samsung hd ready tvvel és a kép jön át, viszont hang semmi. 2 portban is kipróbáltam, ha TV műsor megy, annak van hangja. Googleben semmi találat nem volt erre a problémára.
Másik: olvasom, hogy drága beszerezni. Akit érdekel, kint vagyok pár napig, van itt egy MM és megnézem hány db van, ha érdekelne titeket akkor tudok vinni párat. Ha érdekel valakit ez, akkor 29-én jövök vissza, megnézem az akció idejét ill a készletet, és hozok.
(UPDATE: holnapig van akció, este 7ig tudom beszerezni, addig van MM nyitva)
MM garancia itthon is van rá, 1 év biztosan. Az én CC2-m 2016. 11havi gyártású egyébként. Írjátok privátban,és remélem nem szegek házirendet ezzel.[ Szerkesztve ]
-
janika1988
tag
válasz janika1988 #1774 üzenetére
Megjött a hang, ki volt kapcsolva 1 órát, gondolom a tv hdmi-je rosszalkodott.
Köszi azértJános
-
tomp
félisten
válasz janika1988 #1775 üzenetére
Örülök, hogy helyrejött. Lehet azért nem volt hang mert az elején a tv csak képforrásként kezelte le a CC2-t. Így hiába kezdett a CC2 hangot is továbbítani, a tv csak kiírta a hangot de nem kezelte le.
Boldog és Meghitt Karácsonyt Kívánok Mindenkinek!
-
erendesign
újonc
válasz janika1988 #1773 üzenetére
Nekem többször megjelenik ha notebookról streamelek, hogy a hang átküldés "BÉTA" verzió. De eddig nem volt vele gond, mindig átment.
[ Szerkesztve ]
-
Komi28
senior tag
Az utóbbi3-4 napban nálam is előjött a hangprobléma
Első szériás cc-m van. Először sorozatnál jött elő, ugyanattól a készítőtől, nem volt hang. CC áramtalanítás-kihúzás 15-20 percre, nem lett jó. Filmet nézett a gyerek volt hangja, de nem nézte végig majd délután folytatni akarta de onantól már nem volt hang. Tegnap este sem tudott filmet nézni mert nincs hang, másik varziót leszedve sem Gépen, telón, mindegyik megy rendesen.
Lehet frissíteni külön a cc-t vagy csak saját magát frissíti? -
bexinho23
őstag
Remélem tudtok segíteni. Az utóbbi napokban vettem észre, hogy hiába van kikapcsolva a vendég mód (CC újraindítás is megvolt), ha elindítok egy YT-ot vagy helyi streamet, akkor az azonos wifi hálózaton lévő telefonokon megjelenik a kezelőfelület. Gondolo ma vendégmód kikapcsolásán kívül nem sok mindent tudok tenni, vagy igen?
-
tomp
félisten
válasz bexinho23 #1780 üzenetére
Hát igen ez egy érdekes dolog. Nem értem miért hozta be a Google...
Amikor megjelenik a többi telefonon akkor egyenként kell kikapcsolni: lehúzod az értesítési sávot és ott a kezelő panelen ott van egy fogaskerék. Menj rá és ott lesz a kikapcsoló gomb. Így nem fog megjelenni az adott telefonon a kezelő. -
bexinho23
őstag
De ez mitől featue? Minek van a vendégmód? Miért kell nekem külön minden egyes készüléken kikapcsolnom a beállításoknál, hogy ne jelenjen ott meg az én telómon nézett filmek, yt videók? Most ünnepek alatt és között sok vendég jön/jött, akik rá is csatlakozhatnak a wifimre. Ne irányíthassa már mindenki a lejátszási listámat és a nézett videókat... ez részemről bug, nem feature. Max "troll-featue".
-
bopeti98
őstag
Hát ez iszonyatosan zavaró, hogy minden telefonon megjelenik az a vezérlő. Épp filmet néztem, egyszer csak kilép magától, mert a másik szobában valaki megnyomta a X-et azon a cuccon, mert nem tudta mi az.
Vajon mi lehet akkor ha valaki egy kollégiumban használná? -
bajcc
csendes tag
Sziasztok!
Gondolkodom CC audio vásárlásán, viszont Apple termékeink vannak, bár zenét Youtuberól és Spotifyról hallgatunk többnyire (akár Mac akár iPhone-ról). Ahogy olvasgattam a CC audio egész jól belepasszol az almás ökoszisztémába, viszont érdekelne, hogy van-e valakinek személyes tapasztalata ezzel kapcsolatban? Vagy inkább keresgéljek alternatívát?
Köszi!
-
hedgehog
senior tag
válasz bexinho23 #1785 üzenetére
A vendégmód és ez a kezelőfelület téma két teljesen különböző dolog. A vendégmód pont arra kell, hogy ha nem engeded fel a vendégeket a wifidre, attól még küldhessenek a CC-re tartalmat.
Ez a kezelőfelület cucc egyébként tényleg elég hülyén lett megoldva, jobb lenne CC-re konfigurálhatóan ahogy a kolléga is írta... sok a felháborodás vele kapcsolatban, szóval még az is lehet, hogy változni fog később.-- aka p3d3str1an
-
mgy
senior tag
válasz janika1988 #1777 üzenetére
Köszönöm Janikának a segítséget CCU beszerzésben. Bővült a sor, lassan lesz hozzá "rendes" tévém is, addig csak kicsomagoltam, kipróbáltam, aztán annyi.
Nyilván semmi különbség nem látszik a használatában. Nem olvastam róla se tesztet, se ismertetőt korábban, így meglepett, hogy a hálózati adapter utp kábelt is fogad, ennek örülök, nem kell wifin cibálni a nagy erős tartalmakat. -
gyugyo79
addikt
Ott ahol a családba több mobil, tablet és egyéb eszköz használja a wifit nagyon jó dolog ez mert annál nincs bosszantóbb, hogy kipróbálod okés csak esete amikor nekiülnél az asszonnyal megnézni valamit el kezd szakadozni mert az egyik gyerek is ép akkor csinál valami hasznosat. Utána persze megint jó de ez kit boldogít.
-
Szajo
őstag
Sziasztok!
Új vagyok ebben a Chromecast dologban de érdekelne a dolog.
A kérdésem a következő lenne:
Működik úgy ez a dolog mint egy Smart TV-n, hogy veszel hozzá egy vezeték nélküli bill-t+ egeret és egy saját böngészőjében nyitod meg a dolgokat, böngészel stb? Vagy egyedül csak a telefonról lehet meg PCről tükrözni dolgokat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest