-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton
nagyúr
-
azbest
félisten
nem értem az összefüggést. Az biztos, hogy olyan tévén, ami lekapcsolva az usb tápot is kikapcsolja, na ott nehéz lesz visszakapcsolni hanggal
A cec parancsok átküldése a másik eszköznek hdmi-n át.Nincs cec-es tévém, se beszélgetős dobozom. Meg nem tudom, magyarul egyáltalán van-e ilyen lehetőség.
(#2802) Márton
ezt már egyszer megbeszéltük. Az eszköz inicializálódásához internet kell. Vegyél egy videójátszó készüléket cast eszköz helyett, ha neked a helyi tartalom lejátszása fontos. Android TV rendszeren van videójátszó app helyi hálózathoz és chromecast módokat is támogat.(#2804) Márton
egyébként szerintem a vendég mód miatt kell online lennie főleg, esetleg amiatt, hogy ki érhesse el a hálózatból, kinek a fiókjához van kapcsolva. A tükrözéshez valóban értelmes lenne, ha offline is elindulna.
A cast viszont eleve úgy működik, hogy ahhoz mindenképp kell online kapcsolat, mert ahogy már írtam, a cast minialkalmazást a google rendszeréből tölti be a cc.[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
képernyőtükrözés fontos, amit tud is, csak piacot vesztenek ezzel a hozzáállással, hogy adatokat gyűjtenek rólam
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
azbest
félisten
Egyébként, ha valaki szeretne caston több tévét próbálgatni, akkor van egy csak mai napra szóló akció mytv-re: [link]
Belépés - nyitott regisztráció - kuponnal, oda beírni... tetszőleges email és telefonszám, és egy hónapra ingyen az 50 csatornás csomag.
Telefonról mytv telenor appból lehet castolni. A webböngészőből is lehet, de az kicsit béna ilyenkor ahogy nézem.[ Szerkesztve ]
-
totopad
senior tag
Sziasztok!
Kicsit félve kérdem, mivel külföldön szeretnék digionline-t és eurosport player-t CC-vel használni, de egyik sem támogatja a vpn használatát. Létezik olyan megoldás, amivel meg tudnám oldani, hogy a telón és a cast-on ugyanaz az ip cím kiosztás legyen? A netflix-nél van egy smart dns szolgáltatás, amit a router-en kell beállítani, de azon meg magyar címkiosztást nem találtam. -
snooze
veterán
Sziasztok!
Milyen modon lehet megváltoztatni a cc2-re bejelentkezett fiokot?vásároltam egyet,és az elözö gazdájáé van benne!köszi!GO Gunners!!!
-
tylerddd
veterán
Factory reseteld le a Chromecastet, a reset gombot kell nyomni rajta folyamatosan kb. 10mp-ig.
Más: be**arok, h ennyi Chromecast 2 használat után kellett rájönnöm arra, h Chrome böngészőből (ergo PC-ről) ugyanúgy lehet kiküldeni tartalmat, akkor is, ha nincs interneted A lényeg, h a CC és a PC is csatlakozzon a routerre. Bocsi, de nagyon örülök, mert így ha szórakozik a vezetékes szolgáltatóm, mobilnetről tudok ugyanúgy HBO Go-t vagy bármit nézni Én láma tökre nem gondoltam erre, hiszen amikor elment a net, a CC ugye dobta a kék képernyőt, h gondja van.
[ Szerkesztve ]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
csasaKKP
senior tag
How to factory reset your Chromecast (Chromecast 2 and Ultra)?
While the Chromecast is plugged into the TV, hold down the button on the side of the Chromecast. The LED will begin blinking orange. When the LED light turns white, release the button and the Chromecast will begin the reboot sequence.
tylerddd: Az igen, ezt én sem tudtam.
[ Szerkesztve ]
"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"
-
őstag
Lehet már itthon hivatalos forrásból Chromecast Ultra-t venni?
-
csasaKKP
senior tag
"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"
-
csasaKKP
senior tag
Milyen TV-vel használnád? Illetve milyen streaming forrásból? Nagyon nincs még 4K HDR tartalom (főleg nem Dolby Vision), egyelőre sokat nem vesztesz vele.
[ Szerkesztve ]
-
bexinho23
őstag
Valaki hasznal LAN adapteres tapegyseget a CC2hoz? Mivel csak N-es router van a nappaliban, igy elofordul, hogy olyan videoanyaggal talalkozunk, amit mar nem tud kello sebesseggel attolnia wifi. Kínai oldalakon nezelodok, de nem szeretnek lyukra futni. Ha valaki hasznal/hasznalt ilyet, megkoszonnem ha jelentkezne.
-
tylerddd
veterán
Ha böngészőből (PC/Chrome) küldök ki beágyazott videót, és a gépen leteszem tálcára a Chrome-ot, egy ilyen zöld képernyő jön be, h tiltva van vagy mi ez a megoldás. Ez miért van?!
-
csasaKKP
senior tag
válasz bexinho23 #2818 üzenetére
Én nem használok Eth adaptert, de ez lesz a te barátod: Ugreen Ethernet adapter for Chromecast
Ugreen termékek egyébként nagyon jók, jó tapasztalatom van velük nekem is.
-
kmarci25
veterán
Üdv! Szüleimhez kellene egy eszköz, ami képes egy desktop pc képernyőjét tükrözni, úgy mintha egy hdmi kábellel lenne összekötve a pc és a tv. Tehát nem videostrem-re kellene, hanem fényképek/pdf-ek tv-n való megjelenítésére. Képes erre a chromecast?
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
BonFire
veterán
válasz kmarci25 #2822 üzenetére
Igen, képes. A Chrome böngészőben van egy olyan menüpont, hogy küldés. Letükrözheted az egész desktopot hanggal együtt. Ilyenkor a pc-nek üzemelni kell. Ellenben ha böngészőből csak a videót kezded el castolni, akár be is áltathatod a gépet.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
válasz kmarci25 #2824 üzenetére
Én a gépen tárolt sorozatokat szoktam így nézni. Nem másolgatok semmit semmilyen adathordozóra, hanem egyszerűen átküldöm Chrome segítségével és lejátszom VLC-vel. Az egerezés a lag miatt kissé nehézkes, így az ágyból egy vezeték nélküli billentyűzettel szoktam vezérelni a lejátszást.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
kmarci25
veterán
-
tylerddd
veterán
válasz Greybeard #2826 üzenetére
Azt néztem, h ha pl. mkv-t adsz neki, amiben van felirat, akkor azt is lejátssza. Egyébként meg csak a premium viszi át a feliratot.
Én is egyébként media playert használok külső tárolókkal. Ez viszont gyors megoldásként jól jön néha.
-
BonFire
veterán
válasz BonFire #2828 üzenetére
Egyébként annyira pont nem jó, hogy pont azt nem tudom vele rendesen lejátszani, amit szeretnék. MKV van angol nyelvvel és nyolcféle felirattal, de alapértelmezetten csak a magyar a kiválasztható (amit nem is tudom, honnan szed, mert a fájl nem tartalmaz magyar feliratot!), de nekem speciel pont az angol kéne. Amellett DVD-rip, tehát 4:3-ba van torzítva a 16:9-es kép, amit összenyomva jelenít csak meg. Beállítás sehol nincs benne, szóval ez kuka.
-
-
csutkaa
senior tag
Sziasztok!
Kellene is kis help vettem 1 Chromecast 2.t de a telóm (s8+) kijelézőjét nem tudom tükrözni vele....
rámegyek a google HOME appban a bal felső sarokban a képernyőtartalom/hang átküldése opcióra.. de nem történik semmi ? miért? -
BonFire
veterán
válasz Greybeard #2832 üzenetére
A lényeg, hogy a felirat típusa nem támogatott. A képarányt se tudja lekezelni, illetve ezt utólag az asztali alkalmazásban meg tudtam változtatni, de a telefonos appban nincs rá mód. Egyébként infó a fájlról.
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L5.1
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 3 frames
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration : 41mn 27s
Nominal bit rate : 1 414 Kbps
Width : 720 pixels
Height : 576 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Original display aspect ratio : 5:4
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 25.000 fpsText #2
ID : 4
Format : VobSub
Muxing mode : zlib
Codec ID : S_VOBSUB
Codec ID/Info : The same subtitle format used on DVDs
Language : English
Default : No
Forced : NoAmire nekem kellett volna, arra pont nem jó. Ettől függetlenül még másnak másra lehet jó.
-
|AP|
veterán
Lehet mégsem olyan jó ötlet részt venni az "előnézeti programban" : [link]
-
totopad
senior tag
Én ma vettem észre, hogy pc-s chrome-ból a stream-et CC-re kirakva már nem tükröz, hanem direkt nyomja át a linket a cast-ra és a böngészőben megáll a lejátszás. Lehet, hogy korábban volt róla szó, de nekem ez új és számomra nagy fejlesztés ez.
Külföldön élek és az Eurosport playert eddig pl telón tudtam vpn-el használni, de egy ideje már szűrik a proxit, mint a Netflix esetében és nem castolja a képet, viszont pc-ről még ki tudom így küldeni. WOW -
totopad
senior tag
Szolgáltatófüggetlen lehet regelni és van 1 próbahónap is
https://hbogo.hu/just sayin' hajrá
-
Márton
nagyúr
-
Patice
nagyúr
Olcsó Chromecast2 ajánlat. Nem tudom, hogy tényleg az igazit dobálják ennyiért. De gondoltam megosztom.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
BonFire
veterán
válasz DonMarco #2843 üzenetére
Nem gyanús. Oda van írva, hogy eredetileg 18 körül árulják, én pl az Emagon 13-ért vettem. Gondolj bele, hogy jön a karácsonyi szezon, és akkor már inkább a 4k-sat veszik az emberek, ez meg úgy néz ki, hogy a nyakukon maradt raktárkészlet, amiben áll a pénz. Ilyenkor a kereskedőnek kisebb veszteség, ha leakciózza. De az akció végéig még van 3 nap, addig egy emailt vagy telefont meg lehet ereszteni a boltnak, és érdeklődni a termék "gyanúsan" alacsony árának oka miatt.
Aztán aki kapja, marja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest