-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyugyo79
addikt
válasz sesshou #2049 üzenetére
Ha nem sürgős akkor onnan hozasd haza (ugye ha nem ő hanem más jön Magyarországra az is el tudja hozni a méretei miatt). Nézd meg ott a CC2 árát és rakd egymás mellé a pozitív és negatív érveket, ha megéri a felárat akkor vedd az ultrát csak. Nehéz a jövőbe látni, szigorúan nézve a sima CC1 -em is ami van teljesen jól teszi a dolgát. Én csak és kizárólag a lan adapter miatt venném az ultrát mert azt a jövőbe amikor lehet, hogy 4k tartalmakat akarok nézni biztos, hogy wifi függetlenül is tudok majd, és ha megnézed annak az árát külön akkor már nem is sok így. De hogy most a CC2 is kiszolgálna az 100% viszont nekem az alap használati helyéhez közel van a router most így az 5GHz-es háló még tökéletes. Meg ugye én is jelenleg csak lokális tartalmaknál használom ki wifi korlátait is.Ha valaki netes tartalomhoz veszi lehet teljesen felesleges még olyan sokáig itthon az ultra hogy felesleges megvenni mert amikor kellene már lesz ultra2 ami még jobb és elég lenne akkor azt megvenni ...
-
szpali
addikt
válasz sesshou #2054 üzenetére
Létezik hozzá olyan táp, amin RJ45 csatlakozó is van
https://store.google.com/gb/product/ethernet_adapter_for_chromecast?hl=en-GBiPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
soma165
tag
hello
ebay en kaphato ChromeCast ot nem tudnátok ajánlani amivel lap top rol spotifyit tudok küldeni onkyo erösitöbe-és onnan tv re?
egyet találtam csak nem tudom alkalmas lehet e erre a célraebay -
gyugyo79
addikt
válasz sesshou #2054 üzenetére
Csak amit szpali linkelt azzal jó 100% bár én ennek nem olvastam utána lehet megoldható ahogy írod de ha megnézed mire össze veszed ahhoz is ami kell hacsak nem éppen olyan chipel van neked egy lan adaptered akkor nem vagy beljebb...
Igazából az ultrához azt csomagolják(#2056) soma165
Az nem CC !
Amit azbest írt árat alatt nem fogsz kapni csak minimálisan és akkor ott a jelentősen nagyobb várakozás meg a rizikó, hogy megjön e (és nem a pénzed kockázata mert azt vissza kapod csak az idődé) .
Én most hogy néztem kb ez az első amit buy it now ra találtam és itt kezdődnek a CC 1 -ek is. -
Ungu_92
újonc
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, van egy ilyen kis Chromecastem az első verziós. A routerre rávan kötve egy merevlemez, amin suste rendszer fut, a filmek mini dlna szerveren mennek.
A nappaliban a tv-nél androidos médialejátszó van, ez tökéletesen működik hanggal, képpel együtt.
Az lenne a problémám a hálószobában Chromecasttel kapcsolatban, hogy bizonyos filmekhez nincsen hang, próbáltam már avit, mkv-t stb.... Az érdekesség az, hogy a sorozatok streamelésnél van hang, ennél szinte mindegy,hogy melyik típusú fájlban van. Mi lehet ennek az oka?
Próbáltam már DLNA-s programmal, ahol szintén lehet streamelni, Allcast teljes verziós programmal is, semmivel nem megy a hang.Nincsen valami ötletetek?
Köszönöm a segítségeteket!
Tamás -
azbest
félisten
válasz soma165 #2056 üzenetére
Nekem van mirascreen. Felejtős. A kinézetén kívül semmi köze a chromecasthoz.
(#2057) gyugyo79
amit találtál ott a szállítás mégegyszer annyi, mint a dongle
a román-magyar emag webshop ezeket dobja ki: [link] (eh, edigitalban meg feljebb ment az ára, már 18). A net szerint magyar boltban is kapni 15 körül, meg kell nézni a közeli pécés vagy elektronikai boltok weboldalait.(szvsz egy jack aljzatot igazán rátehettek volna a normál chromecastokra is)
(#2054) sesshou
eszerint az oldal szerint ASIX AX88xxx chipsettel lehet esélyes. De a legbiztosabb, ha gyárit veszel. (Nekem a mi boxhoz egy ilyen van úton [link])[ Szerkesztve ]
-
FrankóStein
aktív tag
válasz Ungu_92 #2058 üzenetére
Szia! Nálam is a suste által készített Luci openwrt van a routeren, szintén radugva egy USB-s HDD. Annyi a különbség kettőnk közt, hogy nekem CC2-m van. Eddig az összes filmnek volt hangja. Kivétel nélkül. Allcast-al is, BubbleUpnp-vel is. A baj nálad lehet. CC? TV HDMI-je? Próbáltad másikba dugni?
-
tomp
félisten
Mivel a hangprojektorom bemondta az unalmast és szervizbe került így a CC Audio-t fülessel használom.
Ami feltűnt, hogy ebben a módban jobban melegszik. Gondolom a DAC miatt. Optikai kimenetnél az nem dolgozik.
Azért az durva, hogy a hangerő max értéke 50 de már 13-on lüktet a szemem.
A füles 32 Ohm-os. -
atyaatya
tag
Üdv!
Letöltöttem a telefonomra egy mkv fájlt, de lejátszásnál nekem sincs hangja.
A telefonról ezt hogy oldhatom meg?
Melyik ingyenes program viszi a több csatornás (több nyelvű) hangot cc2-vel? (választva a nyelvek között)
Számítógépről minden ok a videostream programmal, de telefonról nem jön össze.[ Szerkesztve ]
-
atyaatya
tag
Gondolom a bubble megvásárlásán a routerre kötött hdd miatt.
-
csasaKKP
senior tag
Sziasztok!
Telekom TV GO alkalmazás Chromecast kompatibilis?
Milyen streaming appok működnek még Chromecast-tal a HBO GO-n, Netflix-en, Telenor MyTV-n kívűl?
"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"
-
csasaKKP
senior tag
-
totopad
senior tag
Üdv!
Mytelenor tv M4 adása másnál is akad?Random pár perc nézés után egyszerűen megakad az adás és leáll. Már mindent próbáltam. App-ot újra raktam. netet/router-t újraindítottam, cc-t gyári helyzetbe raktam, sőt még a router biztonsági kulcsát is gyengébbre állítottam, hátha az a baj. Az az érdekes, hogy az összes többi csatorna tökéletesen, hibátlanul megy, csak az M4-el van baja. Jó lenne megoldani, a hétvégén kezdődik az F1
-
eri
tag
Hali!
a chomecast 2.0 és egy a helyi net mennyire bírja, hogy tömörített full HD-t töltsek le és közben streameljem is projektorra vagy tv-re?
Köszi!
(_8(l) - The Simpsons
-
appel
őstag
A kérdés sem teljesen egyértelmű, de talán értem.
Valószínű észre sem veszed, hogy töltesz le internetről, és párhuzamosan streamelsz helyi hálón. Egyébként neked kell tudni, hogy mit tud a routered, milyen sávszéleséggel tudsz internetről tölteni, mekkora sávszélességet akarsz helyi hálón igénybe venni, és ezt bírni fogja-e akadás nélkül a router.
Azért szerintem simán menni fog. -
azbest
félisten
Ideális esetben nem letöltöd a telefonra és onnan átküldöd a chromecast-ra, hanem a telefon csak megmondja a chromecastnak, hogy mit kell lejtszania és a chromecast maga tölti a streamet. Nem írtad, hogy milyen alkalmazással és mit.
Szóval nem két kört megy a hálózatodban, hanem közvetlen a netről oda megy. -
castiels
addikt
Sziasztok.
A bubbleupnp nálam olyat csinál hogy tabletről elindìtok egy mkv filmet, 8 gb chromrcast a tv be ès megy kb 3-4 percig aztán random leáll ès kiìrja hogy bubbleupnp ès fekete hattèr. Ez mitől lehet? Ha beletekerek akkor is ez van random leáll.
50mbit es net.
[ Szerkesztve ]
-
appel
őstag
-
castiels
addikt
Az lehet gond ha a tableten keresztül osztom a netet sim kartyáról megy mert monilnet ès ott a tableton adat van csak benyomva nem tudom wifiről működtetni.
Mas verzió meg ezt irja ki állandoan ugyannál az mkv-nál amit ezelőtt egy másik verzió lejátszott.: failed to extract video info. AV track selection will not possible. Ez a playes verzió.
[ Szerkesztve ]
-
Fisha
őstag
Sziasztok!
Egy chromecast audio vásárlásán töröm a fejem, de nem biztos, hogy teljesen alkalmas arra, amire használni szeretném, így inkább kérdezek.
Szóval nekem leginkább arra kéne, hogy a belső hálón lévő nason, sambán, wines megosztáson lévő file-okat le tudjam játszani egy másik szinten lévő hifin. A legkényelmesebb az lenne, ha lenne hozzá olyan andoid alkalmazás, amivel kényelmesen tudom böngészni a lokális hálón megosztott tartalmakat, majd valamit kiválasztva már indulna is a lejátszás az eszközön. Természetesen ekkor már a mobil nélkül.
Alkalmas erre? Milyen progit kell keríteni hozzá?
Illetve a dac milyen hangminőséget produkál?Előre is köszönöm a segítséget.
-
Patice
nagyúr
Erre tökéletesen alkalmas. Bubble UPnP a te alkalmazásod.
Ahhoz, hogy mobil nélkül is folytatódjon a lejátszás, ahhoz a legegyszerűbb a NAS-ra feltenni a BubbleUPnP szervert és természetesen valamilyen DLNA szervert (pl. MinimServer), amivel a zenéket adatbázisba tudod rakni.
A DAC-ja egész jó, főleg, ha digitálisan rá lehet kötni a céleszközre. De az analóg hangja is korrekt.
Milyen NAS? Milyen hifi? (Ha lehet tudni...)
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Fisha
őstag
Köszi szépen. A NAS-os rész elbizonytalanított kicsit. Igazából kicsit ferdítettem (egyszerűsítettem : ) és nem NAS-on lenne jellemzően az anyag, hanem egy dune 102 HD-re dugott vinyón. Nem tudom ez mennyiben változtat a helyzeten. (Azért kell a dune mellé pluszban, mert nagyon máshol lenne a házban)
A hifi egy régimódi cucc, így csak analóg bementem lenne: röviden egy NAD erősítő és egy pár Cabasse álló hangdoboz. -
castiels
addikt
JPG-t nem küld át a bubble... Valaki?
-
csasaKKP
senior tag
Meh. HBO GO nem akar menni Chromecasttal megint, betöltésnélmegajad, mindegy milyen filmet indítok. Másnál?
"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"
-
Patice
nagyúr
Hát eléggé változtat a helyzeten, mert a Dune Samba protokollal tudja csak megosztani belső hálózaton az USB-n rákötött lemezt, DLNA-val nem. Így nem tudnád használni a CCA-hoz.
A legegyszerűbb NAS egy hálózatos lemez (pl. WD MyCloud széria), vagy olyan router, ami szintén tud pár alap NAS funkciót egy USB-n rákötött lemezzel.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
-
csasaKKP
senior tag
Nem sajnos, nem vagyok UPC-s. A modem nem IPv6 kompatibilis. Router reset nálam sem segített. Egyébként minden működik, csak a HBO GO nem.
Ezen a ponton, a film elindítása után megakad és csak ez a képernyő fogad. Ráadásul mint látható, a HBO GO Chromecast-os felülete angol nyelvűvé vált. A lejátszás egyébként a telefonon elindul, csak akkor nem, ha castolni szeretném. Google Homeból a Chromecast újraindítása nem segített, ahogy a HBO GO app gyorsítótárának törlése sem.
[ Szerkesztve ]
-
csasaKKP
senior tag
Ez kicsit megnyugtatott, hogy nemcsak nálam van a hiba, már a saját eszközeimben kezdtem gyanakodni. Remélem én is, hogy mihamarább javítják, a Visszatérőt TV-n szeretném megnézni.
-
csasaKKP
senior tag
-
castiels
addikt
Nálam még mindig szar. Nálatok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs