Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cucka

    addikt

    válasz Dante.S #3251 üzenetére

    Egy gitáron nem lehet állítani a magast és a basszust, mert jellemzően 1 hangszínszabályozó van, de néhány modellen még az sem. Ezzel azt tudod állítani, hogy élesebb vagy tompább legyen a hang, gyarkolatilag véleményem szerint semmire nem jó, a gitárosok nagy része tökig feltekerve használja. Tehát ismétlem, ez nem ekvalizer.

    A wattok száma nem befolyásolja a hangminőséget, leginkább a hangerőt határozza meg, illetve a felhasználási területét az erősítőnek. Konkrétan talán a legjobb hangminőségű gyakorló erősítő a 2 wattos roland micro cube, ott is inkább a hangszóró kis mérete a szűk keresztmetszet, maga az erősítő állati jól szól.

    A gyakorló erősítők 1 vagy 2 csatornásak, általában van egy tiszta csatorna és egy torzított csatorna. A modellezős kombók meg gyakorlatilag annyi csatornásak, ahány erősítőmodell van bennük. 1 sávos erősítőn a gain potméterrel (vagy potméterekkel) tudod állítani a torzítás mértékét. Több csatorna esetén gyorsabban tudsz váltani a hangzások között, más előnye nagyon nincs, otthoni gyakorláshoz 1 csatorna is elég, ez tapasztalat.

Új hozzászólás Aktív témák