- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- 3D nyomtatás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Psychonaut
veterán
Ha minden igaz, holnaptól én is tagja lehetek a totyiknak, legalábbis akkorra kellene megérkezni első hangszeremnek. Lelkesedés egyelőre van, segítő és gitározni tudó barát is, meg YouTube tutorial is. Későbbi cél természetesen az elektromos gitár, de először akusztikuson igyekszem elsajátítani az alapokat.
A szerzemény egy ilyen szépség lesz:
Cort AD870LH NATEz volt a legolcsóbb balkezes gitár, amit találtunk. Mit gondoltok róla?
[ Szerkesztve ]
-
mibog
tag
sziasztok, nem tudtok véletlen egy letölthető programot számítógépre, ami effekteket tudna tenni -meg erősítést- a gitár hangzására?
Tiszalökön ház eladó, horgásztó, strand közelében http://nyiregyhazanelado.blogspot.com/
-
klien
csendes tag
hello
szeretnék megtanulni gitározni és ehez keresek olyan boltot ahol olcsón lehet akusztikus gitárt venni akár használtan is. maximum 10-12k -ra gondoltam.
köszi -
Psychonaut
veterán
Na akkor kis élesztés a totyiknak:
Slash vs. Buckethead
Szerintem: Gunsban Slash, amúgy egyértelműen Buckethead.
-
mibog
tag
szóval nincs progi ajánlás?
-olyan progit szeretnék amivel effektelni is lehet
windowson
a Guitar pro 5.2 -t kipróbáltam, nagyon szuper, csak sajnos demo...
Tiszalökön ház eladó, horgásztó, strand közelében http://nyiregyhazanelado.blogspot.com/
-
mibog
tag
válasz Ragnar_ #3314 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Elég tájékozatlan vagyok, pár napja fogtam gitárt a kezembe először. nem tudom mire való az a bizonyos Asio driver. google is csak olyan infokkal szolgált amiből nem tudtam meg hogy mire, hogyan, mit.. ha volna esetleg valami általános hozzáfűznivalód kiindulópontnak a kereséshez, azt még nagyon köszönném.
-
mibog
tag
MEGVAN!
http://www.syncopa.hu/Pcmusic/hangkartya/hangkartya.htm
megtaláltam mi az az ASIO! és akkor nem késik a hang -ugye?
más fórumokon olvasgattam ahol sok panasz volt a késő hangok miatt, többek közt a Guitar rig-ről is ezt írták. de akkor ezek szerint ez csak a hangkártyától függ.[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
A hangkártyától és a driverétől. Vannak nem gyári asio driverek különböző kártyákhoz, illetve lehet kapni olyan kártyát is, ami alapból asio driverrel jön. Gitárhoz olcsó megoldásnak ott vannak a Line6 hangkártyái, amik direkt erre vannak kitalálva (gitározás pc-vel) és szoftvert is adnak hozzá, amivel választhatsz az erősítőmodellek közül és effektezheted a hangot.
-
Reaper
őstag
Elvileg nem késik, gyakorlatilag annyit késik, hogy amikor direktbe kötöttem utána az effektpadra, olyan volt mintha nem tudnék gitározni, mert egész más volt a reakcióidő. És ez nem egy hatalmas drága effektpad, hanem egy AX3G. Ha már költessz rá én inkább valami ilyesmit vennék, egész más élmény, és emellett hordozható is
-
klien
csendes tag
hello
ma vettem egy akusztikus gitárt de sajnos még nem találtam senkit aki tanítana tudnátok ajánlani valami jó könyvet amivel eltudnám kezdeni? -
klien
csendes tag
válasz Eastman #3324 üzenetére
azt tudom hogy nem fogok akusztikus gitáron metallica-t játszani de szeretném megtanulni az alapokat is nem csak tabokból játszani és azt mondták hogy akkor akusztikust vegyek inkább és majd később elektromosat. most olyan könyvet keresek amiben érthetően levannak írva az alapok
-
nap
addikt
válasz Eastman #3324 üzenetére
Tábortűznél nagyon szépen ég...
Elvileg annyi az előnye a zakosztikós gitárnak, hogy megtanulja szépen lefogni a hangokat. Valamint nem kell mellé effekt meg erősítő.
Minden más ellene szól.[ Szerkesztve ]
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
nap
addikt
Tudsz biciklizni? Konyvbol tanultad?
Ha komolyan gitarozni akarsz, akkor erdemes nehany konyv arat raszanni egy jo tanarra.
Kezdetben megkonnyitheti es felgyorsithatja az indulast, ha valami nem tiszta, elmagyarazza, megmutatja.browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
Eastman
addikt
Sajnos ez tévhit.
Olyan gitáron tanulj, amilyenen a zenét játszák amit hallgatsz! Fontos, hogy szeresd, megszeresd! Minden nagy márkának megvan a kis belépő modellje, ami elérhet, megfizethető. Gibson --> Epiphone, Fender --> Squier, Ibanez minden árkategóriában, Egyre jön föl minőségben a Cort.
Naponta több ezren állítják sarokba a gitárjukat és néznek rá bosszúsan vagy sehogysem, mert nincs sikerélményük. Vastag por kerül rájuk, majd ebay, vatera, PH! apró a sorsuk.
Akkor már jobb egy elektroakusztikus és később egy kis gitárkombó:
Gyakorolhatod az akkordokat is és foghatod a ZS-ket is. Ráadásul a kis Roland hangerejét meg lehet felezni egy gomb benyomásával, viszont a dinamikája megmarad, így Marika néni sem kap agyérgörcsöt mikor a Highway To Hell-t nyomod.
...én itthon lefelezve kettesnél följebb még nem tekertem, pedig rakom neki.
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
klien
csendes tag
köszönöm a tanácsot mindenkinek. tanárhoz fogok járni de az iskolakezdés miatt most nem ér rá majd csak pár hét múlva, ő mondta hogy inkább akusztikust vegyek tanuláshoz.többen írták hogy otthon egyedül tanultak gitározni tanár nélkül és már 1-2 hét után master of puppets-et játszottak. ahogy megláttam a tabot azt gondoltam ehhez kicsitt több idő kell
-
cucka
addikt
válasz Psychonaut #3331 üzenetére
Azért ezek a listák elég viccesek. Kurt Cobain hatalmas hatással volt a könnyűzenére, ugyanakkor ha kizárólag a hangszeres tudását nézzük, akkor azért finoman szólva nem volt nagy virtuóz.
-
Psychonaut
veterán
Ugye? Én is ezt mondtam, mivel (most nem nézem megint végig) szerintem pl. Buckethead is megérdemelte volna, hogy bekerüljön. Vagy Janick Gers? Vagy Slash?...
SZERK: Kurthoz még annyit, hogy bár személy szerint nem vagyok nagy Nirvana fanatikus (egy-egy szám azért nagyon jó), az tény, hogy megreformálták a '90-es éveket, de lehet, hogy az egész rocktörténelmet.
[ Szerkesztve ]
-
máyköl
veterán
Hello! Eladtam a nylon húros gitáromat, mert kinőttem a nylon húrokat, itt az ideje egy fémhúrosnak. Sok pénzem nincsen rá, 17k. Kinéztem pár darabot magamnak, tudnátok segíteni melyik a legjobb választás? Ha tudtok jobbat ezen az áron, bátran szóljatok!
nem tudok linket adni róla:
Julia WG 41/2 NL
Test : Amerikai hárs tető,oldal és hátlap
Nyak : Jávor
Fogólap : Jávor
Híd : Jávor[link] Belefér az a +2k.
PLS gyorsan segítsetek, mert lehet, hogy holnap kéne megvennem.
-
máyköl
veterán
Közben felhívtam a codahangszer.hu-t. Amit belinkeltem coda hangszeres linket, az már nem aktuális, már nincs nekik, és nem is lesz. De mondta, hogy jöttek nekik most nem rég MSA gitárok. Ahogy nézem, az MSA-nak csak egyfajta akusztikus gitárja van, még pedig ez: [link]
Ez jó választás? Sürgős lenne, kérlek segítsen valaki.
-
cucka
addikt
Nem, még nem láttam ilyen gitárt.
Gondolom átlag olcsógitár minőség. Mondom, menj el a boltba és próbáld ki. Ha jó, akkor vedd meg, függetlenül attól, hogy mit ír rajta. Ebben az árkategóriában két elvileg tökegyforma gitár között is nagy különbségek lehetnek minőségben, ezért nehéz megmondani a tutit. -
cucka
addikt
A használt gitárral mindenképp jobban jársz, csak ugye azt is ki kell próbálni vásárlás előtt.
Elektroakusztikus helyett sima akusztikust vennék. Az elektroakusztikus gitárnak színpadon vagy nagyritkán stúdióban van értelme, bármilyen más helyzetben jó a sima akusztikus is.Amúgy meg miért váltasz klasszikus gitárról akusztikusra?
[ Szerkesztve ]
-
máyköl
veterán
válasz Psychonaut #3347 üzenetére
Pfff. Megfogtál. Rockosabb zenéket hallgatok, pontos stílust ne kérdezzetek, össze vissza, de inkább a rock féleséget kedvelem, hallgatom.
-
Zebu
addikt
Sziasztok!
Kis családomat is megérintette a gitár láz!
Asszonykám sok éve hegedül (ha valaki hegedára vágyik, van is itthon egy eladó! ), de nagy álma, hogy gitáron is megtanuljon játszani.
Olvasgatunk a témában, de kicsit zöldfülűek vagyunk és nem tudjuk merre induljunk el.
Első kérdés kapásból az árfekvés....
Lehet 10 ropiért is kapni, 20-ért is stb....
Azt gondolom, hogy egy 40-50 rongyos azért minőségben messze felülmúlja a 10 rongyosokat, viszont a 10-30-as szegmensben milyet ajánlanátok? Mire lehet ott számítani?Használt legyen, vagy új? Mire figyeljünk oda használtnál?
Felmerül a húr kérdés is. Nylon, vagy fém..... Nem tudtunk még dönteni, mert még nem tudjuk mit szeretnénk játszani, leginkább mindent :-) Kis Metallica, Ozzy, Misirlou, Maiden, Depeche Mode, gyerekdalok, akármi.... Szerintetek itt merre mozduljunk? Gondolom fémhúrosba nylont is be lehet applikálni, de kérdés szükséges-e.
Igazából voltunk már egy hangszerboltban, de az eladó nem tűnt túl felkészültnek, vagy mi kérdeztünk rosszul, nem tudom, de nem közeledtünk egymáshoz.
Szóval rengeteg kérdésünk, félinformációnk van a témában, tudna nekünk valaki segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest