- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
FőDudu
veterán
EGPU-val rendelkezoknek.
7940HS+32GB ram+1TB SSD 719 Euro (769-50 rabatt).
Igazi erogep, eleg potens kis gyosz.USB4-en pedig megy a TB kulso haz, szoval azt dugnak utana amit epp akarnak.
2x DDR5 SODIMM 5600MHz
2x NVMe 4.0 (akar RAID is lehetseges)
Wifi 6E
2,5 Gbit Ethernet
2x USB 4.0Erosen foglalkoztat egy nema asztali gep osszerakasa - de mostanaban nem foglalkoztam ilyennel. Johet ajanlat - nema es LED mentes kell, 1-2 meterre lenne az agyamtol. Szoval vagy tok nema, vagy nem mehet ejjel... (Razer megy, az nema).
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Evil Snowman
őstag
válasz Juhaszatti #98655 üzenetére
Egy kérdés a tisztelt tagokhoz. 3 hónapja pasztáztam újra a gépet Noctua NT-H2-vel, ami akkor lett újonnan vásárolva, szóval nem egy 5 évvel ezelőttről megmaradt és a fiók aljáról kihalászott darab. Mivel túl vagyok már több tucat pasztázáson, ezért 99%-ra mondom, hogy nem én rontottam el , de azért előfordulhat, hogy most kivételesen mégis.
Lényeg. Elmúlt hetekben észrevettem, hogy game közben eléggé ugrál a CPU hőfok, kb. 2 másodpercenként 67-72-74-82 fok között (CPU turbo offon van). Na ezt nagyon szeretem, mondtam magamba, hogy tuti rossz a hővezetés. Ma szétkaptam erre ez a látvány fogadott.
Mit ne mondjak elég fos már így ránézésre is. Bocsánat a hasonlatért, de hűtőpaszta helyett úgy nézett ki, mintha valaki ráverte volna.
Ez mitől lehet szerintetek? VC csavarjainak a korábbi egyenletlen meghúzásást és/vagy túlhúzásást kizárnám, mert rugósak a csvarok szóval lehetetlen egyenletlenül meghúzni, vagy túlhúzni.Mindenesetre most újra lett pasztázva hibridbe. GPU-ra elkenős megoldást alkalmaztam, CPU-ra a kaszlik középre egy hosszú kis "kolbászt". Ha ezek után is szarakszik, akkor kiballagok majd Csepelre.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz wanted5 #98653 üzenetére
[link] Nekem ilyen van. Zöld Sárkány alias FőDudu ajánlotta, ha minőséget akarsz akkor Everki-n belül keresgélj. Ebbe nálam párszor minden bele volt pakolva egpu cuccal, portable monitorral együtt.
Itthon már nem tudom honnan vettem, de még akkor sokkal olcsóbb volt.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
FőDudu
veterán
Az Everki egy masik kategoria. Koze nincs az atlagos laptop hatizsakokhoz.
Elnyuhetetlen, praktikus, strapabiro.Penteken 3db laptopot hoztam haza ebben.
Razer a neki kitalalt zsebben, HP Elite 1040 G9 x360 a masikban (ceges noti), a ketto kozott meg a Macbook pro.
Nehez volt, de birta. Mellette meg volt benne a szokasos szemuvegtok (ven vagyok, kell), egy Sony WH1000-XM3 fejhallgato (meg a kisebb planar fules es a hozza valo DAC egy tokban), tollak, ceruzak, jegyzetfuzet, a 2 noti tapja (Razeret nem cipelem), kabelek, szokasos tulelo csomag (orrcsepp, fajdalom csillapito, SD kartya, USB kulcsok, kulso vinyo).
Es meg kozel sem volt fullra pakolva. a kozepso rekesz kb ures volt.
Es az enyem az kisebb, tan 15,6" laptophoz valo.[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
wanted5
őstag
Nagyon más az életszínvonalunk, ha ez neked olcsó, de köszi az ajánlást.
Végül leadtam egy rendelést amazonon egy 'extra large' táskára kb egy Deákért, meglátjuk milyen lesz.@FőDudu
Egyébként ez a strapabíróság (úgy mint sok más is) túl van egy kicsit misztifikálva. Nyilván nem azt állítom, hogy a 10k-s ugyan olyan mint a 100k-s, de pl az én kis case logic - anno vmi 3500 forintos (emag akciós) - 15,6-os táskám köszöni jól van, pedig azt használom bevásárlásra is (akár 2-3 üveg üdítő + egyéb apróságok) és egy foszlás nincs rajta sehol, pedig már jópár éves.Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
addikt
válasz wanted5 #98659 üzenetére
Általában ha drága volt a laptoptáska, akkor már nem csak a laptopra vigyázol, a táskára is, ez így dupla védelem.
#98658 FőDudu :
Megtetszett mikor megláttam, szép esztétikus és kinek mi lehetne sorolni a tapintástól az utazásig ami eszünkbe juthat. Nem olcsó, de én az elkövetkezendő években nem kívánok újra táskát nézegetni, tartson ki és megszolgálja az árát. Nem vagyok így mindennel, cipővel pl.....elhasználtam jöhet az újabb, drágát nem veszek.[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
MaxxDamage
félisten
válasz wanted5 #98659 üzenetére
Én hasonlót tudok elképzelni neked is.
Sajna már nem nagyon kapható.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
nagyúr
válasz Evil Snowman #98656 üzenetére
Szerintem jól csináltad a pasztázást; szépen szét van terülve, nagyon kevés plusz paszta van kinyomódva: tehát az sincs, hogy túl sokat raktál rá. Ez a folyósodás jellemző az Noctua pasztáira, de ez azért van mert mozog egy nagyon kicsit a hűtésed és kidolgozza a sűrűbb állagú pasztát a mozgás során, de mint látszik nagyon jól fekszik fel a hűtés és a századmilliméteres résbe csak a teljesen folyékony paszta tud megülni fixen, oda már nem fér be keményebb állagú illetve a mozgás során nem kerül vissza. Sajnos ez esetben nincsen más hátra mint előre, azaz fél- egy évente újra kell kenned, mert ez a paszta így viselkedik. Én azt javasolnám, hogy szerezz be Kryonaut-ot az nem csinál ilyet, mert sokkal "szárazabb" tehát nem tudja "kiköpülni" a hűtés mozgása.
[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
MaxxDamage
félisten
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
addikt
válasz MaxxDamage #98663 üzenetére
Köszi! Elolvasom, de a kérdésedre nem fogok tudni válaszolni.
Szerintem a hiszékenységre utaznak. Ha valami drága akkor az jó is alapon, de tudjuk ez nem mindig így van, az ára nem biztos hogy fedi a valóságot. Viszont Vérpistike rá fog ugrani.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
Casseius
tag
válasz MaxxDamage #98661 üzenetére
Pár hete vettem egyet marketplaceről újszerű állapotban egy tizesért, szerintem remek táska, elötte egy Lenovo Armored tatyóm volt ami 4 évig szolgált, a gamer laptopom megélt benne több kétkerekűvel történt esést is pl karcolás nélkül, ha nem tiszta karc a táska akkor tuti le se cserélem
[ Szerkesztve ]
Don't Worry, Be Happy
-
MaxxDamage
félisten
válasz Casseius #98669 üzenetére
Nekem is a szekrénybe van elrakva egy még majdnem új, párszor használtam csupán.
Nagyon jó táska!◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
nagyúr
válasz MaxxDamage #98663 üzenetére
Szerintem nem éri meg, mert ennél sokkal komolyabb cucc a Wenger Pegasus. Abban b@szarintottam már úgy oda a MacBook-ot, hogy meggyőződésem volt, hogy totálkáros lett. De az ijedtségen kívűl nem történt nagyobb baj.
Csupatinak és nekem is ilyen van.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
MaxxDamage
félisten
válasz KillHates #98671 üzenetére
[link]
Szép darab, de maradok az XRanger -nél.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
nagyúr
válasz MaxxDamage #98672 üzenetére
Ööööö nem is azért írtam, hogy cseréld le, csak arra reagáltam, hogy szerintem igazából nem nyújt annyival többet egy százezres táska...
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
MaxxDamage
félisten
válasz KillHates #98673 üzenetére
Egyet kell értenem.
Miki táskás írására dobtam csak azt be.
100k-t inkább egy ilyen XRanger táskára adnék ki, mint ami abba az írásba van.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
nggabi
félisten
haverom vett egy rog allyt. hogyan lehet 2db "laptopot" usb-c kábellel összekötni? mintha múltkor itt lett volna téma.
"szenyor dzsíííí"
-
Ubul86
őstag
válasz Evil Snowman #98664 üzenetére
gpu-nál emlékeim szerint már garivesztés történne, legalábbis mikor ott voltam, úgy emlékszem azt mondta...csak mert meglepődtem hogy csak cpu megy, új volt még a dolog
bocs, ha félreértettem és fals az infó
[ Szerkesztve ]
-
FőDudu
veterán
-
őstag
-
Degu82
kezdő
Sziasztok. Egy időre jegeltem a gamer laptop vásárlást,de meghalt a laptopom így esedékessé vált. Használtat szeretnék venni 100ig. Max. 120 de az már nagyon jó vétel kell legyen. Kinéztem párat és véleményt szeretnék kérni melyik lenne jó vétel. Vagy ha egyik sem akkor még nézelődök,mert annyira nem kapkodnám el. Régebbi játékokkal játszom(wow,lol,armericas army,armored warfare,esetleg cod). Arra megfelelnek nekem szerintem ilyen szintű gépek.
[link]
Ez nem tudom milyen gamer. Nekem kicsit úgy tűnik mintha mondjuk egy nitrot árpakoltak volna egy sima házba. Kereskedő árulja nem tudom mennyire korrekt. Elég sok gamert árul nem tudom honnan szerzi. Annyi,hogy helyben van nem kellene utazgatni.
[link]
Ez néz ki legjobban de nem igazán ismerem milyen. Paraméterei nem rosszak.
[link]
Ezt sem ismerem mennyire jó konstrukció.
[link]
Mégegy.
[link]
Itt sztem a vga lehet gyengébb.
[link]
Ár értekben ez lett volna a legjobb de azonnal foglalták kb.
Valaki hozzáértő mondana véleményt van e ezek között jó vétel vagy melyik felejtős (rossz hűtés,stb). Köszönöm a segítséget. -
echterion
nagyúr
válasz Degu82 #98680 üzenetére
Plusz egy pont az Alienware-re. A 970m az egy 1050ti teljesítményét hozza, nyilván, drivert majd vadászni kell rá, mert rég nem támogatott. Az i5-ös gép alapból ki kell essen, az a 4 mag manapság már WoW-ra is kevés sajnos. Ebben a kategóriában azért vannak veszélyek, ki tudja, hogy ki hogy bánt velük, mennyire vannak csak "megsütve" a bennük lévő alaplapok, hogy ideig-óráig menjenek.
Esetleg még ezen el lehet gondolkodni, ha együtt tudsz élni a hibájával, illetve tudsz némi undervoltot csinálni rajta és fémpasztát tenni rá: Dell G5 5587 laptop, i5 8300H, GTX 1050 Ti
-
addikt
válasz echterion #98683 üzenetére
Ha nem támogatott a 900-as széria (szerintem még az), akkor miért van ott a legfrissebb driver változat NV oldalon? A 800-as széria az amihez már csak régi driver található.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
FőDudu
veterán
W11 is megy meg ezekkel, vagy az eleve kiesik a biztonsagi dolgok hianya miatt?
(azt olvastam, hogy az ujabb frissitesek kb lehetetlenne teszik majd a felmokolt verziok hasznalatat - azaz a biztonsagi dologk meglete nelkul (tpm chip es hasonlok) felmokolt verziok meg fognak allni a regebbi hardvereken).[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz echterion #98686 üzenetére
Csak kivancsisagbol kerdeztem.
A vilag a teljes kontrol fele halad, lassan mar nem is tudsz windows instalalni ha nincs MS fiokod. Ha netan sikerul is, akkor is basztat minden nagyobb frissites utan - jon a kek ablakos kerdessor a boot utan...
Elegge ruhellem - pedig nekem van MS fiokom, csak a virtualis gepeimen nem jelentkezek be...FőDudu
-
addikt
válasz FőDudu #98685 üzenetére
Maga a Win11 driver is ott van. Én világ életemben onnan szedtem a drivereket a vga-hoz, nem a laptop gyártó verziót ha van olyan.
Szerintem aki ilyen régi hardvert keres az elégedjen meg a Win10-el. Az hogy ki mit mond meg kitudja mi lesz belőle. Mint eddig is a legális vonal ellen működő "szakember" gárda, brigád mindig talált megoldást mindenre. A Win11-et egy laptopomra sem próbáltam feketén felrakni, amíg frissül a Win10 addig nem zavar.
Egyébként mi van akkor ha már fel van mokolva a Win11 és már csak frissíteni kell azzal ellentétben mikor újra tesszünk mindent elölről? Talán jó ha van egy-két másolat még abból az időből mikor hibátlanul ment, a rendszer talán így máshogy kezeli a dolgokat. Ez csak azért jutott eszembe, mert driver gondom igazán sosem volt a régebbi laptopjaimmal, most is stabilan ott vannak.....szemben a Clevo nem igazán szeretném megjegyezni a beállított órajeleket és kapcsol alapra...Az MSI-nél ilyen gondom nincs azzal stabilabb még ez is...driver szinten, persze Win10 van ott. Na de mindegy még kezelhető minden ha kiismerjük mit hogyan azzal amit használunk.[ Szerkesztve ]
-
FőDudu
veterán
-
nagyúr
válasz Evil Snowman #98664 üzenetére
Nagyon szívesen!
Ha gondolod gyere, a RAZER-ek elég hálásak a vasalásért.
Első beavatkozás után már te is meg tudod csinálni otthon a többit.
A GPU vékony jég, nagyon érzékeny ha esetleg valami zárlat történik meg arra is ha nem homogén a hőátvitel azaz meg tud főni csak a fele is.Meg azokkal nem szokott lenni melegedés probléma. De ha kéred megcsinálom azt isTelefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz Mikulásbá #98682 üzenetére
Nem értem a "limitált" jelzőt, hacsak nem a fedlapi csicsára és a gyárilag pirosasnarancssárga billentyűzevilágításra gondoltak....
Mert nem régen járt nálam egy ilyen RAZER gép, csak a hagyományos kígyós dizájnnal és a zöld világítással.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
echterion
nagyúr
válasz FőDudu #98687 üzenetére
Jah, ezt én is utálom. Ráadásul nálam különösen idegesítő volt ez a dolog, mivel a zephyrus-omon nincs rj45 csati, a wifi modult meg nem ismeri fel a windows, csak manuálisan felrakott driver-rel megy, így a W11 felrakása nem is igazán lehetséges egyenes úton, csak némi kerülővel.
-
Csupati
őstag
válasz Degu82 #98680 üzenetére
Mivel új aksi van benne így merem mondani az AW gépet, és ha találsz hozzá AGA-t akkor desktop vga val is tudod hajtani otthon, ha meg viszed a 970m lightos gaming re oké tud felbontáson. Még 90k-s 1050ti os gép éri meg, a többi annyira nem , főleg az i5 -ös gép nem.
Az élet Clevo nélkül unalmas.
-
Csupati
őstag
válasz Degu82 #98694 üzenetére
Én azt javaslom 970m 980m , 1050 ti , esetleg 880m , quadro m4000m esetleg , ezekkel fhd low-medium beállítással el lehet lenni, 980m esetén még a grafikát feljebb is tudod venni kv 1060 szintet hoz.
I5 az már kevés lesz kivéve ha 8.gen az már 4mag 8 szálas.Az élet Clevo nélkül unalmas.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- Lenovo Legion Y540 gamer laptop
- LENOVO - ThinkPad / IdePad (90W - 20V - 4.5A)-45N0499 / TÖLTŐ - Újszerű - EREDETI - NEGYEDÁR ALATT !
- Új Gigabyte Aorus 15 BSF - Intel i7 13700H - 16GB DDR5 - RTX 4070 8Gb - QHD 165Hz - 1TB SSD
- Razer Blade 15 2021 Advanced, I7 11800H, RTX 3070, 32GB, 1TB
- Wenger laptoptáska 17,3"
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest