- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- AMD FX
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ubul86
őstag
válasz Radnix #94500 üzenetére
mennyit áldoznál rá? Diablo 4-ről nem nagyon tudok gépigényeket, meg ugye amikor majd megjelenik...
Amúgy Lenovo Legion 5/pro körül nézelődnék, min 3060/4060-al szerelt gépet bár 4 év után már szerintem kevés lenne. De ugye a játék gépigényétől függ, meddig kell feljebb kúszni
[ Szerkesztve ]
-
Radnix
senior tag
válasz Ubul86 #94501 üzenetére
Osszeg, amibol ki lehet ezt hozni, de ha van 500k-ert ami ez mar tudja akkor nem veszem meg a 600 vagy 700k-sat.
Hat igen, mire megjelenik addigra mar ugy tervezem, hogy legyen min jatszani.
Megnezem akkor ezeket az uj legionokat.
RAM-bol mennyi az elvart? Azt tudom, hogy a tobb az jobb... -
undercover
őstag
Sziasztok! Itt sok szaki van aki tudja honnan érdemes meg kitől alkatrészt vásárolni
Van egy régi Dell Inspiron 7559-es laptopom(I7-es 6700HQ, GTX960M). Odaszeretném adni egy családtagomnak csak a sok évi használat megölte benne egy kicsit az akkumlátort. Honnan tudnék bele egy új darabot szerezni?
Playstation 5 Pro// & // LG OLED evo C3 // & // Galaxy S23//
-
nagyúr
Csatlakozom Ubul-hoz, szerintem is jó választás a Legion5 a közepes GPU-val
Egyébként abba nem érdemes belemenni, hogy mi lesz holnap, mert gondolnak egyet és kitalálják, hogy minden DLSS3-al megy, akkor reszeltek az összes régi GPU-nak.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz undercover #94503 üzenetére
Ajánlom a notebook-alkatreszek.hu-t. Igaz, hogy utángyártott kínai akkukat árulnak, de egy év garival és jó áron.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
HARDVERAPRÓD
-
baro32
aktív tag
[link] tessék.
HP OMEN 17" i9-13900HX 64GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
-
Giorgio1985
csendes tag
Üdv!
Kérdésem lenne hozzátok. Laptop vásárlás előtt állok és két laptop között nem tudok dönteni, ebben kérném a segítségeteket.Íme az első lapos:
ASUS TUF Gaming FA707RR - 32 GB RAM - 512 GB SSDSKU: FA707RR-HX005-32gb-512ssd
Processzor: AMD Ryzen 7 6800H
Kijelző: 1920 x 1080
Memória: 32 GB RAM (DDR5 4800 Mhz)
Merevlemez: 512 GB PCI EXPRESS SSD
Grafikus kártya: NVIDIA GeForce RTX 3070 8gb
Operációs rendszer: FreeDos
17.3 colos kijelző
Ár: 650e FtMásodik lapos:
Asus TUF Gaming F15 FX507VV4
i7 13700h
RTX 4060 8 GB
32Gb DDR4 3200 Mhz
1 Tb SSD
Ár: 680e Ft
FreeDos
15.6 kijelzőAz első mellett szól a jobb memória és a kedvezőbb ár hitel esetén. A második mellett szól a frissebb proci illetve jobb videókártya. Viszont ellene az hogy kb. 100e Ft-tal többe kerül a végén mire ki van fizetve.
Tehát mennyivel lehet rosszabb valós használat közben a két laptop? -
baro32
aktív tag
válasz Pyttawrx #94508 üzenetére
Teljesen igazad van a gyári mindig is ajánlottabb.
Mindenki maga dönti el hogy mit vásárol.
Speciel én már több mint ~1,5 éve használok utángyártott akku-t az aláírásomban szereplő laptoppal ~11ezer forinttal olcsóbb lett így mint akkor a gyári ami akkor 35ezer-től indult.HP OMEN 17" i9-13900HX 64GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
-
rodman73
aktív tag
Én is egy 3060-as Legion gépen gondolkodom, már csak azt kell el döntenem, hogy i5 11400h vagy i7 11800h legyen a proci. Sokat használnám munkára is, ezért az i7 jobb választás lenne, csak árban azért jóval drágábbak mint az i5-s verziók. Nagyon sokat használom az excelt, ez a kép elég meggyőző.
Bár ez az MSI gép is elég jónak néz ki, 2 kilóval olcsóbb, igaz ebben "csak" 3050ti van.
Külső egpu-val az asztali gpuk kb. hány százalékban hajthatóak ki? Mert lehet most vennék egy gyengébb gpu-s lapost, aztán később raknék rá egpuval erősebb gput.
[ Szerkesztve ]
-
buherka
addikt
Most hétvégén ki lehetett próbálni a Diablo 4-et. 20-as szintig el lehetett tolni bármelyik karaktert.
Én nyomtam egy tesztet.
Dell G15 5521 SE
i7 12700H, RTX3060, 32GB ddr5, QHD 2k 1440p.Sima High felbontással. 90-110 FPS
Ultra-ban 80-90 FPS.De ez még a tingli-tangli mód ugye, mert semmi komoly létszám nem volt a képernyőn, meg nulla csapatjáték. Ha nagy a csihi-puhi plussz efektek, akkor ez lehet a fele FPS is.
Szóval ezzel a konfiggal lehet a 60fps stabil.Én a helyedben simán megvárnám a játékot és kipróbálnám a mostani gépen. Feleslegesen nem lapátolnám a pénzt egy játék miatt egy notiba. Úgy is van mindjárt a megjelenés 06.06.
Három hét aztán tolhatod.Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
undercover
őstag
válasz rodman73 #94511 üzenetére
Miért Intel proci? Nekem nagyon jól muzsikál a kis Ryzen is.
Pyttawrx: A második linknél nem szerepel, hogy jó-e 7559-is. Hmm én is eredetit akarnék, de egy új darab 30 ezer forint? Jobb lenne valahol 20 ezer körül.
Ebayen vagy valahol nincs eredeti olcsóbban?
Playstation 5 Pro// & // LG OLED evo C3 // & // Galaxy S23//
-
HARDVERAPRÓD
válasz undercover #94519 üzenetére
Hát olcsóbban nem igazán lesz szerintem.
-
addikt
Még ilyet meglett a bűnös. Túl boostolt a vga, ezért a jelen görbe mellett lejjebb kellett vennem az alap feszültséget.
Szóval a híresen elterjedt The Last of Us Part I kidobósdi esetén is ez történhetett sokaknál, de nem mindenkinél. Nálam pont olyan hatások voltak megint. Annál aztán nem is kellettek frissítések, úgy látom ennél sem kellett volna feltétlen, egyszerűen előfordulhat az is hogy a gyári beállításokat sem kedveli minden esetben. Nem mindegy milyen a görbe és a hozzá társított alapfesz, ha sz@r megbukik a vizsgán, vagyis nem biztos hogy játszhatatlan ha nincs valami atombiztosra megírva csak kell némi finomhangolás.[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
sebyoz
csendes tag
Hali!
800 000 HUF-ig mi most a legjobb vétel?
Hordozva keveset lesz, külső kijelzőn használnám főként, használt is lehet.Köszi!
t
EHH
-
Ubul86
őstag
most Steamen pár napig a Dead Space kipróbálható 90 percig. Ha valakit érdekel, és nyomatná a gépén, tesztelve akár
-
Ubul86
őstag
válasz cyberkind #94527 üzenetére
igen-igen, én lassan nekiülök, épp tegnap pörgött ki a Plague Tale Requiem, meg a Game Pass Ultimate-em is pont sikerült befejezni
sikerült 18 órában, alapból 17 órát írtak a főtörténetre, szóval stimm, és még azért fel is fedeztem, próbáltam megtalálni a rejtett dolgokat...az más kérdés, hogy én két hétig játszottam vele így
a gép nem főtt meg, 90 fokot egyszer se ért el azóta a hot spot, mióta megvan az U3 Plus. U2-ről meg néztem videókat, és jóval halkabbak voltak, mint az enyém, szóval az megy vissza gariba a megfelelő helyre, remélhetőleg észlelve ők is a problémát.
-
-
HARDVERAPRÓD
válasz KillHates #94523 üzenetére
Valóban, csak senki nem linkelt 54-ért, (22 meg 35 volt az ár) plusz amit linkeltél, onnan nem szabad venni az tuti. Mi már megjártuk velük… hibáztak is és még nem is értenek hozzá, csak webáruház! Nyilván nem kell szakinak lenni, de a hozzáállásuk is 0! És lehet csak mi jártunk így, másnak beválhat.
És az olcsó akksikkal lehet gond, ezt te tudod is.
Részemről abba gépbe (is) csak eredeti az ajánlás. -
nagyúr
válasz Pyttawrx #94530 üzenetére
Hát, ahogy gondolod... 🤔
Nem tudom linkelni a belső Dell-es árainkat, de ha megrendelné pl. a Humanasoft-ban, akkor 54 ezres ajánlatot kapna rá. 😬 Ezért írtam a nevetséges 54 ezres árat a garantáltan eredeti akkura. Ha a kemény 10 ezres ajánlattal állítjuk szembe, akkor kijön ebből 5 akkucsere a gagyiból.
Ami a Notebook-alkatrészek.hu-t illeti; hosszú évek óta tőlük vásárolom az akkukat. Úgy van ahogy mondod: nem túl acélosak az olcsó akkuk náluk, de az ár-érték arányuk miatt elfogadható a minőségük. A másik, hogy egy év garit adnak az akkura, ami szerintem elég korrekt. Egyébként nem webshop, nagy szervizük van az Ungvár utcában. A harmadik érvem, hogy az eredeti Dell akkuk egy kalap szarok, szerintem azoknál nagyon nincsen lejjebb; szinte az összes LiPo akku felfújódik. Ha már azzal kezdi az ügyfél, hogy tönkre ment az touchpad gombja a Latitude-ben, már egyből csomagolja az akkut a kolléga. 😅 Ami a korrekt, hogy ezt garanciális időn belül cseréli a Dell. 👍
Visszatérve a notebookalkatrészesekre; nekem, ha problémám volt, akkor egyből cserélték vagy visszafizették az akku árát. Viszont valóban volt, hogy totál mást küldtek a megrendelt modell helyett, de azt is cserélték és a következő rendelésnél jóvá írták a postaköltséget.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz undercover #94529 üzenetére
Matekold ki, hogy mennyit szánsz rá és ha tellim eredetire akkor vedd azt, ha nem akkor jó az u.gy. is.
Szvsz, külföldről ne rendelj akkut a macerás garanciáztatás miatt.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
HARDVERAPRÓD
válasz KillHates #94532 üzenetére
A szerviz részt azért nem értem, mert mikor rosszat küldtek 2 hétig kellett nekik mutatni a hibát, pedig fotózva volt minden, ahogy kérték.... és a kolléga mondta telefonban, hogy csak webáruház vagyunk, mjad 5 perc múlva hívtak tőlük, hogy akkor kérik a fotót... stb. Akkora ? jel lett a fejem, csak annyit mondtam halk hangon, hogy most kérte kollégád harmadjára, beszélj vele.
Mindegy azért írtam, hogy kinek mi, sajnos nálam leszerepeltek. (Persze rendeződött minden, csak ez vagy 2-3 hét volt, mire elvitték, ez máshol másnap megtörténik)[ Szerkesztve ]
-
rodman73
aktív tag
válasz undercover #94519 üzenetére
Valamiért szimpibb az Intel. Lehet egy régi berögzödés mint hogy csak a Volvo a biztonságos autó, de egyszer megjártam egy Ryzen 7 2700 asztali procival, azóta nem annyira bízom az AMD-ben. Igaz a mostani laposban is egy 4800H van, tök jó, de vissza vágyom a kékekhez.
-
addikt
válasz undercover #94529 üzenetére
Én az olcsóbbat venném ha nagy az árrés.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
rodman73
aktív tag
Legion 5-nél van hűtésbeli különbség a 15 és a 17 collos modell között amiben i7 11800 proci van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Lenovo Thinkpad L15 (i5 10gen, 8GB,500GB SSD. 15,6 ips fhd)
- Asus Chromebook Flip C302 laptop - ingyenes szállítás
- Lenovo gamer laptop /i5-8300H 4mag-8szál, 8GB DDR4, GTX 1050 2GB, 128GB SSD, 1TB HDD, 15.6" FHD/
- Macbook Air 2015 13.3!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest