Új hozzászólás Aktív témák
-
Muerte
Topikgazda
válasz #96974848 #91896 üzenetére
Csak bele-bele néztem,de kár volt.A GPU hűtést meg csinálták normálisan,de a CPU hűtése katasztrófa,amit majd mi persze meg tudnánk mókolni kicsit,de ez mellé még társul az a szörnyen gyenge kijelző.740-es kontraszt??? Ezt komolyan gondolták???
Erre a gépre vártam,de most várhatok tovább egy R2 verzióra -
nagyúr
válasz Bounti #91900 üzenetére
Jaj, a tetanuszos-szájzáras Jarrod is szörnyű, de azért számomra az talán jobban emészthető. A másik nagy kedvenc a divatbohóccá avanzsálódott mostanság a kétbalkezes szerepben tetszelgős Linus. Tudom, homofób masztodon vagyok
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz Muerte #91901 üzenetére
Ne is mondd, amit az Alienware művel kijelző vonalon, az katasztrófa.
Már az Asus, az MSI is nyomja a miniLED-et, nem tudom, hogy a pokoli drága gépeikbe miért nem kerül bele?Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Muerte
Topikgazda
válasz KillHates #91903 üzenetére
Több mint 10 éve vettem az első AW-met,és már akkor is beszéltük itt hogy simán össze lehetne pakolni a "majdnem tökéletes" laptopot,amivel csak minimális kompromisszumokat kellene kötni, erre fel nem hogy közelítenénk az origóhoz,hanem egyre távolodunk tőle...Ez katasztrófa hogy az aktuális csúcs is elfogadhatatlanul szar egy-két ponton csillió dollárokért..
-
nagyúr
válasz Muerte #91904 üzenetére
Ahogy mondod.Lehet, hogy az vénségemnek betudható paranoia beszél belőlem, de olyan mintha a gyártók felosztanák a piacot egymás között: te csinálsz jó hűtéssel gépet, te jó billentyűzettel, te szép dizájnnal, te jó kijelzővel, te pedig csinálsz tökéleteset használhatatlan oprendszerrel 🍎😂🤣
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
törölt tag
válasz Bounti #91900 üzenetére
Érdekes, engem Brandon nem zavar, nem érzem affektálónak, mondjuk videói 90%-át végigpörgetem, csak azt nézem meg, ami érdekel. Jelenleg ő az, aki komolyan veszi az egészet, folyamatosan szerzi be a legújabb gépeket és több órában teszteli is..
Az elmúlt fél évben viszont Jarrod nagyon kezd zavarni, amikor elkezd affektálni, meg forgatja a szemét, meg panaszkodik. Egy kopaszodó, vézna kis tejbetöknek nem áll jól.
Ráadásul ez már minden egyes videóban benne van, mert mindig kiakad, ha valamiért újra kell indítani a gépet.. Agyrém. Meg a kontent is hagy kívánnivalót maga után.. (Blade után a 4070-es videót is újra kellett venni/törölni kellett..)Linusnál meg már több reklám, mint a kontent. A kamera remegés vagy az a rengeteg vágás is nagyon zavaró tud lenni..
HardwareCanucks céges termékbemutatókat gyárt.
Matthew Moniz és Dave felületes videói semmire se jók..Én der8auert bírom, meg a GamersNexusos csávót, főleg amikor volt DELL szervizesként mindig kiakad, ha valami szarul van megcsinálva Csak ők nem nagyon csinálnak notebookos videókat..
[ Szerkesztve ]
-
Muerte
Topikgazda
válasz #96974848 #91916 üzenetére
Nem egészen,mert nem lehet ugyanaz az elvárásod ha veszel egy Trabantot,vagy mikor veszel egy Ferrarit.Jelen esetben az aktuális csúcs AW felé nyilván több elvárásom lehetne egy konzumer géppel szemben és úgy érzem jogosan.Az ár szempontjából is,de anélkül is mivel a legjobbat kellene nyújtaniuk.E helyett,egy vagyonért cserébe hulladékot kapsz.
-
Muerte
Topikgazda
-
Alienwre17R4
csendes tag
Tökre érdekelne, hogy ezen az új Tongfangon miért csak a GPU-ig megy a vízhűtés, és miért nem vitték tovább a procihoz. Kíváncsi lennék, hogy lehet e gyártani hozzá egy új hűtőkört, ami a CPU-t is eléri.
-
nagyúr
válasz Alienwre17R4 #91919 üzenetére
Azért mert a CPU-t nagyjából teljesen lefedik a hőcsövek és a vízhűtésnek csak akkor jó a hatásfoka, ha vagy magában a heatspreader blokkban megy a víz, vagy ha külön vízcsöves (mint itt) akkor minél nagyobb felülettel érintkezik a vízcső a heatspreader-el. A hagyományos hőcsövekre nincsen értelme vízcsövet rakni, mert azok üregesek és ott nem megy át a hűvös (és a meleg sem)
-
Frozen
addikt
Elég gagyi ennyi pénzért
itt egyenlőre szerintem amit kaptunk az összes model jelenleg zsákutca , egyikben sincs inovációs hűtés és fejlődés ezen a téren. Mindegyik ugyan úgy zug és mindegyik elmelegszik 80-90 fokra vagy akár ez fölé is.
Jelenleg egy megoldás lehet a vörös procival venni ez valamivel picit lehet jobb lehet a kevesebb áramfelvétel és hő miatt viszont ettől sem várnék túl sokat.
Minden drága még a külföldi fizetésekhez mérten is, mellé amit korábban beszéltünk nem kapod meg érte a legjobbat.Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
undercover
őstag
Sziasztok!
Kicsit összezavarodtam, ezért kérnék segítséget. Azért írok ide mert szerintem ti értettek hozzá a legjobban.
Szóval úgy indultam el, hogy akarok egy új notebookot ami nem kifejezetten gaming mert az egy másik árkategória.
Hordozhatóság nem számít, de a szempontok voltak, hogy legyen lehetőleg csendes, egy szép 15-16 colos kijelző, és azért a teljesítmény is egy szempont mert nem 2 évre venném.
Először nézegettem Zenbook és Vivobook gépeket... aztán találtam egy:
Lenovo Ideapad 5 Pro: "AMD Ryzen™ 7 5800H, NVIDIA® GeForce RTX™ 3050, 16 GB RAM, 1TB SSD, 16" 2.5K (2560x1600) IPS 350nits Anti-glare, 100% sRGB, 120Hz."
Már majdnem eldöntöttem, hogy jó lesz ez...
Erre ma egy kedves fórumtárstól kaptam egy üzenetet, hogy van ilyen gép is:ASUS VivoBook Pro 15X M6501RM: "Ryzen 7 6800H, 15.6FULL HD 144Hz, 1000 GB SSD, 16GB, Geforce RTX 3060 6GB"
Tudom, hogy ennek a laptopnak rosszabb a kijelzője, mint a Lenovo mert 250 nites, de viszont 100%-os sRGB.
Ez a két gép nagyjából egy árban van.
Aztán nézegettem, hogy Lenovoban is van RTX3060-as gép igaz az RTX3050-es Lenovotól olyan 80 ezerrel drágábban.
Lenovo ThinkBook 16p G2 ACH: "AMD Ryzen 7 5800H, 16GB, 1TB SSD M.2, NVIDIA GeForce RTX 3060."
Szóval nem tudom mit csináljak. A három gép közül, melyik éri meg vajon jobban ár/érték arányban. Nem tudom teljesítmény/melegedés szempontjából is van-e olyan ami sokkal rosszabb.
Playstation 5 Pro// & // LG OLED evo C3 // & // Galaxy S23//
-
motifator
senior tag
Most tudtam csak megnézni, tudatosan csak a lényegre koncentrálva, nincs az a szabadidő mennyiség, hogy 4 órás tesztet végignézzek Én bírom Brandon-t (Gizmoslip tech), Jarrod-tól a falra mászok, már egy videóját sem nézem, egyszerűen nem bírom a stílusát. (Gamernexus "csípom", de laptop nála nincs sajna, pedig kapnának rendesen ). Akiktől IT / laptop témában szemezgetni szoktam: (Hardware canucks, Jayz2cents, D2D, Mobiletechreview, MashIT, Matthew Moniz, vannak persze kisebb csatornák is egész tűrhető tesztekkel )de ilyen szinte mindenre kiterjedő laptop live, amit Brandon tol, egyiknél sincs, élőben proci / gpu teszt, hőmérsékletekkel, ha lehet kicsit tweakel...
Viszont ez a nagy Alien kicsit csalódás, mondjuk nálam a 15,6 felett már nem jön szóba laptop, max 16', de hogy az m18 hűtése még sz@rabb, mint az m16-nak?? az érdekes. Az m16 simán bírta 130W környékét trotty nélkül 90 fok környékén. Vagy ekkora különbségek vannak itt is összeszerelés / fémkence szempontjából? A kijelző egyértelműen csalódás. Az új hardverek teljesítménye ász, de nincs az a körítés, ami minden tekintetben top géppé teszi a kiszemeltet, vagy rajongott típust. Nem titok, hogy a 13 R3 óta belemászott az agyamba az AW. Az m16-nak már majdnem elcsábultam, cherry MX, tetszetős forma, bár szerintem nem olyan szép, mint az m15 R3 / R4, ütős hardwer, egészen tűrhető hűtés a teljesítmények figyelembevételével, de a jelenlegi m15 OLED helyébe nem hiszem, hogy elégedett lennék a kinálatban lévő IPS panellel. Van már cserélhető ram, 4 db m.2 SSD slot, de azon az egy ponton még mindig hiány... És az árról ne is beszéljünk. Azt hiszem itt el is dőlt, most nem lesz utód.Funky + Jazz
-
Csupati
őstag
válasz motifator #91925 üzenetére
Jó is az a 13R3 , ha nyertem volna ebayen egy alaplap hibás gépet oledes kijelzővel akkor még mindig az lenne de 250eur érte plusz a posta kicsit sok. Nem mindenáron akartam oledet ,de jó lett volna. Most ha minden jól megy a clevoba lesz 4k kijelző filmet nézni még ilyenek , gamingre meg a 240hz-es külső monitor tökéletes.
Az élet Clevo nélkül unalmas.
-
motifator
senior tag
válasz Csupati #91926 üzenetére
Gamingre az esetek nagy részében én is a monitort használom, kivéve, ha nem itthon játszom. De az az OLED parádés, elvétve akad csak kijelző is a kis ufóhoz ebayen. Én eléggé határozott tudok lenni egy adott projekt esetén, így vadásztam panelt az m15-höz is, persze még az észszerű határokon belül...már akinek észszerű
Funky + Jazz
-
Csupati
őstag
válasz echterion #91928 üzenetére
Elment és egy P751DM2-G lett belőle, abba megy majd a 4K kijelző, egy jobb hütés, a többi meg majd jön, egyenlőre egy 3060 al szemezek hozzá ,de az rtx mellé kell 8/9 gen cpu csak azzal kompatbilis a modbios. De még egy 1070 vagy 1080 on is elgondolkoztam.
Az élet Clevo nélkül unalmas.
-
törölt tag
Aorus 17X LIVE Unboxing Review! 10+ Game Benchmarks, Overclocking, Undervolting, Display Test, More!
Magyarországon kapható legolcsóbb 4090-es gép.
Nem mondanám, hogy túlságosan melegedik, de nincs tunning és korlátozva van a teljesítmény.
-
FőDudu
veterán
-
peet05
aktív tag
[link]
Meglássuk' milyen lesz. -
Cimbee
aktív tag
válasz echterion #91938 üzenetére
Sziasztok!
A véleményetekre lennék kiváncsi. Csak is kizárólag játékra szeretnék vásárolni egy laptopot és az alábbi 2 konfigot néztem ki magamnak.
Intel I7 12700H - RTX3070Ti 140W - 16GB DDR5 4800mhz vagy Ryzen 9 5900HX - AMD RX6800M - 32GB DDR4 3200mhz
Szerintetek melyik jobb játékra?Cimbee
-
MaxxDamage
félisten
válasz FőDudu #91941 üzenetére
Benchekbe biztos, másba nagyon nem!
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Singularity
csendes újonc
Sziasztok!
Van valamilyen gyártónak (MSI, Dell, Asus) olyan megoldása, mint a Lenovo esetében a Conservation mode?
Volt korábban egy Lenovom és legtöbbször csatlakoztatva használtam, ilyenkor belőttem a Conservation módot és nem töltött tovább a gép. Tehát gyakorlatilag (ha jól értem a funkció működését) az akksit nem használja egyáltalán.
Most szeretnék venni egy gépet és tetszenek az Alienware gépek vagy akár más Dellek, illetve az ASUS gépet is. Emiatt viszont bizonytalan vagyok. Általában 3-5 évre veszek egy gépet és nem akarom, hogy tönkremenjen az akksi amitt mert csatlakoztatva használom.
Érdekesség, hogy a ciklusokat sem számolta a gépben, valamint évekkel később is pont olyan jó volt az akksi, mint első indításkor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- Újszerű Gamer Laptop MSI THIN GF63 12UC
- Asus K95V/i3-3120M 2.50GHz/8GB-RAM/250GB SSD/17.7"/NVIDIA GeForce 740M 2048MB
- ASUS ROG STRIX SCAR III G531GU-AL001 gamer (15,6'' FHD/Core i7/16GB/512 GB SSD/1TB HDD/GTX1660Ti 6GB
- MacBook Pro M3 Space Black /14" 12 core-CPU 18 core-GPU 1TB SSD/
- Msi Cyborg 15 A13VF-836W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest