Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz raggg #8733 üzenetére

    Igen mindkettőt. Javulni javul, de csak lassan (már ha a 6 nap alatt elért eredmény lassú, most már nem fáj csak ha rosszul fordítom a lábfejem, eddig minden lépésnél éreztem a gyulladást). Most csinálgatom ezt a vizesvödör edzést, de nem tudom mikor lesz érdemes megint elkezdeni futni, nem szeretném ha kiújulna.

    Tök gáz, hogy csak alig egy hónapja futok (eddig ugye főleg kerékpározás jelentette nálam a mozgást) és máris lesérültem. De hát gondolom ilyen a kezdők élete, bénáznak míg ki nem ismerik a helyes futótechnikát. Ilyen szempontból a bringázás sokkal szelídebb, ott nem kapja minden egyes "lépésnél" a lábam a 82 kilómat terhelésnek (cserébe nagyon fontos a felszerelés helyes megválasztása és beállítása). Azért azt már felfedeztem egy hónap alatt, hogy a lábfejem, térdem, ízületeim előbb elfáradnak, mint az izmaim és olyankor pihentetnem kell, mert elkezd szétesni a mozgásom és akkor csak csapkodom a földhöz a talpaimat.

    A hétvégi futásnál az volt a baj, hogy az új terep (aszfalt, azon is erős emelkedők, főleg lefelé volt nagyon rossz) meg a kitűzött cél túl korai volt még. Be akartam vinni a km átlagomat 6 perc alá, de egyelőre ezt még hanyagolni kellene, hogy a lábam szokni tudja, hogy kap ilyen másféle terhelést is.

Új hozzászólás Aktív témák