Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    válasz parandroid #40498 üzenetére

    Pedig az alapján, amiket futsz meglenne a kitartásod a jógához is. Azt nem teljesen értem mi benne a nehéz, legalábbis csináltam pár hónapig az alap gyakorlatokat, kutya, kobra, stb. Gondolom van még egy csomó más is, aztán mindegyikbe bele kell tanulni. Nekem a pilates jobban bejött, szerintem egyszerűbb is, meg a jógát nem szerették az ízületeim. Ha gondolod próbáld ki azt is.

    Ha akarsz még leszedni belőle kalóriát, akkor a narancslé (tudom jó a kávé mellé) és a sajt, amiben viszonylag sok van. Én hozzátennék még zöldségeket, paradicsom, paprika, uborka, saláta, gyalult répa, ilyesmik. Akár még görög salátát is lehet csinálni ha zsírszegény túrót használsz feta sajt helyett. Az olajbogyó érdekes kérdés, én nem bírom ki nélküle, de valszeg sok benne a kalória. Olaj nélkül (vagy minimális olajjal) tepsiben sütve esetleg teljes őrlésű liszttel meg lehet próbálni tócsikat többféle zöldségből, pl a szokásos krumpli, karalábé, patiszon, cukkini, de akár még csicseriborsó is jó lehet. Cukkini, patiszon jó magában is sütve, a sütőtök sem rossz. Rizs helyett vagy mellett ezek is lehetnek köretek a napi csirkédhez. Én mondjuk váltogatnám a csirkét, halat, túrót, hüvelyeseket fehérje bevitel szempontjából, úgy nem annyira unalmas. Persze embere válogatja, valakinek a monotonabb dolgok jönnek be. Én valahogy képtelen vagyok egymás utáni napokon ugyanazt enni.

    A kólával még ha cukormentes is, az a baj, hogy foszforsav van benne. Laborban annak idején pH mérésnél citromlevet és kólát mértünk hidrogén elektróddal, és szinte ugyanaz a 3 körüli pH jött ki mindkettőre, szóval kb. annyira savas, mintha citromlevet innál higítatlanul. A gyümölcslevek és a kávé is elég savasak amúgy, csak az édesítők és cukrok miatt nem érzed annyira, de pH papírral bármikor kipróbálhatod egy cseppel. A kóla kinyírja egy idő után a fogaidat emiatt. Ezen felül azt mondják, hogy a csontoknak sem tesz jót a túlzott foszfor bevitel, de nem tudom ebben mennyi az igazság, illetve, hogy a napi 1 liter kóla túlzottnak számít e.

    Ja én is így vagyok, hogy kéne valamit felső testre is, de kedv az nincsen elkezdeni. Pilates lesz egyelőre. A héten megpróbálom valamelyik nap netes videokkal, hátha úgy jobban megjön a kedvem hozzá.

    Buliban hasznos! =]

Új hozzászólás Aktív témák