- Belépőszintű Intel Z890-es deszka a Biostar műhelyéből
- Itt a Cooler Master legkomolyabb készre szerelt vízhűtésének világos verziója
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Új ADATA SSD-vel gyarapodott a PCI Express 4.0-s szegmens belépőszintje
- A legfrissebb ASUS BIOS-okkal kicsit felturbózhatjuk a Socket AM5-ös Ryzenünket
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- A ROG Falchion Ace HFX rapid trigger billentyűzet tesztje
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Milyen házat vegyek?
- Threadripper X3D-vel?
- Gigabyte alaplap topik
- Monitor hiba topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Busterftw
veterán
Kar, hogy 100%-os nincs, remelem jon majd hamarosan, ez lehetne a kovetkezo billem, vegre jobb arban van Lightspeedes bill.
G915 nem ugrottam bele, tul draga ahhoz kepest mikor jott piacra, nincs USB-C stb. -
PTM
tag
Erről meg a dedikált médiagombok maradtak le, ami vagy kell valakinek vagy nem, nekem hiányoznának. Tudom, hogy ott vannak az F-gombok alatti funkcióként, de csesszék meg az ilyen megoldást.
Külön G-gombok sincsenek (bár a 915 TKL-en se voltak), de számomra az előny, nálam csak a helyet foglalták.[ Szerkesztve ]
-
PTM
tag
Igen, vegyes kicsit, mert előre is léptek, de vissza is. Gondolom, hogy ezért kezdődik a számozása is csak 5-össel. De a leadben levő szöveg behúzott a fórumba.
Jó lenne egy "igazi" G915 utódmodell (beleértve a 100%-os verziót), ettől függetlenül ez is egy korrekt darabnak látszik.
[ Szerkesztve ]
-
Hárdkórabb billes szemmel csak előrelépés van.
Mármint a megkent kapcsolók + teljes programozhatóság + csillapított készülékház + PBT kupakok (nyilván PBT/ABS blend, de talán már nem az a törékeny ABS tejfölösdoboz, mint korábban) + Type-C kombója (amikből egyik sincs a G915-nél) bármikor keresztbe lenyel pár dedikált médiagombot, meg egy hangerőszabályzó tárcsát. És még olcsóbb is, nem is olyan kevéssel.
Már csak az kéne, hogy legyen valódi hot swap és felejtsék el a lebegő dizájnt, és azzal együtt az integrált plate-et, hogy ne legyen olyan merev az egész motyó, mint a kővéfagyott kutyakula. QMK/VIA/Vial nyilván nem lesz soha, így azt inkább nem is említem. Egy porvédő és egy tekercselt aviátor kábel a hab lenne tortán.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
-
Nem tudom, itt azért eléggé megy a médiázás az elmúlt ~15-16 évben (10 TB+ anime/film/sorozat archívum + YT playlistek tucatjai), de még soha nem hiányoltam a dedikált médiavezérlőket. A mostani főbillemen, amit ~8 hónapja nyúzok, pl. van programozható tárcsa (alapból a hangerő+némítás van rajta, de amúgy bármit rá lehet rakni), de szinte soha nem nyúlok hozzá.
Egyébként mennyit használod ténylegesen a num padot? Csak azért kérdem, mert sokkal kényelmesebb ám, ha nem kell annyira terpeszteni vállakkal az egerészéshez, mert jóval több helyed van a jobb oldalon. Már persze, ha jobb kézzel toládozod a patkányt.
Amúgy meg ha mindenképp must have a num pad, akkor is sokkal komfortosabb egy különálló egység (mert oda rakod, ahová csak akarod, és nincs az előbb említett, felesleges terpesztés) vagy egy southpaw billencs (pl. [link], [link])
Részemről a 65 százalékos Arisu/Alice (jobb, hogy nem csavarodik ki annyira a csukló) a sweet spot, de a tapasztalatok alapján igazából egy jól átgondolt, osztott spacebaros 60 százalékossal is elvolnék. Vagy osztott sculpted keywelles motyó, ugye, ha már ergonómia és ízületek kímélése (pl. [link], [link], [link]), de sajna most nincs ilyesmire 4-600 dolcsim.[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Időközben kicsit kiegészült az előző poszt.
Egyébként a (#8)-ra reagálva; a QMK/VIA/Vial programozás meglétével tényleg bárhova és bármelyik rétegre rakhatók a médiázós funkciók, extra képességekkel kiegészítve. : >
[ Szerkesztve ]
-
PTM
tag
Napi szinten használom, már ahhoz is ahogy vezetem a pénzügyeimet, vagy beírok egy kártyaszámot. A G Pro X TKL-lel jöttem rá, illetve emlékeztem rá újra, hogy mennyire hiányzik ha nincs.
Ha ehhez kiadnának egy numpadet és akkor már médiagombokkal, az érdekelne. Mint régen a diNovóhoz.
[ Szerkesztve ]
-
-
Émmeg lehet, hogy átrakom az Enterre a Playt, ha már úgysem használom.
Mindenesetre ha majd valamikor vásár előtt állsz, nézz be a billencses totyikba, és megkímélünk a Logitech-től! : >SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
PTM
tag
válasz Synthwave #13 üzenetére
Köszi, de majd ha esetleg aktuális lesz.
Ami viszont az 515-nél is fontos szerintem, hogy a képeken a német kiosztás van. A UK, francia, és többi európai is ilyen tudtommal, csak a feliratozás más. Viszont az itthon általában kapható US International kiosztáson szélesebb a bal Shift és nincs "í" gomb, ha a Logitech követi ezt a G915 körül megkezdett trendjét.
-
-
vlevi
nagyúr
Sajnos nem általános, hogy mecha billentyűzetre tesznek média gombokat. Elő szokott fordulni, de nem túl gyakori.
Pedig itt még a dizájn is adná magát, a felső peremén végig lehetett volna rakni vele.
Ősrégi billentyűzet van a meló helyen, de jól jön a számológép, a play, pause, nemitas, alvás, ami egyetlen gombbal elérhető.A numpadhoz még annyit, hogy én sem értem, miert veszik le teljesen. 40 éve az IBM XT gépek billentyűzetén a numlock gombbal lehetett váltani, hogy számok, vagy kurzor gombok működjenek. Ez a működés azóta is megvan, de asszem a Cooper master masterkeys M billentyűzet volt az, ahol teljes numpadot tették oda, és mégis TKL méretű maradt.
[kép][ Szerkesztve ]
-
lewisfm
aktív tag
Nincs magyar kiosztás...
-
-
Aljasvip
senior tag
-
Nem, csak annyi pénzért háromszor különbet vehettél volna (bár négy éve még nem volt akkora Kánaán, mint ma, szóval lehet, hogy csak kétszer). Már ha számítanak a felhasznált anyagok, a gépelési akusztika, a könnyű javíthatóság/átépíthetőség és a programozás szintjén végletekig testreszabhatóság.
Nem túl távolbatekintő gondolat pont azoknak a véleményére nem adni, akik évek (egyes esetekben évtizedek) óta ezzel kelnek-fekszenek, mélyrehatóan ismerik a piacot (nem csak a magyar kiskereket) és széles körű tapasztalatokkal rendelkeznek. Egeres topik szintén (semmi káosz nincs ott). De te tudod.
Just sayin.
[ Szerkesztve ]
-
Aljasvip
senior tag
válasz Synthwave #22 üzenetére
Hát, az akkori árak alapján nem fizettem sokkal többet mintha egy "rendes" mecha-t akartam volna. Azóta jelentősen csökkentek az árak, de lehet a memóriám csal meg. Pl volt a Cooler Master K300 (talán), ami 100€ körül volt, mint belépő ajánlat, de a végtelenig lehetett menni "kicsit jobb" irányba.
Sajnos a Keychron K5 slim lekéste az én tervezett vásárlási időmet talán 2 évvel, de a Slim paletta amúgy sem volt erős anno.
A naponta ezzel kelőknek lehet esetleg egy már beszűkült érdeklődési köre, mint ahogy én is belátom, hogy ha szerintem a 3D connexion egéren kívül nem létezik CAD-re jobb egér, az lehet nem egy objektiv állítás.
-
PTM
tag
Logitechnél azért sűrűn előfordul és a többi ismert gyártónál is láttam. A mostani Corsairemen is van például. De szerintem lesz majd új G915, vagy G1015, mit tudom én, ami ténylegesen váltja.
Még ha a proxy szenzort is belearaknák, hú azt a K800-ban de szerettem. (Az MX billentyűzetekben ma is van, de azokat nem próbáltam.)
[ Szerkesztve ]
-
"A naponta ezzel kelőknek lehet esetleg egy már beszűkült érdeklődési köre"
Nem, csak pontosan ismerik a valós választékot, tudják, hogy mi miért és mennyit ér, illetve azt, hogy mire érdemes egyáltalán pénzt költeni. Ajánlás után még nem igazán volt panasz.
"a 3D connexion egéren kívül nem létezik CAD-re jobb egér, az lehet nem egy objektiv állítás."
Valóban nem az.
Egy könnyű, precíz gaming grade egér kell komfortos mértben és formával + egy 3D connexion vezérlő (nem a maus), kiegészítve esetleg egy jobb fajta makrópaddal. Szerintem.
-----------------------------------------------------------------
(#24) PTM: Kell venni/készíttetni (asszem' még itt aprón is akad egy arc, aki szépen és kifejezetten olcsón dolgozik) egy hatgombos (vagy amennyi kell), hot swapes makrópadot, amin fixen, dedikáltan médiavezérlők vannak, esetleg egy tárcsa is, plusz oda rakod, ahová csak akarod.
Lehet akár wireless is. Elegáns megoldás, és lehet mellé venni egy igényesebb billentyűzetet, amit billentyűzetnek használsz. : >
[ Szerkesztve ]
-
-
Csak próbáltam altenatívákat nyújtani, hogy a következő billencsed (amit teljesen mindegy, hogy mikor veszel meg) anyagminőség, moddolhatóság és gépelési akusztika terén sokkal jobb lehessen, mint a mostanid, amellett, hogy talán még olcsóbb is.
-
coolio90
csendes tag
Ú ez kell.
"Értékelés: pozitív Nagyszerű eladó, Minden rendben zajlott és nagyon segítőkész volt, csak ajánlani tudom! Visszaadta az emberiségbe vetett hitemet :D"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jogász topic
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NBA és kosárlabda topic
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Digitális Állampolgárság Program
- A ROG Falchion Ace HFX rapid trigger billentyűzet tesztje
- További aktív témák...
- Nikon Z7II Z7 II Valóban Új, bolti álapotú 8850 expó Magyar MenüsDoboz Gyári töltő, Gyári aksi
- Arctic Liquid Freezer II 280 A-RGB(garancia Aqua 2028. nov. 11.)
- Iphone 13 256 GB
- Notebook / Laptop - SP DDR4 Ram 3200Mhz CL22 8GB (2 napot ment egy gépben! Szinte új!)
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 12/512 Számlával,Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest