- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bucsher
őstag
-
gelbelex
őstag
válasz PR0JECTNR56 #37604 üzenetére
És az melyik fajta?
Tompítja a mélyeket, v. csak azzal jönnek elő a magasak? -
PR0JECTNR56
addikt
válasz gelbelex #37606 üzenetére
Ez a fajta:
eBay-ről újítottam kísérleti céllal, nem Comply, de külsőre hasonló. A szivacs anyaga puhább a Comply-hoz képest, a szivacs belsejében található gumi, pedig szintén lágyabb mint pl. a Shure gyári, fekete szivacsa esetében, de megfelelő tartást biztosít. Tartós használat során a nagyon világos szürke szín miatt, elszíneződésre hajlamos.
A mélyek eléggé eltűnnek a füles eredeti karakteréhez képest, a hangkép ezáltal sokkal kiegyenlítettebbnek tűnik. Egy-két számnál ezáltal még jobban feltűnik a kissé szegényes magas hang tartomány, de még mindig többnek hat, mint a gyári illesztékekkel. Ezzel a szivaccsal lényegébe véve egy egészen más karaktert kapsz, mintha nem is az SE-215 lenne.
A 2.5 hónapos használat során Cowon J3 volt a forrás, SE-215/gyári kábel a füles, FLAC/MP3 (320kbps) a forrásfájlok minősége, műfajokból pedig a 30-as évek karcos, big band érás felvételeitől kezdve a vérköpködős, szimfonikus death metal-ig szinte minden volt.Szerk.: Elnézést a gyatra képminőségért, csak telefon van nálam.
[ Szerkesztve ]
-
slayer007
tag
Sziasztok!
Bedöglött az AKG fülhallgatóm, és így vennem kellene újat.
A költségvetés elég szűk, 5k alatt lenne a jó, esetleg 7k-ig mehet fel.
Ez alatt mit ajánlotok?
telefonról hallgatok vele zenét, semmi más. Dubstep, metál, "nyugis zene" Megy mindenféle, nem vagyok válogatós ilyen szempontból.
Mindenképpen a hagyományos fülhallgató kellene, nem az "agybadugós", mert az elképesztően kényelmetlen.
Szimmetrikus kábellel jobb lenne, de az asszimetrikus sem riaszt vissza, ha az a legjobb model árkategóriájában.
A legfontosabb szempont a strapabíróság számomra, mert nem szeretnék évente venni. Sajna ugyebár farmerzsebben hordom a telót, így általában megtörik a kábel...
Előre is köszi!Im insane, what's your excuse?!
-
Sziasztok kifejezetten játékhoz kellene valami agybadugós mikrofonos fülhallgató amit PC-re jack csatlakozókkal tudok kötni. Mint pl. EZ. BF4-hez kellene, Skype-on keresztül tartott kapcsolathoz.
Nem, nem szeretnék külön mikrofont használni, mert most is úgy használom és 2 kábellel a nyakamban nem a legjobb. Az asztalra rakott mikrofon sem jó, nem fér el és sok a külső zaj is ami gondot okozna.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Pompi
MODERÁTOR
Sziasztok fülesek!
Rendelt mostanában vaalaki Brainwavz M4 fülest? Most jött meg nekem a csomag, eddig egy M1-et használtam megelégedéssel, de gondoltam, hogy kihasználok egy akciót és upgradelek. A füles most kis rövid hallgatózás után jobban is szól (mélyebb, teltebb), mint az M1, viszont ami miatt kérdezek az az, hogy meglepetésemre a kábele nem olyan, mint az M1-nek, illetve amilyen az M4-nek is a képeken, azaz nem ez a sodort féle, hanem egyszerű normál. És a dugója sem 45 fokos, mint az M1-nek és ahogy az M4-nél is írva van, hanem 90 fokos.
Szóval aki mostanában rendelt M4-et annak is ilyen? Vagy már régebb óta ilyen csak nem frissítették a képeket?
Az M1-em már vagy 4 éve megvan, lehet azóta változott a design, de első blikkre azt mondom, hogy kár érte, az a sodort megoldás jópofa volt.Feel Good Inc.
-
dudika10
veterán
Több márkánál is "divat" össze-vissza, mindenféle kábellel gyártani a terméket (pl. Soundmagic E10-ből most találkoztam a 3. fajtával), szóval nem annyira meglepő. Hogy ennél maradnak-e vagy vissza fognak térni az előzőre vagy kitalálnak újat, azt sose lehet tudni.
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
törölt tag
Szoktak variálni. Az augusztusi találkozón volt M4 és M5 is, és alig lehetett megkülönböztetni őket egymástól. Illetve az az M4 nem úgy nézett ki, mint amit én vettem bő egy évvel korábban. Ez ilyen sajna, a Bw az kicsit házi márkája az mp4nation-nek, így viszonylag gyakran módosítgatnak rajta.
-
FCsabi24
tag
Sziasztok!
Milyen fülhallgatót ajánlotok úgy 5-6 ezer ft értékben. Nem agybadugósat szeretnék, hanem sima hagyományos kialakításút. Szeretném ha lenne rajta mikrofon is, távirányító nem kell. A segítő válaszokat előre is köszönöm. -
eNiT89
csendes tag
Sziasztok
Fülhallgató vásárlásra adnám a fejem, és szeretném a segítségeteket kérni. Olvastam a sheratan által összeszedett pontokat így megpróbálom azok alapján körül írni milyen fülhallgatót keresek.
Elsősorban elektronikus zenét szoktam hallgatni (breakbeat, dnb, dubstep), szóval szeretném ha élvezhető mélyet szolgáltatna a cucc, de becsúszik olykor olykor egy kis rock is. Kialakítását tekintve mindenképp In-ear/agybadugósat keresek. Kábelelvezetés tekintetében a hagyományost preferálom és mikrofonra nincs szükségem. Még ami fontos az az árazás, ugyanis az egészre max 8k HUFot szeretnék költeni. Jah és jólenne ha MOn belül lehetne hozzájutni a füleshez
úgyérzem kicsit mission impossible, de előre is köszi a válaszokat és várom mit tudtok ajánlani
peace (= -
Narakh
senior tag
válasz eNiT89 #37621 üzenetére
Itthonról talán SoundMagic E10, ami közel állhat az elképzelésedhez, meg az okosak még mondanak majd biztos párat.
"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."
-
contaxg
veterán
válasz dudika10 #37618 üzenetére
Szó nincs össze-vissza gyártásról Ha ilyet írsz azt lehet gondolni, hogy szerinted hétfőn így, kedden meg úgy készítenek el egy fülhallgatót. Szerintem tudatos termékfejlesztésről van szó csupán.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
dudika10
veterán
válasz contaxg #37623 üzenetére
Ugy latom innen tavolrol a dolgokat, hogy a random termekmodositgatas kozelebb all a valosaghoz, mint a tudatos fejlesztes.
Egyebkent is miert akarna fejleszteni a kabelen (ha nem azert, mert tul sokaig birja es szeretne picit rontani rajta, hogy surubben kelljen ujat venni.
Felreertes ne essek, ez nem a soundmagic, ez az osszes olyan gyarto ami a nagy szamban eladott olcsobb fulhallgatokbol el.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
törölt tag
válasz PR0JECTNR56 #37607 üzenetére
Ez egyébként gyanítom, hogy a puhasága miatt van. Úgy vettem észre, hogy a keményebb csövű, illetve keményebb tartású illesztékek több mélyet adnak át általában.
-
DEJVID
őstag
Ha a "küldemény vám elé állítva" után most olyat látok, hogy "vámkezelésre vár", akkor már tuti fizetni fogok, vagy épp most dől el?
-
törölt tag
További simitásokat végeztünk a topik leendő összefoglalójának vázlatán, kérek mindenkit, aki szeretne részt venni a szerkesztésében, hogy vessen rá egy pillantást: [link]
A hibákat, észrevételeket kérek mindenkit, hogy az átláthatóság kedvéért a logout bejegyzés alá irjátok, illetve ha még van valami ajánlott termék, ami kimaradt, hibás paraméterekkel szerepel, vagy ki kellene venni az ajánlottak közül, azt is ott lehet jelezni.
Köszönöm mindenkinek a segitséget
-
kemcso
Ármester
válasz DEJVID #37628 üzenetére
Azt jelenti, hogy be kell küldeni azokat az iratokat, amik szükségesek annak elbírálásához, hogy kell-e vámot fizetni vagy sem.
Itt az összefoglalóban le van írva minden -
kemcso
Ármester
válasz raven12 #37632 üzenetére
De ő már a "vámkezelésre vár" státuszban van, az azt jelenti, hogy vámolják.
"Egy átlag csomag, ha átjön a vámon így fog kinézni:
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedureAmelyiket "megfogják" az meg ilyen:
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
Vámkezelésre vár / Waiting customs clearance
Postai vámkezelés alatt / Under postal customs procedure
..."
ForrásMostanában szinte mindent megfognak, sajna.
[ Szerkesztve ]
-
-
kemcso
Ármester
válasz raven12 #37635 üzenetére
Ugyanilyen státuszban van nekem is csomagom, ezért vagyok naprakész, sajna.
sheratan ilyen státuszban lévő csomagnál napokat lehet nyerni, ha beküld minden adatot az ember és nem várja meg, amíg megkeresik, hogy küldje. De szigorúan a "Vámkezelésre vár"-nál, előtte nem
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz DEJVID #37637 üzenetére
Printeld ki a Paypal oldalt. Ez nekik OK. Vagy a banki tranzakciós visszaigazolast printeld ki ha megegyezik a kedvezményezett a feladóval., oszt csókolom...
Ha elkuldöd a vamkezeles@posta.hu oldalra a bizonylatokkal és a csomagod adataival akkor elvileg menni kell mindennek magatol. Nekem annyi a mazlim, hogy mar keresztnevemen hivnak.. ha jon csomagom
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
kemcso
Ármester
válasz DEJVID #37637 üzenetére
Az összefoglalóban szépen le van írva, hogy mit hova kell küldeni, de azért bemásolom:
Szükséges iratok:
A legfontosabb a posta oldaláról letölthető vámkelési nyilatkozat. Ezt ki kell tölteni és mellékelni az alábbi dokumentumokkal együtt:
-banki igazolás
-paypal igazolás
-email visszaigazolás
-elektronikus számla (ha van)
A fenti dokumentumokat legjobb kinyomtatni, kitölteni, majd beszkennelni és egy PDF dokumentummá alakítani. Ezt majd a vamkezeles@posta.hu címre kell elküldeni. A vámkezelés után a postásnak kell fizetni kiszállításkor a Vámot vagy Áfát. Felszámolnak kezelési költséget is, ez 1000-2000 forintig terjedhet.[ Szerkesztve ]
-
kateb
tag
Volt egy kis szabadidőm, gondoltam elkövetek egy kis tesztfélét, occó fülhallgatókkal.
Néhány napja beszereztem egy Sansa clip zip lejátszót, gondoltam végigpróbálom benne az itthon fellehető, évek óta a fiókban kallódó olcsó fülhallgatókat, vajon mit produkálnak együtt.
Hát nagyon nem mindegy, mit dugunk rá a lejátszóra, az biztos!Precision PS-200
Hama LS-230
Maxell Gun Metal
Grundig PR-3201
Sansa clip sajátja
Nokia WH-102 fülesAz equalizert rockra állítottam (mert nálam más úgysem fog szerepelni).
A zene a Texas Hippie Coalition Don’t come lookin-ja volt.
http://www.youtube.com/watch?v=Q60Kj9-Nwz8A hatosból két hardvert meg sem hajtott rendesen a Sansa: a Precision épp hogy csak meg bírt szólalni, nyiszogott.
A Nokia már valamivel több hangerővel bírt, de mintha két zenét hallgattam volna egyszerre, alákevert valami sistergés, nyúlósságot, kásásságot, fene tudja, mindenesetre rossz volt hallgatni.
A Hama az előző kettőhöz képest már egész jól szólalt meg. Volt hangerő, viszont basszus alig és általában az egész kissé kásásan szólt.
A Grundig volt az első, amire már azt mondtam, hogy ezzel egész jól hallgatható a Sansa. A hangerő mindenesetre ennél volt a legnagyobb, az biztos. A közepek és a magasabbak is elfogadhatóan szóltak, a basszus viszont hiányzott belőle, legalább is ahhoz képest, amit szeretek.
Agybadugós fülhallgatóm nem volt eddig, ezért a Maxellt elsőre nem toltam be a helyére, így basszust szinte nem is hallottam. Második próbálkozásra beljebb nyomtam és végül is lett basszus. Bár ez kissé olybá tűnt, mintha pince vagy még inkább bánya mélységű basszus lenne, egyfajta nyomottságot éreztem benne. A magasak és a közepesek viszont egész jól szóltak.
A Sansa saját fejhallgatója szépen dolgozik együtt a kis kütyüvel. A basszusa nem olyan nyomott, mint a Maxell-é, általánosságban jól szól a cucc. Viszont a magas hangokban tán a Maxell a jobb egy hangyányit.
Gyakorlatilag az utolsó 3 fülhallgató alkalmas arra ebből a hatosból, hogy a Sansa-val használjuk.
Sportolás mellett nyilván a Maxell a legjobb választás, de ha kicsúszik a helyéről, akkor elfogy a basszus, vissza kell tolni őt a középfülig legalább.
Mivel én irodai használatra vettem, így a Sansa saját fülhallgatóját fogom valószínűleg a legtöbbet használni, mert kényelmesebb, mint a Maxell és a bejövő telefonhívásokat is jobban hallom ezzel.
Ár-érték arányban viszont valószínűleg a Grundig a legjobb: 3 ezer Ft az ára a rádiónak, ami mellé adják.Természetesen az egészet a helyén kell kezelni!. A hat füllhalgató együttes ára sem éri el egy normálisabb középkategóriás cuccét.
-
szakibá...
senior tag
Óriási hiba azt gondolni, hogy a hallgatni kívánt műfajnak megfelelő EQ állást kell beállítani a lejátszón. Még nagyobb hiba, ha bármiféle EQ-val tesztelsz és ezt közreadod, mert ha valaki átsiklik ezen a mondaton, azt jelentősen becsaphatod, ha elhiszi amit írsz.
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
contaxg
veterán
válasz szakibá... #37641 üzenetére
Teljesen igazad van.
Viszont értékelem a jó szándékot és az igyekezet.A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
gelbelex
őstag
Köszönet az összehasonlításért, a legnagyobb haszna az, hogy a teljesen kezdők számára is jelzi, hogy érdemes ebben a kategóriában is odafigyelni a füles választására.
Egyetértek a többiekkel. Az EQ a Sansáknál elrontja a hangképet, nem érdemes használni, bár ez a tesztelt kategóriában talán még nem jön ki.
Ugyanakkor, ha esetleg nem olvastál még utána, a Clip hangminősége méltó jobb fülesekhez is. Nem fogsz csalódni, ha a 15eFt-os, vagy akár a 30eFt-os ketgóriából keresel, pl. a Vsonic GR06 ill. a Vsonic GR07. Mind a kettőt hallgattam, a Clip-pel egyező hangú Fuze-ról, pazar hangjuk van, árukhoz képest is.[ Szerkesztve ]
-
kemcso
Ármester
válasz slayer007 #37644 üzenetére
(#37626) sheratan válasza neked is igaz, sajnos a hagyományos kialakításúak kezdenek kihalni, nem igazán van belőlük.
Linkeltem inkább, nehogy plagizáljak...
[ Szerkesztve ]
-
kisi
aktív tag
Sziasztok!
Ebben a kérdésben tudna valaki segíteni?
-
kemcso
Ármester
Olvasd el ezt (de legalább tekerj az aljára, a vastagon kiemeltek az ajánlottak.)
A Soundmagic-ek kaphatók itthon is (én azt nem hallottam, de az E10-et szokták általánosan ajánlani), a Vsonic VSD1 külföldi rendelős és se nem mikrofonos, se nem hangerő szabályozós. Viszont jó a hangja[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Elado vegyes IoT eszkozok (sensor,socket,smart speaker)
- Katana GF66 12UE 27% 15.6" FHD IPS i5-12500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- iPhone 12 64GB Green GYÁRI FÜGGETLEN - olyan mint az ÚJ - 100% AKKUMULÁTOR
- Apple iMac 27" 2013vége - bontás
- 27" UltraGear Full HD 165Hz monitor GARANCIÁLIS
- Eladó 90 darab (+3 ráadás) Gazzew Boba U4 RGB V2 csendes, taktilis (silent tactile)
- Lenovo P52 WorkStation/15.6"FHD IPS/Core i7-8850H(6mag)/32GB/512GB SSD/Nvidia Quadro P1000 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs