-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vodkaboy22
addikt
válasz hobbyone #38618 üzenetére
Mi a szösz már itt is hódít a superlux stílus?
A superlux a történetük elején hasonló "márkaszöveggel" élt, hogy nekik is beyerük van csak superlux van ráírva. Ugyanaz stb stb. Sajnos hamar kiderült hogy mégse...
Ettől függetlenül nem rossz hangú cuccok az árukért. 6k egy superlux HD330 annyiért nyitott fejes nincs hasonló jó szerintem!
Ha ez earmax csoda is hasonló akkor nem lehet rossz, de azt azért kicsit nem hihetős dolgot állítani hogy egy és ugyanaz a senni IE80-al hááát.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
miklosbar
újonc
Sziasztok
Egy jó strapabíró de azért nem pocsék hangzású fülest szeretnék venni úgy 5-6k körül, agyba dugósat, mikrofon nélkül. Bringával járok be és az eddigi legjobb fülesem bírta fél évig. Rock n Rollt szoktam hallgatni meg metalt( Nem szeretem a basszus orientált füleseket). Előre is köszönöm a segítséget.
-
filózoli
senior tag
válasz vodkaboy22 #38651 üzenetére
Bizony.
-
drinksome
csendes tag
Sziasztok!
A kedves kutyám szétrágta az R1-emet, úgyhogy új fülest kell vennem. Metált hallgatok, főleg death/melodeath/meloblack/symphoblack, szóval elég mélyorientált zenéket. Az R1-el nagyon meg voltam elégedve, lehet, hogy abból rendelek másikat, de azért kíváncsi lennék véleményekre. A VSD1 nagyon piszkája a csőröm, elég basszusa lehet számomra? Illetve miben más a VSD1S? Esetleg E30 jöhetne még szóba...
Köszi előre is! -
törölt tag
válasz ted_mosby #38611 üzenetére
0-7k kategóriában a legjobb ár/érték arányú vétel, hogy 0k-ért nem veszel semmit, hangos tömegközlekedésen pedig bedugod a füled vattával Ha tudsz ennél kicsit feljebb is menni árban, akkor Maxell Metallics, meg az ajánlóban szereplő JVC (ez utóbbi több basszussal).
vodkaboy22: Azért IEM-eknél kicsit más a helyzet. Sok gyártó csak azért ad ki ilyet, mert jelen "kell" lennie a piacon. Például a Beyer is, nem maga gyártja, hanem a Soundmagic csinálja nekik a füleseket. Simán elképzelhető, hogy aki gyártja valahol Kínában az IE80-at, az úgy döntött, hogy kiadják saját néven is. CX200-ból is volt a Creative által forgalmazott EP630 változat, nagyjából féláron.
-
BennyRay
tag
válasz Ati1979 #38591 üzenetére
Igen az. Egyelőre lélekben még nem érzem késznek magamat feljebblépni. Fene tudja, azt hiszem, minden hobbinál van valamiféle tanulási folyamat, kihagyhatatlan lépcsőkkel. Az AK100 MKII kétségtelenül tetszik, de, hogy a 32 GB-os SD kártya limitet bennhagyták, arra sem azt érzem, hogy tökéletes, hanem, hogy terelni akarnak.
-
andrisms
aktív tag
Sziasztok! Karácsonyra meg szeretném lepni magam egy fülessel.
zenei ízlés: nagyjából a zúzósabb zenék és komolyzene kivételével minden.- Milyen árban gondolkozunk? 22e Ft környéke
- Milyen kialakítást keresünk? in-ear/IEM
- Milyen kábelvezetésű fülest keresünk: teljesen mindegy
- Van-e szükségünk mikrofonra, vagy távirányítóra? NincsEgy Note2 és egy iPod classic 5,5g hajtaná, nem a legjobb, de ezek maradnak elvileg sokáig.. Eddig egy Xears N3-at és az eredeti Samu fülest használtam hozzájuk.
Hallgattam régebben Shure SE215-öt kb 2 percig Note-ról, akkor nagyon bejött. Tetszett hogy kényelmes(legalábbis arra a kis időre), nagyon kevés zaj szűrődik be a külvilágból, a hangja is teljesen jónak tűnt. Most akciós, így ekörül az ár körül szeretnék nézni. Mit ajánlanátok?
Köszönöm
-
Ati1979
veterán
válasz BennyRay #38659 üzenetére
Én ezt értem, de szerintem dx50 meg x3 nagyon nem a shure se535 szintje. Az egy drága füles.
130k-s füleshez nem egy 50-60 ezres lejátszó passzol sajnos...
Összességében nem olyan kevés rajta a hely. 2*32+32= 96gb rámegy, ami nem rossz.
Én most gondolkodom két 64gb kártya vételén amúgy az ak120-hoz.
Ja igazi megszállottaknak: AK120 TITAN
(#38660) andrisms
Ha tetszett az se215 akkor veheted!
Cserélhető kábel, jó izoláció, masszív kialakítás.De azért nézd meg a többi ajánlottat is.
[ Szerkesztve ]
-
andrisms
aktív tag
válasz Ati1979 #38661 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
A masszív kialakítás elég fontos, ezt elfelejtettem említeni.Nyilván nem vágom be a táskába, de akkor is, szeretem ha van benne anyag. Gyorsan keresőbe beírtam a 20-30 közti ajánlott típusokat, azok elég sebezhetőnek tűnnek ilyen szempontból.Akkor mehet a Shure, nincs semmi hátránya a többivel szemben? Illetve a többinek nagy előnye az SE215-el szemben?
-
Uzi74
senior tag
válasz Ati1979 #38625 üzenetére
Itt explicit írják is, hogy a selejtet cimkézik át. Persze lehet más szempontból is selejt, nem csak hangzás szempontjából - de ezt nem tudhatja az ember előre...
"If the quality is not the best, supplier will not register and print its own Logo Earmax onto the product."Más:
Nedvességre mennyire érzékeny az IE80? Bejövök a minuszokból egy meleg helyre és lecsapódik rá a pára, az már gondot okozhat?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz filózoli #38657 üzenetére
Nézd, azért azt az egy szem dinamikus drivert nézve nem olyan nagy dolog megoldani hasonlóan kevesebb pénzből.
Ja, egyébként a múltkor valahogy elém került, hogy az AK100-nak valami 0,0009%-os THD-je van, szóval ahhoz képest a te hifi minőségű fülesed egy zajos vacak
BennyRay: Azért nem olyan rossz az 32GB. Összesen 3x32GB. Illetve a head-fi fórumon irják többen is, hogy megy 64-es kártyával is, csak más fájlrendszerre kell formatálni. Illetve valami olyan is volt, hogy ketté lehet particionálni, és akkor látja rendesen, csak lehet, hogy kicsit lassabb lesz.
andrisms: A GR07 és GR06 elég massziv darabok azért, igaz nem cserélhető kábelesek. Szerintem is jó füles a 215, bár csupán a hangja alapján nem ér huszon-x-ezer forintot, de a kialakitása kárpótol ezért.
[ Szerkesztve ]
-
Ati1979
veterán
Lehet, hogy így van. Ami nem megy át a sennheiser szűrőjén az megy ebbe a fülesbe. Mindenesetre kissé kockázatos megvenni szerintem...
Jó szöveg az általad idézett rész.
Kár, hogy elég ismeretlen gyártó....Ez filózolitól kérdezd, ő használ ilyet.
(#38662) andrisms
Ahogy sheratan is mondja, nyilván van valamennyi felár a cserélhető kevlár bevonatú kábel miatt.
Ha ez neked fontos akkor érdemes kifizetni érte a plusz pénzt.Amúgy valóban kb. gr06 szint hangzásban.
-
Tibicsucsu
aktív tag
Sziasztok!
Volt egy Sennheiser CX 400 II fülesem, amit sajnos elhagytam (egyébként már nagyon ramaty állapotban volt).
Ahelyett szeretnék valamit. Én teljesen elégedett voltam vele. Most aprón 9e Ft-ért lehet beszerezni. Többet nem szeretnék költeni fülesre. Tudtok egyéb alternatívákat ajánlani hasonló áron?Sansa Cliphez kellene egyébként.
[ Szerkesztve ]
-
-
vodkaboy22
addikt
Felre érted ezt az angol mondatot. A lenyeg: ha az earmax minosegbiztositasi limiten nem megy át a termék akkor nem kerül earmax logó rá. Nem pedig a selejtes sennheisernek nem megfelelő termék lesz earmax logós.
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
törölt tag
válasz andrisms #38666 üzenetére
GR06-at tudsz ebay-ről rendelni, vagy azt hiszem még lendmeurears-ről. Az ebay-en van a gyártónak hivatalos boltja, ott annyiért árulják, amiért itt Kinában is meg lehet venni őket. Garancia a gyártótól van rá, de vissza kell küldeni a vásárlás helyére, ha baja van. Mondjuk nekem a lassan 2 éves GR06-om hibátlan.
-
andrisms
aktív tag
válasz Ati1979 #38668 üzenetére
Értem, akkor így jobb választásnak tűnik talán az SE215, tekintve hogy van rá 2év gari, emellett magyar forrásból van. Nincs semmi bajom a külföldi rendeléssel, de a garancia megér pár ezer pluszt talán. Meg a cserélhető kábel se hátrány nagyon. Emellett -hangsúlyozom képről, mert eddig csak az Se215höz volt szerencsém- jobb minőségűnek tűnik a Shure talán.Mert ugye azt írtátok hogy pariban van hangminőségben a kettő.
sheratan: nálam minden elromlik sajnos, vonzom a hibás termékeket..
[ Szerkesztve ]
-
filózoli
senior tag
válasz #16820480 #38664 üzenetére
Az IE800-nak is dinamikus a drivere. Nem kéne ezért ezeket a füleseket lenézni, sőt, szvsz még nehezebb így technikailag megoldani, hogy a középtartomány ugyanolyan részletező legyen, mint egy több armatúrásnál. A torzításról: nem fair és nem is vall nagy szakértelemre egy DAP és egy füles THD-ját összehasonlítani.
Uzi: Szvsz annyira nem érzékeny azért a nedvességre. Persze csap alá ne tedd!
[ Szerkesztve ]
-
Uzi74
senior tag
válasz vodkaboy22 #38669 üzenetére
Igazad van, első olvasatra mást értettem a supplier alatt. OEM legyártja, elküldi Earmax-nak, azok megnézik, ha jó belevésik a logójukat.
Itt minden azon áll, hogy működik a minőségbiztosításuk (ha feltesszük valóban ugyanaz az OEM, valóban ugyanúgy gyárt)
A furcsa a dologban, hogy a Sennheiser megengedi a gyárnak, hogy 3. félnek szállítson - igaz Kína az Kína -
Ati1979
veterán
válasz andrisms #38673 üzenetére
Hangminőségben a gr06 szintjét hozza az se215.
Szóval emiatt nem kell aggódnod.
Köszi és viszont!
(#38674) filózoli
Nem is hiszem, hogy meg lehet oldani 1 db dinamikus driver-rel azt, hogy a középtartomány olyan részletes legyen mint egy hasonló áru 4 armatúrás fülesnél...
Szóval szerintem ez kizárt...
-
Zoli133
addikt
válasz #16820480 #38679 üzenetére
A driverek számából nem lehet kiindulni, Halottam 3 armatúrásat (vision ears), ami egész könnyedén elverte a w4r-t illetve ott van a vc1000, daul armatúra, de az 1 armatúrás se3125, vagy 1 dinamikus driveres gr07 hozza a szintet és még túl is lép rajta. Tehát ügyesen lehet jót csinálni ez önmagában nem döntő.
Sőt ugyan nem egy kategória, de a dinamikus fejhallgatókban is 1 driver van mégis odavernek felsőbb kategóriákban a sokmagvas füleseknek.Persze a sennheiser többi modelljét ismerve kételkedem ezekben én is, és ha vannak is hibái az nem a driverszám.
"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
PpenoO
őstag
Üdv mindenkinek,
Második CX300 II fülesemnek is behalt a bal oldala, 1 évig bírta... az elsőt garanciában cserélték, ezt nem mert szétnyílt a csatlakozónál a műanyag borítás.
Segítséget szeretnék kérni tőletek fülhallgató választásban.
10-16 között gondolkodom. 95%ban technot, tech-houset hallgatok.
Nézegettem a kiemelt hozzászólásban az ajánlott füleseket de több olyan véleményt is olvastam melyben nehezményezik ezen fülesek mély teljesítményét (PL50, Beyerdinamic 101).
Mivel a zenei izlésem megköveteli az erőteljes basszust, örülnék ha tudnátok egy ilyen fülest ajánlani ebben az árkategóriában.
Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Zoli133 #38682 üzenetére
Igen, alapvetően nem ebből kell kiindulni, de azért sok driver vs. kevés driver már elég nagy különbséget eredményezhet. A fejhallgatókat meg azért sem egyszerű igy hasonlitani, mert azokban több centis driverek vannak, mig egy fülesben csak éppen körömnyi.
PpenoO: Ha sok basszus kell, akkor szerintem a VSD1 lesz a te barátod. Esetleg E30. Vagy még a Brainwavz R1-ben mondják, hogy sok basszus van.
-
vodkaboy22
addikt
És mivan ha nem 3dik félnek szállít csak az oem gyártó saját belső cégének viszi át targoncával?! Kínai felfogás szerint ez a valószínűbb...
De én már magyar / német / osztrák /olasz cégeknél is láttam durvát.
Kedvencem amikor a nagy hegesztő olasz cég belsejében 6 gyártósorból 1 soron gyártják a saját terméküket a másik 5ön öt másik cég terméke megy ráadásul rohadt nagy konkurencia cég terméke...
De német gyártó céget is láttam már amin a kapunál kapásból 4 különféle cég név volt fent akiknek gyártanak és abból a 4dik a gyártó nem hivatalos de forgalmazó cége volt. Belül még külön gyártó sorok se voltak csak a legvégén a matricázás és festés volt más És ez kérem precíz német lézergyártó cégnélVillamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
válasz #16820480 #38684 üzenetére
Azért a fejeseknél is ott van már a magneplanar és az elektrosztatikus technológia amik túlmutatnak a dinamikuson. És mutatok olyan fejhallgatót amiben najó nem körömnyi de nincs 20mm a driver mérete mégis úgy szól, hogy....
De igaz fejeshez hasonlítani?! Hát nem szerencsés.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
Zoli133
addikt
válasz vodkaboy22 #38686 üzenetére
Írtam is, hogy nem egy kategória, viszont bármegy planár vagy elektrosztatikus mellé oda merek tenni egy k1000-et.
"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
brumi1024
veterán
válasz vodkaboy22 #38688 üzenetére
Igen az nem fejes. Az K1000.
-
brumi1024
veterán
válasz Tibicsucsu #38691 üzenetére
-
Uzi74
senior tag
-
blackmajesty
aktív tag
válasz blackmajesty #38536 üzenetére
Már meg is találtam a számomra tökéletes szilikont az R-50-hez. Klipsch ovális szilikon. Nagyon kényelmes, jól szigetel és a mélyek is megjöttek. Nem is gondoltam, hogy ekkora különbséget tudok elérni, lényegesen kisebb javulásra számítottam. Ez így már az a hang, amit kerestem.
-
brumi1024
veterán
válasz blackmajesty #38698 üzenetére
Nálam is ez volt, csak egyelőre Comply-al.
-
törölt tag
Jobban szólnának, csak nem annyira praktikus két cuccot úgy cipelni, hogy közben kábellel össze vannak kötve. Főleg ha jön egy hívásod telefonon, akkor hogy szeded szét, stb.
Amúgy ha már ilyemsiben gondolkozol, akkor érdemes megnézni a Sony PHA1-et, ami egyben erősítő is, elég korrekt cucc, vagy a mostanában debütáló AK10-et is. Bár ezek azért drágábbak, de minőségben is magasabb színvonalat képviselnek, plusz ezekre már köthetsz fejest is akár.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- macOS PC-re
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux kezdőknek
- Asszociációs játék. :)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Microsoft Excel topic
- iPhone topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Nintendo Switch RP2040-tiny Picofly 2.74fw CFW chip készlet eladó!
- Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst új BONTATLAN 2év garancia
- Intel Core i5 13500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó! 67.000.-
- Garanciális érintőképernyős Dell Latitude 5520 laptop Intel Core i5 11 gen 16 GB RAM 256 GB SSD
- PS5 Slim lemezes 140.000 Forintig keresek.
- Sniper Ghost Warrior Contracts EU PS4 digitális kód eladó
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest