Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • NEXUS-6

    tag

    válasz Ear001 #86248 üzenetére

    Szerintem nem jött át a mondandóm. A TIDAL egy sikeres üzleti modellt valósított meg, aminek fontos eleme az MQA hókuszpókusz. És ezzel a jelzővel azt hiszem jeleztem, hogy pontosan egyetértek abban, hogy messze nem adnak annyit, mint amit a marketing BS-ben éreztetnek a júzerrel. Adott MQA kompatibilis eszközön az MQA fájl azonban tényleg jobban szól, mint a TIDAL más formátumú anyagai. Ennyi tudható és pont.
    Azonban egy jobb minőségű eszközön a különbségek eltűnnek, de legalábbis jelentősen csökkennek tapasztalatom szerint. És itt már nem a fájl formátumától függ, hogy MQA-t, MP3-at, DSD-t, vagy FLAC-ot játszik le a rendszer, mert bármelyikben lehet jó felvételt készíteni egy jó eszközhöz. Ismétlem, szóval van egy szint és ahogy a cikkben is szerepelt, ez nem egy audiofil szint, ahol az MQA kompatibilis eszközökön lejátszott fájlok SOKKAL jobban szólnak, mint a TIDAL nem MQA anyagai.
    Ezt meglovagolva veszi rá a júzert a TIDAL, hogy előfizessen a drágább szolgáltatásra és hogy emellett beszerezzen egy drágább eszközt valamilyen gyártótól. Akkor most kinek is a zsebéből húzott ki indokolatlanul pénzt? Az eszköz gyártójától, aki egy drágább cuccost tudott eladni a júzernek? A júzertől, aki tényleg jobb minőségű zenét kap? Vagy csak ügyesen kicselezte az így hoppon maradt konkurenciát? Szerintem az utóbbi.
    És a záró kérdésre reflektálva, szélsőségesen minősíteni valamit úgy, hogy abból emberünknek nem származik haszna, az szerintem kimeríti a trollkodás fogalmát.
    Azonban én hiszek az etikus troll kategóriában is. ;)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák