Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pulutodurumo

    őstag

    válasz Ba cy lus #83614 üzenetére

    Erős párhuzamot vélek felfedezni a karórák világával.
    A presztízs, a magas ár, még mindig a 200 éves technológiának jár. Lásd Omega, Rolex, és sok másik nagy nevű márka. Régen van jobb, pontosabb eszköz az idő mérésére. Objektíven, megmérve egy 100e forintos kvarcóra körberöhögi a 2m forintos mechanikust.
    Mégis sok más tulajdonság miatt, bőven van értéke, értelme az "ósdi" technológiának.

    A HiFi fejlődése nem lassú. Mi minden van a 80-as évek óta? Xmos, USB, FPGA, DAC, műv.erősítő chipek hada, és sok más. Ezekből bőven van olyan gyártó, aki igenis minőségi hangot akar kihozni.
    Valahogy mindig az az érzésem, hogy az egyik tábor nem hiszi el, hogy a régen is lehetett igazán jót gyártani. A másik meg azt nem akarja elfogadni, hogy az új, csupa jónak mért eszköznek is lehet "lelke", jó hangja.

    A minőségi hang nem rétegigény. A nüanszok - a kicsit jobb tér, egy pöttyet szebb szeparáció, stb. - ez a rétegigény. De ez mindenhol így van. Mindig az utolsó kis javulás az, amit csak a fanok értékelnek.
    Az ár / minőség görbéje tudjuk, hogy nem lineáris, inkább exponenciális. És nagyon kevés olyan ember van, aki mindenből megveheti a legjobbat. Ezért nem érdemes rohamtempóban fejleszteni a csúcsra.

    A brutál HiFi egy hobbi. És a hobbistákat célzó termékek mindig is egy külön kategóriát képviseltek. Évtizedes igazságok, idős, tapasztalt guruk, amiket / akiket nem illik cáfolni. Ez a lassú folyamat. Nehéz felforgatni egy jól bejáratott közösséget. Főleg ha az több millió audiofil a világ minden tájáról.

    "Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

Új hozzászólás Aktív témák