Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • IO.sys

    őstag

    Írtam iFi ZEN dac rewievt egy FB csoportban. A topikból jó kolléga javasolta, hogy tegyem ki ide is, hátha valakit érdekel. Ismerve itt néhány ember viszonyulását a dolgokhoz, kicsit félve teszem, de íme:

    Komponensek: gyári kábelek, MW táp, 5.30 firmware, Sonorous VI fejes, fülem.
    Talán én vagyok az első, aki nyíltan vállalja, hogy nem esett hasra. Erre lehetett következtetni másoknál is a sok vásárlás és a kevés megnyilatkozás alapján. Ha rosszul gondolom, akkor egyszerűen csak kilógok a sorból, volt már ilyen. Illetve azt is felvállalom, hogy visszavonásig Mojo-ßuzi vagyok.
    Korábban írtam a Mojoról, hogy fantasztikus terű, távolságok jól belőhetők, jól szeparált, pontos és artikulált basszusú, jól átadja az atmoszférát és az énekes (csaj) leheletét érzem a fülcimpámon. Ahány hang megszólalt, annyi felől hallottam őket, annyi féle távolságból, a szélességekről nem is beszélve. Olyan volt, mintha egy nagy (visszhang csillapított) térben, a zenekar közepén hallgatnám a zenét. Itt erről szó sincs. A színpad messze elmarad tőle, a tartományok tiszták, transzparenciában viszont hasonlót se nyújt, ebben csalódtam a legnagyobbat, mivel ettől is vártam a legtöbbet. Mintha ezen akarna javítani a GTO filter (5.3c firmware), de nem sikerül jól neki. Tudom, hogy 3x ennyi a Mojo, de hozzá képest a ZEN csak egy belépő DAC, sajnos túlságosan is. Olyan 30% előrelépésnek mondanám a Sanskrit 10th (MK I)+P20 kombóhoz képest. Mármint tuningolt állapotukban, alapkiépítésben nem értékelhetőek.
    Az is egy érdekes kérdés ezek után, hogy egy 600.000-es Chord kütyü hogy szólhat.

    Szóval jó a ZEN, ennyiért igen, nem is vitatom el az erényeit, mert minden tartományban tud olyat villantani, amitől elmegy a kép és csak a hangot figyelem, a játékhangfalaimmal is csodát tett, de ahogy úgy alakulnak a dolgaim, megyek tovább. (A túlzott igényeimért vállalom a felelősséget, de ezért ne kezdjen el haragudni rám senki. 🙂)

    凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...

Új hozzászólás Aktív témák