Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • -FreaK-

    veterán

    válasz Polllen #73597 üzenetére

    + Zoliee:

    Fura dolog bizony, hogy miért hallja valaki jobbnak azt, amikor egy egység beleszól a hangzásba, és torzítja azt amit az előadó/hangmérnök eredetileg megálmodott, azzal szemben amikor valami tisztán azt adja vissza.
    Ez ugye a fülnek kellemes torzítás.
    Én pl. nem támaszkodnék a saját fülemre sem, hogy két dac között különbséget tegyek, de ugye különbözőek vagyunk, a legtöbb ember azt mondja, hogy az a jó amit ő jónak hall, és mindegy hogy mit csinál közben a jellel eszköz (meg a képzelete).

    (#73599) Zoliee
    (#73604) OPiiPO
    A látszólagos ellentmondásra az a megoldás, hogy R2R-11-nek igen nagy teljesítményt tud leadni az erősítő része, a T20rp mk3 meg az egyik legtöbb teljesítményt igénylő fejes a piacon (a HE6 még durvább volt anno azt mondják), így ez tudta először meghajtani igazán, annak ellenére, hogy a dac része mit csinált. Jól meghajtotta a fejeseket persze, de semmi olyat nem hallottam benne ami különleges R2R hangzásnak számítana. A HD58x-et is szépen "megmozgatta", ajánlottam is már, ahogy más is. Most már nem tenné, hozzá teszem.
    Viszont volt egyszer egy számnál pl. amikor jól hallhatóan betorzított a mély tartományban a T20rp-vel, néztem is nagyokat, hogy ez most mi volt, valami csatlakozás kilazult, vagy mi történt?

    Ettől függetlenül, ha előtte látom a méréseket, nem is vettem volna meg, és továbbra is az a véleményem, hogy füllel különbséget tenni (vagyis füllel mérni) az eszközök között kemény dió és én inkább nem is hagyatkoznék a hallásomra, amikor abba még az is bele szól hogy mennyire vagyok kipihent, vagy a tudat, hogy mennyi volt az ára az eszköznek amin épp hallgatom. Meg még akár az is, hogy mit ettem reggelire, kis túlzással...

    (#73600) Bodz
    Azért néha igazuk is van (szerintem), nem fekete/fehér ez sem. :) Persze az nem mindegy, hogy milyen stílusban írják le a véleményüket. A szélsőségeket meg agressziót én sem szeretem. Ilyet meg itt is találni azért, csak pont a másik táborból.. :))

Új hozzászólás Aktív témák