Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Giot

    addikt

    Sziasztok!

    Megérkezett a Topping D30 DAC-om. Volt egy pár randink, leírom az első élményeket.
    Szépen kidolgozott kis dobozka szálcsiszolt aluminium. Külső rendben, tisztességesen összerakva.
    A rendszer amibe érkezett, egy NAD 510 Cd-lejátszó volt eddig a porondmester, őt követi egy NAD 3155 (felújítva) Kábelek Inakustik. DIY Monacor dobozok.
    Alapvetően részletező, élénk hanggú rendszer, szép térrel. Bár nem tökéletes de szeretem.
    A DAC valójában a kiöregedő cd-lejátszó váltaná. Jelenleg USB kábellel összekötve a géppel.
    A gépben régebben dolgozott egy Audiotrak prodigy HD2 2107-es op-amp-okkal. Kiváló hangú kártya volt.
    Nos sok ismert zenén rágtam át magam a DAC-kal. Egyenlőre csalódás, sok részlet tűnt el sötétebb fátyolosabb a hang, a tér összement kicsit. Igaz ezzel együtt van olyan ami előtérbe került.

    Gondolkodtam zenehallgatás után mi lehet az oka ennek a visszaesésének. Semleges hangú DAC-ként jellemezték. Mely karakterét nem nyomja rá a hangképre.
    A 3155-ös NAD-omra pedig jellemző ez a kissé sötét fátyolos hang. Eddig kiválóan ellensúlyozta a CD lejátszóm ezt a karakert, mivel rá pedig jellemző a fényes részletező muzikális hang.
    Valószínű itt lehet a hiba.

    Hogyan tovább? Hiányoznak a részletek a tere a rendszernek. Nem tudok igazán belefejtkezni a zenébe mindig elemez keres az agyam.
    Amit biztosan megpróbálok Mission Cyrus One-t ráakasztom. Az ő hangjára igazán jellemző hogy tele van élettel hátha megoldja ezt a tartozkodó hozállást. Eszembe jutott még hogy meg kellene próbálni egy kis tuningot 2107-es op-amp-pal kellene megkínálni. Ha valakinek van otthon elfekvőben szívesem átveszem keressen meg privátban. Egyenlőre ennyi.

Új hozzászólás Aktív témák