Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz gera021 #51770 üzenetére

    Az a baj, hogy viszonylag tévesen küldtek téged ebbe a topikba. (Honnan küldtek?) Te egy multimédiás (tehát nem hifi) jellegű aktív 2.1 hangsugárzóhoz szeretnél egy multimédiás (tehát nem hifi) jellegű külső hangkártyát, multimédiás (tehát nem hifi) jellegű popzenehallgatáshoz. Ez ellenben egy hifi irányultságú topik, hifi irányultságú zenehallgatáshoz, annak is a fejhallgatós ágához, hifi jellegű DAC-Ampokkal foglalkozva, passzív hangsugárzókhoz. Én ezért kérdeztem az összefoglalót, nem is annyira az ajánlólista miatt, hiszen a témaeltérés okán az ajánlóban legfeljebb véletlenül vannak olyan eszközök, amelyek esetleg a te céljaidhoz IS alkalmasak lehetnének - merthogy az ajánlott DAC-Ampok más célra, más szolgáltatásokkal, más paraméterekkel készülnek. Nem multimédiás aktív hangsugárzókhoz, hanem hifi passzív fejhallgatókhoz, erősítőkhöz. És nem is MP3-ak hallgatására, hanem nagyfelbontású formátumokhoz. Ez a topik a te helyzetedhez képes afféle elefántcsonttorony.

    A legfőbb nehézség, hogy nem tudjuk, hogy neked mi minősül szépen szólásnak az MP3 popzenéden, főleg ahhoz képest, hogy az adott Corsair egyébként se arra készült, hogy szépen szóljon rajta a zene, de az MP3 se arra készült.

    Na de hogy kezdjünk is most már az üggyel valamit. Az alaplapi hangkártyádhoz képest a két kiszemelt ASUS-szal is, de szóbajöhető Creative-val is vagy M-Audio-val vagy egyéb szokásos multimédiás-számítógépes külső hangkártyával tetemesen jobb hangot kapnál, a választásnál érdemes megnézni, hogy a mostani MP3-azáshoz képest később akarsz-e nagyfelbontású felvételek hallgatásába belevágni (ezzel a Corsair-ral elég felesleges). Ha nem gondolkodsz ilyesféle forrásfejlesztésen, akkor vegyél például egy Lexicon Alpha Studio USB-t, az CD felbontásig tud üzemelni, és annál többet felesleges költened. Pont azt tudja, ami jelen pillanatban neked kell, és elégedett leszel a hangjával.

    Szerk.: Ha mégis fontos lenne a CD-felbontásnál nagyobb felbontás, akkor persze nem jó a Lexicon Alpha, de az már egy teljesen új téma lenne, azt a Corsair nyugdíjazásával kellene kezdeni.

    bkercso Nem nézted, hogy mihez kell, ezért teljesen indifferens "válaszokat" adtál. :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák