Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Solicidium

    aktív tag

    Sziasztok!

    Tanácsotokat szeretném kérni DAC vásárlása, illetve fejhallgatós rendszer fejlesztése terén.
    A fejhallgatóim: AKG Q701 és Sennheiser HD600, (K240 Sextett, bár ő irreleváns most, mert hanyagolom szegényt mostanában) . Tisztában vagyok vele, hogy rendszerben kell gondolkodni, szinergia és társai, így nehéz mindkét fejhallgatóhoz megfelelő erősítő+DAC kombinációt összeállítani, azonban mindkét fejhallgatónak megvan a saját gyengesége és erőssége, így kettejük között még nem tudtam dönteni. Lehet, hogy nem is fogok és zenei stílustól függően váltogatom őket.
    Erősítőim: Bravo V2 Golden Lion csővel, bkercso Tpamp-ja tápszűrővel (őket nem használom már, az alábbiak hangja jobban tetszik, így valószínűleg eladósorba kerülnek emiatt), Sense V1 és Lehmann Rhinlander (utóbbi a kettő között nem érzek különösebb eltérést, annak ellenére, hogy a Lehmannt nagyon magasztalja a teszt, amit találtam róla (lehetséges, hogy a DAC-omban, vagy a fülemben van a hiba). Ezeken túl lehetséges, hogy jövő héten végre lesz lehetőségem meghallgatni vodkaboy22 Morgan Jones-át, ami ha meggyőzőnek bizonyul, akkor megfontolom, hogy a többi erősítőmből bármelyiket is megtartsam-e. Illetve felmerült, hogy belevágok egy Lehmann Linear építésébe az alábbi kit alapján, legfeljebb ha nem válik be, eladom.
    DAC: Jelenleg egy moddolt Audiotrak Prodigy HD2-t használok DAC-ként.
    A kérdésem az lenne, hogy milyen DAC-ot lenne érdemes néznem, egyáltalán azt érdemes-e fejlesztenem "rendszerszinten" vagy van-e esetleg más tényező, ami megfontolandó lenne-e számomra. Mindenféleképpen 100 ezer alatt gondolkodnék, bár már ezt is kicsit soknak érzem erősítőim, fejhallgatóim kombinációjához mérten, de inkább legyen jövőálló, fix része a rendszernek, minthogy ahhoz is hozzá kelljen nyúlnom később, ha változna valami, ha ugye egyáltalán létezik ilyen "univerzálisabb" hangú DAC.
    Amiket néztem idáig: HRT MS2+, bodz Q-Dacja, Schiit Modi2 Uber, SMSL M8 (a linkelt teszt oda-vissza van tőle, milyen jó külön táppal, bár olvastam itt, hogy régebben jellemző volt erre a kínai márkára az átgondolatlan tervezés). Ezen kívül néztem M2Tech Evo-t 60 ezerért,valamint bkercso által gyártott DAC-ot, bár már időközben mindkettő elkelt. Ezeken túl nyitott vagyok bármire (hardverapró, avx, ebay, stb.), amit megfelelőnek véltek.
    Nem tudom mennyire határozza meg, korlátozza, milyen DAC-ot vegyek az, hogy USB-n vagy a Prodigy HD2 optikai kimenetén keresztül használnám. Nem tudom, melyik kimenet ajánlott vagy ez mennyire DAC-függő, illetve létezik-e általános minőségbeli rangsor coax, optikai, USB kimenet között. Bár coax kimenetem egyáltalán nincs, az alaplapomon sem sajnos.
    Lehet, hogy kicsit sok az infó, nagy a bizonytalanság és kissé képlékeny a kép erősítők terén, azonban ezeket meghallgatás alapján választottam idáig és ha éreztem javulást, akkor döntöttem a vásárlás mellett, azzal, hogy ami nem kell, azt inkább eladom később.
    Az itteni sokat látott/hallott fórumlakók véleményére, tapasztalatára lenne szükségem ahhoz, hogy előrébb tudjak lépni a fenti kérdésben. Előre is nagyon köszönöm, ha valaki útmutatást vagy tanácsot tud adni, merre s hogyan tovább.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák