- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Gaming notebook topik
- BIOS frissítés
- Videós, mozgóképes topik
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bkercso
nagyúr
válasz lezso6 #50496 üzenetére
Akkor jó lehet. A legnagyobb gond a jitter.
miatta: K240-hez erős erősítő kell, és valami sima hangú. Legalábbis a Sextetthez; a többit nem ismerem.
Fandango: Adatai alapján középszerű lehet, de hogy azon belül milyen, azt meg kellene hallgatni.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
válasz bkercso #50501 üzenetére
Közben leveleztem egyet benchmark supporttal, hogy mégis mi ez. Azt írták, hogy lehet firmware update kell, amit csak ők tudnak elvégezni, s elvileg Belgiumba kell elküldeni, még levelezgetek...
szerk: kicsit gúgliztam, tényleg firmware probléma:
Mérések a firmware frissítés után.
Magyarul és röviden az van, hogy a teljesen sima nullás jel az USB auto-mute funkciót aktiválja. Ez okozza a kimaradást. Ez az esetek 99.99%-ban nem fordulhat elő, ha "analóg" zenét hallgatsz, ahol DC offset és sok más egyéb zaj van jelen, persze nagyon minimális szinten. Viszont digitálisan előállított vagy masterelt hanganyag esetén simán előforulhat, mivel ott ha ott csend van, az tényleg nulla. Firmware frissítés kell.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Szerintetek Roland UA-22 Duo-Capture EX-re tudok kötni aktív és RCA csatis hangfalakat (Genius SP-HF1250B)? Látom a képeken, hogy ennek nem RCA kimenetei vannak, hanem Jack: OUTPUT L, R jacks: 1/4-inch TRS phone type (balanced). Meglehet az összekötést oldani megfelelő kábellel, minden gond nélkül?
Illetve, hogy mi a véleményetek erről: Steinberg UR12
Lehet olyan jó, mint a Roland?
(A Focusrite Scrlet Solo-t és a 2i2-t egy másik fórumon eléggé lehúzták, mert eléggé peak-el, és mivel f zene felvételre is kellene, nem csak hallgatásra, így azok kiestek..)
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz SunMount3r #50509 üzenetére
Nem volt Rolandom, sem Focusrite-om, de az UR12-vel - mint DAC - elégedett vagyok. A saját fejhallgatóerősítője gyenge, egyedül az Audio-Technica ATH-M40fs-sel volt élvezhető.
Az UR12-t ezen kívül én beszédfelvételre használtam, elvileg elég gyenge fantomtápja van, nekem viszont elég volt, amit tudott, egy Banggood-ról vett BM800 mikrofonnal (utóbbit schawo ajánlotta nekem a hangkártyás topikban, utólag is köszönet érte).
*
Más: igaz, nem fejhallgatóerősítő, de SMSL Q5 Pro-val kapcsolatban van valakinek tapasztalata?"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Archttila
veterán
Srácok ezek közül egyik sem jó az SMSL Sanskrit DAC-hoz? Mondjuk konkrétan ő (Stabilizált egyenfeszültség kimenet fix 5,5 x 2,1 mm kimeneti csatlakozóval. Csatlakozó polaritása: pozitív = pozitív pólus a belső)
Mondjátok hogy igen mert már csak ez hiányzikEsetleg drágábban [link]
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
-
Vasinger!
nagyúr
Nos, megvettem az Audinst HUD-mini DAC/AMP-ot. Jól szól, egész jó tere van, de ez még a Schiit Fulla-nál is jobban sziszeg. Nem tudok jobb szót mondani rá, mint sziszeg: "sz" betűket nagyon megnyomja, esetleg a gitároknál lehet érezni még, hogy az sok, bántóan magas. Olyan érzés, mintha egy nem kívánt V karaktert adna a fejesnek.
Egyértelműen visszalépés lenne a Schiit-hez képest, amiben többet tudott mutatni az a mélyek, de abban jelentősen.
X-FI HD-nál se jelentősen teljesít jobban, de annál azért érezhetően jobb.
Így sajnos ez mehet vissza a boltba.
Nincs kizárva, hogy megbarátkozok a Fullaval, nem olyan rossz ez.
Az X-FI HD és a HUD-mininek nagy előnye volt, hogy van rajta RCA kimenet hangfalhoz, de szerencsére meg tudok lenni nélküle is.
Esetleg egy profi rá tudna nézni a fejhallgatóm frekvencia átmeneti görbéjére, hogy nem magában a fejesben van valami magas kiemelés, amit én nem látok?
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz Vasinger! #50516 üzenetére
Ez a sziszegés tipikusan az oszcilláló táp hibájából szokott fakadni, bár másból is jöhet.
Miért nem veszel használtan, másfélszer ennyiért valami használhatót?Hallgasd meg a fejesedet egy jó cuccal; szerintem nem abból jön a görbék alapján, bár a lecsengéseket (ún. vízesés diagramm) sanja nem mérték, pedig az többet elárulna.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bkercso
nagyúr
A HUD-mini-ben AD8397 végfok van, aminek alapból van egy magas karaktere, azonban ezt sajnos nem tudod cserélni. Az LME49860-as OPÁ-t viszont igen. Ezen a héten alaposabban leteszteltem ezt és egy agresszív, nyomulós mélkyözép tartománya van. Szerintem cseréld ki valami puhább és melegebb hangú darabra! Olcsón TI gyártmányú NE5532 jut eszembe, ami biztos ilyen, valamint az OPA2111, csak drágább. Semlegesebb, de jó lehet az OP275 és az OPA2228 is.
De, mivel a HUD-mini táplálásáról semmit nem tudok, így ezek csak valószínűleg jó tippek.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
krichd1
addikt
Van egy kis közép-magas kiemelése a HP50-nek, se semmi vészes, főleg a konkurenciához képest. Csak hát van annyi felbontása, hogy az ilyen olcsó DAC/Ampok hibáit megmutatja. Sziszegés, élesség erre utal.
Szerintem is járasd még a kis HUD-minit, annyira nem kéne idegesnek lennie.Amúgy van nálam egy Meze 99 Classic, ez meglepően jó fejhallgató még bejáratatlanul is, magas tartománya lehetne tisztább, de valószínűleg ez még finomodni fog idővel. A másik egy Fostex TH-900, ez viszont borzalmas, elég jelentős visszalépés a Denon AH-D7000 után, nagyon félrehangolták.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
krichd1
addikt
Sense V1 helyett inkább egy Invertoryt, ez jobb erősítő, a Sense V1 nem HP50-hez való, annál jobbat érdemel.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #50509 üzenetére
-
Tim82
félisten
válasz SunMount3r #50524 üzenetére
Végül is eggyel fölötte írtam az UR12-vel kapcsolatban neked.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
rukh
senior tag
Hi!
Jelenleg egy 250 Ohmos Beyerdinamic DT 770-et hallgatok egy DIY csöves OTL erősítővel (komolyzene kívételével mindenhallgató vagyok).
Minőségben megérné-e eladni és kb. + 20 eFt befektetéssel egy 250 Ohmos DT 880 pro-ra váltani?Kösz és üdv,
RukhÜdv mindenkinek, Rukh
-
bkercso
nagyúr
Tök más karakter a két füles. A 770 után szerintem unnád a 880-at.
De amúgy ezt a fejhallgatós topikban kérdezd!kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Tim82
félisten
válasz SunMount3r #50529 üzenetére
Ha jól emlékszem, a topikban korábban valaki (talán fatttyu fórumtárs) írta, hogy a Kácsa Audio-nál készítenek rendelésre olyan kábeleket, amelyekkel megoldható a balanced TS-RCA átalakítás.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
.DLL
veterán
válasz lezso6 #50534 üzenetére
Megköszönöd az infót, és még megbeszéled a "főnököddel" vagy "megfontolod" oszt ennyi. Sejtettem, hogy e körül lesz, pedig őszintén szólva ennek a hibajavítás kategóriába kellene esnie, és max a szállítást fizeted, de még az sem olcsó. Kérj kölcsönbe valakitől egy SPDIF kiemenetes Xmos-t és ha jobb mint az optikai akkor vágod mit kell tenned. Ha nincs igazán különbség, akkor ölöm é bódottá'.
(#50509) nlpK: Tehát szimmetrikus "Nagy Jack". Magyarul 1/4"-os TRS dugó. Ami fontos, hogy tényleg TRS legyen, tehát a három érintkezős, ne TS. A szimmetrikus kimenet lényege, hogy a földhöz képest van egy + és egy - jel is (ezek aránya a zajtól független ezért szeretjük). A + és - jelet is egy-egy kimeneti erősítő állítja elő, ha TS dugót csatlakoztatnak hozzá, ami csak 2 érintkezős, akkor az rövidre zárja az egyik erősítőt, ami így kipurcanhat.
Szóval TRS dugó fog kelleni, és ebből az R érintkezőt üresen kell hagyni a T_S érintkezőket pedig bekötni az RCA dugó két megfelelő érintkezőjét. Tehát a lényeg: ne TS, hanem TRS de ebből neked csak a T_S érintkező fog kelleni.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
SunMount3r
nagyúr
Értem, tehát a kifele vége TRS a hangfalba menő vége TS legyen. Elég speciálisan hangzik, nem épp szabvány gondolom és eleve így szerelt kábelt (ráadásul, aminek Jack az egyik RCA a másik vége) nem is nagyon lehet kapni... Vagy tévedek? Akkor vagy készíttetek méregdrágán a Kácsával, vagy nem éri meg és vegyek inkább olyan DAC/Interface-t amin eleve RCA kimenet van?! Vagy nekem jó lenne csak valamilyen átalakító a kábel helyett? A hangfalba mindent be tudok dugni, aminek RCA a vége.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz SunMount3r #50538 üzenetére
Azthiszem a Kácsa nem dolgozik horror áron, csak ne méregdrága kábelből és csatlakozóból kérd ( valamint árajánlatot kérni e-mailben sosem szégyen és akkor kiderül). Vagy nézz tutorialt neten és készítsd el magadnak.
(P.H.)
-
Archttila
veterán
áhh zseniális ötletet adtál! Megrendelem Amazon-rol az LPS-t haver meg hazahozza nekem Szeptemberben
És szerintem idővel a DAC/AMP is erre a sorsra jut, a Sanskrit-et és a SAPII meg majd eladom és pont, lesz egy f@sza rendszerem, a fülest meg majd lecserélem a 13. havi fizuból.[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
PuMbA
titán
Valaki tudna nekem privátban megszerzési lehetőséget mutatni Pachelbel: Canon in D - London Symphony Orchestra-val (1994) kapcsolatban?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz bkercso #50517 üzenetére
Igen, ez lenne a legjobb, meghallgatni egy jó cuccal a fejesemet és akkor tudnám, hogy mit is tud valójában. Ezért érdeklődtem fejhallgató tali iránt is.
Köszönöm az OPA cserére vonatkozó tippeket is, de mivel ez a termék új és garanciális, így gari időn belül úgy se szedném szét, így ez sajnos kiesik.
Bodz:
Jövőhét közepe/vége fele terveztem visszavinni. Addig biztosan fogom hallgatni. Csak ez olyan szembeötlő volt az elején, hogy le kellett írnom. Egyébként később változhat a DAC hangja hallgatás után? Mármint van olyan alkatrész benne, ami be kell hogy járatódjon?.DLL :
Ennek a háromnak az árát dobd bele egy kalapba és abból vegyél egy komolyabb cuccot.
Például? Szerinted mi illene az én elképzelésemhez a legjobban? Ami kell: Jack és RCA kiement. DAC/AMP kombó, lehetőleg kis méret.
krichd1:
Esetleg eladó lesz Meze 99 Classic? Vagy magadnak vetted? Fejes talira szoktál e járni?
bkercso féle Inventory tök jó lenne, ha nem kéne még hozz egy külön DAC.
-
krichd1
addikt
válasz Vasinger! #50542 üzenetére
Nem az enyém se a Meze, sem a Fostex, csak próbára kértem el. Ha többet fejhallgatóznék, lehet vennék 99 Classic-ot, de most nem érné meg nekem.
Ha megtartod mondjuk az X-Fit és azzal használnád, úgy is jó lenne. Vagy veszel egy kiskínai DAC-ot, szinte már fillérekért adják.Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Vasinger!
nagyúr
válasz krichd1 #50543 üzenetére
Az a baj ezzel a megoldással, hogy külön DAC és külön erősítő esetén, amihez külön táp is van teljesen elvesztené a hordozhatóságát a dolog, ami nekem sajnos szempont továbbra is. Egy Audinst méretnél feljebb nem igazán mennék.
MÁS:
Belehallgatna valaki vájtfülű, hogy ennek a számnak refrénje másnak is sziszeg? Mert itt szerintem már maga a felvétel lett elrontva.
-
PuMbA
titán
válasz Vasinger! #50544 üzenetére
Mármint, hogy sz betűknél sziszeg Beyonce? Hallottam élőben olyan embert, akinek ennyire sziszegett az sz betűje, de itt biztos, hogy nem teljesen ez van, talán elfelejtették a de-essert rárakni a hangjára vagy direkt így akarták Mindenesetre ez egy pop minőségű vokál, tehát hallatszik, hogy annyira nem jó.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Na, megnéztem pár másik számhoz képest, jól gondoltam. Teljesen jó az sz menyisége, mert jobb minőségű felvételen is van ennyi, ha direkt így mixelték / vették fel vagy hagyták Egyébként este érzékenyebb lehetsz az sz betűre vagy a sziszegésre vagy fáradtság esetén is, szóval hallgasd meg holnap reggel is.
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz Vasinger! #50544 üzenetére
Ez így, hogy legyen olcsó, kicsi, egyben hordozható DAC/amp, szóljon is jól, nem fog menni, valahol kompromisszumot kell kötnöd.
A Shure SRH840-el annyiban szerencséd volt, hogy az egy nagyon toleráns fejhallgató, bármire kötöd elég jól szól, cserébe nem olyan jól skálázódik. Minél nagyobb felbontású, tisztább hangú fejhallgatód van, az annál jobban megmutatja az előtte lévő rendszer gyengeségeit.Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Vasinger!
nagyúr
Én nem tudom, de nekem ez fáradtságtól függetlenül is sziszegni fog.
Most találtam egy még jobb számot ami iPhone, Fulla, és Audinst forrásról is borzasztóan sziszeg, szóval VAGY a fejhallgató karakterisztikája rossz, vagy felvétel: Lily Allen - 22
0:30-tól 1:00-ig tart kb. az a rész, ami nekem borzasztóan hallgathatatlanul sziszeg "sz" hangoknál.
-
PuMbA
titán
válasz Vasinger! #50548 üzenetére
Na ez a Lily Allen szám már nálam is eléri a sziszegés fogalmát Viszont a Beyoncé teljesen jó nálam / szerintem
(#50547) krichd1: Ha telefonról vagy alaplapi hangkártyáról kell hallgatni zenét, akkor tényleg verhetetlen a Shure 440 és a 480... hihetetlen, hogy szólnak
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz Vasinger! #50548 üzenetére
Ez egy sziszegős felvétel. Még a Fischer FA-003-al is sziszeg kicsit, pedig azt nagyon nehéz ilyen helyzetbe hozni.
Másikat nem hallgattam meg, nem szeretem.
Nem is értem miért kínzod magad ilyesmivel, főleg most ünnepnapon. Amúgy zenét szoktál hallgatni?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs