Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vasinger!

    nagyúr

    Nem leszek rövid, előre szólok :)

    Pár hónapja lecseréltem a Shure SRH-840 fejhallgatómat egy NAD VISO HP50 típusú fejhallgatóra. Mindenek előtt leírnám milyen az új fejhallgató karakterisztikája: Meglehetősen lineáris, V karakterisztikától nagyon messze áll. Zártsága ellenére hatalmas térrel rendelkezik. Egyelőre legyen ennyi elég, abban biztos vagyok, hogy ilyet kerestem, ez való leginkább hozzám.

    Egyedül a forrást nem igazán találom meg hozzá. Jelenleg kettő DAC/AMP-al rendelkezem, pár technikai infóval is róla:

    - Fulla Schiit
    USB Receiver: C-Media CM6631A
    DAC: AKM AK4396 with Analog Devices ADA4610-based filter stage
    Output stage: TI LMH6643 high-current rail-to-rail amplifier

    - Creative Sound Blaster X-Fi HD
    USB: Creative CA0189 U
    DAC: Asahi-Kasei's AK4396VF
    AMP: JRC 4556 op-amp.

    A specifikációkat tekintve érdekes módon szinte (VF végét leszámítva) megegyező DAC van mindkettőben de jelentősen másként szólnak, aminek okát talán nálam hozzáértőbbek tudják majd megmagyarázni remélem.

    Schiit:
    Hhhhhetetlen nagy tér. Ilyet még soha, sehol nem tapasztaltam. Annyira "jól szól" minden elkülönül, érzed mi honnan jön, nehezen tudnám jobban leírni ezt. Elképesztően tisztán szól, nincs semmi zaj. Egyetlen nagy bajom van vele csak, amellett, hogy a mélyek picit visszafogottabbak az X-FI-hoz képest(ezt még kibírnám), mégpedig az, hogy sok a magas. Pont egy picivel, de az már nekem zavaró néhány számban.
    Ami még nagyon tetszett benne, hogy kicsi. Mivel a fejhallgató hordozható, így akár munkahelyre, utazáshoz bárhova mellé tudtam rakni és mindenhol ugyanazt a hangminőséget kaptam, nem az integrált szennyet.

    X-FI:
    Közepesen nagy tér, bár itt inkább már a fejhallgatóé az érdem. Kicsit kevésbé szól tisztábban és viszonylag magas a zaj is, lehet egy rövidebb kábelre cserélve ez megjavulna. Viszont a karakterisztikája pont jó. Pont elég mély, pont elég magas és közép. Egyedül a kisebb tér és a nem "szól jól" annyira jól ami ellene szól. Tehát ha most választanom kéne, egyértelműen ez maradna, de ennek a fő oka a nem bántó magasok lennének. Ami negatívuma az az, hogy 44.1k-t nem tudja, de mivel nem ASIO-zok, így nem akkora probléma, de ez lényegesebben nagyobb fizikailag, mint a másik, ami a hordozhatóság rovására megy picit.

    Legszívesebben számonként cserélgetném a két forrást, az éppen hozzáillőhöz, de ez nyilván nem kényelmes megoldás....

    Szívesen meghallgatok minden vélemény, ajánlást ki mit gondol erről, teljesen nyitott vagyok mindenre! :R

    Abban biztos vagyok, hogy a kettő használt árának összegénél többet nem költenék forrásra. (~30k)

Új hozzászólás Aktív témák