- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
krichd1
addikt
válasz Radomer #40144 üzenetére
Zenész életrajzi filmből van bőven, itt egy lista könnyűzenei oldalról. A Whiplash eléggé kilóg ezek közül, meg úgy általában a zenés filmek közül, akár lehetne sportfilm is.
Blues vonatkozásban nekem legutoljára a Cadillac Records tetszett.
Illetve van még néhány film, aminek nem jut eszembe a címe.[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz CaNNa3IS #40143 üzenetére
"Jó film a whiplash. Imádom a jazzt főleg a bigband-et abban nőttem fel mint fúvós."
Akkor tudhatod, mennyire a valóságtól elrugaszkodott az, ahogyan az "edző" beszél/bánik a növendékeivel.
Lányom, aki 12-13 éve hegedül, végig hörögte a filmet, hogy mekkora baromság ez dramaturgiailag.Tény, hogy a zenét jó volt hallani.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Radomer
aktív tag
válasz dgyuri0123 #40154 üzenetére
Lehet elrugaszkodott volt, de ez volt az a plusz amitől nem volt egy hétköznapi sztori.
Máskülönben a zenék között tuti aludtam volna a film alatt.
Fiatal még az éjszaka szerintem beülök egy "Cadillacba"-be.
[ Szerkesztve ]
-
válasz dgyuri0123 #40154 üzenetére
Ez a lényeg. Nem érdekel dramaturgiailag (leírni se tudom :-))
De hát ezért film. Más egy szimfonikus vagy kamarazenekar vonósokkal és más kaliber egy rezes bagázs :-).
Nekem voltak aberrált tanáraim. Mi se voltunk normálisak sose.
Szóval igen tudom. Ezért írtam, hogy jó film.Most vettem észre a Walk the line-t. Az egyik kedvencem. Ha még nem láttátok akkor kötelező.
Joachin Phoenix jobban énekli mint Cash.[ Szerkesztve ]
Stay up Stay humble Ride hard Get stoked
-
orbano
félisten
sziasztok!
egy kis útmutatásra lenne szükségem. otthoni hifimet szeretném kicsit feljavítani, mert jelenleg az alapapi analóg kimenetet használom, ami... tudjátok. régen egy e-mu 0404 PCI kártyám volt, annak a hangzásbeli nívóját szeretném (minimum) elérni, de USB DAC formájában. szerettem, nagyon természetes, zenei hangja volt. előny, ha fejhallgatóerősítőként is funkciónál. ott nincsenek nagy igényeim, ha egy átlagos erősítő fejhallgató kimeneténél egy picivel dinamikusabb, az már nekem elég (K500 lógna rajta, tudom az többet igényelne, de most erre futja). a lényeg inkább az ár, szeretném minél olcsóbban megúszni a dolgot. van esély, hogy nem kell súlyos tízezreket rákölteni? természetesen használt is jöhet, ebay, kína, akármi.
a lánc végén egyébként egy Denon 1080R és Elac EL-60 lenne egyelőre. minőségben nem is szeretném ezt nagyon túllőni, mert majd később fejlesztek, de az 500k+-os büdzséből, addig elég a középszer
előre is köszönöm a segítségeteket!A vér nem válik VAZZE!™
-
Bodz
nagyúr
válasz orbano #40161 üzenetére
Van apron 20-ert Fiio E07K, annyit vegulis meger. Olcsobban SMSL M2, ami jobb hangra ugyan, de elofordulnak megbizhatosagi problemak. Ugy kb. 20 korul ott van meg a Musiland 01 US es a 04 MX is (+afa, ha nincs szerencsed).
Esetleg Soundblster E1, ha minden kotel szakad.[ Szerkesztve ]
-
Golota
aktív tag
Tudtok ajánlani egy jó műszerészt Debrecenben, aki egy rakocnátlankodó Pandát rendbe tudna tenni?
-
Crondore
tag
válasz orbano #40159 üzenetére
0404 hangját nem fogod 10-20 ezerből megugrani, tudom nekem is 0404 -em van. Külső DAC ami jelentősebb változást fog hozni pláne meg usb-n min. 50 de inkább több. Bár lehet valaki tud okosat mondani, de az olcsó DAC -oknak elég gyenge az usb transzportjuk, pontosabban a köré épített elektronika véleményem szerint. Inkább hagyd a közép kategóriát, bár az inkább 70-100 környékén indul. Normálisabb usb hangot én 100+ környékén hallottam de ez ugye elég szubjektív.
-
Crondore
tag
válasz Crondore #40165 üzenetére
Randomer kolléga leírását továbbítom. Teljesen együtt értve vele, alább saját szubjektivitásomat hozzátéve.
Ma sikerült összevetnünk Crondore kollégával 3 dac/amp-ot, amihez szerettünk volna egy kis élménybeszámolóval szolgálni a közösség számára.
A versenyzőink:
1. Danon DA-300 Usb mint referencia, mert ezzel van hosszabb távú tapasztalatom.
2. Audio-gd NFB-11 a kiságyú
3. Audio-gd NFB-29 a nagyágyú.Crondore kiegészítése: NFB-29 szó szerint nagyágyú, mind terjedelemben mind pedig súlyban(5kg).
A tesztet két fejhallgatóval végeztünk, így kiderül ár/érték arányban, illetve szinergiában, hogy állnak egymáshoz a készülékek.
Elsőnek a különböző forrásokról írnék mit várhatunk a készülékektől.
Denon DA-300usb koax, usb nem teszteltük, mert Bodz már próbálta és nem volt különbség a kettő között, így nem is húztuk vele az időt.
NFB-11 usb bemenete csapnivaló ebben mindketten egyetértettünk. Zajos, fedett, siralmas. Koax részével természetesen nem volt gond.
NFB-29 Mindkettő kiválóan működött nem találtunk különbséget a kettő között.Crondore kiegészítése: NFB-11 és az NFB-29 ugyan azt az usb-t tartalmazza ugyan az a drivert használja, ennek ellenére a különbség égbekiáltó egymáshoz mérve.
NFB-11:
ATH: Denonhoz képest nagyobb tér. Olyan mintha a gyeplőt elengednénk. Részletességében jobb a Sabre miatt, élességét csak resamplerrel lehetett annyira lágyítani, hogy a Denon alap zeneiségi szintjét elérje.
HE-560: A tér itt is sokkal nagyobb. A Sabre analitikussága itt sokkal szembetűnőbb mondhatni a szinergia nincs meg. Túl neutrális, és gyors a fejes hozzá. Az erősítő része nagyon kevés. A mély hangok összeroskadnak, és zavarossá válnak.Crondore kiegészítése: resamplerrel ATH -val tényleg jól muzsikál, viszont a Denon alapból hozza ezt mókolás nélkül.
NFB-29
HE-560: Itt a tér még egy kicsit nagyobb, mint az NFB-11 esetében. A Sabre analitikussága ellenére a felépített analóg rész megfelelően képes kompenzálni, ezáltal sokkal hallgathatóbbá teszi az összprodukciót, nem úgy mint a 11-es testvére. A Denonhoz mérve részletességben többet kapunk vegyítve a Denon zeneiségével. A közép és mély tartomány sokkal "dögösebb" karakteresebb, mint a Denonnál. Az énekhangok itt elérik a Denon szintjét, ami a 11-es kis tesónál nem volt az igazi. A hangszerek szeparáltabbak szólalnak meg szépen kivehetőek voltak egyenként is, de még nem vonta el a figyelmet a zenéről.
ATH:
A dögösséget, és az énekhang artikulációt leszámítva leszámítva nem véltünk az NFB-11 -hez képest más különbséget felfedezni.
Konkluzó:
NFB-29 egy nagyon jó dac/amp, és a Hifimannal párosítva hatalmas előrelépés a Denonhoz képest, még úgy is ha a Violectric segít megtámogatni. Úgy véltük itt megéri a felárát még úgy is ha csak fejhallgatózásra szánja valaki. ATH mellé már túlzásnak éreztük, mert nem volt képes akkora előrelépést elérni mint a HE-560.
NFB-11 az ATH-hoz viszont jobban illik, mint a Denon. Bár kinek mi a fontosabb. A tér vagy az énekhangok tökéletesebb reprodukciója.Crondore hozzáfűznivalója:
Mivel az Ath-a900x egy zárt fejhallgató az NFB-11 által megjelenített tér pedig annyira hallgathatóvá teszi vele a zenét, hogy az analitikus megközelítést nem szem előtt tartva így ez a kettő nagyon jó páros ha valaki a zenei élményre fekteti a hangsúlyt - mint pl. én. NFB-29 ár/értékben közel sem hozott annyit az ATH-nál mint reméltem de nem is egy kategóriában játszanak. Denonál pedig hiány érzetem volt az ATH -val és kissé mélybe húzott, de épp nem zavaró módon, pedig az artikuláció/reprodukció részletesebb mint az NFB-11 -nél. Egyenlőre az NFB-11 az ami ár/értékben az ATH passzol. Persze hallgatózom majd még tovább. Szeretem az ATH-t és nem áll szándékomban lecserélni.
ATH - HE-560 összevetés már ha egyáltalán van értelme, nagyon nem egy kategória. Nekem ahogy azt Randomer kollégának is említettem, túl analitikus és neutrális a HE-560 hangzása, először kissé mély hiányosnak éreztem, de ez nem is csoda az ATH után. De a természetes hangzása kicsit hosszabb hallgatás után megfelelően meghajtva hozza azt a szubbasszus érzetet, amit már nem csak a fejében érez az ember, persze nem olyan mintha hangfalat hallgatna az ember de megmozdít bent valamit. Ezt az ATH is tudja csak nem ilyen jelleggel, ebből adódóan az ATH nagyon érzékeny a mély tartomány reprodukciójára azonnal ráborítja a mélyeket az egész hangzásra, mint ahogy azt az NFB-15 nem olyan rég megtapasztaltam. Az HE-560 analitikus mivolta zenei reprodukcós képessége és gyorsasága miatt azonnal megmutatja a lejátszási lánc hibáit - ez a teszt során nagyon jól jött - míg az ATH sokkal elnézőbb ezekkel szemben. Amit még megállapítottunk Randomerrel, hogy az ATH indokolatlanul túlárazott, a valódi ár-értéke valahol 50-70 körül lehet, a bolti 90-130 helyett.
Ennyit kiegészítéskén az én szubjektivitásom forrásából.
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
Végre szól a DACtron!!
Az inverter egy NYÁK-hiba (zárlat) miatt leégett, így a neg. tápot most egy 9V-os elem adja, de opák nélküli állapotban működött, így javítás után jó lesz az is!kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bkercso
nagyúr
Igen, már csak dobozni kell.
Open source projektre tervezem, remélem, hosszú távon kapható lesz bele az XMOS-kártya. Az eddigi linkeken megszűnt, már csak itt találtam belőle. Egyébként jobb SPDIF-en a másik XMOS panelemnél.[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
.DLL
veterán
válasz bkercso #40170 üzenetére
Gratula, ez nagyon komolyan néz ki!
Érdekes, hogy ez a jobb, itt még Pulse trafó sincs. Viszont a Moment DAC-ban van -> ergó lehet hogy két trafó ront a helyzeten?
A DACtron-nál viszont I2S megy közvetlenül igaz? (mondjuk nem is lenne ezen hely külön ASRC-nek)
(#40164) Golota: Leírom a problémát, mivel mi már értekeztünk priviben, hátha valakinek van valamiötlete. Szóval elkezdett torzítani az erősítő, és a potmétert feljebb csavarva bekapcsolt a hangszóróvédelem, a relé leoldott. (DC a kimeneten?) Egyik végtranyó elhalálozott? Az a furcsa nekem, hogy mindkét oldal egyszerre ment tönkre. Sajna nem ismerem a Panda kapcsolástechnikáját.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
bkercso
nagyúr
Thx!
Van SPDIF-kimenet pulse-trafóval is, de I2S-t használ. A trafó amúgy galvanikus leválasztást csinál és így javít, itt viszont az USB-n kívül az eszköz nem kapcsolódik semmihez, vagyis nem is kell leválasztás.
Visszatérve az asztali rendszerhez, azért van diffi határozottan, de nem vészes. A DACtron-ba is tettem 5 capacitance multipliert, 4 IC-s stabilizátort és 3 RC-szűrőt. Minden fokozat min. 120 dB szűrést kap.
A Panda-témához: Tövig be van dugva a fejes?
A kimeneten attól is lehet DC, ha a bemeneten van, mert DC-csatolt az erősítő. Mi előzte meg a hibát, mi változott?[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
ZeUS2140
aktív tag
Sziasztok!
Egy xmos (pcm5102) és egy dragon 02 között minőségben megéri az a kétszeres ár?
rock zene, füles, pcxmos-ból elvileg van diy. Érdemes megvenni? Alkatrészek minősége? Anyagilag megéri?
XMOS-al kapcsolatban még egy kérdés: az upgrade verzió elvileg csak az 0.1PPM TCXO-ban tér el, a normáltól. Megéri-e a majd' kétszeres árat, vagy akkor már tényleg a dragon 02?
Bocs' a sok kérdésért, meg használtam is a keresőt, de túl sok már az infó
hülye ember nincs, csak keveset kérdez...
-
HUNNIA1920
őstag
válasz ZeUS2140 #40173 üzenetére
Szia!
Majd jönnek a szakik és pontosabb választ adnak, addig elöljáróba annyit, hogy az az XMOS panel inkább USB->koax konverternek jó, a DAC része tudtommal nem nagy durranás. A Musi 02 Dragon DAC része jobb.
A legjobb mind2 lenne és akkor az XMOS lenne a konverter, a Musi 02-t pedig koax-ról etetnéd.
Ha csak az egyik jöhet szóba, akkor vagy megveszed az XMOS-t és elfogadod, hogy a DAC rész olyan amilyen (akár későbbiekben erre építve fejleszted) vagy csak a Musi 02 és annak legalább alapból jó hangja van. Utóbbinál nem tudom, hogy az USB része mennyire életképes, mert az olcsó kínai cuccok rákfenéje az USB rész.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
Dorian
félisten
válasz HUNNIA1920 #40174 üzenetére
Musi-k USB-je nem rossz.
Ha jól emlékszem Neked, nekem is Musi 01-re épülő Hivox transzportunk van.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Golota
aktív tag
Sziasztok. Lehet, hogy a probléma mégsem az erősítővel van.
Az egyik este zenét hallgattam és mikor kicsit fel akartam tekerni a hangerőt, akkor kattant egyet a füles, majd lekapcsolt. Nulláról finoman tekerve megint kattant és visszakapcsolt, de csak nagyon kis hangerőn volt hajlandó működni. Ellenőriztem a kábeleket, kikapcs-bekapcs, kipróbáltam másik fejhallgatóval, de ugyanazt csinálta. Másnap reggel megint bekapcsoltam és akkor már érezhetően torzított, recsegett.
A DAC pillanatnyilag egy Xonar DG. Kb 1 éve van meg. Rádugtam mindkét fejest az előlapi panel kivezetésre (Xonarra kötve) és azon jól működtek.
Kipróbáltam a telefonomról meghajtani az erősítőt, de ott nagyon halk és lapos volt. Kicseréltem az összes kábelt (táp, RCA). De ugyanaz volt a helyzet: a Xonarra kötve torz, recsegős hang. Elkönyveltem, hogy az erősítőben ment ki valami, ekkor írtam meg DLL-nek, meg kérdeztem a műszerészt a fórumon.
A Xonarra közvetlenül rádugva az aktív hangfalaimat, éppen mesét néztünk a gyerekekkel és feltűnt, hogy a karakterek hangja mosott, tompa. Alig észrevehetően, de azért feltűnt. Feltekerve a hangerőt, ez is torzan szólt, persze közel sem annyira, mint a fejesen, de nyilván ezek a hangszórók nem is olyan érzékenyek.
A történet jelenlegi állása: az alaplapi hangkártyára kötve nem kattog és nem torzít az erősítő. Nem is szól olyan jól, mint a Xonar, de így legalább működik. Ezek alapján azt gondolom, hogy a Xonar line kimenete adta meg magát. A telefonomon meg észrevettem, hogy a tok miatt nem megy be rendesen a jack, de az is lehet, hogy eleve torzít a teló.
Semmi különöset nem csináltam egyébként a Xonarral és napokig hibátlanul ment. Összesen annyi történt, hogy WASAPI-ról ASIO-ra állítottam át, ami egyébként meglepő és észrevehető javulást okozott a hangminőségben, míg el nem kezdte megadni magát.
Most tesztelem egy ideig az alaplapiról, nem merem a Xonarra kötni, nehogy tönkretegyen valamit.
-
-
-
.DLL
veterán
válasz HUNNIA1920 #40174 üzenetére
A 02 Dragon-t aligha lehetne koaxon etetni, mert csak USB bemenete van, (ami egyébként teljesen jó, aszinkron, Bulk módot támogat) ami koaxot ezen látsz az itt is kimenet, tehát ez is tud transzportként funkcionálni.
(P.H.)
-
matyi94
senior tag
válasz bkercso #40184 üzenetére
Imádom a hammond dobozokat! Most találtam egy marhajó boltot tőlem 2 utcára, minden van náluk+rendelnek neked bármilyen nagykerből.
Btw.: nyáron megyek gyártástech. laborba. Smd forrasztásból tdkzni. Ha valaki szeretne "legózni" szerintem meg tudjuk oldaniLegyen szép napod!
-
guppy
őstag
válasz bkercso #40168 üzenetére
Grat !
Jól néz ki, eddig egy O2 + ODAC + aksit terveztem munkahelyi rendszernek használni, de gyanítom h ez porba veri az ODACot Lesz majd róla előre elkészített BOM amit elég feltölteni csak valamelyik nagyobb kereskedőnek, h ne nekem kelljen összeválogatni az alkatrészeket ? Vagy esetleg egy group buy ?
Mekkora a fesz erősítése ? kapcsolható ?
-
matyi94
senior tag
BME ETT laborjában is gyártanak nyákot és azok hibátlanok. Kérdezzek rá?
Legyen szép napod!
-
Exodius
őstag
Ha megnyerném a lottó 5-öst feltámasztanám a Hi-Fi Magazint és lenne neki egy külön részlege ahová az alkotásaitokat raknánk.
-
Golota
aktív tag
válasz Golota #40176 üzenetére
Nagyon úgy néz ki, hogy a Xonar lesz a probléma forrása. Le kell cserélnem, csak azt nem tudom, hogy mi lenne a legoptimálisabb megoldás. Ha jól gondolom, egy USB DAC kellene nekem. Az alaplapomon USB és optikai kimenet van.
A lánc: a beszerzendő hardver - Panda Amp - Grado SR80e/Tapstar Pro80. Zene kizárólag metal, abból is a zúzósabb fajta.
A keret: maximum 30 ezer, de nem bánnám, ha olcsóbb lenne. Nem szívesen vennék olyat, ami erősítőt is tartalmaz, hiszen már ott a Panda, így az amp rész kidobott pénz lenne (így gondolom). Nyitott vagyok akár egy jó hangkártyára is, bár ahogy olvasom, inkább a külsős eszközöket ajánljátok. Olyan kellene, ami harmonizál a már meglévő eszközökkel és alkalmas a zúzós zenékre. Köszi a segítséget.
-
.DLL
veterán
válasz Golota #40193 üzenetére
Nagy kő esett le a szívemről, hogy nem a megvásárlás után egy héttel ment tönkre a Panda!
DAC-nak én az SMSL Sanskritet ajánlom, de a felszerelés többi eleméhez jól passzol a Fiio E10K is, bár az szerényebb tudású, és inkább laptop táskába dobható kis all-in-one eszköz.
(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz matyi94 #40195 üzenetére
Én az új, K-s verziót ajánlottam, ami közel sem olyan mosott, mint az első verzió, tisztább, világosabb hangja van, egész jó térrel! Ez már megér 20k-t persze ha a fent említett hordozható applikáció fontos (jelen esetben a fejhallgató kiemenete valóban fölösleges).
(P.H.)
-
-
.DLL
veterán
válasz Crondore #40166 üzenetére
Erről meg is feledkeztünk a nagy DACtron lázban Köszönjük az összehasonlítást!
Nekem a leírt láncból egyedül a Denon DA300 hangja ismerős, illetve egy másik Audio-GD, de ismerve a gyártót ebből nem vonható le sok konzisztencia (túl sok típus)
Szerintem kellett volna három fő vonal, pl. Wolfson, Sabre, Texas alapú DAC-ok, és azokon belül néhány kategória család, a belépő kategóriától, a "reference" osztályig. És azon belül is fokozatos sorszám emelkedés, ha meg is szüntetik az egyik modellt, akkor tudjuk, hogy a következőnek mi volt ez elődje. pl. NFB 17.2 amit hallottam, megszűnt, de mi a folytatása? Az NFB-29 az honnan jött, mi volt/van alatta? Oké, hogy meg kell hallgatni a DAC-okat, de a kuszaság nem könnyíti meg a válogatást. (persze az ár igen :Đ )(P.H.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest