- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz HUNNIA1920 #39794 üzenetére
Dc blokkolóra nem tudom minek rakott ledet.
Nem hiszem, hogy bonyolult cucc van benne. Gondolom a szokásos graetz+2 nagykondi. Aztán persze lehet több. -
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz HUNNIA1920 #39794 üzenetére
Én pl. ilyen elosztót [link] adtam el 25ért. Hasonlítsd már hozzá...
Tápkábel meg már ott nem szimpatikus, hogy oyaide dugónak nevezi ami rajta van, holott csak egy kínai koppintás ami egyébként ~4eFt/pár. -
Tamoo
MODERÁTOR
Szabályzat! III. 10. 16.
"Különösen tiltott a Felhasználói Tartalomban: A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni." -
HUNNIA1920
őstag
Igen amit eladtál 25-ért, az boltban 38eFt. Szerintem volt már róla szó, hogy nem érdemes valaminek az új árát egy másik valami használt árával összehasonlítani.
Ettől függetlenül én nem azt mondtam, hogy ez a tuti vétel, csak egy opció volt. Aki egy kicsit jártas a témában, az tudja, hogy a bolti cuccok ára az átlag embereknek nem olcsó. Pl.: Hivox-ot nem tekintem boltinak és az sem olcsó (nekem). Használtan időnként ki lehet fogni márkás elosztókat, de elég ritka.
Én 20e-ért kaptam meg az elosztót és annyiba került, mint egy Alces One.
Igen, kínai másolat a dugó. Az eredeti ára 55eFt körül van. Ha azzal szerelné, biztos jobban vinnék.
Arra kíváncsi lennék, hogy ha egy ilyen dugót lemásolnak, miben tudnak annyit változtatni, hogy 55e helyett 4eFt lesz belőle. Gondolom az anyagminőség más, de nem egy bonyolult szerkezetről beszélünk.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
bkercso
nagyúr
válasz HUNNIA1920 #39810 üzenetére
Ilyen rétegterméknél az árat nem az alapanyagár határozza meg.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Tamoo
MODERÁTOR
"Szerintem volt már róla szó, hogy nem érdemes valaminek az új árát egy másik valami használt árával összehasonlítani."
De én egy jófogáson hirdetett "gányolt" (idézőjelben ... szóval ne vegye sértésnek senki) valamihez mertem hasonlítani. Vagyis nem is hasonlítottam, csak említettem hogy mit lehet szerezni 25ért.
[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
Mindenen. Más a csatlakozók anyaga, a bevonatuk, a műanyag alkatrészek, a csavarok, a belső felépítés. Igazából csak fotón nagy a hasonlóság.
-
Agyzuzo
addikt
Érdemes lehet egy ilyenbe dugnom a studio monitorjaimat és a mélynyomómat + az USB tápját? Javít a hangzáson? Jelenleg egy MGE Ellipse UPS-be vannak dugva a géppel (gép, monitor, nyomtató, stb).
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Agyzuzo #39815 üzenetére
Nálam nem okozott nagyságrendi változást. Ettől függetlenül másnál lehet "szembetűnőbb" hatása. Nem lehet előre megjósolni. Én is csak próbaképpen vettem meg aztán adtam tovább. "Sajnos" vidéki vagyok, haveroktól nem volt lehetőségem kölcsönkérni. Fővárosiak előnyben...
Volt, hogy ~40e-s tápkábelt adtam el, mert nálam nem hozott szinte semmit, erre aki gyengébb rendszerhez megvette, áradozott róla.
[ Szerkesztve ]
-
HUNNIA1920
őstag
Igen, én is pont így vagyok, ezért sem költök erre a témára többet. Volt már nálam is drágább kábel és "jobb fajta" elosztó, de amiket írtak róla, hogy "végre előjöttek a nemlétező mélyhangok", "dinamikusabb zene", "több kategóriával magasabb szintet megütő hangok", stb. nálam nem jelentkeztek. Most vagy nagyon jó "minőségű" a hálózat nálunk vagy én vagyok tök süket.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
addikt
Üdv!
Ha már az elmúlt egy-két napban többször szóba jött a tápkábel kérdés, akkor kérnék én is véleményt, hogy egy Audio-GD NFB-15-ös DAC gyári tápkábelét milyen típusúra lenne érdemes lecserélni? Erről a gyártóról és erről a konkrét kábelről van esetleg valakinek konkrét tapasztalata?[link] Lehetőleg hazai forrásból beszerezhető cuccok érdekelnének."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Generalhu
tag
Sziasztok!
Egy dac vásárlásán gondolkozom,két típust néztem ki magamnak IFI nano DSD és NUPRIME UDSD.
Véleményetek szerint,melyik lehet a jobb választás hangminőséget tekintve? (RCA kijáratot használnám) Az IFI-ről már vannak tesztek,de a Nuprime még viszonylag új.Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Generalhu
tag
válasz bkercso #39821 üzenetére
Hát akkor lehet az én Ismereteim hiányosak,de Az IFI-ben lévő DSD1793 Dac chip az nem a legrosszabb és több híres külföldi fórum és újság köztük magyar is dicsérte Gyári adatok és RMAA-s mérések plussz benyomások pozitívak nagy testvérei micro széria,pedig már magasabb szegmensben sem rosszak.
NUprime pedig a NUforce high-end részének kiszervezett egysége,valami X-mos alapu USB receiver és Sabre alapú DAC dolgozik benne. -
Yodamest
veterán
Sziasztok,
A fejhallgató a mai napon kiválasztatott, egy Yamaha mt220 lesz. Egy jó kis cucc kellene alá, leírom mit találtam:
van most egy ilyen akció - ez megérné így egyben?
vagy a fiio E10K amin még gondolkodom. A dragonfly önmagában baromi drága, 2X annyi majdnem mint az e10K. Tényleg annyira jó? Esetleg más megoldás ha ezek nem?Köszke.
-
törölt tag
válasz gubabela #39826 üzenetére
Én nem a lejátszókra gondoltam USB DAC módban, hanem a hordozható DAC-amp cuccaikra. Mondjuk a D42 meg attól felfele nem lehet olyan rossz már. Igaz nem is olyan olcsók.
bkercso: Ezmiez? Annyit látok, hogy XMOS, meg zöld
-
bkercso
nagyúr
válasz #16820480 #39829 üzenetére
Építek egy hordozható DAC+amp-ot, de csak magamnak. Kis Hammond dobozban lesz. XMOS I2S (kártya) --> WM8741 DAC chip --> diszkrét opák és diszkrét fejeserősítő (HeadFlow). Kikapcsolható crossfeed. Fix és szabályozott RCA-kimenet. Trafós SPDIF-kimenet. Háromfokozatú tápzajszűrés/tápstabilizálás (össz. 150-180 dB), az utolsó fokozat mindenkinél saját. USB-ről táplálódik, 450..500 mA-t eszik majd.
Sokat várok tőle, aztán majd meglátjuk...[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
Kérem SÁGI SIMONt, legyen szíves privátban megkeresni!
Köszönöm és elnézést.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
-
bkercso
nagyúr
válasz #16820480 #39836 üzenetére
Ha jól emlékszem, Bajnokpityu DAC-jában is ez van, és PCM1794-em már van a MomentDAC-ban, szerenék egy ilyet is. Meg még ennél is nyomósabb érv, hogy ez fesz-kimenetes, míg a 1974 áramkimenetes, és az IV-konverter el se fért volna, és a fogyasztásba is bajos lett volna belepasszírozni...
Publikus lesz majd a terve, megépíthetitek. NYÁK-ot is tudtok utánrendelni. Kb. 40k az anyagár.
Az volt a cél, hogy repülőn is teljes értékűen lehessen zenélni, és az új melóhelyen se röhögtessem magam egy 7 (hét) dobozból álló szettel...
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz #16820480 #39838 üzenetére
ESS9018 szintén áram kimenetű, kéne az I/V konvrzió, ami plusz kockázat a hangminőség terén. Musiland 03-nál is ez volt a baj: a DAC chip után 1 IC, benne 4 (négy) műveleti erősítő integrálva, kevés táp szűrés, kevés helyen. Meg is volt az eredménye, hihetetlen sok információ bennragadt a DAC-ban, és amikor bekötöttem a helyére az általam épített I/V fokozatot, azonnal kinyílt, felnőtt a hangja egy másik kategóriába. Szóval nagyon nem mindegy mi és hogyan van a DAC chip után, lehet jó is, de lehet hátrány is egy plusz I/V fokozat.
Egyébként a múlt héten nálam lévő A-GD NFB 17.2 (amire szó nélkül lecserélném az én DAC-omat) szintén Wolfson chipekre épül, és korábban is amit hallottam ettől a gyártótól az mind nagyon zenei volt, szerintem jó választás.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
krichd1
addikt
Wolfson chipekre könnyebb jó hangú DAC-ot építeni, alapból zeneibb hangjuk van, toleránsabb chip mint a Sabre, utóbbinak nehezebb a kiszolgálása. Olcsó Sabre alapú DAC-ok visítanak is rendesen, ahogy eddig észrevettem.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
demars
addikt
Megérkezett az ocó muse mini usb dac a tengeren túlról... Cirka 4 hónapot vártam rá. Pofás darab, de semmi doboz, driver cd vagy ilyesmi... Egy vékonyka usb kábelt adtak mellé, kb nyomtató kábelem is jobb.
Gondolom ehhez is kell driver, tehát előbb azt keressek..Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
félisten
-
törölt tag
Na de te is írod, hogy milyen jó lett, akkor pedig meg lehet oldani azért. Bertalan pedig ügyes mérnök
bkercso: Majd ha egyszer visszajössz esetleg, én kíváncsi lennék azért egy 9018-as cuccra. Nézegettem XMOS alapú cuccokat, a legtöbb persze Wolfson chipre épül, de akad egy-kettő Sabre is. Csak azokban nem bízok annyira. Mármint akik építik (tervezik) őket, azokban.
-
törölt tag
Na jó, de a Musi 03 alapból akkora, mint egy cigisdoboz, ha azt duplázod, akkor még mindig nem olyan hatalmas azért Nyilván hordozhatónak számít ez is persze. De otthonra nem annyira, és ha mondjuk a DAC is befér egy akkora házba, mint mondjuk a HF, akkora két doboz még simán elfér az asztalon.
-
.DLL
veterán
válasz #16820480 #39849 üzenetére
Kezdünk kicsit elmenni a tárgytól Asztalon simán elférne persze: ha van hely nem probléma, hogy mi mekkora és mennyit fogyaszt. Az enyém is tök jó, hogy nagy és nehéz, nem rántja le a vezeték, könnyű hozzáférni, de ezt biztos nem venném az ölembe repülőn, noha az akkujáról elmenne egész út alatt.
Szóval egy zsebméretű DAC-nál meg kell válogatni milyen megoldásokat választ az ember. És ebből a szempontból a WM8741 még nem is kompromisszum, hiszen az egyik legjobb chip, és megspórolt helyre komolyabb táp elférhet.(P.H.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- Öregszem
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest