- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
btraven
őstag
válasz bkercso #109302 üzenetére
Az hogy lehet hogy input jel nélkül az erősítőmön tekerem a potit és mintha csak egy pici pattanást hallanék. De ha 20 Hz-es input jel van (ezt teszteltem most a fejeseken) akkor marha nagy folyamatos zörgés van ahogy tekerem a potit. Ezen most elcsodálkoztam. Tudtommal analóg poti van az erősítőben.
-
Polllen
nagyúr
80-100k környékén most mi lehet a dongle/portable dac-k között a legjobb? Kellene valami tiszta, precíz hang, ami mobilis. Nem kell bika erősítő, csak jó dac. Könnyen hajtható dolgok lesznek rákötve.
A mojo 1 adná magát, de az micro usb-t már dobnám."Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
-NoVa-
addikt
válasz Polllen #109354 üzenetére
Cayin RU7 kicsit kifeszítve az árkeretet? Tud rendes vonalkimenetet is, a Hemp is elmegy róla, a Xelento 2-essel meg a legjobb utazószett.
Illetve ha csak 3.5mm kell, nem lényeg a vonalkimenet, a HiBy FC6 elvileg még jó cucc, az RS2-őmben hasonló a DAC rész és igencsak jó analóg hang.
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
Köszi az ajánlatokat.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Xelo
addikt
válasz Polllen #109354 üzenetére
ibasso dc07 pro, szerintem nem kérdés. próbálkoztam egy pár dongleval az utóbbi 2 évben, ez nem csak hogy hozza asztali dac/ampok minőségét de a legtöbb általam hallgatott asztalit még túl is szárnyalja. pl k9 akm-hez képest jóval nagyobb térben ábrázolja a zenét és nagyon részletező de mégsincs digitális túlélesített hangja. másik dolog hogy iszonyat keveset fogyaszt, egyáltalán nem melegszik és még egy 300ohmos fejessel is elboldogul éppen (bár ez már határeset). cayin ru7-et nem próbáltam de arról is szinte csak pozitívat olvastam, a hátránya hogy sokat eszik és ha jól rémlik melegszik is, ezért nekem nem volt opció mobil fronton.
-
stellaz
veterán
FIIO K9 AKM, mint DAC, nem tudom, hogy mit csinál jól, de mióta megvan, jóval többet hallgatok hangfalon is zenét. Sima, de mégis dinamikus és természetes hangja van.
Gondolom szimmetrikus kimenetről még jobb is lehet, mert pl a fejes részénél hallhatóan jobban szól a ballanced kimenetről.A teljesítmény - hangerő viszonylatában pedig itt is az van, amit többen is írtatok, hogy a teljesítmény nem a hangerőhöz kell. Ez 2watt mellett kb 3/4-ig tekerhető high-gainen a HE400Se-vel, ahol még nem fáj, de az ötöd ilyen teljesítményű ZenDac-on is pont eddig lehetett feltekerni (és ott már bőven torzított vele a HE400SE a dinamikusabb zenéknél).
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
Köszi a tippet. A kütyütiszem imádja. Meg az ára is pont kereten belül. Persze azért még megrágom a dolgokat, mert a Cayen ru7 is zseni cuccnak tűnik. Mondjuk a ~40% körüli felár azért már húzós.
Amúgy ilyenkor bánom, hogy az asztali megoldás hosszú távon kényelmetlen. Egy SMSL RAW-MDA1-t bevállalnék.
-
Xelo
addikt
válasz Polllen #109365 üzenetére
én is az ibasso és a cayin között vacilláltam és igazából az ár illetve hatékonyság miatt döntöttem az olcsóbb verzió mellett, nagyon nem bántam meg (de valszeg hasonló sztori lett volna akkor is ha a cayint rendelem). köv héten meg pont a raw-mda1-et fogom tesztelni. írok majd ha lesz vele tapasztalatom.
-
Polllen
nagyúr
válasz s4tch #109366 üzenetére
Régebben nézegettem az S2-t, de akkor még nem szántam volna erre ennyit, most meg igazából a Cayin RU7 - nálam - kiütötte ebben az ársávban.
stellaz
Tavaly december környékén felszámoltam a fejes láncot, de most a kedvesem felajánlotta, hogy mondjak tippeket karácsonyra, mit szeretnék. Valahogy ez ugrott be.
Na jó az első az SMSL RAW MDA1 volt, úgyis akarok egy zárt mindenes fejest, de mivel a fejessel mozognék a lakásban, kertben, igazából hordozhatónak lenne értelme.
A Grado 325x-t imádtam, de a mobilitáson sokat ront a vastag kábele nekem.
Most a fejes topikban is tárgyalt Sony MDR M1, Fiio FT1, Sennheiser 620s között megy a matek, valószínűleg a dac tonalitása fogja eldönteni, hogy melyik lesz.
Aztán ha már lesz egy ilyen jobb mobil dacom, lehet lesz egy nyitott fejes is az ünnepekre.Xelo
Mindenképpen írj róla, iiWi review-ban láttam először az MDA1-t, elég meggyőzőnek tűnik. Mondjuk ő az SMSL D6S-t is dícsérte, lehet a sztereó láncba bekerülhet egy..."Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
stellaz
veterán
válasz Polllen #109369 üzenetére
Helyes
Egyébként, ha egy tippet elfogadsz. Én elég sokat használom mobilisan a fülesemet és a bluetooth nagyon nagyon kényelmessé teszi ezt az egészet. Volt dongle cuccom, de ha zsebre akarod vágni, telefonálni, zenét váltogatni, kábelt poló/pulcsi alá vinni, stb akkor az aránytalanul macerább. Szerintem a dongle is akkor jó, ha valami fixebb helyen használod, nem pedig effektíve mozgás vagy mindenféle tevékenység (pl főzés) közben.
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
válasz stellaz #109370 üzenetére
Abszolút igazad van ebben, van egy Fiio BTR3K-m, és baromi kényelmes, hogy a teló szabad, de már nem nagyon használom, mert az ilyen dolgokhoz lett egy Airpods 2.
Az aksis BT-s cuccoknál nagyon jó, hogy nem kell a telóra dugni, de csak az aksi és a BT a bajom velük. (Az airpods-t és a céges BT-s fejest is kaptam, magamnak nem vettem volna.)
Az egész ügyet el tudnám intézni amúgy egy Audeze Maxwell-lel, de azon túl, hogy fél kg az a szerencsételen fejes, BT + aksi.
Max olyan aksis cuccot vennék, amiben ez cserélhető könnyen (mojo vagy xduoo xd05), de jellemzően ezek nagyobbak, mint egy dongle, szóval ugyanott vagyok.
Látom a környezetemben, hogy az aksi degradációtól már nem kell annyira félni, a bt-s fejesek is előbb rohadnak szét, mint hogy meghaljon, de...Leülök, fejes fel, dongle bedug tabletbe, mobilba, pc-be vagy rpi3-ba és mehet a zenehallgatás. Ennyi elég.
-
-NoVa-
addikt
Quad Cirrusból az A&K SR35 mellé kár egy gyengébbet tenni :) A Cayin kb ugyanolyan minőség, kicsit analógabb, kicsit tágasabb, az A&K kicsit talán jobban fókuszál a részletekre. Nem tudok a kettő között rangsort állítani, egyformán jók picit más karakterben.
Az RU7 mellé még azért akad a FiiO BTR15, minőségben, képességben elmarad, térben, életszerű előadásban egy jó nagy lépcső lefelé, de, amit a Cayin nem tud, ez egy egészen jó BT forrás. Ha nem akarok kábellel kötődni, egyelőre nem találtam ideálisabb kompromisszumot.
Ott van még mellette az ifi Go Blu, az inkább nagyobb impedanciás cuccokra és hangerőre optimális. Halk esti zenéléshez az alapzaja túl nagy, IEMatch 4.4-el azt némi dinamika árán ki lehet küszöbölni, de akkor meg már az a némi dinamika hiányzik belőle.
Avagy ott van az ifi Go Pod, a TWS adapterük. Ha nem lenne annyira bazinagy a tokja, ajánlanám, így én is sokkal ritkábban használom, mint a hangja indokolná.Idővel szerintem kipróbálok egy A&K HB1 -et, hacsak nem jön szembe valami más világmegváltó BT cucc, egyelőre kompakt forráaból ennyi van kéznél. Illetve miután az iBasso D16 Taipant összehallgatva az RU7-tel megállapíthattam saját füllel, hogy szinte teljesen azonosak (könnyen hajtható cuccal, azért a Taipan erősítője nem csak a 16 Ohmos Beyerből tudja kihozni a legjobb oldalát), még egy iBasso DC Elite -t meghallgatnék. Az színez, de jó ízléssel állítólag, és még nem hallottam ROHM DAC-ot.
-
nobela
senior tag
válasz Polllen #109369 üzenetére
"iiWi review-ban láttam"
iiWi mindent dícsér, totál hiteltelen a csávó.
Persze ez csak a nagyon sokadik videója megnézése után lesz egyértelmű.
EGYEDI AJÁNLAT !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, KáCsa ezüstözött szimmetrikus kábellel eladó 119.900.- Ft
-
Polllen
nagyúr
válasz nobela #109373 üzenetére
Önmagában ez még nem hiteltelenít el senkit. Ami hiteltelenné teheti az, ha valami nem jót dícsér, de ott is a helyén kell kezelni, hogy ami szerintem nem jó, az még másnak tetszhet.
Az általam hallott/ismert eszközökről azt mondta, amit én is hallottam, illetve azért több szempontot behozott, mint amit én mérlegeltem velük kapcsolatban.
Pl. már nem emlékszem melyik youtuber mondta, - tuti nem ő -, hogy ő nem készít videót olyan eszközről, amit nem tud ajánlani nyugodt szívvel. Azokat egyszerűen átlépi, mert nincs kedve a shitstormhoz. Én ezt el tudom fogadni, van választék.
[ Szerkesztve ]
-
nobela
senior tag
válasz Polllen #109374 üzenetére
Kiragadott példa: az egekbe dícsérte a Topping D70 Pro OCTO-t.
Aztán amikor kijött valami újabb toppingsmsl csoda (az éppen aktuális a héten) akkor elmondta hogy az OCTO-nak elég szűk a tere.
Ja, mert akkor már az újat kellett tolni. A saját tesztjében ugyan miért nem említette?
EGYEDI AJÁNLAT !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, KáCsa ezüstözött szimmetrikus kábellel eladó 119.900.- Ft
-
Polllen
nagyúr
válasz nobela #109375 üzenetére
Ez valóban nem szerencsés, a dongle dacoknál ezt nem vettem észre. Ott - amit láttam - elmondja, hogy mi mihez képest milyen.
stellaz
Engem az affiliate link nem zavar, inkább az, amit mond, meg az mennyire egyezik a saját tapasztalatommal."Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Exodius
őstag
válasz Exodius #103234 üzenetére
Denon DA-300USB
2015.05.21.-2024.01.11 (2024.10.30.)Na a mai napon hivatalosan is halottá lett nyilvánítva a Denonom.
Elszált a DSP chip, pedig reménykedtem, hogy csak pár kondi adta meg magát. Mondták, hogy körülötte már barna volt a nyák és hogy 40 ropi lenne a rendelés Kínából + javítás. Úgy meg sok értelme nem volna visszahozni, mert az új lánc mellett úgyis eladnám.
Az is csoda volt, hogy be lehetett kapcsolni és megszólalt. Nagyon elszomorodtam miatta, azt hittem könnyebben menthető lesz. Bevallom még könnyeztem is a telefonhívás után. Mégis az volt az első DAC-om. Komolyan még ahhoz sem vagyok kész, hogy elvigyem egy hulladéktelepre, ennél többet érdemelne.Egyszerűn túl sok örömteli zenei élmény köt hozzá.
Köszönök mindent, ezüst barátom!
-
Francia91
veterán
válasz Exodius #109380 üzenetére
Nekem nagy eséllyel a Musiland Monitor 02 US Dragon DAC-om halt meg, még 2013-ban vettem Kínából akkor 40-ért. Ismerős még küzd a felélesztésével, de nem sok esély látszik rá
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
stellaz
veterán
Egyébként az iparági fejlődés mekkora volt az elmúlt 10 évben a DACok világában? Mondjuk egy 10 éve 300 ezres készülék hangja a mai piacon kb milyen színvonalat képviselhet?
-
fattyu
veterán
válasz stellaz #109383 üzenetére
Nekem a FŐ nagy rendszerem pl egy hegel hd12 (ha jól emlékszem 2015 ös megjelnés) volt. ASRen srába volt döngölve. és amíg nem volt gond melóban az asztalon hagyott kétkomponensű rendszer azt használtam a th900al. Irgalmatlan megelégedettséggel.
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Exodius
őstag
válasz stellaz #109389 üzenetére
Engem az is érdekel, hogy technikailag hogy voltak megépítve. Mondjuk az elment mellettük a piac, mit jelent? Hasonló árban mennyivel jobbak a mai flagship-ek?
Könnyen beleeshetünk abba a csapába, hogy a hangzásra más trendek jöttek be és valójában nem annyival jobb a mai, csak jobban passzol a hangja a fülemhez, pedig lehet, hogy anyagba negyed annyi. De ez csak felvetés.
Ehhez olyan emberek kellenek, akik 20 éve hi-fiznek is és átment rajtuk kb. minden. Vagy elég ha 5 éve hi-fizel és úgy ment át rajtad minden. -
stellaz
veterán
6.3 ---> 3.5 hosszabbító kábelt keresek alkalmi használatra. Tudtok valami valami jó ajánlatot?
Openheartot néztem, de nem igazán találtam elfogadható áron 2 méteres kivitelben.
Itthonról lenne 5-6 ezer körül 3 méteres (ez már több is, mint kéne) Cordial, ha nincs más, akkor ez utóbbi marad. Van már egy jól kinéző, de nagyon olcsó hosszabbító kábelem, ami szerintem hangra nem vesz el semmit, de ha más nem, a tudat miatt csak vennék egy kicsit jobbat.Egyébként megjött az Openheart xlr --> 4.4 kábelem 1 méteres kivitelben. Minőségre jónak tűnik, az méter az határeset, de ennél jobbat nem nagyon találtam. Az xlr csatlakozó ad egy kis professzionális érzést, meg masszívabb, mint a 4.4-es, ami a hosszabb kábel miatt szerintem előny.
-
bkercso
nagyúr
válasz stellaz #109392 üzenetére
Szerintem régen is úgy szóltak a DAC-ok, amilyen órát meg tápot beletettek - és ma is.
Én pl. PCM1798 DAC-chip-et használok, ami 2003-as.
Régen is volt jó óra, pl. a C3391, de mondjuk jó műveleti erősítők kevésbé. FET-es bemenetűből talán az OPA1641/42 volt az első, ami még a maiakhoz képest is jól szól, tranyósból meg az OPA1611/12; mindkettő 2009-es.[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bkercso
nagyúr
válasz stellaz #109394 üzenetére
De, számítanak, de általában a körítéssel jobban elrontják a középkategóriás DAC-okat, mint amennyit a chip számít. Illetve egy ponton túl szerintme a chip kevésbé számít. Ha olcsó és egyszerűen köríthető chip kell, akkor már nagyobbak az eltérések köztük.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Polllen
nagyúr
válasz stellaz #109389 üzenetére
Az elmúlt 10 évben a fejlődés abba az irányba ment, hogy egyre kisebb méretben és olcsóbban kapod meg ugyanazt a hangminőséget.
Ami 10 éve jó dac volt, az ma is az.
Az említett denon da300 anno valami 400 font volt, dac+amp, spdif+usb bemenet, saját táppal.
Ma ezért Chord mojo 2-t adnak, ami objektíven nézve szerintem mindenben jobb, de ettől még a denon nem lesz rossz. Adott ajánlatot lehet mérlegelni.A használt piacon mindig lesz jó ajánlat, de nincs általános szabály. Adott készülékek vannak, amiket össze lehet hasonlítani.
[ Szerkesztve ]
-
nobela
senior tag
válasz bajnokpityu #109379 üzenetére
"Ettől még lehet valami rohadtul jó..."
Nekem nem. De ebbe a vitába nem szándékozom újra belekezdeni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest