-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
beginnerguy
tag
válasz sasNAXO #27767 üzenetére
Sikeresen ki tudtam próbálni a Capture v3-at a kollégának köszönhetően Leírom röviden (OFF-ban) a tapasztalataimat, hátha valakinek segít (meg nekem is segít kicsit rendszerezni).
(Szubjektív) benyomások, főleg a Spider Holster Black Widow + backpack adapterrel összehasonlítva értsétek, valamint fontos, hogy én övön sosem, csak (Osprey) hátizsák pánton hordtam/próbáltam:
- nagyon masszív, tényleg egy olyasvalami, amire rábíznék egy nagy értékű vázat obival
- számomra kicsit körülményes felrakni (csavarok... ) és kicsit megtévesztő melyik csavar mennyire van becsavarva a különböző optikai lefedettségük miatt, de ezt inkább csak akkor látni, ha tényleg használod, írásban elmagyarázni nehezebb (ehhez csak hozzá kell szokni szerintem, de elsőre fura, bénáztam is vele)
- ha fel van rakva, akkor viszont nem mozdul el, az biztos
- a capture clip jobb oldalán van a release gomb, ami szerintem borzasztó nagy öngól... Nem tűnik túl praktikusnak és nekem baromi kényelmetlen
- kicsi, könnyebb hordozni és nem kell semmi specális a plate vagy a clip rögzítéséhezSpider Holster Black Widow + backpack adapter:
- könnyű felrakni
- ez is elég masszív, simán rábíztam eddig minden gépemet, de szerintem a capture clip v3 ebből a szempontból még jobb
- félbőrtokkal nem kompatibilis, nem csavarodik be teljesen a csavar, kilóg és nem tűnik túl biztonságosnak... Ezért is gondolkoztam a Capture v3-on
- a velcro szalag (ami a backpack adaptert rögzíti a táska pántjához) rendesen szétszedi hosszútávon a ruhát (a kolléga látta is a softshell kabátomon a nyomait ). másrészt ha az ember leveszi a táskát akkor elég fájdalmas a belső (eléggé lágy) könyökhajlatnak (nekem hozzáér a pánt) és szépen végigszántja, szóval cska körülményesen és lassan lehet levenni a táskát.
- alapból járt hozzá egy pro padhez hasonló cucc, emiatt tök jól ki van párnázva a gép felöl (+ tépőzáras szalag is van, amivel lehet rögzíteni a nagyobb gépet + obit, hogy ne mozogjon, ha nem akarjuk.)
- itt van játéka a gépnek rögzítve, mert egy gömb alakú cucc a csavar egyik vége (értelemszerűen a másik vége a menetes) csúszik be egy sínbe, emiatt tud forogni/mozogni a gép -- viszont ha állványra akarja az ember rakni, akkor le kell szerelni (vagy venni hozzá valamilyen kiegészítőt(?)), amihez meg egy kisebb csavarkulcs kell, amit pedig nem engednek fel repcsire egyszerűen (eddig mindig szerencsém volt, de kipakoltatták velem és megmondták, hogy ezt ki kéne dobatniuk )
- itt bal oldalt van a release gomb, sokkal kényelmesebb
- ez egy összességében nagyobb cucc, utazáshoz mindenképpen a capture clip kényelmesebbSzóval egyelőre meg vagyok lőve, mi legyen. Majd lesz valami...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz jlaudio #27800 üzenetére
A legegyszerűbb, ha megkeresed az online használati utasítást és bemásolod google fordítóba. Az eredmény vicces lesz, de nagyjából kisilabizálható. Ha esetleg jobban beszéled valamelyik latin nyelvet, mondjuk németet, akkor érdemes angolból inkább abba fordítani, az eredmény nagyságrendekkel érthetőbb lesz (én a német szöveget szoktam angolba fordíttatni, az teljesen jó).
Amúgy egyetértek Magdieval, a hivatalos magyar fordítások nagyjából használhatatlanok, mert a legtöbbször nem veszik figyelembe, hogy mely angol szavakat vett már át a magyar szakmai köznyelv és amolyan nyelvújításként új magyar szavakat vezetnek be helyettük, aztán pillázol, hogy mi is akar az lenni.
A legalja számomra a Photoshop magyar verziója volt, ahol nem elég, hogy pl. a Blur-t lefordították "Életlenítésnek", de hozzá is rendelték az "é" billentyűt, aki meg az angol billentyűkiosztáshoz volt szokva (azaz a userek 99.99%-a) meg volt lőve, hogy mi hol van és hogy hívják.[ Szerkesztve ]
-
jlaudio
tag
válasz #16820480 #27802 üzenetére
Ha az vigasztal én Romániában vettem és itt is csak angol nyelvű utasitást adtak de legalább az EU áron, mert látom, hogy MO drágább de legalább van, mert itt csak 2 üzlet árul Fujit és csak egy üzlet hozott pár darabot amit 2 nap alatt eladtak, most csak obival együtt van feketében persze drágábban.
kpbendeguz - inkább hanyagolom a google forditót, mert csak tévútra visz, inkább az a baj, hogy van amit nem értek mint pl:
AF/AM SETING - DEPTH OF FIELD SCALE - ahol van FILM FORMAT BASIS ami ha jól értem úgy mutatja a mélységélességet amit nyomtatásnál látol? és a másik a PIXEL BASIS amit nagy felbontású monitoron vagy PC-n nézel?
Na akkor ez mit akar jelenteni? A másik problámám, hogy hogyan tudom a mélységélesség skálát megjeleniteni a keresőben? Vagy ezt csak M módban lehet megjeleniteni?[ Szerkesztve ]
-
cousin333
addikt
válasz jlaudio #27809 üzenetére
Érdemes lehet a hivatalos, angol nyelvű súgóból belinkelni azt a részt, amit nem értesz.
Az első kérdésre a válasz: mivel igazából (szinte) soha semmi sem tökéletesen éles, a jelölés az "elfogadhatóan éles" tartományt jelöli. Én úgy értelmezem, hogy egy tipikus kinyomtatott/előhívott képnél kevésbé kritikus a helyzet, így a jelzett tolerancia is nagyobb lehet, mint ha ugyanezt a képet a monitoron pixel-kukkolod. Tehát tulajdonképpen azt állítod, hogy a rendszer mennyire legyen "kritikus" az éles tartomány meghatározásánál.
A másodikra a válaszom - X-T20 alapján -, hogy az AF/MF külön kapcsolható:
Beállítás > Képernyő beáll. > Saját beáll.megj. > AF távolságjelző
Set Up > Screen Set-up > Disp. Custom setting > AF Distance Indicator[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
madgie
titán
válasz cousin333 #27810 üzenetére
Jól értelmezed
Más: ugye eddig a Remote app-pal tök hülyén ment a videó távvezérlés, 720p/24p felbontással vette a videót azon keresztül irányítva. Na, X-T3-nál annyival változott a helyzet, hogy 1080p/30p ugyanez, változtathatatlanul, viszont Eterna, DR400, minden "átmegy" rajta. Cserében szaggat a keresőkép, mint a franc Kicsit rá kéne feküdnie a Fujinak erre a mobil appra, mert amúgy tök jó dolgokat tud: például Remote módban, megnyomod a kioldógombot a telefon képernyőjén, felhúzod, aztán addig exponál a fényképező, míg vissza nem húzod azt a virtuális gombot. Vagy lehet firmware-t is frissíteni appon keresztül, fel is ajánlja... idővel Most néztem, hogy a reggel kijött friss X-T3 fw megtalálható-e vele. Dehogy
[ Szerkesztve ]
-
b.vr
őstag
válasz DonRazzino #27812 üzenetére
Szerintem inkabb 2000 kornyeke, mint akcio nelkul a gmaster 50 1.4 aminek a megfeleloje. De akar nagyobb arpremium is lehet.
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
Matska
senior tag
Nem lenne baj, ha az eglobalcentral-tól 1000€ körül meg lehetne venni
https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
voriae
tag
Szerintem is ennél jóval drágább lesz. És valamit nagyon kell majd tudnia, hogy az 1,4-esbe belezúgott júzereket elcsábítsa. Akik szerintem előbb vennének inkább 1,4 II-t kicsit kevésbé darabos működéssel, de azonos optikai tulajdonságokkal Nekem ez az obi olyan, mint az Olympus pro sorozata. Aztán meglátjuk, milyen lesz élesben.
-
gorgo
őstag
Vágytam rá.
Elengedtem."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
jlaudio
tag
válasz cousin333 #27810 üzenetére
Köszönöm nektek a segitséget, ma végre leteszteltem a gépet, imádom persze sikerült úgy lefagyasztanom, hogy a kikapcsológombal sem tudtam kikapcsolni (az élőkép az ment az lcd-n de a keresőre már nem váltott) csak az akku kikapása hozta kelyre
A másik hiba amit észrevettem, hogy nem vált át a fénymérés ikonja a kijelzőn hiába váltogatod a tárcsával, sajna későn vettem észre és már nem próbáltam ki, hogy a fénymérés módja azért változik vagy nem.
Na de látom, hogy van új firmware remélem javitották ezeket a hibákat is benne. -
törölt tag
Nagy is, drága is. Inkább egy kicsi olcsó 16-55 kell
-
total90
veterán
2k € alatt ez nem fog jönni, az tuti.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
törölt tag
Lehet, hogy volt már...
X-T3 vázat vettem ma, amit furának tapasztalok, az az, hogy bizonyos idő elteltével az lcd kijelző kissé elsötétül, és a kijelzőjén a téma akadozva mozog csak.
Mindaddig, míg meg nem nyomok valamit a vázon, ez így marad.
Valamiféle energiatakarékossági beállítás ez?
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
taranis
addikt
Nekem napi 1x van az, hogy a fókuszt jelző négyzet lecsúszik a bal alsó sarokba, bezöldül és nem mozdítható onnan, csak váz restart oldja meg. Ez mi lehet, tudja valaki?
colorizer.net
-
madgie
titán
válasz taranis #27831 üzenetére
Tapicska be van kapcsolva, a jobb felső sarokban meg “AF” van kiválasztva. Ilyenkor véletlenül elnyomkodod, éleset talàl, majd megáll ott “zöldkerettel”. Ilyen esetben a jobb felső sarokban lévő “AF” kiírás is kap egy zöld keretet, alá meg egy OFF jelzést, magyarul ha azt bököd meg, lekapcsolod az AF-Lockot.
“Area” módban nem csinálja ezt, mert olyankor csak az AF keretet választod ki, de nem indítja el a fókuszt.
-
Fandango
veterán
eglobal-on szokott lenni Black Friday?
Illetve egy amolyan költői kérdés, X100F-et mennyire lehet eladni manapság?
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Fandango #27835 üzenetére
Nézd a német Amazont, ott szokott lenni BF eléggé komoly ajánlatokkal, bár Fujifilm témában nem tudom, kínáltak-e valamit (szerencsére az utóbbi másfél évben immúnis vagyok a fotós témájú vásárlásra ). Fujifilm témában még a Fotoplust nézd, bár tavalyelőtt nem akcióztak, de tavaly és 3 évvel ezelőtt egész jó ajánlataik voltak BF előtt/környékén (eléggé lazán értelmezték az időpontot, szóval előtte 1-2 héttel kezdd el figyelni az oldalukat, hátha).
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
faki_
senior tag
Hiánypótló alkotás, összefoglalóba vele!
-
törölt tag
Portré készítéséhez melyik színmódot ajánljátok (X-T3)?
Nikonról váltottam a zöldes sárga színezetei miatt, ez a Fuji egy kicsit pirosba hajlik. Természetesen a bőrszínre gondolok, jpg-ben.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Mirman #27839 üzenetére
Megosztanád kérlek, hogy szerinted a kettő között mi a különbség?
Jelenleg "csak" a 18-55 kitobi van meg, de tervezek vásárolni egy kifejezetten portréhoz alkalmas objektívet.
3 játszik, ebben kérem szépen még a tapasztalatokat:
56mm f1.2
90mm f2
50-140 f2.8 OISTalán az utolsót választanám a legszivesebben...
-
dqdb
nagyúr
válasz Mercutio_ #27842 üzenetére
2015. november közepén 335e volt az ár náluk a hivatalos forgalmazóknál akkor szokásos 395e helyett az X-T1 vázra, ezen felül futott még egy 30e forintos Fuji cashback is, így körülbelül 25%-ot lehetett megspórolni az X-T2 bemutatásáig eléggé változatlan árból. Közben megtaláltam, mindenre 15%-ot adtak egy napig.
A tavalyiról konkrét számokat nem tudok mondani, ekkor nem vettem semmit sem, csak megállapítottam, hogy nem rosszak a Fuji áraik, és szerencsére semmire sem fáj a fogam De erről inkább kérdezd meg őt
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Muerte68
addikt
válasz Fandango #27848 üzenetére
Igen,bár a FF-street dolgoknál a plusz zaj vagy kicsit kevesebb részlet valóban nem igazán probléma.
Mondjuk az is inkább sötét helyeken jön elő inkább,meg ez ha jól tudom már AA szűrő nélküli szenzor.[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest