- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Clemi
veterán
Azért azt lássuk be, hogy ha feltekerek a T1-re egy 18-135-öt és azt viszem csak kirándulni, túrázni, egyrészt a cucc WR másrészt így egy lencsével le van fedve egy elég széles tartomány és ha az össz súlyt nézzük azért ott vagyunk mint ha lenne a táskában néhány fix. A kirándulást túrázás megörökíteni azért pont tökéletes a 18-135.
-
cousin333
addikt
válasz Sefter #19140 üzenetére
Portéra ott van még az XF90mm f/2 is. Méretre, súlyra, kb. mint az 55-200-as, tehát az 56mm-esnél azért nagyobb. Az 50-140-es mondjuk több mindenre használható (+OIS), viszont az jóval nagyobb, nehezebb és drágább.
Egyébként: [link]
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
törölt tag
válasz Fandango #19149 üzenetére
Volt nekem is ilyen, a rendszer váltásakor, hogy csak vázam volt, érdekes érzés, mert van is és nem is. Akkor hiányzott a legjobban, hogy kimenjek fotózni
eastsider: Mondjuk 27/2.8-ból elvileg hamarosan lesz mk2, legalábbis a fujirumours szerint. Én már csak E3-ra várok, vagy ha elrontják valamivel, akkor arra sem
-
pethob
aktív tag
Én egy tavalyi túrán 2x is magammal vittem a 18-135-öt. Először és utoljára.
Bevallom sosem kedveltem ezt az ultrazoom műfajt, számomra túl sok kompromisszummal jár. Itt is így van. Méretre ezzel az optikával már sután lóg a váz (X-T2 és X-PRO2 is próbáltam), de ahhoz meg nem elég nagy sz optika, hogy azon kényelmes fogás eshetne a tömegközéppont közelében. Mint az 50-140-en, vagy a Canon 70-200-kon.
A képminőség meg azért jól láthatóan elmarad a fixektől, és lehet csak bemesélem magamnak, de érzésre a 18-55-től is. A fényerő már a "normál" tartományban is gyenge, 23-nál f4, 55-nél F5! Azért a 18-55- még 35 mm-en, is F3.5 körü van, ahonnan a 18-135 indul. Minden portrénál azt kívánnám, bárcsak hoztam volna fixet. Ha meg viszek egyet, akkor inkább viszek 2-3 fixet, és nem cipelem a 18-135-öt.
Túrára tehát én vissza és megtértem a 18-55-höz, qrvajó kis alapobi az! Ha kizárt, hogy menet közben optikát cseréljek, az van nálam. Max fotózok 55 mm-en, és vágásnál dobom a kép 3/4-ét. A 24Mpix-ből azért lehet...
Ha nem kizárt a cserebere, akkor valamelyik 35-ös, és 14 vagy 16-os. Meg a lábam, hogy közelebb menjek...Ha lenne egy Canon 15-85-höz hasonló utazoom obi, azzal talán még futnék egy kört.
Hogy mennyire nem vagyunk egyformák, az asszony imád zoomolni. Tehát az ő kedvence a 18-135. De talán ez a legnagyobb hibája, így azért még lehet vele együtt élni...
-
madgie
titán
válasz pethob #19156 üzenetére
Ismertek már rég (mint a rossz pénzt ), szinte soha nem telézem. Érdekes módon a túrázós-mászkálós nyaralásokkor egy ideje viszont az 50-230 van a legtöbbet használva.
Rájöttem, hogy fordítva vagyok bekötve, portrét egészalakosan, szellősen szeretek lőni, tájat, természetet meg szűkebben, részletekre koncentrálva Érdekes, 5-6 éve pont fordítva gondolkodtam (ahogy egyébként a fotósok nagy része amúgy is: tájat tágabban, nagylátóval, portrét szűken).
-
törölt tag
Mondjuk a 15-85 egy borzasztó obi ám Nekem volt, de pont az a kategória, hogy elég drága ahhoz, hogy szívja a fogát miatta az ember, de nem elég kívánatos, hogy kelljen az embereknek. Amikor el akartam adni, hónapokig hirdettem féláron, mire jött egy érdeklődő egyáltalán...
-
Clemi
veterán
A világért sem akarlak megtéríteni, de van néhány megjegyzésem, csak a félreértések elkerülése végett:
A képminőség meg azért jól láthatóan elmarad a fixektől, Nos nem kétséges nem is lehet és nem is lesz soha olyan képminősége, mint egy 56/1,2-es vagy a 90/2 obinak, viszont a 18-55-nél semmivel nem rosszabb.
A fényerő már a "normál" tartományban is gyengeEgy városnézős, kirándulós, túrázós eseményen minek is kellene a nagy fényerő? Ilyenkor én legalábbis f8-f11 blendével szoktam fotózni.
Minden portrénál azt kívánnám, bárcsak hoztam volna fixet[/IHmmm portrézni nem ilyen alkalmakon szoktam, de ha mégis azért a 35/2 mindig nálam van úgyhogy problem solved és még az eső is eshet bátran.
(I)Max fotózok 55 mm-en, és vágásnál dobom a kép 3/4-ét. A 24Mpix-ből azért lehet...(/I)Azért nem mindenkinek van ám még 24Mpx-es Fuji váza az 55mm és a 135mm között azért elég nagy ám a távolság még.
Egy szó mint száz, ha kimondottan a fotózás a cél, akkor én is a fix obijaim viszem magammal, ha meg csak a legyen nálam mégse a telefonnal mindent, akkor betolom az oldaltáskámba a T10-et rajta a 27/2,8 pancace üveggel, viszont ha nem akarok lemaradni semmiről, mert bármi közbejöhet, bármit megláthatok miközben a hegyet völgyet utcát teret járom, akkor jön a vázon a 18-135 a kellemes átfogásával és az időjárás állóságával. Tudom nem könnyű üveg, de ha egymás mellé teszem a fix sort és a 18-135-öt az össz súlyuk kb ugyanaz. Igaz, a vázon lévő zoom valóban orr nehézzé teszi a gépet, de a fogással nekem legalábbis semmi bajom, főleg hogy rajta van a markolat állandóan a vázon.
-
DonRazzino
senior tag
Alakul a vaku téma. kivárom a teszteket, aztán döntök, de szerintem Godox lesz az.
[ Szerkesztve ]
-
shouryuken
senior tag
Akartam már kérdezni, de az expo gombon a menetnek mi értelme? (láttam ilyen bowdenes remote kábelt, de az nekem kicsit manuális megoldásnak tűnik 2017-ben, főleg egy wifis kameránál)
-
madgie
titán
válasz shouryuken #19161 üzenetére
Pedig pont az az értelme, meg ilyen kis soft release gombokat tudsz az expógomb megmagasítására használni, tetszőleges formában, színekkel.
De egyébként az átlag Fujifilm fényképezők kezelése is elég "manuális", blendét az objektíven tekersz, záridőt a záridőtárcsán, alapvetően az expókorrekciót is.
[ Szerkesztve ]
-
shouryuken
senior tag
válasz madgie #19162 üzenetére
Igen, tisztában vagyok vele, többek között ezért is lett fujim, a manual control tárcsáknak nem nagyon van hátránya, míg egy ilyen bowdenes művelettel simán rázkódást generálhatsz. Akkor inkább olyan kábel, ami elektronikus jelet küld..
Soft release-nek még látom értelmét, mondjuk handheld shotoknál nem kell izomból nyomni a gombot, az segít. Csak nem értem, alapból miért nem volt 1db a csomagban[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz shouryuken #19163 üzenetére
Hamarabb fogja hosszú gyutávon a redőnyzár mozgása bemozdítani a képet (adott zaridőnél), mint a bowdenes kioldó
-
Muerte68
addikt
válasz shouryuken #19161 üzenetére
Plusz mindenféle szines expó gombokat is csavarhatsz bele
Én már rendeltem is egy pirosat meg egy feketétLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Gondwana
addikt
válasz shouryuken #19163 üzenetére
Ilyen bowdenes kütyüt hasznàlok X100t-vel, még Bulb-csavar is van az oldalàn. (Persze, megvan az is hogy mikor inkàbb telefonròl wifivel, de tàrgyfotòzni mazzaggal szeretek)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gercsa
senior tag
Akinek van/volt Samyang 12mm f2 obija azoktól kérdezném, hogy 58mm-es filtert vajon milyen eredménnyel lehetne rajta használni?
Külföldi fórumban találtam hozzászólást, ahol azt állította valaki, hogy 67mm-ről 62mm-re váltva még nem volt érzékelhető hatás a képszéleken, kérdés hogy 58mm-nél mi a helyzet?
Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
-
Zsolesz12345
csendes tag
Sziasztok!
X-T20-ra cseréltem X-E2 vázam. Ha esetleg valaki vágyna egy X-E2-re... -
törölt tag
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy X-T20 tárcsái mennyire állnak kézre mikozben a keresőn van a szemünk? Keresőben gondolom látszanak az értékek. Azért kérdem mert úgy van kialakítva legalábbis látszólag mintha felűlről nézve állna csak kézre.
-
DonRazzino
senior tag
Tudna esetlen valamelyik topictárs Budapesten egy pár órára kölcsönadni egy XF10-24-et? Cserébe tudok 16-50II,18,35,35F2,56,50-140-et, vagy akár az árát otthagyni.
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok, szenzorrol zsírt mivel tudok eltávolítani ?
-
taranis
addikt
Amióta nálam van az X-T2 talán úgy harmadjára fordult elő, hogy teljesen lefagyott, csak akksi ki-be segített rajta. Nem használat közben fagy le, hanem van, hogy nem kapcsol be. Valami power management gond lehet, ahogy látom másoknál is előfordul, X-T1 és X-Pro2 esetén is, de kezd zavarni. Más is tapasztalt ilyet? Van rá valami orvosság, a szervizen kívül? Nem tudom hogyan igazolnék egy olyan gondot amit fél év alatt 3x láttam.
colorizer.net
-
madgie
titán
válasz taranis #19181 üzenetére
Nekem múltkor fagyott le, gyors sorozat közben, el se mentette azt a sorozatot. Ott és akkor nem figyeltem, melyik kártya volt a gépben, de szerintem a Toshiba, mert Sandisk-kel soha mem csinált ilyet (a neten sok helyen olvasni hasonlót, főleg Lexar kártyákkal fagy így).
-
dobotibi83
újonc
Sziasztok! Nincs valakinek esetleg egy eladó 18-55-je?
Tibu
-
pethob
aktív tag
Sziasztok! Olyasvalakit keresek, aki kölcsönözne egy X100F-et 1-3 napra Budapesten. Nagyon gondolkodom a T leváltásán, de előtte tesztelni szeretném az F-et. Árát természetesen ott hagyom letétben, vagy cserélhetünk is pár napra fuji cuccokat.
Kérlek írj privátban, ha segíteni tudsz!
-
törölt tag
Értem
-
Hejakut
csendes tag
Sziasztok!
Egy nagyon láma kérdéssel próbálkozom. XE-2 vagy XE-2S vázat vennék,újonnan vagy használtan. Olyan fix látószögű obival, amely látószögében a szabad szemnek felel meg. Ez, gondolom, a 35mm-es objektív (a régi 50 mm-essel egyenértékű). A Fuji 35mm f1.4 R vagy f2.0 R WR megfelelő lenne a célra?
A választ előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
El Joe
tag
válasz Hejakut #19189 üzenetére
Ha nem sürgős, várd meg az xe3 idei megjelenését, mit pakolnak bele. Én is dilemmáztam tavaly, végül xe2 lett használtan. Az upgrade után ugyan azt tudja mint a "S", imho nem látom az árban jelentkező különbség műszaki hozadékát.
Most egy 23/2 van rágyógyulva, de 35/1,4 a következő áldozat (e mellett 28, 35, 50, 135 manuál sor). -
gorgo
őstag
amúgy mit lehet tudni a 27-es mkII-ről? Mi lesz a különbség??
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Hejakut
csendes tag
-
pethob
aktív tag
válasz Hejakut #19196 üzenetére
Fuji X-en (1.5 szorzójú APS-C méretű szenzorral szerelt rendszereken) nagyjából a 28-35 mm közötti objektíveket tekintik normál objektívnek, azaz ezek perspektívikus torzitása áll legközelebb az emberi szeméhez. (Printet kb. karnyújtás távolságra félszemmel nézve kb. azt látod ami a valóság.)
A 35mm-es optikákkal tehát nem jársz ettől messze, kérdés mire akarod használni. Én még olyan tesztet nem láttam, ami a két 35-ös perspektivikus torzítását vetné össze, következésképp ebből a szempontból nem tudom mi a különbség. de biztosíthatlak, mindkettő qrvajó.
Az F2 kicsit kisebb, könnyebb, időjárásálló (wr), újabb, állítólag gyorsabb fókuszú (én nem érzékelem), mindenképpen halkabb fókuszmotorja van, és kicsit krémesebb/lágyabb a bokeh. Persze picit kevesebb is, mert csak f2.0
Az F1.4 karakteresebb, harsányabb és f1.4-en több bokeh-vel rendelkezik, és beéri 1 stoppal kevesebb fénnyel is.
Van még egy szintén nem rossz, f1.8 Zeiss Touit 32 is, csak hogy teljes legyen a kép az autófokuszos normál optikák terén, és persze kicsit hunyorogva a 27/f2.8-at is tekintheted normál objektívnek, bár az egészen más kategória.
Az R azt jelenti, hogy a fókuszgyűrű egy valódi mechanikus kapcsoló felfestett értékekkel, nem csak egy jobbra-balra tekerhető tárcsa, aminél az LCD-ről olvasod le a beállított F értéket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest