- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Gaming notebook topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Különösen rendezett beltér hozható össze a Cooler Master új házában
Hirdetés
-
Digitális detox a Nokiától
ma Három új, 4G-s készülék közül lehet választani, ha valaki, elérhetőségre, de digitális disztrakció nélküli időtöltésre vágyik.
-
Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
ph Az AMD Full HD felbontáshoz ajánlja a legnagyobb Navi 33 alapú GPU-ját, melyet a PowerColor tálalásában próbáltunk ki.
-
Lenovo Essential Wireless Combo
lo Lehet-e egy billentyűzet karcsú, elegáns és különleges? A Lenovo bebizonyította, hogy igen, de bosszantó is :)
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
pvt.peter
őstag
válasz inf3rno #3958 üzenetére
Én tavaly rengetegszer csináltam kovászos uborkát, és a kovászos kenyér is, ha nem is teljesen, de ugyanúgy szétmállik 3-4 nap után, főleg kiszedéskor. Ezért szoktam úgy csinálni, hogy amikor már kész az uborka, akkor kihalászom az uborkákat és egy szűrőn keresztül visszaengedem rá a levét, hogy a kenyér mócsingok ne legyenek rajta.
Neten amúgy találtam olyan recepteket, ahol konkrétan kovászt raknak bele kovászos kenyér helyett.
Én az alábbi receptet használom, és igencsak bevált:
2,5 kg uborka
2 csokor kapor
bő 2 l víz
2,5 evőkanál só
1 kiskanál szódabikarbóna
1 kiskanál fehérborecet
1,5 kiskanál mustármag
1,5 kiskanál koriandermag
5-6 szem egész fekete bors
5 gerezd fokhagyma
1 szelet kovászos kenyér1. Az uborkát megmossuk, majd egy új, tiszta konyhai szivaccsal megsikáljuk.
2. A vizet felforraljuk, majd hozzáadjuk a sót, és langyosra hűtjük, és elkeverjük benne a szódabikarbónát és az ecetet.
3. Az üveg aljába beletesszük a kapor felét, és elkezdjük sorba ráhalmozni a hosszában három részen bevágott uborkát. Ha ezzel megvagyunk, akkor beledobáljuk a fűszereket: koriandermag, mustármag, bors és a megpucolt fokhagymák.
4. Felöntjük az egészet a vízzel, a tetejére tesszük a maradék kaprot és a kenyeret, majd kistányérral vagy fedővel betakarjuk, és félárnyékos helyre tesszük (ne tűző napra).
5. 3-4 nap (időjárástól függően) elég neki, de a legegyszerűbb, ha megkóstoljuk! Ha késznek ítéljük, akkor leszűrjük a levét, és mehet egy edénybe a hűtőbe.[ Szerkesztve ]
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Univerzum: Az S23-at is megbabonázta a Galaxy AI
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Gaming notebook topik
- OTP Bank topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Politika
- További aktív témák...