Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kmarci25

    veterán

    válasz inf3rno #3051 üzenetére

    A tésztát sütőpapírral együtt tedd a jénaiba, úgy nem ragad le. ;) A teljes kiőrlésű kenyerek ilyenek: tömörek, savanykásak, és kevésbé emelkednek, ez egy ilyen műfaj. Viszont jobb az emésztésnek. A fehér kenyér meg gyönyörűen emelkedik, szép a bélzete, viszont az emésztésnek kevésbé jó. Én általában 10-20% teljes kiőrlésű lisztet használok, mellette szoktam egy kevés (5-10%) őrölt árpamalátát is tenni.
    A kenyérsütőgépet sokan használják csak dagasztásra és/vagy kelesztésre, aztán sütőben sütik.
    Igen, az első negyedóra-20 percben kell a magas hőfok és a gőz a sütésnél. A magas hőfok miatt kitágul a tésztába rekedt levegő, így megemelkedik. A gőz pedig azért kell, hogy ne keményedjen meg túl korán a héj, és tudjon növekedni. Ha nincs elég gőz, akkor szokott alul-oldalt kirepedni, vagy közvetlenül a héj alatt lesznek nagy lukak.

    "There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

Új hozzászólás Aktív témák