- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
válasz Grave_444 #82798 üzenetére
Valamelyik részét elkezdtem nézni pár éve, de későre járt, kilőttem. Nem éreztem késztetést a befejezésére. Valahogy ezek az újkori fantasy-k nem tudnak tetszeni, az Én, Frankenstein-t is kár volt leforgatni. És mennyi ilyen van, a béna Jancsi és Juliska, Hófehérke feldolgozásokkal kezdve...
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Magnum_
nagyúr
A kovetkezo harom nap:
Ujujuj de izgalmas!
I humbly and respectfully decline™
-
emiki6
veterán
válasz FollowTheORI #82800 üzenetére
Cavill az Uncle-ben sem az erőt képviselte.
Bondnak tökéletes lenne. Bár ezt már túl sokszor leírták előttem. Aki az Uncle emberét látta, az tudja miért.[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
lacy86
addikt
Este megneztuk a Tv-ben a Forraskodot ( ujra )
Igaz csak egy szalon jatszodik de jo volt megnezni megint!
-
lacy86
addikt
-
emiki6
veterán
válasz lacy86 #82807 üzenetére
Nekem nem volt (szerk: nagy) bajom a farkaselőzményes Deadpoollal, bár a kötött penge sose lesz olyan látványos és praktikus,mint a kézben tartott kard, ez egy rossz döntés volt, meg az is, hogy számtalan képességet kapott. Lehetett volna kicsit kevésbé OP és kaphatott volna több időt. Mondjuk ezek alapján nekem is volt vele bajom összességében annyira az se volt rossz, mint amiket olvastam, ezt részben a divatfikának tudom be.
Amúgy rozsomákkal ott lehet baj a későbbiekben, hogy a csontváza már nem adamant...
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Bad Pritt
félisten
válasz Dilikutya #82799 üzenetére
Akkor nézd meg újra a DoFP-t, ha nem emlékszel visszautalásra.
Ha valaki nem nézi meg az első három filmet, akkor nem fogja érteni, hogy a vége miért lett ilyen. A két új filmben említés szintjén sincs szó Jean Grey-ről meg Küklopszról, na ehhez képest pont velük találkozik az új jövőben és lesz elég könnybelábadós befejezés. Ha az ember megnézi a Final Stand-et, akkor viszont érti, Logannek miért fontos Jean Grey és miért lett ilyen pátoszos az ending.
A másik, ami még eszembe jut, hogy ha az ember látja az X2-t, akkor a DoFP Stryker is kicsit árnyaltabb lesz, szó esik a fiáról is, ő kapja ki Logant a vízből a végén, ilyesmik. Ezek miatt érdemes elkészítési sorrendben nézni.Viszont jobban meggondolva: ha én most nézetném meg valakivel az összeset, akkor az új Wolverine-t az X3 után tenném a flashback-ek miatt.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
diablo1984
veterán
válasz #42308056 #82797 üzenetére
pont ide vág, itt Loki öltönyben van, angol akcentus is játszik, Craig féle Bondnak jó lenne, csak véknyabb alkat
-
Bad Pritt
félisten
Kissrác Tarzan az erdőben, van egy sárkánya, az emberek persze tanulmányozni akarják.
Van poszter is.
Amúgy maga a trailer jó, felkelti az érdeklődést, de én nem remake-eltem volna a Peti sárkányát, főleg most.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
pelenka35
őstag
-
dokee78
félisten
The Transporter Refueled 4/10
Sikerült alulmúlnia az előző részeket is.
Azoktól is nagyobb baromságokkal tele.
Ez a színész meg áá,no comment.American Ultra 6/10
Igazából sokat nem vártam tőle.
Miss vampír lover sem alkotott maradandót szokás szerint. -
emiki6
veterán
Saul fia
Annyira nagy a hype e film körül, hogy megér egy elemzést, szóval sorra veszem. Nem leszek képmutató, leírom a véleményem, nyilván nem a teljes véleményem, de a lényeget. (Nem egy pozitív értékelés fog következni.)
Történet: A kifejtés hosszúra sikeredett, így csak annyit írok, hogy nem sok minden történik és javarészt az is értelmetlen.
Fényképezés/operatőri munka: Láttunk már sok olyan különleges fényképezési stílust, ami az átlagostól eltérő és sok olyat, ami kiemelkedő. Na ez nem olyan. A film legnagyobb részében Saul (arcát)-t látjuk, a körülötte lévő környezet általában homályos a fókusz miatt. Ez nem egy jó technika.
Vágás: Annak függvényében, hogy "nem sok minden történik és javarészt az is értelmetlen" úgy érzem a 107 perc bőven sok. Az, hogy a film vontatott, az nem kifejezés.Nem jut eszembe olyan film, ami ennyire unalmas lett volna, DE a 2001: Űrodüsszeia! Közel ugyanannyira unalmas volt.
Azt tudom, hogy az első jelenet után az volt a gondolatom, hogy"na, ezt simán kivághatták volna, tartalmilag 0" A vicc az, hogy a film vége után közvetlen se emlékeztem már rá, hogy mi volt az első jelenet.
Hang: A hangok tényleg egész jók voltak, ezzel egyet kell értsek.Az Urániában láttam a filmet, ingyenes iskolai vetítésen. Hogy miért pont ezt a magyar filmet vetítik ingyenesen diákoknak, miért pont csak ez a téma, azt nem tudom. És a kérdés, amibe bele fogtok kötni: A lovasíjász miért nem? Rendhagyó történelemóra kereteibe belefér, az is magyar film, az is emlékezik a múltra, stb. Jó, az legalább szép, nem ennyire unalmas,
tudom, tudom a propagandának nem része.Lehet leszólni, vagy épp figyelmen kívül hagyni.
[ Szerkesztve ]
-
-
gyuromoj
veterán
Tudjuk, hogy mikortól és hol forog az Igazság Ligája!
Kiderült, kit alakít Martin Freeman az Amerika Kapitány: PolgárháborúbanPSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
adalbert1
veterán
-
emiki6
veterán
válasz #42308056 #82820 üzenetére
Hát, ha emiatt, akkor azt nem értem, hogy emiatt miért
Gondolták "ha már GG-t nyer és Oscarra is jelölték mé' ne legyen ingyenes a diákoknak?"
Cyberkind is mondta, hogy nincs több kérdése, talán azért mert én is diák vagyok. Teljesen jogos, mert az évfolyamon nem találkoztam olyannal, aki azt mondta volna "Nem is volt rossz, nekem tetszett!", az osztályon belül mindenki csalódott és szerintem ez nem csak a mi sulinkban volt így. Nyilván nem tudjuk értékelni, a film művésziségét. Értelmetlennek tartom ezt a "13k diák ingyen megnézheti" dologot. Annyi, hogy a diákok "örülnek", hogy egy napot nem kell bent lenni.
[ Szerkesztve ]
-
haypro
senior tag
válasz emiki6 #82816 üzenetére
Csak hogy tudd, miért nem vetítik ingyen a Lovasíjászt. Én láttam, telt házas vetítésen...
Nem csak hogy bűnrossz film, cserébe a társadalmi mondanivalója kifejezetten ártalmas.
Először csak a filmről írom le a véleményem, nem az egyébként nagyon gyengén bemutatott Kassai Lajosról és szervezetének tevékenységéről.Mint dokumentumfilm, teljesen megbukik. Nincs igazán témája, csapongó, a 2 órából 1 teljes órán keresztül azt látjuk, hogy Kassai messze a távolba meredve (akár Árpád vezér személyesen), lassítva kilő egy nyílvesszőt, miközben fülsértő kántálás szól. Iszonyatosan unalmas (ehhez képest a Saul fia az izgalom csúcsa) és vontatott. Magáról Kassairól egyébként 20 perc YouTube böngészéssel többet meg lehet tudni.
És most reagálnék arra a mondatodra, hogy vajon miért nem ezt vetítik ingyenesen, pedig beleférne egy "rendhagyó történelem óra keretébe"...Nos, a már említett 1 órás rész mellett 45 perc azzal telik el, hogy azt bizonygatják, hogy mi valójában nem csak hogy a hunoktól származunk, de egyenesen egy és ugyanaz a nép vagyunk, és hogy a kínaiak valójában miattunk húzták fel a Nagy Falat (!!!!). Ráadásul a Magyar Tudományos Akadémián röhögnek... Most ezt emelt történelem érettségire készülő diákkén külön nem írom le, hogy miért nettó baromság. Egyszerűen vérlázító. Ez a film az iskola közelébe sem való.
Kassai Lajos meg tényleg iszonyatosan profi lovasíjász, zseniális amit ez az ember képes megcsinálni fizikailag, na de... Nem értem, hogy az ilyen jó sportnak, mint a lovasíjászat miért kell feltétlen együtt járnia az agyatlan (szélső)jobboldali propagandával, ideológiai neveléssel. Komolyan mondom, az összes nagy filozófus Descartes-tal az élen elbújhat mellette. Egyszerűen fájdalmas közhelyek, igazságok tömkelegét mondja el a filmben. Az a diktatórikus, már-már despota rendszer, amit ott maga köré kialakított kifejezetten taszító. A film gyakorlatilag szobrot állít neki, a gyerekek meg legalább Jézusként tekintenek rá. Egyféle Tom Sawyer effektus is felfedezhető, hiszen ezek a tanítványok azért fizetnek, hogy szenvedhessenek és hogy elvégeztessék velük a piszkos munkát (pl. szarlapátolás), és annyira agymosottak már, hogy élvezik is! És belőlük lett tíz vagy százmilliomos ez az álszent "úriember"...
Életem legrosszabb moziélménye, senkinek nem ajánlom, sőt...!
Ez a propaganda, nem a Saul fia![ Szerkesztve ]
,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"
-
marilllyo
veterán
Hát azt hiszem a párom és én vagyunk az egyetlenek a világon akiknek a Deadpool annyira nem jött be. Bár szerintem a moziba valami depresszió illóolajat párologtathattak mert az egész közönség kussba ülte végig. Az egyetlen nesz amit hallottam az egy masszív erős kolbászos fingszag előjele volt. Rettenet k*rva büdös volt a film első 20 percében...
Az akciójelenetek tetszettek nagyon, de a poénok számomra ilyen erőltetett töltelékdumák voltak.
Lehet, hogy ilyennek kell lennie mert ilyen a Deadpool a "valóságba" is...de én egy kicsit jobbra számítottam.Na mindegy. Ezzel most nem leszek valami népszerű az biztos.
[ Szerkesztve ]
PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
-
emiki6
veterán
válasz haypro #82824 üzenetére
¡Összeesküvés alert!
Te ezt nem értheted.
Kár lenne győzködnünk egymást, mert más a meggyőződésünk. Más szemmel látjuk a világot.
Nézzük hát így. Miért jó az nekik, hogy hamis nemzettudatot próbáljanak adni a hagyományörzőknek, stb, mi származik bárkinek abból, hogy dicső múltat és önbecsülést adjon nekünk? Nem sok. Ellenkezőjéből annál több.
Az én forrásaim kutatók. Nem azt mondják, amit hallottak, hanem azt, amiről megbizonyosodtak és ők is az mta meggyőződését cáfolják. Nem kell elhinned, ha nem vagy erre nyitott.
Kassaiban én nem a haszonszerzőt látom. Ha azt képviseli, amit feltehetőleg gondol, akkor nem a meggazdagodásért csinálja / a hasznot nem magára költi. Naív vagyok? Talán.A filmről pedig leírtam, a cím rossz választás, A lovasíjászat találóbb. Éselismerem, hogy vannak nagy hibái.
Szerintem meg pont a Saul fia a nagyságrendekkel unalmasabb film.
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
válasz haypro #82824 üzenetére
A Tom Sawyer effektus nem pont az, hogy fizet valaki, hogy maga szenvedhessen, és elvégezhesse a piszkos munkát. Épp ellenkezőleg, nem a szenvedésről szól.
Ettől a hun-magyar rokonságtól mindig a falnak mentem, bődületes marhaságokat kitalálnak egyesek. De van lejjebb.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
pohár
félisten
válasz Dilikutya #82828 üzenetére
jó, hát ez az ember agyrokkant az egész csatornával, meg tulajjal együtt, ide söpri össze a szemetet a szél
bééééjvaccs
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
haypro
senior tag
aizen92 #82825
Köszi a biztatást! Sokszor szimplán lustaságból nem veszem a fáradtságot, hogy leírjam a gondolataimat egy filmről, innentől majd sűrűbben adom őket írásba!emiki6 #82827
Természetesen én is úgy gondolom, hogy mindenkinek joga van abban hinni, amiben szeretne. (nyilván ez magával vonzza azt is, hogy másoknak meg joguk van az ő "hitüket" kiröhögni )
A történelmi részről nem állok le vitázni, mert feleslegesnek tartom, maradjunk annyiban hogy a nomád életmódunk valóban hasonló volt. Én a tényekre, bizonyítékokra vagyok nyitott, de ezekből, bár rengetegszer hallottuk hogy millió van, egyet sem látott még a világ. (A történész elég relatív kifejezés, sokan rásütik egynéhány nyilas-holokauszt tagadóra is)Dilikutya #82828
Nem úgy értettem, hogy a kerítésfestés szenvedés volt, de Tomnak sikerült elhitetni velük, hogy mennyire élvezetes dolog is a munka, annyira, hogy hajlandóak voltak fizetni érte, sőt... élvezték is! (Ő meg röhögött a markába ),,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"
-
Bad Pritt
félisten
válasz emiki6 #82831 üzenetére
Hun-magyar azonosság? Még a rokonságról is tudja mind az itthoni, mind a nemzetközi történésztársadalom, hogy egy középkori középszerű szenzációhajhászás eredménye és már a saját korában sem vették komolyan Kézai Simon (amúgy remekül megírt) sztoriját.
-
Karesz0995
tag
válasz emiki6 #82816 üzenetére
Sajnos a film jóindulattal is csak egy közepes, de legalább lekötött annyira hogy ne unjam. Az újfajta fényképezési móddal remélem nem teremtenek divatot mert idegesítő. Néhány jelenetnél meg különösen zavaró a szemnek, fel sem tudtam néha fogni hogy mit is látok. Moziba én azért járok hogy valami jó történetű, vagy szép látványvilágú filmet lássak, nem azért hogy hangokat halljak. Ilyen témájú filmből van bőven, és sokkal jobbak, szóval nem igazán tudom ajánlani a megtekintését. Inkább aki eddig még nem látta nézze meg a Beasts of No Nation c. filmet, az is egy borzasztó témájú film, csak az jó.
-
brownus
veterán
-
Dilikutya
félisten
válasz emiki6 #82831 üzenetére
Azonosság? Még rokonok se. Legalábbis bizonyíték nincs rá. Wikipedia cikkekben van rá utalás, de azt szerkesztheti akárki. A kapcsolatot nem lehet kizárni, az ázsiai sztyeppéken a két nép a a vándorlások során találkozhatott egymással, egyes helyeken keveredhettek is, de ez még nem a nagy hun-magyar egyenes ági viszony. Érdekes módon a magyar eredetmondák sem szólnak ilyesmiről. Valahol a külföldi bulvársajtóban vetődött ez fel valamikor nagyon régen, onnan vette át Kézai Simon, de azóta ezt rendes kutatások sosem tudták megerősíteni. Igazából komoly körökben ez tényleg nem kérdés.
-
Bad Pritt
félisten
Ébredő Erő bemutatása óta 125 milliót kaszált Kínában, Kung Fu Panda feleannyi idő alatt már 142-t. A cím eladja kb.
-
Dilikutya
félisten
Deadpool-nak holnapra meg lesz a kerek 500M$.
-
Froclee
őstag
Room
Tényleg nagyon erős. A világ legunalmasabb filmjének indul (első 20perc), aztán a világ egyik legérdekesebb filmje kerekedik belőle. Semmit sem szeretnék spoilerezni belőle és a plot-ot el se olvassátok inkább. 9/10
-
spiky03
veterán
Folynak az Igazság Ligája előkészületei
A háttérben látható egy kis részlet Flash leendő ruhájából is.
[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
dokee78
félisten
Ki járt már úgy,hogy leült megnézni egy filmetNEM VÍGJÁTÉKRA GONDOLTOK és halálra röhögte magát egy jeleneten amit nem viccnek szántak.
Mondok egy példát,persze a filmet még nem láttam,de majdnem egész nap ezen a jeleneten röhögtem.
"Én nem szeretkezem.
Én b****k.
Keményen."
kukk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Autós topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest