Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • emiki6

    veterán

    Interstellarra visszatérve.

    Szerintem ez úgy jó ahogy van. Nyilván lehetne jobb, nemtudom hogy, de így is teljesen jó volt. Így, másodszorra megnézve is lenyűgözött. Érdekes volt ismerve a történetet hallani az előzményeket. Prof. Brand: "Higgy nekem! Csináld a gyermekeidért! stb." és mindezt fapofával :D Ja és az utalásokat Brand: "Épp ezért szeretem. Odakint szembe kell néznünk különös dolgokkal, halállal ... de a gonosszal nem." :U

    Még ha nem is teljesen igaz, de:

    Válaszolva egy korábbi feltevésre:
    "Brand hogy nem öregebb sokkal, mint Cooper?"

    Mindketten közel kerültek a feketelyukhoz, mindketten vesztettek 51 évet, de Cooper a feketelyukba került, Brand pedig tovább haladt Edmund bolygója felé. Nézzük meg jöbban a szétválástól mi is történt:
    - Cooper: bekerült a feketelyukba, ott eltöltött némi időt, aztán féregjáraton keresztül visszakerült a Szaturnusz mellé, visszavitték a Földre (vagy az állomásra ahol ébredt, ez nem derül ki), aztán felébredt az állomáson, kicsit lábadozott, körbevezették, stb.
    - Brand: Tovább ment a bolygó felé, de a Gargantua közelében továbbra is lassabban telt az idő, így lassabban öregedett. Az út a bolygóra nem tudjuk mennyi idő.
    Úgy jön ki az egyenlőség vagy kis különbség, ha Cooper kb akkorra érkezik meg a Szaturnusz mellé, mikorra Brand kikerül a Gargantua vonzáskörzetéből teljesen vagy a bolygóhoz ér, tehát Cooper fekete lyukba kerülése és ott töltött ideje elhanyagolható kell legyen, például az eseményhorizonton belül eltöltött idő nem számít.

    Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

Új hozzászólás Aktív témák